• PRZEJĘCIE Autor: ~branżowy [37.47.245.*]
    co dalej z Kanią ?
    opcja 1.
    przejęcie
    stawiam na grupę DWORAKOWSKICH lub CEDROB
    wątpliwa jest zaangażowanie Biedronki
    raczej stawiam na kogoś branżowego
    co myślicie ?
    opcja 2.
    upadłość - w to też nie wierzę, za dużo mogą zyskać branżowi po konsolidacji lub przejęciu
    zwłaszcza w tej "okazji"
    prawdą jest, że Kania ma mnóstwo długu widać już w KRD
    ale też ma markę, nowy zakład, czyli możliwości produkcyjne, rynek zbytu w największym dyskoncie.
    duże podmioty dokładnie tego potrzebują

oba, które wytypowałem mają takie zdolności
    oczywiście jest też zagranica, lecz Polska ma dużo do powiedzenia w branży spożywczej.

• Re: PRZEJĘCIE Autor: ~zorientowany [31.174.115.*]
    ani przez celdrob ali dworakowskich jest ktos 3 i to bardzo silny
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Animek [94.254.186.*]
    Animex
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~fgh [91.189.140.*]
    to kiedy te info??jak będzie po 30gr!!!!
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Znudzony [188.147.106.*]
    Odpowiedz kto dziś pod co wywala zbijając kurs do minimum minimow. I po drugie ok niech będzie przejęcie to co z tego będą mieli akcjonariusze jak to niby ma wpłynąć na kurs ?
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Kramer [31.0.43.*]
    Wywalają że strachu przed zawieszeniem notowań - np. brak raportu. Przejęcie - zobacz na Tarczyński i jego historia z wykupem. Ponadto poniżej 0,50 grozi fixingu a to ma znaczenie dla płynności.
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~kar [95.160.159.*]
    Pytanie kto tak dużo skupował, jeżeli rzekomo jest już tak beznadziejnie. Na arkuszu zleceń popyt nie był zbyt wielki, co chwila dochodziły zlecenia kupna z ukrycia i to nie małe (b. dużo było po 10k).
    Ktos związany sokolikiem ?
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~nikt [94.254.177.*]
    Dnia 2019-05-30 o godz. 19:20 ~Znudzony napisał(a):
    > Ktos związany sokolikiem ?

też tak myślę że sokołów - sokołów tez dostarcza do biedry i po co mają sobie w drogę wchodzić więc może być przejecie
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~dominik [31.0.124.*]
    Jeżeli będzie przejęcie, to zrobię wezwanie po 10gr za akcje i zdejmą z giełdy.
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Bishop [89.77.33.*]
    Przejęcie dla Obligatariuszy jest OK, bo wtedy przejmujący musi wykupić obligacje, a kosztują teraz 50% wartości nominalnej.
    Jak dla mnie to ten kto ma taki plan to od dawna skupuje zwłaszcza po ostatnich złych piarowych informacjach. Czy to też nie jest jakiś dziwny przypadek że nagle robi sie grupka ludzi strajkujących ? Do tego nagłośnienie że mogą być problemy z wykupieniem obligow. Problem z audytorem.To wszystko na rękę nowemu właścicielowi tansze przejmowanie ale jaki ma w tym interes H.K.?
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Kramer [31.0.43.*]
    Takich transakcji nie dokonuje się na rynku. Jest podmiot dominujący i z nim ustala się warunki. To co jest w obrocie może podlegać wezwaniu. Plik złych informacji może "pomóc" w wezwaniu. Ale to tylko wrażenie.
    Ale mówię o skupowaniu od jakiegoś czasu obligacji za połowę ceny.
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~BUUU [176.103.75.*]
    A Ty dominik to na dobranockę nie powinieneś już iść ? Proponuję zapoznać się z elementarzem giełdowym, akapit okoliczności, które umożliwiają wezwanie bo tu ich brak, a nie wprowadzanie bezbronnych w sidła. Natomiast przejęcie - bardzo prawdopodobne :-) Trzymać się burty. Po każdym sztormie wschodzi słońce.
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~dominik [31.0.124.*]
    Wzywający może ustalic cenę nie niższa niż średnia półroczna, jeszcze zaczekajmy pół roku i cena 10gr będzie bardzo godziwa dla akcjonariuszy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [176.103.75.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~wol [94.75.70.*]
    D ić stond
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~BUUU [176.103.75.*]
    Możesz sobie kasować do woli BUHAHAHAH
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~oczytany [77.253.176.*]
    Smithfield Foods... właściciel Animexa, Pini Polonia

A jeszcze wyżej i szefem wszystkich szefów jest WH group

Chińczycy !
    Dnia 2019-05-30 o godz. 19:37 ~oczytany napisał(a):
    > Smithfield Foods... właściciel Animexa, Pini Polonia
    >
    > A jeszcze wyżej i szefem wszystkich szefów jest WH group
    >
    > Chińczycy !

skąd to cudo? z chin?? - o sic
    Dnia 2019-05-30 o godz. 19:41 ~nikt napisał(a):
    > Dnia 2019-05-30 o godz. 19:37 ~oczytany napisał(a):
    > > Smithfield Foods... właściciel Animexa, Pini Polonia
    > >
    > > A jeszcze wyżej i szefem wszystkich szefów jest WH group
    > >
    > > Chińczycy !
    >
    > skąd to cudo? z chin?? - o sic

ja słyszałem że halliburton ale to plota
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~chinol [77.253.176.*]
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~John [77.252.60.*]
    Halliburton zajmuje się ropą a nie spożywką.
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~eheheToSzmata [89.64.8.*]
    Chińczycy biera jak na Bumechu. Uhahahahaha. Niestety duża konkurencja na rynku. Kto robi najlepsze kabanoski.. Zobaczymy.
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Jj [31.0.43.*]
    Przecież tego bankruta z 0.5 mld zadłużeniem to nawet za darmo nikt nie przejmie. Zejdźcie na ziemię
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~branżowy [37.47.245.*]
    Aniemx miał w planach budowe ogromnego zakładu w Polsce
    ale kupił PINI
    buduje ubojnię drobiu, ma po drodze i kasę na przejęcie w tym nawet interes z asortymentem tzn. kabanosy
    ale urząd ochrony konkurencji ?

przejęcie przez tą grupę - zdziwiłbym się, ale jest możliwe.

w każdym bądź razie nie wierzę w upadłość.

grupa Sokołów = również ma kapitał na takie przejęcie, ale również urząd ochrony konkurencji

• Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Olo [217.99.253.*]
    Ludzie kto przejmie bankruta z takim zadłużeniem. Sprawę załatwi syndyk.
    właśnie syndyk to nie rozwiązanie.
    rynek nie lubi pustki, kania ma ogromną sprzedaż do Biedronki
    sprzedaje pod marką własną
    dziś marka jest, więcej warta jak nieruchomości zwłaszcza przy takim detaliście jak Biedronka
    kwestia tego, że Kania jest za małym stateczkiem na tym oceanie.
    a są większe stateczki, które zrobią z tym coś pożytecznego

CEDROB
    DWORAKOWSKI
    ANIMEX
    SOKOŁÓW
    z grupy zakładów mięsnych raczej już nic nie zostaje
    cargill po zakupie konspolu ma też kapitał na takie przejęcie
    pytanie kto był dostawcą surowca do Kani - może go przejmie za zobowiązania

Zorientowany podpowiedz co myślisz
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Nlavla [31.0.71.*]
    Pobudka, tej firmy za rok nie będzie. Ktoś kupi może markę. Z kretaczen nikt do stołu nie usiądzie, marka do kupienia od syndyka, zakłady może ale wątpię jest nadpodaz mocy
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~osmo [79.185.187.*]
    nadpodaż mocy - dawno się nie uśmiałem - to dlatego wielkie sieci inwestują w przetwórnie bo im brakuje towaru
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Kuciopaer [77.253.176.*]
    Pini Polonia i Danish
    tzn wg mnie to co sie dzieje ,, jest to czysta bita spekulacja gra na emocjach a na tym popłyną ,,pseudoinwestorzy ,,bez jaj ,,ciułacze jak im cos tompnie to robia halo , a rzeczywistosc jest inna w ostatnim rachunku kogos z powaznych graczy jak sie to nie uspokoi bedzie w koncu stac na komercyjny lot na ksiezyc ,a byle tak dalej to moze i na marsa

1,wczoraj podeszłem do sprawy technicznie bez skrupułów i litosci na nioslem na 4 modele upadłosciowe wyniki spólki i zaden z nich nie wykazał by spólka wykazywałaby nawet symptomy upadłosci ,dalej , jesli chodzi o 2 kwartał to symulowałem na nich teoretycznie powtórke 1 kwartału ,straty przemnozyłem przez 2 i tez mi wyszło ze spółka jeszcze nie wykazuje symptomu upadłosci to tyle technika czyli nawet stac spólke na to by jakis czas niepracowac zupełnie tylko czekac na spływ naleznosci
    a dzisiejsze podejscie spółki do protestu pracowników z ukrainy tylko to potwierdza
    2 . tu moze byc przejecie albo sojusz i cos j t u cos jest na topie ale nie moge o tym pisac
    3 . zdajcie sobie sprawe ze niski koszt akcji i obligacji moze posłuzyc zarówno głownemu dłuznikowi który zapłaci sobie waszymi pieniedzmi czesc naleznosci //bo one sa wieksze niz wszystkie obligacje // kupi je za 50zł po to by je umorzyc , i oczywiscie zakładom które wykazujac zła sytuacje poszuka nowe koła ratunkowe by po prostu dalej obracac czyimis pieniedzmi ,zmieknie rura bankom inwestorom bo upadłosc nikomu sie nie usmiecha prawda ??
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Jj [31.0.34.*]
    Tylko nie zapomnij zapiąć pasów przed lotem
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Znudzony [178.182.255.*]
    Ale nie tak dawno pisałeś że wszystko się wyjaśni w 2 do 3 dni. Wycofujesz się z tego terminy?
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Branżowy [94.254.212.*]
    Upadlosc nikomu sie uśmiecha to prawda
    Spółka może wykazywać straty jeżeli jest dodatkowo finansowana jak kredyty lub inwestor
    Strata roczna ta w raporcie oznacza tylko że strategia firmy jest do korekty Ale ocena jest po opływach finansowych
    Aktualnie kania traci właśnie to, traci lub stracił zdolność finansową
    Nie chodzi o wielkość długo A zwłaszcza tego na potrzeby obrotu bo kania obroty ma duże
    Czyli na papierku było ok
    Czemu tyle do kani nie spływają należności??? Chyba windykacja powinna być ale w pierwszej kolejności do odbiorców kani
    Co do upadłości. Jest jedna granica jeżeli zakład będzie stał bez pracy dłużej niż dwa tygodnie. Straci wszystkich pracowników, kapitału ludzkiego nie odbuduje się od tak kapitałem finansowym. Bo każdy już znajdzie sobie nową pracę I tam nikt nie zaryzykuje powrotu. Nie mówię tylko o pracownikach produkcyjnych Ale także kadrze menedżerskiej
    Pytanie jest proste czy zakłady produkcyjne kani są otwarte? Jeżeli tak to jest czas na przyjęcie, konsolidację, wykup za długo lub jakkolwiek
    Na gowork coś tam piszą, ale głównie ze uciekają już od kani
    Zorientowany czy jesteś pracownikiem kani ?
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~zorientowany [31.174.232.*]
    nie odpowiem ci na to pytanie ,ale jestem blizej tego niz myslisz, w tym co piszecie i sie domyslacie to połowa prawda ,ale tylko połowa i z domysłami tez jest cos na topie na duzym topie widze tu nawet dobre trafienia konkretnie w przyszlym tygodniu cos sie ruszy ,juz miało sie ruszac tylko ten protest zaburzył troche scene ale to pikus,a zaklad tak pracuje co prawda nie cały ale pracuje i nikt na razie poza ukraincami nie ucieka juz pisałem zla sytuacja komus sprzyja najlepsza wiadomosc to zła wiadomosc
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~yzy [46.169.123.*]
    Cedrob to chyba nie, są zajęci sprawami wewnętrznymi a poza tym poświęcili dużo czasu i energii na Gobarto, a nie za wiele im to dało jeżeli chodzi o wyniki. Zagraniczni branżowi są zainteresowani, ale najpierw musi się wyklarować kwestia refinansowania zadłużenia, względnie upadłość (i wtedy zakup aktywów od syndyka, ale to kwestia roku pewnie, tak samo jak w przypadku normalnej sprzedaży).
    A UOKiK jest bez znaczenia, Kania nie jest na tyle dużym graczem żeby to był problem, chyba że chodziłoby o przejęcie przez Tarczyńskiego bo wtedy faktycznie mieliby duży udział w kabanosach
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~repsol [94.42.191.*]
    Animex dopiero co uporał się z przejęciem PINI.
    Sokołów w dalszym ciągu "wchłania" Gzelle, więc też są zajęci
    Dworakowski nie ma kasy na kolejne przejęcie i jeszcze większe długi
    Cedrob przejął Silesię i tam nie wykorzystuje 100% mocy. Mogliby przejęć samą markę a zakład sprzedać.

Cargill po przejęcu Konspola, może chcieć przejąć zakład przetwórstwa wieprzowiny
    Superdrob i tajscy koledzy też mogą być zainteresowani o poszerzenie działalności o przetwórstwo wieprzowiny
    Superdrob słuszny dodatek, zwłaszcza z dodatkiem z Azji
    tak czy tak nie chce wierzyć w upadłość, bo nie tylko straci Kania, ale firmy które nie wykorzystają wielkiej okazji
    problemy PINI wykorzystał Animex - źle na tym nie wyszedł
    Kania ma duży nowy i nowoczesny zakład + plus dwa mniejsze
    Mam nadzieje, że szybko ktoś się wyłoni i przejmie lub skonsoliduje
    Długi to liczby jednych przeraza 100 tys. innych 1 mln, a kolejnych nawet 100 mln nie przerazi
    przejęcie oznacza spłacenie długów przez nowego właściciela, oczywiste, ale wartość całego przedsiębiorstwa pomniejszmy o długi.
    Kania już raz przejął za długi
    Ktoś wie kto był dostawcą surowca do Kani ?
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Jawiem [77.253.176.*]
    Dostawca była Pini Polonia i Danish Crow
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~czokoczoko [77.253.176.*]
    Dostawca surowca był jest Danish crown i pini polonia
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~jj [31.1.1.*]
    jakie jeszcze firmy? bo na pewno nie tylko te dwie.
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Pracownik [89.79.121.*]
    Ostatnio tylko Wierzejski ale to było dwa tygodnie temu
    wierzejki to za mały podmiot
    z pewnością nie robili tak dużych obrotów, żeby uczestniczyć w przejęciu za długi
    sokołów czy animex to co innego
    Jednak sprzedaż w I kwartale to 200 parę mln zł, czyli surowca rocznie trochę kupował
    był ktoś jeszcze jako dostawca ?
    czy Kania obecnie dalej zakłady pracują ?
    nie ma żadnych plotek o przejęciu wewnątrz personelu ?
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Olo [217.99.253.*]
    Nastąpi juz niedługo przejęcie zakładu przez SYNDYKA!!!!!!
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Waluś [5.173.105.*]
    Personel to Oni bajerują cały czas, ale trzeba długi spłacać bo nikt za friko surowca nie dostarczy. Gdzieś na forum był link o długach Kani.
    nie zapomij o naleznosciach bo ta pozycja tez urosla
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~Akcjonariusz [188.146.225.*]
    Cześć zorientowany. Mam średnią powyżej złotówki. Posłuchałem Twojej rady i dokupilem po 0.61. Obecnie jestem już bez gotówki i muszę przyznać że przez te dwa dni czytając te forumowe nagonki dostaję palpitacji serca. Obecnie jestem w tej samej finansowej sytuacji co i Kania. Wóz albo przewóz. Na pewno obecnie nie sprzedam akcji ale czy uda się odrobić i kiedy? Oto jest pytanie. Jak coś wiesz to uspokoj zkolatane nerwy wielu akcjonariuszy będących w podobnej sytuacji. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
  • Re: PRZEJĘCIE Autor: ~nadzieja [83.23.242.*]
    stań z boku i zadaj sobie pytanie. Czemu wpakowałem całą kase w nagonke jakiegoś nika z internetu?
    A potem wypłać sobie liscia na otrzezwienie, choć to pewnie już za późno
[x]
KANIA -3,85% 0,11 2019-10-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.