• UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Groteska [95.49.165.*]
    Drogi Marcinku, zwracam się do do Ciebie!

Frajda, którą zapewniłeś mi swoim wpisem jest tak duża, że naprawdę brakuje słów, by to wyrazić. Mimo to, spróbuję :)

Już sam fakt, że tak pogardzasz tymi trollami, a jednocześnie poświęcasz im kilkunasto (kilkudziesięcio?) zdaniowe referaty świadczy o tym, że jesteś tak komiczną postacią, że chyba w tym wszystkim przerosłeś już tutejszego Warrena Buffetta.

Te spiskowe teorie o byciu opłacanym, podszywaniu się pod jakiegoś Swissa, do tego dyskusja z własnymi tezami, że niby ktoś tu starszy że firma jest fatalna i zbankrutuje, że nadchodzi armageddon, że ktoś kogoś do czegoś namawia, zaklina rzeczywistość, błaga o rozsądek, troszczy się o czyjeś pieniadze - mógłbym wymieniać w nieskończoność. A po tych wszystkich absurdalnych insynuacjach, mówienie i podkreślanie po kilkakroć, że TO TY nie możesz uwierzyć w ludzką głupotę - no przecież to jest kabaret XD a jednocześnie wspaniałe studium pokazujące jak bardzo zacietrzewionym hipokrytą można być.

Tym bardziej, że sprawa jest naprawdę, ale to naprawdę banalna:

PO PROSTU SIĘ MYLIŁEŚ.

Podobnie zresztą, jak cała zgraja tutejszych inwestorków wiedzących o biotechnologii tyle, co powie im prezes Wieczorek w filmiku na Vimeo.

Kurs był wywindowany do granic możliwości i jako jedyny przewidziałem, że skończy się to ogromną reakcją w drugą stronę. Nic poza tym i paroma wpisami. w których wyśmiewałem prognozy o 90% powodzeniu w badaniach esketaminy i tym podobne bajki pisane przez totalnych dyletantów takich jak ty i twoi koledzy z tego forum (notabene twój ostatni tekscik o tym, że nie ma drugiej spółki na na rynku o takim potencjale świadczy o tym że nie masz pojęcia nie tylko o biotechnologii, ale w ogóle o inwestowaniu). Ani razu nie napisałem przy tym, że badania skończą się porażką albo że spółka jest do kitu - co notorycznie imputujesz mnie i nie tylko mnie. Po prostu nie jesteś w stanie znieść tego, że ktoś w tym całym odmęcie podniety zachowuje rozsądek, racjonalność, a przy tym ma trochę wiedzy o tej branży.
    Nigdy nie przyznasz się do porażki i tego że próbujesz po prostu zachować twarz - to pewne, ale po prostu nie ośmieszaj się już bardziej.

Pozwolę sobie zacytować kilka twoich wpisów na zakończenie, zeby wszyscy zdawali sobie sprawę z tego, z kim mamy do czynienia:

"Groteska jest oczywistym trollem, a jedno z moich podejrzeń, że to Swiss, który po tym, gdy kurs wzrósł, nagle znikł z forum i wrócił pod innym nickiem.

"Co do mnie, to z przyjemnością przyznaję, że Miły miał rację z korektą. Ja nie doceniłem skali ludzkiej głupoty i tego, że ktoś zdecyduje się na sprzedaż w tej cenie. Niestety na kupno po 41 dzisiaj nie zdążyłem, bo byłem rano w podróży, ale dokupuję po 42 z kawałkiem. Mimo tego, że dokupywałem po 44, 45 i 46, moja średnia to obecnie okolice 37 zł. Nie wiem, kto tu jest naiwniakiem ; ) No i ja się nie bawię w jakieś korekty po 5 czy 10%"

"Dopiero co była rekomendacja na 56 zł. Dziwie się więc, że kogoś dziwi 51..."

"To trochę komiczne, bo tymi wpisami o badaniach pan/pani Groteska potwierdził//potwierdziła, że jest nikim innym jak Swissem. To są dokładnie powtórzone pseudomądrości Swissa. On pisał dokładnie to samo, tylko przy cenie 28-30 zł. Gdy wzrosło powyżej 45, najwyraźniej głupio było mu pisać pod tym samym nickiem. I tak płaczą hejterzy, a wystarczyło w okolicach 30 zł kupować. Ba, nadal można kupować i zarabiać"

"OK, całkiem możliwe, bo w styl się nie wgłębiałem. W takim razie przynajmniej gość z tego samego rozdania, wmawiający, że badania na pewno wyjdą źle, a wzrost kursu nie ma żadnego uzasadnienia"

• Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Groteska [95.49.165.*]
    Aha, zaznaczę może że część z tych postów pisana była przy kursie 51 zł, a więc 25% wyższym niż obecnie.

Oczywiście, to bez znaczenia, bo przecież nikt normalny nie przejmuje się kilkuprocentowymi wahaniami, a skala ludzkiej głupoty, która kazała sprzedawać w tych cenach jest nie do do zrozumienia. :)

• Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: jarof1 [176.102.187.*]
    Dnia 2019-05-14 o godz. 17:20 ~Groteska napisał(a):

> >
    > >PO PROSTU SIĘ MYLIŁEŚ.
    > >
    > > Podobnie zresztą, jak cała zgraja tutejszych inwestorków wiedzących o biotechnologii tyle, co powie im prezes Wieczorek w filmiku na Vimeo.
    > >
    > > Kurs był wywindowany do granic możliwości i jako jedyny przewidziałem, że skończy się to ogromną reakcją w drugą stronę.

Proponuję wrócić do tematu za kilka lat bo taki tutaj jest horyzont inwestycyjny.
    Wtedy dopiero okaże się kto miał rację i czy 50 zł było pompowaniem balona a 35 zł dobrą okazją.
    A jeśli kolega jest takim fachowcem od biotechnologii to może przytoczy bardziej merytoryczne argumenty niż ogólne wyśmiewanie prognozowanych wzrostów?

W którym momencie piszę cokolwiek o prognozowanych wzrostach?

Nie, nie okaże się wtedy kto miał rację, bo dyskusja dotyczyła wyłącznie tego, ze w danym momencie, kurs był wywindowany.
    I jak się okazało, rynek zweryfikował to, kto miał rację. 25% spadku - być może jeszcze wiecej. Gdyby nie słuchać tutejszych naganiczy, możnaby było kupić akcje co najmniej o tyle taniej.

Jeśli masz jakieś pytania merytoryczne i oczekujesz ode mnie argumentów, chętnie spróbuję pomóc, ale najpierw je zadaj.
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~jack [83.30.146.*]
    Każdy kto ma odmienne zdanie jest trollem :)
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~xyz [83.6.24.*]
    Groteska i Jack. Proszę o szczerą odpowiedź.
    Macie akcje CLN ?
    Już to pisałem parę razy - tak.
    Nie ma to jednak żadnego znaczenia w kontekście tego, o czym piszę.
    Gdybym ich nie miał tak samo mógłbym wyrażać swoje spostrzeżenia (słuszne jak się okazało).
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    "....Jest tez oczywiście spora grupa trolli, która nie posiada żadnych akcji, a jedyna satysfakcja, jaką czerpią, to wzbudzanie nie
    pokoju i poczucia winy u innych ludzi. Smutne, żałosne, zawistne ludziki o podłych życiach i charakterach...."

Dobre i trafne w 100 %.
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~jack [83.30.146.*]
    Każdy kto nie zgadza się z towarzystwem wzajemnej adoracji i krytycznie opisuje rzeczywistość , musi być TROLLEM !!
    Jakie to proste , zbyt proste aby mogło być prawdziwe ;)

• Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: tobik69 [159.205.148.*]
    No nie wiem, albo czegoś nie kumam.

Ja kupuję akcje CLN bo wierzę w spółkę i chcę na niej zarobić.
    A ktoś mi pisze, że jak kupuję akurat tą spółkę to się nie znam na biotechu, spadnie bo balona nadmuchali i nie mam racji.

No to co ja mam Wam odpowiedzieć?
    Że jestem idiotą kupującym akcje?

Tak.
    Nie znam się, Wy znacie lepiej, wasze wybory są lepsze, ja się mylę, przecież to bez sensu.
    Nie jesteśmy na forum Ursusa........... chyba?

I że jakaś postać z forum wie lepiej niż Maciej Wieczorek ?
    Bez jaj panowie.
    To tak jak bym postponował rozwój takich firm jakich firm jak Selvita czy Onco.

Każdy wybiera sam.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.49.165.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    link "Najczęściej pojęcie analfabetyzmu funkcjonalnego odnosi się do braku umiejętności poprawnego pisania, czytania ze zrozumieniem i prawidłowego dokonywania prostych obliczeń, rzadziej także do umiejętności obsługi współczesnych technologii, przede wszystkim technologii informacyjnych, niezależnie od posiadania wiedzy na ich temat."
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [159.205.148.*]
    Człwoieku - odczep się ode mnie. Nie raz pisałem ci, ze nie mam ochoty z tobą pisać, bo nie przynosi to żadnych rezulatatów Stworzyłem wątek, żeby odpowiedzieć na prowokacyjną zaczepkę kolegi Marcina który nie był na tyle odważny, żeby dopuscić mnie do dyskusji w założonym przez sobie wątku. Napisałem to, co już wielokrotnie wcześniej. A więc to, że nie wolno było dać się podnieceniu i kupowac tych akcji po ostatnich wzrostach, bo dotkliwa korekta będzie kwestią czasu. I tak było - na razie -25%, być może będzie więcej. Ty zaś po raz kolejny dyskutujesz z wymyślonymi przez siebie, całkowicie absurdalnymi tezami - podobnie jak mrcn. Kupuj akcje po ile chcesz, po 50, czy 60 - nie obchodzi mnie to. Posty adresuje do tych, którzy w inwestowaniu kierują się wyrachowaniem i racjonalnością.

PS. Widzę, że moderator usunął twój wpis, bo poniosły cię emocje - pewnie słusznie, chociaż i tak odpowiem, bo miałem nieprzyjemność go przeczytać i jednocześnie liczę na to, że przestaniesz wchodzić ze mną w dialog.

PS2:
    Jeśli ktoś domaga się ode mnie merytoryki, to moge wstawić linki, w których uzasadniam bardzo skrótowo swoje wybory, choć podkreślam jeszcze raz, że nie ma to wiele wspólnego z tym, co piszę akurat na forum tej spółki.

https://www.bankier.pl/forum/temat_zenek-wciaz-ma-racje,31677789.html   - pod nickiem "Marek"

https://www.bankier.pl/forum/temat_korekta,31948311.htmlhttps://www.bankier.pl/forum/temat_zenek-wciaz-ma-racje,31677789.html -nick "Korekta" - tu moja prognoza korekty Selvity - steż się sprawdziła

A mógłbyś podać przykład gdzie prognozowałeś wzrosty 
    i one się sprawdziły ?
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~SWISS [84.253.38.*]
    No to w koncu co? Kto jest SWISSEM? oddajcie mi tozsamosc bo jetem zagubiony?
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Groteska [31.0.84.*]
    Nie piszę często na forach o prognozowanych wzrostach, bo robi to każdy. Po prostu kupuję akcje. Poza tym takie prognozy mają wieksze prawdopodobieństwo niepowodzenia, bo sytuacja makro jest nie do przewidzenia - tak jak ostatnie zaostrzenie wojny handlowej(nie wiadomo jak to się zakończy), które odbija się nawet na dobrych spółkach. Dlatego dużo łatwiej jest powiedzieć, że spółka jest przewartościowana. Ale żebyś nie uznał tego za wymówkę, to moim krótko/średio terminowym typem jest Synektik. Mam akcje od 14 zł i uważam że jesteśmy w fazie korekty. Wyniki w czerwcu beda prawdopodobnie bardzo dobre i w dodatku jest duza szansa na pozytywny wynik II fazy kardioznacznika - raport też w czerwcu, co może doprowadzić do umowy partneringowej (ta, jeśli nastąpi to już trochę później). Obstawiam mocny ruch w górę z tego powodu w okolicach czerwca. Możesz mnie sprawdzić w lipcu, czy miałem rację.
    Druga spółka po mocnych przecenach to Neuca i tu też w krótko/średnio terminowym okresie liczę na wzrosty.
    Długofalowo OAT, ale tam w krótkim terminie możliwe dalsze osłabienie więc nie pokuszę się o krótkoterminowe spekulacje.
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Groteska [31.0.81.*]
    "W gruncie rzeczy opieramy się na komunikatach spółki i zaufaniu do prezesa" - mrcn

Cudeńko! Chyba najlepiej obrazuje to poziom panujący na tym forum
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Groteska [79.185.211.*]
    Kurs Neuki w momencie pisania tego posta 270.
    Cena na zamknieciu 286.

Oczywiście nie bedę mowił, że przewidziałem, że taki skok nastąpi dziś, ale jestem niemal przekonany, że ta spółka ma dużo do nadrobienia po bardzo dużej, moim zdaniem nieuzasadnionej przecenie.

Odezwę się za jakiś czas i zobaczymy jak z Synektikiem. Uważam, że przebicie 18 zl to kwestia czasu.
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~xyz [83.6.23.*]
    Chłopie zmień forum...
    Naganiasz... Nie na temat !
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Groteska [79.185.211.*]
    Nie pisałbym tego, gdyby nie zarzucono mi, że potrafię przewidywać tylko spadki, dlatego napisałem o moich prognozach na wzrosty.
    Tyle.

• Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Łośsuperktoś [188.146.58.*]
    Uaktywnieni jak w tytule zwykłe trole za 1,70 za posta naganiającego na spadki. Oni muszą swoją normę postów wyrobić, co widoczne jest na forum
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: pkc [83.23.132.*]
    panie groteska jest konkurs parkiet chalenge zapraszamy do udziału, poprosimy tez o nick , moze byc groteska , obejrzymy zmagania, bedzie wzrost konta czy bedzie to groteska? :)
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: pkc [83.23.132.*]
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Groteska [79.185.170.*]
    Widzę zajadły, zupełnie nieuzasadniony, atak na mnie (mimo że część z was, która powstrzymała się za moją radą przed zakupami akcji Celonu po 50 zł powinna być mi raczej wdzięczna), więc nie wiem czy na to reagować, ale skoro zostałem wywołany do tablicy, to odpowiem:

1) Wydje mi się, ze konkurs trwa już tydzień, więc jest za późno na zapisy,

2) I tak raczej nie wziąłbym w nim udziału, bo po pierwsze nie mam na to czasu, a po drugie to nie ma nic wspólnego z realnym inwestowaniem - liczy się prawie wyłącznie szczęście. Widziałem wywiady z liderami zeszłego tygodnia, chyba każdy grał va banque stawiając na jedną spółkę. W normalnym życiu taka strategia to samobójstwo, w takich konkursach jest konieczna, bo w razie wtopy nic się nie traci (to wirtualna kasa), a sukces mózliwy jest tylko ryzykująć wszystko.
    Dlatego uważam, że taka zabawa nie ma większego sensu, a na pewno nie uczy inwestowania.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.23.132.*]
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Groteska [31.0.91.*]
    Sybektik i Neuca - bingo
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~12344 [31.0.89.*]
    "Nie piszę często na forach o prognozowanych wzrostach, bo robi to każdy. Po prostu kupuję akcje. Poza tym takie prognozy mają wieksze prawdopodobieństwo niepowodzenia, bo sytuacja makro jest nie do przewidzenia - tak jak ostatnie zaostrzenie wojny handlowej(nie wiadomo jak to się zakończy), które odbija się nawet na dobrych spółkach. Dlatego dużo łatwiej jest powiedzieć, że spółka jest przewartościowana. Ale żebyś nie uznał tego za wymówkę, to moim krótko/średio terminowym typem jest Synektik. Mam akcje od 14 zł i uważam że jesteśmy w fazie korekty. Wyniki w czerwcu beda prawdopodobnie bardzo dobre i w dodatku jest duza szansa na pozytywny wynik II fazy kardioznacznika - raport też w czerwcu, co może doprowadzić do umowy partneringowej (ta, jeśli nastąpi to już trochę później). Obstawiam mocny ruch w górę z tego powodu w okolicach czerwca. Możesz mnie sprawdzić w lipcu, czy miałem rację.
    Druga spółka po mocnych przecenach to Neuca i tu też w krótko/średnio terminowym okresie liczę na wzrosty.
    Długofalowo OAT, ale tam w krótkim terminie możliwe dalsze osłabienie więc nie pokuszę się o krótkoterminowe spekulacje."

WOW
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Urhr [31.61.244.*]
    Celon
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Groteska [31.0.91.*]
    "Proponuję wrócić do tematu za kilka lat bo taki tutaj jest horyzont inwestycyjny.Wtedy dopiero okaże się kto miał rację i czy 50 zł było pompowaniem balona a 35 zł dobrą okazją"

2019 rok :)
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~pkc_dupek [37.30.0.*]
    Buhahahahaha
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: pkc [89.146.52.*]
    O super wykop...
    "Kurs Neuki w momencie pisania tego posta 270.
    Cena na zamknieciu 286.". Muł jak stal w miejscu nadal stoii... Lekarzo prawnik z Kaszub z datawalk i selvita też zniknął, perły dały ciała ?
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Groteska [83.31.229.*]
    Pomyliły Ci się cyferki, skarbie. Kurs Neuki 390 zł :)

Kolejny dowód na, że warto było się mnie posłuchać. Dziękuję za przypomnienie tej prognozy

"Kurs Neuki w momencie pisania tego posta 270.
    Cena na zamknieciu 286.

Oczywiście nie bedę mowił, że przewidziałem, że taki skok nastąpi dziś, ale jestem niemal przekonany, że ta spółka ma dużo do nadrobienia po bardzo dużej, moim zdaniem nieuzasadnionej przecenie."
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~pkc_dupek [37.30.0.*]
    Ten typ tak ma!
    Buhahahahaha
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: pkc [159.100.104.*]
    Synektik 14..... Nic więcej do dodania . Małpa w zoo też typowala.... Zaprzestali eksperymentu bo szkoda analityków i banany się skończyły
    Opublikowano przy kursie:  38,00 zł , zmiana od tamtej pory: 30,92%
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Groteska [83.6.217.*]
    Ależ musiałem trafić w czuły punkt koleżko pkc, skoro doczekałem się tylu wątków i postów. Ależ musi boleć :)

Moja strata na Synektiku (wynoszącą u mnie dokładnie 2,30%) jest niczym wobec zysku z Neuki. Zresztą nadal mam papier i nie sprzedam poniżej 20 zł.

Co do Sulejuka - zgadza sie - 30% I tyle można było zarobić, bowiem to jest wątek napisany już po spuszczeniu powietrza z 52 zl, w którym nabijam się z ciebie i tobie podobnych, którzy wyzywali mnie od trolli.
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Ja [83.30.249.*]
    Zastanawiam się dlaczego z tak wielką troską pochylasz się nad decyzjami forumowiczów CLN i ich pieniędzmi? Radzisz z dobrego serca czy chcesz zabłysnąć na tle takich nieudaczników jak pck? I tu muszę Ciebie zmartwić zabłysnąć na jego tle to żadna sztuka, powinieneś poszukać chyba innej ofiary na tle, której mógłbyś brylować na tym forum. :)
    Panie groteska sprawa wygląda tak. kupując koszyk spółek w długoterminowym trendzie wzrostowym masz prawie pewność że większość będzie się poruszać dalej w tym kierunku , Ameryki nie odkryles, no groteska dobry nick
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Groteska [83.6.217.*]
    Sprawa wygląda tak, czego w swej nieograniczonej mądrości nie potrafisz pojąć, że nie kupuje się akcji na szczycie nieuzasadnionych podniet. Gdyby ktoś kupił te akcje wtedy po 52 zl i bylaby to jego jedyna inwestycja to dziś byłby na minusie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [159.100.104.*]
    Ponawiam pytanie czy sprzedałeś po 52 i odkupiłes 30% niżej? Mistrzuniu
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Twojfuch [5.173.192.*]
    Tak tak nie ma co robić groteska tylko łajno kupować
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~WDupie [79.184.137.*]
    Synektik - kolejna trafna prognoza Groteski. A PKC gdzie?
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~up [83.6.198.*]
    up
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~upup [165.225.206.*]
    upup
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Nnn [178.42.51.*]
    Neuca i Synektik - strzał w 10!
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~ZNSNNS [31.0.88.*]
    Ooo
  • Re: UWAGA NA OPŁACANYCH TROLLI!!!!!1111!! Autor: ~Uppp [31.0.92.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.42.3.*]
[x]