tzn wg mnie to co sie dzieje ,, jest to czysta bita spekulacja gra na emocjach a na tym popłyną ,,pseudoinwestorzy ,,bez jaj ,,ciułacze jak im cos tompnie to robia halo , a rzeczywistosc jest inna w ostatnim rachunku kogos z powaznych graczy jak sie to nie uspokoi bedzie w koncu stac na komercyjny lot na ksiezyc ,a byle tak dalej to moze i na marsa
1,wczoraj podeszłem do sprawy technicznie bez skrupułów i litosci na nioslem na 4 modele upadłosciowe wyniki spólki i zaden z nich nie wykazał by spólka wykazywałaby nawet symptomy upadłosci ,dalej , jesli chodzi o 2 kwartał to symulowałem na nich teoretycznie powtórke 1 kwartału ,straty przemnozyłem przez 2 i tez mi wyszło ze spółka jeszcze nie wykazuje symptomu upadłosci to tyle technika czyli nawet stac spólke na to by jakis czas niepracowac zupełnie tylko czekac na spływ naleznosci
a dzisiejsze podejscie spółki do protestu pracowników z ukrainy tylko to potwierdza
2 . tu moze byc przejecie albo sojusz i cos j t u cos jest na topie ale nie moge o tym pisac
3 . zdajcie sobie sprawe ze niski koszt akcji i obligacji moze posłuzyc zarówno głownemu dłuznikowi który zapłaci sobie waszymi pieniedzmi czesc naleznosci //bo one sa wieksze niz wszystkie obligacje // kupi je za 50zł po to by je umorzyc , i oczywiscie zakładom które wykazujac zła sytuacje poszuka nowe koła ratunkowe by po prostu dalej obracac czyimis pieniedzmi ,zmieknie rura bankom inwestorom bo upadłosc nikomu sie nie usmiecha prawda ??