Panowie!! Czy mam cos konkretnego? A co byscie chcieli myslac o konkretach? W moim przekonanu pisalem same konkrety, a to wynika bezposrednio z dokumentow firmy i jej historii. Nie mam zadnej "wtyki" jesli o to chodzi, ale jesli uwazacie ze to tylko spekulacje to sami sobie odpowiedzcie na pytanie dlaczego to wlasnie Wy zostaliscie z obligacjami a ja juz niczego tam nie mam. Czy malo bylo ostrzezen? Nie tylko z mojej strony? A co do procedury to nie jestem w skorze sedziego ale nie sadze aby udalo sie go przekonac do postepowania ukladowego. Zeby taie postepowanie mialo sens, musi istniec realna szansa na splate wierzycieli (wg uzgodnionego planu) ale tylko wtedy, gdy jest kontynuacja dzialalnosci. A LS to zzarty rakiem niekompetencji organizm, nie ma szans na rynku, w dodatku przy braku produktu czy mozliwosci finansowania. Firma mogla i miala sie zrestrukturyzowac (3 lata temu) i z tych opowiesci nic nie wyniklo. To teraz nagle ma cos byc? Ze sa kontrakty? Ale przeciez na tych kontraktach LS tylko traci a nie zyskuje to jak ma zarobic nawet na zredukowane dlugi?
Inne pytanie co zaklada plan restrukturyzacji dlugu bo np. obligatariusze sa zabezpieczani na majatku (nie ma pewnosci czy ta wartosc nie przebila majatku) a przeciez sa Wielkie zobowiazania do innych niz obligatariusze podmiotow a Ci moga zostac z niczym. Nie jestem tropicielem spiskowych teorii, ale jesli to bylo celowe dzialalnie spolki aby "wiekszosc" dlugow przeniesc na zabezpieczone obligacje (wtedy Ci wierzyciele nie beda tak chetni do duzej redukcji) to bardzo szybko okaze sie ze planu nie da sie uzgodnic. Dlatego napisale ze to marna szansa, mission impossible . Ale nawet jesli cudem by sie udalo, nadal nie widac wielkich sznas na kontynuacje dzialalnosci. Jakie szanse rynkowe ma taka firma? Moim zdaniem to zaslona dymna dla ochrony swoich interesow, ktore prawdopodobnie wyrosly razem z LS a (jak wczesniej podejrzewalem) teraz kosztami obciazono tylko LS. Bo skoro ma juz tyle to trzeba dowalic ile sie da, a przy okazji twierdzic " ja przeciez tez trace" (co moze i jest prawda, ale nie cala).
Czy tam byl przekret? Tego nie wiem i nie twierdze, ale przeczytalem i przeanalizowalem WSZYSTKIE dokumenty , informacje LS dostepne i jasno wynika z tego, ze ta firma wlasnie tak skonczy. Nie bede pisac o szczegolach, ale nic dobrego dlla Was z nich nie wynika.