• Tygodniowy - Technicznie Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    Było 06.08 - początek tygodnia

link 

Jest 09.08 - koniec tygodnia

link

siedzimy na dolnej bandzie w punkt .. wyjście z tej formacji powinno być na najwyższych obrotach początek tygodnia juz powinien to pokazać jedli "autor" ma na myśli spore ziuuuuu .. ja osobiście obstawiam 70% do 30% na ponowne odbicie do górnej bandy w tym wypadku okolice 27,30 ale oczywiście mogę się mylić ... wolumen powie prawdę - jeśli mocno zacznie się zwiększać przy spadkach to niestety moje przewidywanie odbicia poleci do kosza ... ryzyko mocnego ruchu w dół jest spore wiec ja swojej pozycji niestety nie powiększałem ... oby nie trzeba było zamykać pozycji ze stratą .. pożyjemy zobaczymy :) :) w mojej skali spółka uzyskała tytuł WYBITNEGO GNIOTA :) :)
  • Re: Tygodniowy - Technicznie Autor: yhm [84.10.157.*]
    Nie potrafię zrozumieć jak można poświęcać tyle czasu na analizę AT spółki z taką płynnością. Doceniam, ale uważa, że nie ma to sensu, do czego sam się ostatni też przyznałeś.
  • Re: Tygodniowy - Technicznie Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    tak .. ale nie doczytałeś .. pisałem o interwale godzinowym .. ten jest tygodniowy :) :) spora różnica ... jak widzisz .. i stwierdzam że poniżej jednodniowego nie bardzo jest sens schodzić faktycznie ..:)
    dzienny OK ..ładna obrona na dolnej bandzie przy sporym wolumenie .. ale to dopiero poniedziałek jeszcze 3 sesje do końca tygodnia zobaczymy co pokażą :) :)
    zegarmistrzowska robota z tym zamknięciem dziś .. :) :) (to nadal interwał tygodniowy)

link
    Raz kreślisz po knotach, innym razem po korpusie. Co to za system AT?
  • Re: Tygodniowy - Technicznie Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    nic się nie zmienia to ten sam rysunek z 06.08.2019 nic nie zmieniam tylko dochodzą kolejne świece
    pierwsza strzałka czerwona w dół przesunięta o kolejny tydzień tylko to linie formacji bez zmian przekonasz się jak porównasz z pierwszym rysunkiem w wątku
    Nie pisałem o różnicy pomiędzy rysunkami w tym temacie, tylko ogólnym kreśleniu kresek w twoich analizach.
    to TBL .. w interwałach dziennych lub tym bardziej godzinowych tak czasami robię (ucinam knoty) na tej spółce bo zakup lub sprzedaż 2 - 5 szt na otwarciu lub zamknięciu robi własnie takie knoty .. w tygodniowym interwale tego nie stosuje ..raczej :) :)
    lub też czasami wyznaczę (wykreślę) jakąś formację i kurs lekko ją przebija na późniejszych świecach - nie zmieniam już tych kresek więc czasami może to również tak wyglądać jak ucinanie późniejszych knotów ..
    i tym sposobem mamy rekord wolumenu dziennego dla tego roku ustanowiony - istne szaleństwo popytu i podaży ... 187 szt .. słownie .. sto osiemdziesiąt siedem sztuk czyli obrót dzienny złotych polskich 4 491,10 normalnie kosmos na waciki nie starczy chyba :) :) :) dawno mi sie nie zdarzyło aby wolumen sesyjny spółki był gruuuuubo poniżej tego co posiadam i to po sprzedaniu około 70% akcji ..jakieś nieporozumienie ... ja zwykły gracz, to co ma powiedzieć inwestor ...?? ... przy takim wolumenie to interwał miesięczny może będzie dobry do analizy, a może też za szybki

w mojej skali spółka uzyskała tytuł MEGA WYBITNEGO GNIOTA :) :) 

• Re: Tygodniowy - Technicznie Autor: yhm [84.10.156.*]
    Ciekawe co jest gorsze, ten gniot, czy ty tracący czas na jego analizy. Współczuję doboru waloru jeśli inwestujesz większym kapitałem to jest bezsens wchodzenia w takie spółki. Proponowałbym zacząć od fundamentów, czytaj istotności obrotów w inwestycjach, ale o tym to już Ci piszę od dawna. Nie przeszkadza Ci to kreślić kresek dla spółki, której twoje kreski jeden inwestor może z nudów zmieść w 15min... po czym ty wypisujesz swoje elaboraty, którym bliżej do fantastyki w przypadki tego waloru, niż sensownej analizy.
    to pewnie sentyment .. :) :)
    a na poważnie nie inwestuje się większego kapitału w takie spółki, a co do gry jak pewnie zauważyłeś w moich postach jak do tej pory nie zawodziła mnie i ze stratą pozycji nie musiałem zamykać ale kto wie może to się pozmienia ... jeśli się sparzę do niej i
    jeśli taki wolumen jak dziś będzie się pojawiał częściej to tak jak pisałem - zmienię piaskownice zabierając swoje foremki gdzie indziej .. :) :) :) ale na pewno nie na spółki fundamentalne nie kreci mnie pykanie po 1 - 2% w parę sesji .. lubię ruch pewnie dlatego przyciągają mnie "śmieci" bo lubią fruwać np. ALI BAH ELB WSE czy też TRK po tym solidnym spadku
    Faktycznie lubisz spółki podwyższonego ryzyka. Co do BAH to myślę, że po ostatnich komunikatach zobaczymy nowe minima w tym roku...

Co do strategii dla T-Bull, to nie lepiej już bawić się na Blooberze? W sumie podobnie można do tematu podchodzić, a przynajmniej płynność jest.
    na BAH jest już blisko ciekawej ceny .. na marginesie to mój rekord jaki widziałem przed otwarciem na spółce - czyli TKO + 670 % :) :)
    to spółka w 100% spekulacyjna według moich kategorii coś jak GTN mogą zrobić wszystko nie ma problemu czy - 30 % czy + 30% coś jak za dawnych czasów Hawe :) :) :) nie ma opcji dla mnie gry na niej kapitałem nawet średnim ale kilka - kilkanaście tys zł może fajne procenty czasem zrobić w jedną - dwie sesje :) :)

porównując TBL z BLO problem jest taki, że sa w zupełnie innych miejscach
    BLO moim zdaniem na poziomie 88 - 95 może złapać mocną zadyszkę wchodzenie tam na obecnym poziomie jest sporym ryzykiem ..
    TBL jest obecnie przed poważnym wyborem - albo historyczne minima z bliżej nie określoną ceną do końca roku ..albo mocne odbicie które przebije się ponad 40 zł i zatrzyma na oporze 63 - 67 zł (mam swoją teorię spiskową dlatego tak uparcie obserwuje co AUTOR zrobi) chyba że tak jak dziś zanikną obroty to sobie odpuszczę na dłuższy czas ..:) :)
    BAH wiadomo, czysta spekulacja, ale ja od jakiegoś czasu już nie dotykam tego waloru.

Co do Bloober mam podobne spojrzenie, a T-Bull to moim zdaniem jak nie dowiozą obietnic z TS2 to nie ma co liczyć na cuda.
    gra zegarmistrz .. albo czyta moje analizy ..:) :) :)
    siedzi w punkt na dolnej bandzie ..przesuwamy strzałeczki na kolejny tydzień ..niestety chorągiewka - klin się zwęża coraz bardziej , wiec na przyszły tydzień dla interwału tygodniowego wybicie już ponad 27 bedzie pozytywnym sygnałem - zaneguje wielgachna formacje spadkową jaka jest ta chorągiewka ..dolna banda sie podwyższa zaś do 24

link
    Wygląda to co raz gorzej, chyba coraz więcej osób traci cierpliwość, co mnie akurat nie dziwi jeśli chodzi o tę spółkę.

Na Bloober jak na razie zgodnie z tym co pisałeś, jednak szybko wyciągnęli kurs...
    technicznie pozytywnych wieści brak niestety ... kluczem według mnie jest to 22,40 i jeśli świeca dzienna zamknie sie poniżej to nieśmiało zaznaczam nieśmiało :) :) obstawiałbym nowe historyczne minima nie liczę osobiście ze 21 zł sie utrzyma wtedy

psychologicznie - stare przysłowie giełdowe mówi "gdy ginie ostatni optymista zaczyna sie prawdziwe odbicie w gorę" nasycenie pesymizmu jest na takim poziomie, że kto wie czy po raz kolejny powiedzenie sie nie sprawdzi ..nawet sam osobiście mam przesyt tym gniotem
    dlaczego tak się upieram przy tym 22,40 ???
    oto odpowiedź - interwał tygodniowy - ile razy testowane było ?? 5 - słownie pięć (plus jedno przeciągniecie) w tym tygodniu mamy szósty
    obstawiamy - :) :) :)
    a ) WYTRZYMA
    b) NIE WYTRZYMA
    ---------------------------------

link

Ostatnie świeca trochę brzydka, także rozstrzygnięcie zapewne w tym tygodniu.
    ma jeszcze 2 dni sesji zakończy na 25,20 i wyjdzie świeca piękna ..:) :)
    na co osobiście nie liczę ale na tym gniocie wszystko jest możliwe, pozdejmuje zlecenia swoje na sprzedaż zrobi puste miejsce pyknie zakup 2 szt akcji i będzie tygodniowa świeca zamknięta na 25,20
    "rybka" masz scenariusz gotowy na piątek na godzinę 17,00 :) :)
    No niestety to podbijanie 2 akcjami tutaj to jest nagminne, dlatego tak podważam sens twojego AT dla tej spółki. Choć lubię sobie na nie popatrzeć, więc w pewnym sensie sam sobie zaprzeczam haha.
    powiem Ci, że pozerkałem na swoje wskaźniki na dziennym i na godzinowym... co mnie bardzo zaciekawiło to one są mocno wyprzedane .. wykres owszem na dziennym jest nieciekawy tak samo jak na tygodniowym bo siedzą na wsparciu i próbują je przełamać ale co dziwne wskaźniki mi mówią, że zaczyna brakować pary do jazdy w dół ...hhhmmm.. kto wie czy nie odwalą psikusa skoro wielu tak się nastawiło na to podwójne minimum
    to jeden z moich zestawów - wszystko pełza bardzo nisko

link

do tego wskaźnik wolumenu drugą sesje ponad średnią - znaczy jest walka może wcale nie być tak łatwo zepchnąć tego gniota niżej
    hhhmmmm.... ot teraz to zagwozdka mi sie zrobiła a było tak czytelnie i prosto :) :)

link
    Myślę, że kwestia jest zwyczajnie taka, że spółka wielu nie przekonuje, bo zwyczajnie leży dużo niespełnionych obietnic, ale fundamentalnie z każdym poziomem niżej robi się zwyczajnie tania. Wystarczy, że za Q2 lub Q3 pokażą jakiś zysk to tendencja może się odwrócić. Stąd wielu inwestorów powoli zaczyna skubać na tych poziomach. Do tego dołączają się drobni kółkowicze i coś tam jest zbierane. Na ten moment taka luźna ocena sytuacji.
    ma to ręce i nogi ..:) :) może i tak być
    na tę chwile wolumen powalający - 10 szt :) ani kupić ani sprzedać się nie da ..klincz :)
    troszeczkę na bah mi brakuje do całkowitej realizacji zlecenia poszła tylko połowa
    Traci wiara nerwy, oj traci :)
    a ja myślę, że to jest własnie dołek i jeszcze dziś zakończymy na plusie ... ale zaznaczam że to jest tylko moje przeczucie ..może być zupełnie mylne ...wydaje mi się że ktoś przewala sobie z konta na konta słupków .. aby to sprawdzić "jedną półkę" odkupiłem .. trudno najwyżej trzeba będzie odrabiać na innych walorach ..:)
    Chyba za łatwo byłoby na dołek, ale pewnie jest blisko, tylko pytanie czy jeszcze z 2 z przodu.
    dla mnie sprawa interwału tygodniowego została rozstrzygnięta ... książkowo wypadałoby jeszcze podbić tak jak zielona strzałeczka aby troszkę towarzystwa polującego na podwójny dołek poubierać i zrobić zjazd do punktu docelowego nr 1 - 18,50 lub punktu nr 2 - 17,00 punkt trzeci nie został oznaczony bo jest dość odległy to poziom 12 - 13 zł
    moja wczorajsza "błędna decyzja" dziś została oddana - strata prowizji w obie strony .. pozostaje mi wiec "jedna półka" przyznając się ze średnią w okolicy 26 zł czekająca na CUD :) :) :) czyli jakieś dziwne info wytrzaśnięte z rękawa zarządu :) :) są to ilości na których jestem skłonny ponieść stratę (a nuż doczekają sie cudu) :) i nie będzie straty :)

oczywiście mogę sie mylić całkowicie i MISZCZ od uśredniania w dół będzie miał rację ma pole do popisu w swoich bezbłędnych analizach bo znikam od jutra na tydzień ..może zerknę jednym okiem w wolnej chwili od odpoczynku :) :)
    powodzenia wszystkim - będzie potrzebne :) :)

link

analizę dla interwału tygodniowego zrobiłem dziś w "przerwie" :) :)
    ale jest tak "brzydka" że odkryję ja w piątek po sesji - mam nadzieję, że z dopiskiem "NO POPARZ JAK SIĘ MYLIŁEM"

link

a psychologicznie w nawiązaniu do poprzedniej analizy - po co podbijać książkowo kurs do 24 tracąc kasę skoro jest tylu chętnych do kupowania po 21 ....
    ps. niestety nadal swoich akcji nie sprzedałem co jest błędem - psychika "najtrudniej pogodzić się ze stratą"

ukryta analiza pokaże sie po kliknięciu na ikonę obrazka i skasowaniu z otwartego linku ostatniej litery czyli - Z
    :) :) :)

dla leniwych zamieszczę z przesunięciem strzałek na kolejne tygodnie na dole :) :) :)

technicznie powiedziałbym tak na jutrzejszą sesje dla interwału dziennego nie tygodniowego :

wolumen ponad 5 500 szt przy wzroście kursu ponad 25,00 zł to szansa na dłuższe odbicie
    (mówimy o zamknięciu świecy dziennej, a nie o podbiciu w trakcje sesji i opadzie)

ODBICIE ?? niestety bo mamy obecnie tylko odbicie w trendzie spadkowym - trend boczny został zakończony ponieważ zostało ustanowione nowe minimum dla spółki czyli 20,90 zł za akcje niby niewiele mniej ale jednak z technicznego punktu widzenia te 10 groszy robi dużą różnice :) :)
    o trendzie wzrostowym będzie można powoli mówić po przebiciu co najmniej 38 zł i to też nieśmiało :) :)

analiza z rysunku zostanie zanegowana jeśli świeca tygodniowego interwału zamknie sie ponad tą czerwoną linia czyli okolice 27 zł
    to jest również mocny opór dla interwału dziennego czyli dokładniej 26,90 - 27,60
    pierwsza strzałka zielona zakłada maksimum jakie obstawiałem odbicia tygodniowego stąd mój typ w konkursie górny :) :)

link

zbliżenie :

link

jeśli ktoś sobie nie życzy dalszych analiz proszę to wyrazić w nowym wątku na forum :) :)
    oczywiście nie biorę pod uwagę MISZCZA od uśredniania w dół ..
    jeśli ilość negatywnych opinii będzie większa daruje sobie wklejanie dalszych analiz dla tej spółki :) :)

i w tym momencie po dzisiejszej sesji należy sobie odpowiedzieć na takie oto pytanie :

interwał dzienny - :) :) :) :) :) :)

link
    CYTAT odnośnie BLO :

Re: Tygodniowy - Technicznie Autor: ghost-man [88.156.11.*] 2019-08-13 23:59
    na BAH jest już blisko ciekawej ceny .. na marginesie to mój rekord jaki widziałem przed otwarciem na spółce - czyli TKO + 670 % :) :) 
    to spółka w 100% spekulacyjna według moich kategorii coś jak GTN mogą zrobić wszystko nie ma problemu czy - 30 % czy + 30% coś jak za dawnych czasów Hawe :) :) :) nie ma opcji dla mnie gry na niej kapitałem nawet średnim ale kilka - kilkanaście tys zł może fajne procenty czasem zrobić w jedną - dwie sesje :) :) 

porównując TBL z BLO problem jest taki, że sa w zupełnie innych miejscach 
    BLO moim zdaniem na poziomie 88 - 95 może złapać mocną zadyszkę wchodzenie tam na obecnym poziomie jest sporym ryzykiem .. 
    TBL jest obecnie przed poważnym wyborem - albo historyczne minima z bliżej nie określoną ceną do końca roku ..albo mocne odbicie które przebije się ponad 40 zł i zatrzyma na oporze 63 - 67 zł (mam swoją teorię spiskową dlatego tak uparcie obserwuje co AUTOR zrobi) chyba że tak jak dziś zanikną obroty to sobie odpuszczę na dłuższy czas ..:) :) 
  • ELABORAT :) :) Autor: ghost-man [46.171.121.*]
     Re: Tygodniowy - Technicznie Autor: yhm [84.10.156.*] 2019-08-13 20:09
    . po czym ty wypisujesz swoje elaboraty, którym bliżej do fantastyki w przypadki tego waloru, niż sensownej analizy

dziś patrząc na notowania BLO (a raczej na wyprzedaż) przypomniało mi sie przysłowie giełdowe które bardzo mocno sobie zapamiętałem z dawnych lat - "kupuj plotki - sprzedawaj fakty" - spółka była pompowana pod zapowiadaną premierę (plotka) w momencie jej wydania (fakt) zostały zrealizowane zyski ... na piątkowej sesji kiedy spółka wędruje na + 12 - 14 % o ile sie nie mylę i kończy na minusie w dniu premiery to raczej nie ma sie nad czym zastanawiać zwłaszcza jeśli rosła pod te premierę od 30 zł .. ewidentna oznaka realizacji zysków "plotka" sie skończyła "fakty" sa wszystkim znane teraz trzeba szukać kolejnej plotki ..:) :)

ale co to ma wspólnego z TBL .??
    ano tak mi sie "wydumało" , że gdyby nasi trzej panowie w bejsbolowych czapeczkach postanowili odsprzedać cześć swoich udziałów powiedzmy nowemu inwestorowi lub tez co jest bardziej prawdopodobne TIG (pamiętajmy że 32 koła poszło w pakiecie, dziwne, że nikt nie poinformował o zmniejszeniu zaangażowania, a niestety powinien jeśli to poszło od któregoś z dużych udziałowców lub tym bardziej od zarządu - jedyna furtka na nie podanie takiej wiadomości to "podanie do publicznej wiadomości opóźnionej informacji poufnej" czyli cos co ma bardzo duże znaczenie dla spółki i dla kursu akcji) ... to wówczas nasz nowy inwestor nazwijmy go pan X mógłby pięknie zrobić to samo co zrobiło BLO - jechać pompą w górę ile wlezie na plotce o nowej super grze podając coraz ciekawsze infa z jej realizacji
    i to by było na tyle ... takie tam dyrdymały dla zabicia czasu :) :)

• Re: ELABORAT :) :) Autor: yhm [84.10.156.*]
    Tak teraz patrzę na cytat mojej wypowiedzi i chyba napisałem zbyto ostro, proszę o wybaczenie. Dalej natomiast podtrzymuje to, że analiza AT przy takim obrocie niewiele znaczy, bo każdy może z kursem robić co chce. Co tak na prawdę jest smutne jak na spółkę gamedev i to z WIGu, ale co zrobisz, takie mamy warunki.

Co do Bloobera tyle dobrego, że wyszedłem ze wszystkim po 85zł jakieś 2 tygodnie temu. Nie podobały mi się już te wzrosty i ich dynamika. W piątek dla funu zrobiłem szybki daytrading małym pakietem i też wpadło te kilka %. Jutro może jeszcze raz małym pakietem coś zagram, ale potem nie ruszam już tego waloru dłuższy czas.

Mieliśmy ghost-man nosa co do tej spółki. Jak widzisz teraz kurs Bloobera? Mnie nie zdziwi odbicie od okolic 48-50zł, potem może nawet wyciągniecie kursu na te 78zł (jakimś cudem). I to będzie decydujący moment, jak przebije mocno 78zł to wtedy kto wie czy nie zobaczymy nowych rocznych szczytów, a jak odbije to nie zdziwi mnie powrót na 40zł, a nawet dociągnięcie do tych 32zł.
  • Re: ELABORAT :) :) Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    podparłem się cytatem bo jest trafiony do tego co sobie pomyślałem w drugiej części tego elaboratu :) :) czasami tworzę jakieś swoje wymyślane scenariusze :) :)
    jeśli piszę o technice to myślę, wydaje mi się przynajmniej, że sensownie :) :)
    jeśli chodzi o BLO to nie często się zdarza obrót ponad 15 mil na rynku NC raczej bym tego nie tykał do uklepania konkretnego dołka ..lepiej obserwować z boku to nie rynek główny widełki góra dół mają 50% jest gdzie fruwać bez ingerencji "widłowego" .. bardzo łatwo się można sczyścić próbując wychwycić dołek i górkę - za duży kapitał spekulacyjny tam wszedł
  • Re: taktyka MISZCZA Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    oto taktyka MISZA - proszę indywidualnie ocenić może to jest super sposób na grę na giełdzie:) :) :)
    HIPOTETYCZNE

kupiłem akcje spółki TBL 1000 szt po 30 zł = 30 000 zł nietrafiony zakup kurs leci w dół - 3% ... - 5 % ... - 10 % (strata - 3 000 zł)
    CIĄĆ STRATĘ ?? NIE - czekam ..kurs leci dalej - 15 % ..... - 20 % (strata - 6 000 zł) przy kursie 24 zł odbicie
    wpadam na genialny pomysł
    dokopię polowe tego co miałem i będę miał niższą średnią - "super pomysł nie ?"
    dokupuje 500 szt po 25 zł po odbiciu mam więc 1500 szt ze średnią 28,33 strata aktualna - 5 000 zł .. było - 6 koła mam znacznie więcej akcji mniejsza strata szybciej odrobię - super ..:) :)
    ale co to ..?? kurs znowu leci w dół .. opada na 21 zł strata aktualna - 11 000 zł kurcze było maksymalnie 6 koła teraz jest 11 koła prawie podwoiłem stratę - nie tak miało być .. odbija SUPER leci na 22 zł mam znowu genialny pomysł dokopię połowę tego co miałem i będę miał niższą średnią - "super pomysł nie ?"
    dokupuje 750 szt po 22 zł po odbiciu mam więc 2250 szt ze średnią 26,22 zł strata aktualna - 9 500 zł było - 11 koła mam znacznie więcej akcji mniejsza strata szybciej odrobię - super ..:) :)
    ale co to ..?? kurs znowu leci w dół .. opada na 19 zł spoko to tylko - 13,5 % niewiele ale ..ale ..MOJA OBECNA STRATA TO 16 250 zł
    zainwestowałem 30 000 zł niestety nie trafiony zakup bywa ..byłem stratny 10 % czyli 3 tys zł no iiiii .. CIĄĆ STRATĘ ?? NIE
    jestem stratny ponad 16 tys zł przez "genialny sposób gry" - uśrednianie w dół bez tego "super pomysłu" trzymając akcje
    strata byłaby - 11 000 zł i 29 000 w portfelu na grę na tej lub innej spółce
    no ale ja jestem LESZCZ i to sa jakieś kompletne bzdury :) :) :)

• Re: taktyka MISZCZA Autor: yhm [89.65.111.*]
    Zacznijmy od tego, że tutaj nie da się kupić akcji za 30tys przy takich obrotach, chyba że przez tydzień czasu, ale weź to potem szybko sprzedaj?
  • Re: taktyka MISZCZA Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    chodziło o scenariusz gry .."miszczowski" scenariusz ..:) :)
    napisałem przecież - HIPOTETYCZNE
    nieco inne spojrzenie ..jako ciekawostka ..interwał tygodniowy w ujęciu liniowym więc ceny zamknięcia tygodniowego - tu wyraźnie widać obowiązujący trend jak mawia stare przysłowie - The Trend Is Your Friend ..jakoś nie widzę w nim przyjaciela :) :) :)

link 

a tu jako ciekawostka te same kreski ale juz na świecowym tygodniowym - czyż nie wygląda to zupełnie inaczej :) :)

link
    Re: Tygodniowy - Technicznie Autor: ghost-man [46.171.121.*] 2019-08-27 19:01
    analizę dla interwału tygodniowego zrobiłem dziś w "przerwie" :) :)
    ale jest tak "brzydka" że odkryję ja w piątek po sesji - mam nadzieję, że z dopiskiem "NO POPARZ JAK SIĘ MYLIŁEM"

JEŚLI KTOŚ CHCIAŁ TO JĄ ODKRYŁ 2019.08.29 - PODAŁEM W JAKI SPOSÓB
    tak to wyglądało na tamtą chwile :

link

obecnie to "nieco słabe wsparcie" się lekko przesunęło w gorę i dość mocno umocniło na wykresie liniowy (wydaje mi sie przejrzysty bardziej tak by wyglądało:

link

pamiętajmy, że na tej spółce rządzi AUTOR co autor ma na myśli tego nikt nie wie .. to sa tylko kreski AT :) :) na normalnych spółkach często sie sprawdzają ale TBL nie jest normalną spółką :) :)
    gdyby był normalną spółką to obstawiłbym schemat, że do końca tygodnia przez te dwie sesje wrócimy na zielony prostokącik czyli 20,90 - 21,20 i w tym miejscu jeśli pojawiłby sie popyt pod tym słowem mam na myśli obrót dzienny na poziomie 12 - 14 tys szt. to wrócimy do walki o 24,40 jeśli nie pojawi sie taki popyt to przetestujemy konkretne wsparcie z różowego prostokącika ..
    takie jest moje zdanie a co AUTOR wyduma to on tylko wie ..
    Widzisz? I po co Ci to było? Wykrakałeś :)
    skopiujmy analizę z 27.08 na obecny układ świecowy tygodniowy

link

i co nam jutro na zakończenie tej obecnie bardzo brzydkiej świecy tygodniowej AUTOR wymyśli ???
    warianty są trzy :
    1. wróci tak jak powiedzmy chciałbym :) :) na 21,60 lub wyżej - świeca byłaby bardzo ładna sterta analityków odgwizdałaby świece odwrotu po trendzie spadkowym
    2. pozostanie na pierwszej różowej linii czyli dzisiejsze zakończenie pozostawiając duży znak zapytania na kolejny tydzień
    3. zrobi jutro spore bęc ponownie na drugą różową testując wsparcie i myślę że tam powinien natrafić na popyt który go zatrzyma bo cena akcji w stosunku do wartości spółki robi sie lekko powiedzmy dziwna - w dawnych czasach określało sie to zdaniem że "gdzieś tkwi jakiś trup w szafie" czy tak faktycznie jest ?
  • Re: Tygodniowy - Technicznie Autor: yhm [37.47.20.*]
    Prezesi zaczynają pojawiać się w mediach, z reguł to się źle kończy, np. BAH i podobne.
    nie koniecznie ..może się w końcu obudzili i próbują poprawić swój wizerunek mocno nadwątlony :) :)
  • Re: Tygodniowy - Technicznie Autor: yhm [37.47.20.*]
    To niech zaczną coś robić z Top Speed 2, bo już kolejny miesiąc gra jest martwa, to wtedy może ktoś zacznie wierzyć w ich opowiadania.
    interwał tygodniowy wykres liniowy - wiec zamknięcia
    analiza dla INWESTORÓW nie dla graczy :) :) na kolejne tygodnie - obecny uważam raczej za stracony została jedna sesja wiec musiałaby to być sesja cudów :) :)

tak jak na rysunku wybicie ponad poziom czerwony - możliwe odbicie
    wybicie ponad poziom zielony - bardzo możliwe odbicie .. :) :)
    wolumen dla takiego ruchu w górę powinien przekraczać 35 tys

link
  • Re: Tygodniowy - Technicznie Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    "stoję z boku patrzę, stoję z boku jak w teatrze"

szkoda tylko że to jest dramatyczne widowisko, a nie komediowe ..

link

co AKTOR tego spektaklu ma na myśli 16,70 - 15,60 czy może jednak 11,90 - 13 ..
    technicznie dotarli do punktu nr dwa tak jak w opisie tu jest dobre miejsce na odbicie lub zakończenie tej tragikomedii całkowite .. wzorcowo to kolejny tydzień powinien sie ułożyć w postaci szpulki białej i kolejny czyli 45 powinien być początkiem mocniejszego odbicia lub początkiem odwrócenia trendu .. jeśli AUTOR ma inne zdanie to niestety zaliczymy punkt numer trzy czyli to bardzo mocne wsparcie na 13 - 11,90 .. dwa niebieskie kwadraty to możliwe scenariusze na 2 kolejne tygodnie .. jeśli przy odbiciu udałoby sie przebić 22,40 byłoby bardzo miło :) :) bo okolice 22,40 - 23,50 będą teraz bardzo mocnym oporem ..

link

[x]
TBULL -7,32% 3,80 2025-10-14 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.