• Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~Tomasz [46.169.121.*]
    to daje ponad 5%, gdyby nie trumpisko byśmy przebili 50zł
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~as [89.71.179.*]
    Taak?To czemu spada?
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~miki [212.5.157.*]
    a na kiedy została ustalona data dywidendy bo ile będzie wynosić znalazłem
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: indiana [5.173.71.*]
    Spada bo bessę mamy, mam nadzieje że po dywidendzie poleci ostro w dół to dokupię.
    Przy czym w czasie rozkręcającej się bessy, może tu być i 20 zł, tak więc trzeba mieć mocną psyche, bo płynność tu jest jaka jest, i większego pakietu nie da się po prostu sprzedać....
    Smutna ta nasza giełda, jak OFE sprzeda 15% akcji to tu będzie dramat kilka lat...
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~sss [89.64.28.*]
    jak ofe sprzeda na kruszwicy nie bedzie dramatu, bo free float 10% , a wsrod glownychakcjonariuszy nie ma ofe, za 2-3m hossa,maxw jesien FED odpali QE4:)na gpw tez skapnie w poszukiwaniu yelda
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~Adam [188.191.218.*]
    A ja sprzedaje Kruszwicę bo leci teraz i szkoda kapitału .Kupuje Wawela tam kurs odbija a Wawel płaci niedługo dywidendę. Za wszystko biorę Wawel i zarabiam. To moja opinia.Każdy zrobi jak zechce. Kto zostaje w Kruszwicy powodzenia.

Regularność dzielenia się zyskiem jest istotną cechą przy doborze spółek do portfela dywidendowego, zaś wzrost wartości wypłat jest cechą wręcz pożądaną. Tak jest w przypadku spółki Wawel. Wypłaca ona regularnie zyski już od 11 lat. Przez ten czas spółka wypłaciła akcjonariuszom aż ćwierć miliarda złotych. Inwestorzy, którzy kupili akcje ponad dekadę temu otrzymali już zwrot ich wartości w postaci wypłat dywidend.
    W 2008 roku pierwsza wypłata po długiej przerwie wyniosła 7 zł na akcję. Rok później akcjonariusze otrzymali już 10 zł, zaś w 2013 roku – 14 zł na akcję. Potem przez cztery lata wypłaty były stałe i wynosiły 20 zł na jedną akcję. Wyjątkiem był zeszły rok, kiedy dywidenda znów została podniesiona.
    Dobrze zrobili Ci którzy przerzucili się na Wawela tam już ponad 2 % są do przodu.A wzrost przed Nami.
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~sss [89.64.29.*]
    @adam Wawel ma zle wyniki, i raczej ich nie poprawi w kryzysie , producent slodyczy to nie spolka defensywna mimo , ze branza zywnosciowa
    Ja jednak stawiam na Wawel kurs wart kupna obroty 3 mln i na tym poziomie kupują,. Sory ale tutaj straciłem sporo kapitału. Powodzenia akcjonariusze Kruszwicy kiedyś tu może wrócę.
    W jakim kryzysie. Na razie to sklepy mają rekordowe obroty a sprzedaż słodyczy też bije rekordy. W maju najwięcej. Dzień matki, weekend majowy święta wielkanocne, komunie dzień dziecka itd itp. Ja kupuje wawela zarobię . kruszwica tu straciłem sporo kasy. Powodzenia
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~do_adam [89.64.29.*]
    Jakim kryzysie, tym samym co w 2008 , kryzys sektora bankowego, on sie nie skonczyl, gdybys znal cyklewalutowe, i zasady waluty dluznej to bys wiedzial, ze sama konstrukcja waluty dluznej w systemie rezerwy czastkowejma silna presje deflacyjna, bo zawsze bedzie istnialo za malo wykreowanej waluty by splacic dlug+odsetki, w zwiazku z powyzszym FED najpozniej dojesienibedzie musial rozpoczac luzowanie ilosciowe , i przejac role dostarczyciela plynnoscipo EBC,juz widac precedensowa sytuacje na operacjach reverse repo, ze banki nie chca spowrotem papierow rzadowych po maksymalnym urzedowym kursie FF , zbyt dlugitemat by tu pisac , kapital generalnie na swiecie bedzie plynal dospolek typu value zwlaszcza defensywnych czyli energetyka/zywnosc/leki/utilities(firmy komunalne woda...) o jak najszerszej ekspozycji narynek, i porownujac Wawela do KSW, to jedynyplus wawela to niski Debt Ratio, a pozatym w glebokimkryzysie plynnosciowym, a jak wiemy NBP nie rozpoczal jeszcze QE , to nikt slodyczy nie kupi , KSW ma szersza ekspozycje na rynek, pasze, oleje rzepakowe, masla roslinne, margaryny dla przemyslu, no i brak OFE
    Ok a fakty są takie ,że Kruszwica traci dziś ponad 3 procent a Wawel zyskał ponad 3. i Aviwa zwiększyła w nim udziału do ponad 5 procent. Jutro Kruszwica znów straci. Nie stać mnie na to .Inwesuje od 12 lat i jakoś zarabiam na życie. Tutaj na razie tylko strata.
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~sss [89.64.27.*]
    @Adam Piszesz ,ze wawel zyskue 3% a kruszwica traci 3 % , chyba w innym swiecie zyemy? Sporz na wykres podkonieckwietnia wawel grubo powyzej 800 a teraz kolo 700,gdzie ty widzisz 3% chyba inne matmy nas uczyli,no chyba ze jestes trollem, albo naganiasz ludzi na wawel bo umoczyles i chcesz aby odbilo:) Zrozumialbym konstruktywna krytyke np na tematcen rzepaku powiazanej soi czy planowanych upraw, ale ty tylko zachwalasz wawel
    Wawel kupiłem razem z Aviwą po 700. Aviwa zbiła kurs by kupić tanio ważne ,że to drobni wykorzysują grę dużych. Bo Aviwa nie kupiła by stracić . Za kilkanaście dni czas pokaże kto ma rację. Pozdrawiam to ostatni mój post tutaj. Życzę zarobku na Kruszwicy tym co tutaj trwają.
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~Baret [188.147.2.*]
    Świetne wyniki papier powinien latać po 80zeta a tu fund sypie jako w bessie i jest 40
    Szkoda sprzedawać teraz
    Jeszce tutaj trwacie nie szkoda Wam kasy.
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~krusz [81.190.228.*]
    ceny rzepaku od 1 marca bardzo stabilnie w okolicach 1,5 tyś za tonę. To daje podstawę by szacować wynik za 2 kwartał na plusie, a jak wiadomo jest to najtrudniejszy dla spółki kwartał.
    Kruszwica z analizy wynika ,że jeszce pójdzie 10 % w dół. Wycofałem się tydzień temu. Kupiłem Wawela za wszystko.Wczoraj Dyrektor operacyjny Wawela kupił akcie za 35 tysięcy po 710. Pójdzie do góry to kwestia czasu.
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~df [89.64.28.*]
    @Adam analiza techniczna jest poto by wspomoc AF, anie po to by sie na niej opierac
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~as [89.71.179.*]
    Coś Wawel nie rośnie.A tu szykuje się wzrost.
  • Re: Wspaniała dywidenda!!!!!!!! Autor: ~ksdobrodziej [89.70.35.*]
    Dnia 2019-05-20 o godz. 13:52 ~Adam napisał(a):
    > Jeszce tutaj trwacie nie szkoda Wam kasy.

Leć adam,leć...
    "O! I w piz...u,wylądował" :)

[x]
KRUSZWICA 0,30% 66,00 2021-02-26 16:11:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.