• postępowanie restrukturyzacyjne Autor: ~Jana [80.50.101.*]
  • Re: postępowanie restrukturyzacyjne Autor: ~McName [86.7.195.*]
    Hahaha. Ten wniosek to niezly zart z wszystkich tych, ktorzy od co najmniej 5 lat kladli kase na te spolke. Po pierwsze, ze zacytuje "..W ocenie Zarządu Emitenta otwarcie przyspieszonego postępowania układowego uzasadnione jest także zamiarem przeprowadzenia znaczących działań restrukturyzacyjnych nakierowanych na polepszenie sytuacji ekonomicznej Emitenta oraz na przywrócenie zdolności do realizowania zobowiązań Emitenta." Jakie dzialania restrukturyzacyjne sa w stanie podjac? ZADNYCH. Tam przydalby sie prokurator a nie ochrona dla prezesow przed wierzycielami. A po drugie, tez zacytuje: (1) działalność Emitenta oraz jego majątek pozwalają na zaspokojenie kosztów postępowania i zobowiązań powstałych po dniu jego otwarcia, w tym także do generowania dodatnich przepływów pieniężnych, (2) występują perspektywy na osiągnięcie celu postępowania – utrzymanie funkcjonującego przedsiębiorstwa Emitenta, zachowanie części pracowników oraz spłatę zredukowanej części zobowiązań wobec wierzycieli (3) wskutek otwarcia postępowania restrukturyzacyjnego nie ulegnie pomniejszeniu wartość majątku, (4) wskutek otwarcia postępowania restrukturyzacyjnego wierzyciele nie stracą możliwości dochodzenia roszczeń z majątku dłużnika – otwarcie postępowania ma wręcz skutek zabezpieczający majątek dłużnika – majątek pozostaje pod kontrolą sądu, nadzorcy sądowego oraz rady wierzycieli."
    Nawet nie chce mi sie tego komentowac. To postepowanie, jesli w ogole sedzia postanowi o jego wszczeciu, szybko przerodzi sie w likwidacyjne. Szkoda pracownikow, nie sa temu nic winni. Lepiej zrobia jak beda szukac nowej pracy.
    Jak ktos uwaznie sledzil forum, to bylo kilku takich co dokladnie to przewidzieli. I w przeciwienstwie do prezesostwa LSTechu nie maja przerosnietego ego (jednego znam). Tak wlasnie pycha i buta kroczyla , az zaliczyla upadek. Bo SHOW MUST GO ON.
  • Re: postępowanie restrukturyzacyjne Autor: ~Maslana [213.205.198.*]
    Teraz przyspieszone? Obudzili sie z reka w nocniku? Nie mieli wiedzy ani swiadomosci jak jest zle? Prosze.... A jesli tak, to swiadczy o braku kompetencji i komisarz powinien ich po prostu odsunac (jesli bedzie komisarz, Bo to raczej do bankructwa sie nadaje). To co? Biedne dzieci nie wiedzialy ze zapalkami nie nalezy sie bawic a wciaz kupowali nowe paczki? Zalosne I prostackie manewry. Trzeba tam prokuratora ktory nie tylko przeswietli LS ale I inne spolki tych prezesow i czlonkow RN bo tam upakowali wiele z tego co sie LS nalezalo. Any bet?
    A akcje to juz do kosza. Ani grosza nie sa warte.
    Akcje faktycznie do kosza. Tutaj beda wisiec, bo nikt nie kupi tego badziewia nawet za 2 grosze.
  • Re: postępowanie restrukturyzacyjne Autor: ~InwestorMOD [5.173.107.*]
    Dnia 2019-07-17 o godz. 17:22 ~McName napisał(a):
    > Hahaha. Ten wniosek to niezly zart z wszystkich tych, ktorzy od co najmniej 5 lat kladli kase na te spolke. Po pierwsze, ze zacytuje "..W ocenie Zarządu Emitenta otwarcie przyspieszonego postępowania układowego uzasadnione jest także zamiarem przeprowadzenia znaczących działań restrukturyzacyjnych nakierowanych na polepszenie sytuacji ekonomicznej Emitenta oraz na przywrócenie zdolności do realizowania zobowiązań Emitenta." Jakie dzialania restrukturyzacyjne sa w stanie podjac? ZADNYCH. Tam przydalby sie prokurator a nie ochrona dla prezesow przed wierzycielami. A po drugie, tez zacytuje: (1) działalność Emitenta oraz jego majątek pozwalają na zaspokojenie kosztów postępowania i zobowiązań powstałych po dniu jego otwarcia, w tym także do generowania dodatnich przepływów pieniężnych, (2) występują perspektywy na osiągnięcie celu postępowania – utrzymanie funkcjonującego przedsiębiorstwa Emitenta, zachowanie części pracowników oraz spłatę zredukowanej części zobowiązań wobec wierzycieli (3) wskutek otwarcia postępowania restrukturyzacyjnego nie ulegnie pomniejszeniu wartość majątku, (4) wskutek otwarcia postępowania restrukturyzacyjnego wierzyciele nie stracą możliwości dochodzenia roszczeń z majątku dłużnika – otwarcie postępowania ma wręcz skutek zabezpieczający majątek dłużnika – majątek pozostaje pod kontrolą sądu, nadzorcy sądowego oraz rady wierzycieli."
    > Nawet nie chce mi sie tego komentowac. To postepowanie, jesli w ogole sedzia postanowi o jego wszczeciu, szybko przerodzi sie w likwidacyjne. Szkoda pracownikow, nie sa temu nic winni. Lepiej zrobia jak beda szukac nowej pracy.
    > Jak ktos uwaznie sledzil forum, to bylo kilku takich co dokladnie to przewidzieli. I w przeciwienstwie do prezesostwa LSTechu nie maja przerosnietego ego (jednego znam). Tak wlasnie pycha i buta kroczyla , az zaliczyla upadek. Bo SHOW MUST GO ON.

Mam pytanie pisze Pan o tym, iż nic nie wskurają. Ma Pan jakieś konkretne argumenty aby tak twierdzić czy to tylko spekulacje? Szukam rzetelnych informacji ponieważ mam tam pewną sumę w obligacjach.
  • Re: postępowanie restrukturyzacyjne Autor: ~Jana [80.50.101.*]

> Mam pytanie pisze Pan o tym, iż nic nie wskurają. Ma Pan jakieś konkretne argumenty aby tak twierdzić czy to tylko spekulacje? Szukam rzetelnych informacji ponieważ mam tam pewną sumę w obligacjach.

Inwestor MOD:
    również mam obligacje LS Tech homes, czy działa Pan w jakiś sposób cywilnie / karnie? Możemy skontaktować się mailowo.
    Panowie!! Czy mam cos konkretnego? A co byscie chcieli myslac o konkretach? W moim przekonanu pisalem same konkrety, a to wynika bezposrednio z dokumentow firmy i jej historii. Nie mam zadnej "wtyki" jesli o to chodzi, ale jesli uwazacie ze to tylko spekulacje to sami sobie odpowiedzcie na pytanie dlaczego to wlasnie Wy zostaliscie z obligacjami a ja juz niczego tam nie mam. Czy malo bylo ostrzezen? Nie tylko z mojej strony? A co do procedury to nie jestem w skorze sedziego ale nie sadze aby udalo sie go przekonac do postepowania ukladowego. Zeby taie postepowanie mialo sens, musi istniec realna szansa na splate wierzycieli (wg uzgodnionego planu) ale tylko wtedy, gdy jest kontynuacja dzialalnosci. A LS to zzarty rakiem niekompetencji organizm, nie ma szans na rynku, w dodatku przy braku produktu czy mozliwosci finansowania. Firma mogla i miala sie zrestrukturyzowac (3 lata temu) i z tych opowiesci nic nie wyniklo. To teraz nagle ma cos byc? Ze sa kontrakty? Ale przeciez na tych kontraktach LS tylko traci a nie zyskuje to jak ma zarobic nawet na zredukowane dlugi?
    Inne pytanie co zaklada plan restrukturyzacji dlugu bo np. obligatariusze sa zabezpieczani na majatku (nie ma pewnosci czy ta wartosc nie przebila majatku) a przeciez sa Wielkie zobowiazania do innych niz obligatariusze podmiotow a Ci moga zostac z niczym. Nie jestem tropicielem spiskowych teorii, ale jesli to bylo celowe dzialalnie spolki aby "wiekszosc" dlugow przeniesc na zabezpieczone obligacje (wtedy Ci wierzyciele nie beda tak chetni do duzej redukcji) to bardzo szybko okaze sie ze planu nie da sie uzgodnic. Dlatego napisale ze to marna szansa, mission impossible . Ale nawet jesli cudem by sie udalo, nadal nie widac wielkich sznas na kontynuacje dzialalnosci. Jakie szanse rynkowe ma taka firma? Moim zdaniem to zaslona dymna dla ochrony swoich interesow, ktore prawdopodobnie wyrosly razem z LS a (jak wczesniej podejrzewalem) teraz kosztami obciazono tylko LS. Bo skoro ma juz tyle to trzeba dowalic ile sie da, a przy okazji twierdzic " ja przeciez tez trace" (co moze i jest prawda, ale nie cala).
    Czy tam byl przekret? Tego nie wiem i nie twierdze, ale przeczytalem i przeanalizowalem WSZYSTKIE dokumenty , informacje LS dostepne i jasno wynika z tego, ze ta firma wlasnie tak skonczy. Nie bede pisac o szczegolach, ale nic dobrego dlla Was z nich nie wynika.

Jestem ciekawy jak do tematu podchodzi fundusz. Niekompetencja tych gosci po prostu razi!
  • Re: postępowanie restrukturyzacyjne Autor: ~Wojtek [95.51.63.*]
    Ludzie LSa nie potrafili zrobić uczciwego biznesu na "szklanych domach", pozostało im tylko odnieść osobisty sukces jako "najwięksi cwaniacy", którzy wystawili do wiatru wszystkich. Dla nich w tej chwili liczy się już jedno. Będzie wyrok skazujący, czy nie będzie?

A ludzie z funduszu? Nadają się do wymiany w całości bo albo są ciężkimi głąbami, albo za swoją przychylność coś otrzymali.
    Co do tych ludzi z funduszu. Mysle ze jedno i drugie, to czesto idzie w parze a nie osobno. Tutaj nawet ze zdwojona sila, tak to przynajmniej wyglada. Dlatego nalezaloby zglosic sprawe do prokuratury by sie temu przyjrzeli. Przeciez pieniadze funduszu czy tez dotacje to sa w pewnym sensie NASZE wspolne pieniadze, ktore ot tak sa rozdawane i nikt nie bierze odpowiedzialnosci je rozliczyc. To wlasnie jest "polskie piekielko". Z takimi standartami to wpisujemy sie wielkimi literami we wschodnia "sztuke biznesu", z tamtad biora sie wzorce. Wiem, wiem.... wszedzie sie znajda naciagacze. To prawda, ale tutaj, ich ilosc w stosunku do "normalnej" dzialanosci jest przerazajaco wielka. Niekompetencja kroluje, przerosniete ego wtoruje a arogancja dodaje skrzydel. Poczekajmy na decyzje Sadu. Historia jednak pokazuje, ze to postepowanie to zaslona i dzialania konieczne kreowane przez wladze spolki. Nie ma w tym za grosz poczucia narobionych glupot za ktore teraz beda musieli zaplacic, moze naiwni ale uczciwi a takze pracownicy. Kapitalizm. W duze jmierze tak, ale ten ma wyjatkow paskudna gebe.
  • Re: postępowanie restrukturyzacyjne Autor: ~InwestorMOD [5.173.123.*]
    Jana: przepraszam, że późną odpowiedź-/Wakacje/ Narazie nie robię nic raczej się przyglądam i czekam na rozwój sytuacji. Nauczyłem się, że nerwowe ruchy nie są wskazane. Często bywa tak, że takie postępowanie daje trochę oddechu firmie i pozwala zaczerpnąć tlen do dalszego działania. Czy tak będzie tutaj? Czas pokaże /Jak firma ma kontrakty i skoncentrują się na wykonaniu powinno być dobrze /.
    Tak.... Kazdy kombinuje jak umie. Przykro mi....
    Takich wlasnie "inwestorow" szukaja w MT. Dac kase, wierzyc we wszystko i nie pytac o nic. Sa i inne, bardziej tresciwe nazwy takich inwestorow, czego nie musze chyba wyjasniac. Do tego dochodzi logika, dla wielu to kojarzy sie z posiadaniem akwarium! Serdecznie wspolczuje........
[x]
LSTECHHOM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.