Re: Tygodniowy - Technicznie Autor:
yhm [84.10.156.*] 2019-08-13 20:09
. po czym ty wypisujesz swoje elaboraty, którym bliżej do fantastyki w przypadki tego waloru, niż sensownej analizy
dziś patrząc na notowania BLO (a raczej na wyprzedaż) przypomniało mi sie przysłowie giełdowe które bardzo mocno sobie zapamiętałem z dawnych lat - "kupuj plotki - sprzedawaj fakty" - spółka była pompowana pod zapowiadaną premierę (plotka) w momencie jej wydania (fakt) zostały zrealizowane zyski ... na piątkowej sesji kiedy spółka wędruje na + 12 - 14 % o ile sie nie mylę i kończy na minusie w dniu premiery to raczej nie ma sie nad czym zastanawiać zwłaszcza jeśli rosła pod te premierę od 30 zł .. ewidentna oznaka realizacji zysków "plotka" sie skończyła "fakty" sa wszystkim znane teraz trzeba szukać kolejnej plotki ..:) :)
ale co to ma wspólnego z TBL .??
ano tak mi sie "wydumało" , że gdyby nasi trzej panowie w bejsbolowych czapeczkach postanowili odsprzedać cześć swoich udziałów powiedzmy nowemu inwestorowi lub tez co jest bardziej prawdopodobne TIG (pamiętajmy że 32 koła poszło w pakiecie, dziwne, że nikt nie poinformował o zmniejszeniu zaangażowania, a niestety powinien jeśli to poszło od któregoś z dużych udziałowców lub tym bardziej od zarządu - jedyna furtka na nie podanie takiej wiadomości to "podanie do publicznej wiadomości opóźnionej informacji poufnej" czyli cos co ma bardzo duże znaczenie dla spółki i dla kursu akcji) ... to wówczas nasz nowy inwestor nazwijmy go pan X mógłby pięknie zrobić to samo co zrobiło BLO - jechać pompą w górę ile wlezie na plotce o nowej super grze podając coraz ciekawsze infa z jej realizacji
i to by było na tyle ... takie tam dyrdymały dla zabicia czasu :) :)