• Apel ! Autor: ~Mocny [89.64.35.*]
    Do wszystkich naganiaczy na spadki i innych troli, apeluję - dajcie sobie spokój z gamedev ! Co tutaj się wypisuje to przechodzi ludzkie pojęcie. Trole przez całą noc próbują siać panikę pisząc o tym jaka to fatalna premiera Layers of Fear 2. Krótko i zwięźle to ujmując - każdy kto sądził, że Bloober przegoni swoją produkcją Total War czy Playerunknown's Battlegrounds (a sądząc po panicznych wpisach to chyba właśnie takie były oczekiwania skoro 6-10 top global to mało ... sic !!!) niech da sobie spokój z tym sektorem i zajmie się czymś innym. Bloober robi niszowe gry i wiadomo było od razu, że wynikiem dobrym będzie górna część najlepszych sprzedaży. Tylko i wyłącznie totalny amator mógł się spodziewać, że Bloober okaże się lepszy od Creative Assembly, a GunMedia rozkręci szerszy marketing od Sega. Jakim cudem firma, która zajmuje się niszowymi produktami, praktycznie od zawsze, miałaby konkurować z tak masowym dostarczycielem rozrywki jakim są Creative Assembly z Total War czy zgarniający ostatnio świetne recenzje Mordhau ?? Nagle pojawiła się masa troli, która pisze o klęsce Bloobera bo ten nie prześcignął najlepszych na świecie. No przecież to są ludzie, którzy nie powinni zajmować się gamedev bo nie tylko sobie krzywdę zrobią, ale i innym wokół swoimi opowieściami o tym jak to oczekują, że Bloober będzie zdobywcą rynków. Spółka wyceniania na niecałe 100mln PLN ma być zdobywcą rynków ??? Podobne bzdury ludzie rozsiewają pisząc o WW3 jako pogromcy Battlefield .... Ludzie ochłońcie bo to są małe, niezależne firmy z Polski, które nie są w stanie konkurować z najlepszymi na rynku. A tutaj oczekiwania jak podczas drugiej wojny światowej, że szabla w dłoń, galopem na koń bo Niemca ubijem.

Bloober ma udaną premierę. Layers of Fear 2 dokonuje to czego od tej produkcji oczekiwano - czyli sprzedaż wśród najatrakcyjniejszych produktów, dobre oceny i świetne widowisko na Twitterze. Dlaczego trole nie piszą o tym jak ludzie się bawili na twitterze podczas ogrywania LoF2 przy 30-40 tys. oglądalności ? Która inna polska gra miała ostatnio taką oglądalność poza Wiedźminem 3 ? Chcecie taniej akcje kupić ? No to nie ode mnie bo ja jadę z tą firmą na E3.
  • Re: Apel ! Autor: ~Prawda [91.231.82.*]
    Bloober to nawet swojej gry nie przegonil. Jak szybko nie dostanie rynek info o medium to mamy 20 zl za akcje. Nikt nie będzie trzymał kasy kolejne 2 lata aż zrobią kolejny symulator chodzenia.
  • Re: Apel ! Autor: ~spoko [94.254.145.*]
    wycena 6-8 zł jest adekwatna do możliwości i zakresu działalności w najmniejszej niszy rynku gier z możliwych -dodatkowo jedynie prymitywny symulator chodzenia dobrze że jadą na E3 obejżą sobie w co gra świat -chociaż tyle lat jeżdżą i niczego się nie nauczyli ani nie zrozumieli z rynku gier SZOK !!! I HORORRRRRR!!!! najgorsze że bawią za nasze publiczne pieniądze z dotacji !!! z naszych podatków - dlatego się nie muszą starać !!! SZOK !!!
  • Re: Apel ! Autor: ~Koń [31.60.111.*]
    Trole znowu były w stajni u konia i brały obrok tyłem
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.120.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Apel ! Autor: ~zenek [83.4.217.*]
    Polska w pigułce podsycona kasą...inwestorzy z dolnej dupy...
  • Re: Apel ! Autor: ~Artysta [5.173.104.*]
    Wiem ale widzę, czytam i dostaję szału jak prymitywny plebs" pcha się w ubłoconych butach na dywany"
  • Re: Apel ! Autor: ~Senior [37.47.54.*]
    Ale po co teraz sprzedają? Przecież wiadomo że za rok czy dwa będzie kolejna premiera i znowu zrobi się podbitke na 53-54 to po co pchać po 45? Przed premierami sie sprzedaje a nie po.
  • Re: Apel ! Autor: ~Pozdr [37.47.156.*]
    Hmm, ale jednak 80-90% gry sie podobają, a twój komentarz to jakoś 0% wygrywasz jak PiS 0-18
  • Re: Apel ! Autor: gitmen [31.0.40.*]
    Jeśli Wg Ciebie premiera gry za ponad 10mln zł z premierowym peakiem 700 i nie otarciem się nawet na kilka minut o top3 to sukces, to w mojej opinii raczej ty powinieneś dać sobie spokój z gamedev. Stało się co było oczywiste. Czas na przegląd opcji strategicznych.
  • Re: Apel ! Autor: ~Mocny [213.241.40.*]
    Creative Assembly ma dochody rzędu 47mln funtów szterlingów rocznie. Ponawiam apel - jeżeli ktokolwiek sądzi, że spółka, wyceniania na 80mln PLN na polskiej giełdzie bananowej, przegoni firmę z dochodami Creative Assembly albo produkcję Playerunknown's Battlefield to niech sobie da spokój z tym sektorem i zajmie się czymś na czym się zna.
  • Re: Apel ! Autor: yhm [84.10.157.*]
    @Mocny autorze, gierka Void Bastards jest w tej chwili na 2 miejscu global, można? Można.

btw. Nie myl twittera, z twitchem, gdy powołujesz się do krytykowania znawców branży.
  • Re: Apel ! Autor: ~Mocny [213.241.40.*]
    No i jak tam inwestory, co tam ? Ja cały czas siedze i czekam na jakieś 120pln. Przeczekałem panike sprzedaży po LoF2 i kubły pomyj wylewane przez troli to przeczekam i panike kupna. Później pomyślę co zrobić, ale pewnie poczekam dalej na 170 i się zastanowię.

narka
  • Re: Apel ! Autor: ~Mocny [89.64.34.*]
    Widzę, że trolów spadkowych ostatnio się namnożyło na ukochanym blooberku. Bloober ma zagwarantowane 21 mln z samych dotacji, a wyceniony jest obecnie na 154 mln. Do tego mamy patent w USA, nowy produkt już wkrótce trafi do sprzedaży, a sama firma zyskuje rozpoznawalność globalną. Ja tam siedzę sobie spokojnie na pełnym luzie, a inni jak chcą to niech pocą przy klawiaturze pisząc o nadciągających czarnych chmurach.

A tak swoją drogą czy nie widać tutaj czasem rysującego się oRGR ?
  • Re: Apel ! Autor: ~Aras [5.173.242.*]
    Ty jesteś takim samym naganiaczem jak i inni. Różnica polega na tym że robisz to w lepszym stylu!
  • Re: Apel ! Autor: ~Mocny [89.64.36.*]
    "AngryJoeShow
    If you are wondering, AJ and OJ are taking on Control and Blair Witch Angry reviews (if we can fit both) as those game release later this month! "

Kto tutaj jest naganiacz co ? Od dawna trąbię (a na spółce jestem prawie rok czasu), że tutaj się coś święci, a czego ludzie nie widzą. Prezes Bloobera pisze o tym całe przemówienia, kasa wala do nich drzwiami i oknami, Angry Joe wybiera tę grę na plan (a wcale nie musi bo jest oblegany) + tona innych pozytywnych wiadomości, a ci mnie od naganiacza wyzywają ...

Taaaa kurnaaa ... ło paaaanieeee ... dramat tutaj bydzie i w ogóle uciekajta ! Tyra dobrze jest ? Negatywny przekaz by wam odpowiadał ? Taaa chcielibyśta trole jedne ...
  • Re: Apel ! Autor: ~Mocny [89.79.162.*]
    Ponawiam apel do troli - dajcie se siana z trolowaniem o tym jaka to napompowana i marna spółka, generująca sztuczne zyski, mająca na zapasach nie dające się rozliczyć koszty, z grą o niskim wishlist na Steam, itp. Na prawdę, nudni już jesteście. Tutaj wielu co miało odpaść, odpadło już na LoF2 i Blair Witch. Tymi swoimi strachami kompromitujecie samych siebie i nikogo więcej.
  • Re: Apel ! Autor: ~Andzi [37.47.79.*]
    Mocny na klawkach ... tylko
  • Re: Apel ! Autor: ~Bo [103.115.185.*]
    Pięknie
  • Re: Apel ! Autor: ~Łoffca [46.204.52.*]
    Ja to już nic nie powiem. Kompletnie nic nie powiem. Bo znów będzie się cenzurze nie podobać . Coś tu ten moder wrażliwy taki na niewiadomo co.
  • Re: Apel ! Autor: ~jutro [94.172.225.*]
    To po co w ogóle to komentujesz, nikt na tym forum nie jest tak aktywny, jak ty. Nie masz nic lepszego do roboty w weekend, od przesiadywania na tym forum i dosłownie zalewania go wątpliwej jakości swoimi przemyśleniami
    Idź se na disco. Po ci tu pezylazisz?
    Oj widzę, że choć masz oczywiste problemy w wyrażaniu swoich myśli w mowie ojczystej, to produkcja nic nie wnoszących postów na kolejnych wątkach wre
  • Re: Apel ! Autor: ~Tytus_Bomba [31.11.87.*]
    A daj spokój @jutro. Ją/jego to tylko nakręca. Taką ma pracę do wykonania.
  • Re: Apel ! Autor: ~Łoffca [37.30.48.*]
    Na disco Cię wołają
    Pilnuj bo przegapisz. Acomiddasz kasuje ciekawe wpisy.
    Swoją drogą masz niezłą obsesję z tym Disco____, lepiej go reklamujesz niż koledzy. Chyba zabolało
    Zabolało:))
    Nie podoba się moje pitu pitu to chyba po to macie disco by nie czytać. Ja chcę objąć we władanie porzucone królestwo.
    Przez zasiedzenie:)))))
  • Re: Apel ! Autor: ~Rado [193.0.197.*]
    Dnia 2021-07-28 o godz. 11:29 ~Łoffca napisał(a):
    > Na disco Cię wołają
    > > Pilnuj bo przegapisz. Acomiddasz kasuje ciekawe wpisy.

A skąd to wiesz, skoro cię tam nie ma?
    Ja wiem to co wiem:))) Radus pomykaj. Zamierzaj teraz Perełka
    PEREŁKA oczywiście.
    A co to za słowo parełek?:)))) P A W E Ł KA
    Ihihihih:))))
    O ja Cię pikole:()) chińczyk normalnie...
    Rado: Namierzaj PAWEŁKA

:)))))))))))))))

.....
  • Re: Apel ! Autor: ~Rado [193.0.197.*]
    Dnia 2021-07-28 o godz. 13:30 ~Łoffca napisał(a):
    > O ja Cię pikole:()) chińczyk normalnie...
    > > Rado: Namierzaj PAWEŁKA
    > >
    > > :)))))))))))))))
    > >
    > > .....

Że niby Bieńka?
  • Re: Apel ! Autor: ~jutro [213.180.153.*]
    Tobie faktycznie ktoś albo płaci od ilości wpisów albo masz lekkie zaburzenie obsesyjno-kompulsywne. Daj znać ile jeszcze zamierzasz wrzucić w tym wątku wpisów?
  • Re: Apel ! Autor: ~mroczneśredniowiecz [5.173.12.*]
    Pytanie końcowe wyklucza drugie albo. Albo to nie lub.
    Masz podobną potrzebę pisania bzdetów lub nie wiesz na czym polega pisanie z sensem. Od dawna stawiam na to drugie, dlatego uradowały mnie twoje przenosiny do Niepodłączonych do treści.
    Mroczuś co powiesz na temat moich podejrzeń? Bo widzisz, myślę sobie że ONI to w ogóle całkiem inny FOKUS mają. Przymuszono ich, namowiono i narzucono punkt fokalny,ale kuna mają problemy z adaptacją. Zabawka się nie zmieniła, disco - izolacja od pitu- pitu dalej ta sama. Determinacja i duma z przynależności jednak za mała. Wyłażą, potwierdzenia bytu szukają, podobieństwa wsrod swoich do wrogów dawnych. Pewności nie mają i poczucia bezpieczeństwa.. Kto teraz wróg? Kto wpuścił do raju ignoranta? Który to...? Czy jesteśmy bezpieczni i czy wróg istnieje? Kiedy atak? Co z naszą dawną ojczyzna bluberobankierowa. Kto biby na Bankierze urządza? Gdzie podzialo się sedno sprawy? Czy to ma sens jeśli nikt inny poza naszą społecznością wiernych nas nie słucha? ..... FOKUS jest inny. To nie jest BLO, to nie jest blooberdym tylko...Czy ONI wiedzą jaki FOKUS jest???..
    ...
    ..
    ...
    .
    ....
  • Re: Apel ! Autor: ~mroczneśredniowiecz [5.173.12.*]
    Chów wsobny to nie ich wynalazek, ale są na niego skazani wraz z jego konsekwencjami.
    Pewnie dlatego zabezpieczają dostępność psychiatry. Myślę jak im to podsunąć,,,, że to nic nie da,,,, bo to geny (...) ble...
    Może jakimś typem na akcje z x w środku lub nie...? - ale to chyba odrzucą.
    Hipnoza?...
    Choć w zasadzie..., nie każdy musi być samarytaninem, prawda?
    Mają odruchy, niech się sami bronią, przed swoją bronią

• Re: Apel ! Autor: ~Romek [37.225.49.*]
    Ja pierdziu! Ale jazda! Chrupki i cola. Offka, weź zacznij moze obrazy malowac? Na gieldzie nie idzie, to moze jeszcze zaistniejesz jak Beksiński?
    O w ..buzi.. ę! Toż Beksinski u konesera jest!!!@
    No widzicie Państwo... No czasem pożyteczny jesteś
    ..
    Widze, że idziesz na rekord, @mocny może być zadowolony, że mu hejterzy tak podbili wątek
  • Re: Apel ! Autor: ~Psychiatra [82.102.21.*]
    Ten wielogłos i obsesja wskazuje na schizofrenię paranoidalną. Częstokroć współwystępuje z narcystycznymi zaburzeniami osobowości i zaburzeniami kompulsywno obsesyjnymi
    Kochany panie Doktorze.
    Testy przebyte, doagnoza potwierdzona, zalecenia wydane (wcześniej)
    ALE GDZIE PROCHY!!!!!
  • Re: Apel ! Autor: ~Rado [193.0.194.*]
    Prochów już ci zdecydowanie starczy.
  • Re: Apel ! Autor: ~Mocny [89.79.162.*]
    Wujek dobra rada krzyczy "uważajcie na kanciarzy" i to w kluczowych chwilach dla firmy. Rad jestem, że znowu przybył by mi dobrze doradzić. Ostatnim razem atak wujka "dobra rada" miał miejsce przed targami na E3 w 2019 roku, oczywiście akcjonariuszem zostałem do pokazu E3 i nadal jestem, wbrew radom wujka. Dzisiaj wujek krzyczy by bronić się przed złodziejami i kłamcami oraz zagłosować "tak jest trzeba", a nie inaczej. Ciekawe. Niemniej jednak jeżeli ktoś widzi tutaj jakieś złodziejstwo, wodzenie za nos, kanciarstwa, oszukiwanie drobnych akcjonariuszy, itd. to ja osobiście nie będę zatrzymywał - droga wolna. Ja jadę dalej. 
  • Re: Apel ! Autor: ~Ponawiam [155.133.14.*]
    Ponawiam
  • Re: Apel ! Autor: ~Mocny [31.179.102.*]
    Mineło trochę lat, a okazuje sie, że można było znaleźć spółkę w polskim grajdole, która rozwinęła się do poziomu Ligi Mistrzów. Dowieść taki temat przy takich recenzjach, gdzie jak się okazuje recenzenci byli surowsi od graczy to jest FENOMENALNA robota. Ile hejtu się na tę spółkę wylało, ile żółci przez cały ten czas. Oskarżenia, insynuacje, kłamstwa, zohydzanie na wszelkie możliwe sposoby, fałszywe analizy ich raportów na płatnych portalach i od lat te same manipulacyjne zagrywki tylko po to by uwalać kurs akcji przy pustym arkuszu – akcje zawsze zbierają koparkami, ale jak idzie w dół to wystarczy kilkaset akcji by uwalić kurs na -4%. Trwa to od lat. Żaden portal abonamenciarski na nich nie stawiał. 11bit pupilek funduszy oraz ekspertów nie dowiózł, a był wyceniany w pewnym momencie prawie pod 1,8 miliarda ! Głaskany, całowany po pupci, ochy i ahy, a jak balon pękł to cały sektor zasmrodził i jeszcze Blooberowi się oberwało. Bloober ani razu w całej swojej notowanej historii dotąd nie był spółką przewartościowaną choćby na jednej sesji, a wręcz odwrotnie. Nie to co simfabriki, all in gejmsy, piramidy, starwardy, itd. Przecież to jest chore. Polska giełda jest ciężko cho-ra ! Trzecia spółka w Polsce po CD Projekt i Techlandzie która dowozi tematy na takim poziomie cenowym. To jest smutne że można widzieć wspaniałą firmę z daleka, a latami stać z kapitałem w miejscu. W USA takie cuda są nie do pomyślenia. Tam jest krótka piłka, jest dobra firma to kurs rośnie.
  • Re: Apel ! Autor: ~BLO [188.146.252.*]
    Swietny komentarz, ja wierze w BLO juz od Blair Witch, ktory tak cisneli jako walking sim.
    Wg mnie Bloober to na dzis spolka top 3 gamedev w PL i w tym roku przeskakujemy kapitalizacja 11bit.
    Mialem akcje przed BW i mam teraz i bede jeszcze dlugo.
  • Re: Apel ! Autor: ~DonPedro [88.156.95.*]
    Od pierwszego posta w wątku spółka urosła o 356%. Życzmy sobie podobnej dynamiki w nadchodzących latach! :)
[x]
BLOOBER 0,21% 24,35 2026-04-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.