To zależy od wyceny firmy jaki jest majątek.Wycena dzieli sie na ilość akcji i mamy cenę 1 akcji.Zobaczymy czy sie sprawdzi Jogi cos brzęczał o 3-4zł a ja stawiam 5zł
Dnia 2019-04-02 o godz. 06:42 ~lolo napisał(a): > To zależy od wyceny firmy jaki jest majątek.Wycena dzieli sie na ilość akcji i mamy cenę 1 akcji.Zobaczymy czy sie sprawdzi Jogi cos brzęczał o 3-4zł a ja stawiam 5zł
Oczywiście taka jest metoda natomiast skąd Jogi ma źródło danych, na podstawie których ustalił cenę na poziomie 3-4 zł (źródło/wycena) i na jakiej wycenie opierasz swoją wartość akcji na poziomie 5 zł?
Dnia 2019-04-02 o godz. 09:03 ~lolo napisał(a): > Powiem wam tak może być tu grubo jak przy wycenie będzie super to kurs jak trafi na GPW wystrzeli ostro ostro ostro .Czekamy na wycenę
Jest trochę wątpliwości i pytań: 1. Czy Hawe S.A. wróci na giełdę? 2. Jeżeli ktoś chce wykupić to raczej nie opłaci mu się robić "super wyceny"
Tylko czy wycena będzie sprawiedliwa i po myśli akcjonariuszy, coś mi się wydaje że będą się gimnastykowac żeby odzyskać kasę ale czy coś zostanie akcjonariuszom? Teraz musi być o nas głośno...
Uważam że dużo gimnastyki to nie potrzeba jedynie dobre podejście aparatu państwa ministerstwa sprawiedliwości tzn. majątek( oprócz 100 baniek wyprawdzonych przez paluchowskego) to infrastruktura 4 tys km swiatlowodow myślę że godziwa cena to 400 milionów
Poczekamy na raport do 30 kwietnia, jeżeli w ogóle podadzą w terminie.... Pewnie znając ich problemy będą opóźnienia bo coś tam. Wtedy będzie można dywagować.