• najnowszy komunikat Autor: ~znawcaNC [31.179.87.*]
    coraz drozsze finansowanie dlugu. wy tu zysku przez lata nie zobaczycie, caly zysk bedzie wyprowadzony w postaci kosztow finansowych do bankow czarneckiego bo tam jest potrzebna kasa!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.168.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: najnowszy komunikat Autor: ~Ja [80.238.77.*]
    zysku nie zobaczymy bo?
    wcześniej straszyłeś, że spółka nie wykupi obligów-teraz straszysz brakiem zysków? O zyski się nie martw- jeśli rynek kredytów rośnie o 17% w lutym r/r to przychody o 17% wyższe, czyli zyski mogą być w kilkudziesięciu mln zł.
    Czemu droższe oprocentowanie? Wkleję ci post z innego forum:
    "Marża 1,75% była nierynkowa. Jakby OF chciał ściągnąć kapitał z rynku to albo by się jemu nie udało, albo musiałby zapłacić co najmniej 6% i podstawić solidne zabezpieczenie.

Być może warunki LC musiał ustalić takie do których potencjalny inwestor GNB się nie przyczepi."
  • Re: najnowszy komunikat Autor: ~You [5.184.233.*]
    Znawca nc po co tu siedzisz i zaśmiecasz forum zostales na peronie kolego

• Re: najnowszy komunikat Autor: ~Blow [188.147.37.*]
    Nie on jeden, widac ze nie ma pojecia o tym co pisze..trzeba bylo zbierac na fixach a nie dyrdymaly pisac...nieslugo scalenie..bedzie tylko 12 baniek akcji w obrocie..papier mozna przekrecic latwo razy kilka..a i sama sytuacja w open finance napawa optymizmem..osobiscie wierzę w dzialania Tomickiej..ta babeczka zrobi tu rewolucje
  • Re: najnowszy komunikat Autor: ~Edek [5.173.225.*]
    Złodzieje którzy niszczyli Opena poszli do Notusa zatem teraz napewno będzie lepiej.
    "Złodzieje którzy niszczyli Opena poszli do Notusa zatem teraz napewno będzie lepiej."
    Jestem tego samego zdania. Zniszczyli renomę spółki jako doradcy kredytowego kilka lat temu. Dopiero teraz za prezes T. zaczyna nabierać spowrotem wartości.
  • Re: najnowszy komunikat Autor: ~OBS [46.76.145.*]
    Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Problemem złej renomy OF była sprzedaż produktów inwestycyjnych, Notus jest firmą ściśle ukierunkowaną na kredyty, jeżeli więc były roszady między pracownikami to obawiam się, że w OF pozostały osoby które nie specjalizują się w kredytach a są od inwestycji czyli psucie firmy postępuje. Eksperci kredytowi pewnie odeszli bo mieli dość złego PRu związanego z grupą i LC. Sam jak ostatnio szukałem kredytu byłem zaskoczony: w placówkach pustki, a osoba która mnie obsługiwała nie wzbudziła zaufania ani wiekiem ani merytoryką :( Raczej przy tak dobrym rynku na kredyty pracownicy nie odchodziliby jeżeli w firmie działoby się dobrze, a już na pewno pracodawca nie pozbywałby się pracowników co wskazuje na to która strona podjęła taką decyzję.
    Zweryfikują to wyniki po 2Q19 - sam jestem ich ciekaw :)
    Powodzenia
  • Re: najnowszy komunikat Autor: ~Edek [5.173.225.*]
    Przecież "dół" sprzedawał to co kazała "góra"
  • Re: najnowszy komunikat Autor: ~OBS [95.40.145.*]
    Tylko ta „góra”, która była w ostatnich latach nie doprowadziła do utraty reputacji a zaczęła wyprowadzać spółkę na „prostą”. Problemem obecnym może być natomiast odpływ ludzi z „dołu”, którzy pracowali na wyniki. OF to nie bank więc wynik jest taki jaka aktualna sprzedaż, nie ma ludzi = nie ma wyniku. Ale tak jak pisałem wcześniej zweryfikują to wyniki po 2Q19...
    przecież po to powstaje sieć franczyzowa, bo wcześniej liczyły się tylko wyniki, a nie klient. Franczyzobiorcy będzie zależało na renomie swojej placówki.
  • Re: najnowszy komunikat Autor: ~OpenFinance [94.254.184.*]
    Skoro w zeszłym roku mimo odchudzenia z starych pracowników spółka zwiększała sprzedaż kredytów to w przypadku utrzymania się dobrej kredytowej sytuacji na rynku 2Q2019 będzie bardzo udany i nie ma innej możliwości.
    Sieci franczyzowe faktycznie nadrabiają renomę- tu nie powinno być nawet dyskusji co do tego.
    Mnie ciekawi tylko co innego.
    W którym kierunku idzie OF? Czemu zależy im tak bardzo na kredytach gotówkowych? Czyżby chcieli podążać drogą Credit Agricole? Bo wydaje się to obecnie idealnym rozwiązaniem i usamodzielnieniem w przyszłości, a prezes Tomicka zna cały schemat przemian.
    OF jeszcze nie raz nas może zaskoczyć.

• Re: najnowszy komunikat Autor: ~Janusz [5.173.178.*]
    Jako samodzielny pośrednik kredytowy odpowiem. Kredyt gotówkowy można zrobić od 20 min do jednego dnia i mieć 3 razy wyższą prowizje niz za hipoteczny ktory robi się od miesiącami
    a jak wygląda obecnie sytuacja na rynku?
  • Re: najnowszy komunikat Autor: ~Janusz [5.173.178.*]
    Sytuacja jest dobra. Open to duzy gracz. Kolejny to expander. Jest jeszcze kilku mniejszych ale pozycja opena jest lepsza niż było to w czasach utraty wizerunku.
  • Re: najnowszy komunikat Autor: ~Pier [46.93.44.*]
    i o to chodzi zbierac póki tanio a zarobimy krocie już niebawem
  • Re: najnowszy komunikat Autor: ~JERRY [79.162.244.*]
    tak trzymać .....
[x]
OPENFIN 0,00% 0,05 2023-02-02 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.