• A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: ~Zorientowany [188.146.226.*]
    ... ktoś coś wie ? Nadal kotwiczy w tym pseudo holdingu ? Pytam bo szykuje mu powoli sprawę karną i bardzo mnie interesują wszelkie hity na jego temat.
  • Re: A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: czesio1 [81.135.109.*]
    nie wiem, tak tylko zerkam tu od czasu do czasu bo już jakiś czas temu zrealizowałem tu stratę i zamieniłem akcje na PBG bo tam szansa by to odrobić ;) - ale po ostatnich newsach widać że najwyższe władze w spółce już nie działają - tu po prostu już nic nie działa - Nowicki chyba ma jakieś problemy psychiczne

Zarządca REDWOOD HOLDING S.A. w restrukturyzacji z siedzibą w Łodzi (Emitent), w uzupełnieniu do raportu bieżącego nr 2/2019 z dnia 7 stycznia 2019 roku o umorzeniu postępowania restrukturyzacyjnego (sanacyjnego) Spółki podaje uzasadnienie Sądu Rejonowego dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi, XIV Wydział Gospodarczy ds. Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych (Sąd).

Sąd wskazał, iż Zarządca wyznaczony w postępowaniu sanacyjnym Emitenta w swoich sprawozdaniach okresowych od kilku miesięcy informował, że wyczerpane zostały możliwości pozytywnego zakończenia postępowania sanacyjnego w restrukturyzowanej Spółce.

Większościowy akcjonariusz dłużnej Spółki, Pan Michał Nowacki, ani wybrany przez kontrolowaną przez niego Radę Nadzorczą nowy Prezes Zarządu Spółki, Pan Jerzy Dąbrowski, nie wykazują żadnego zainteresowania toczącym się postępowaniem sanacyjnym, ani nie podejmują żadnych działań mających na celu pozyskanie inwestora strategicznego.

Sąd wskazał, że zawarcie układu przestało być praktycznie możliwe po wycofaniu się czwartego potencjalnego inwestora strategicznego, co w efekcie przekreśliło całkowicie szansę na wznowienie działalności operacyjnej. Uzyskiwane przychody z innych źródeł – czynsze, opłaty licencyjne, wyprzedaż zbędnych aktywów, wystarczały jedynie na pokrycie bieżących wydatków.

Ponadto większościowy udziałowiec, Pan Michał Nowacki, nie tylko zaprzestał rozmów z potencjalnymi inwestorami, ale również doprowadził swoim zachowaniem do pogorszenia sytuacji finansowej oraz organizacyjnej konsolidowanych spółek z Grupy Kapitałowej Emitenta.

W uzasadnieniu Postanowienia Sądu wskazano, że podjęta była również próba realizacji drugiego wariantu planu restrukturyzacyjnego polegająca na sprzedaży zbędnych aktywów. Nie przyniosła ona jednak spodziewanych efektów w postaci zgromadzenia wystarczających środków umożliwiających zawarcie układu z wierzycielami.

Mając powyższe na uwadze Sąd, Postanowieniem z dnia 7 grudnia 2018 roku, umorzył postępowanie restrukturyzacyjne Emitenta.

Sprawę karną możesz założyć ale cywilnej o odszkodowanie już chyba raczej nie chyba, że będziesz się domagać personalnej odpowiedzialności za szkodę bo ze spółki to już chyba nic nie wyciśniesz.
    Niezła heca cały holding padł.... tyle spółek do piachu .....
  • Re: A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: ~Katti [89.24.49.*]
    Zauwazylam chlopaki, ze boicie sie tego pytania, wiec zadam je jesze raz: Czy to jednak nie dwaj maffiozzi "Arturro"z wewnatrz i "Jarecki" z zewnatrz wyssali lacznie z pseudo holdingu ponad 36mln? Powiecie, ze jestem glupia? A to zdziwicie sie.
  • Re: A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: ~Jota [31.183.194.*]
    Hmm- typowe dla Nowackiego... teraz wybiela sie szukajac kozlow ofiarnych... w osobach Arturro i Jareckiego.... ktorzy musza sie przygotowac sie dlugoletnie sadowe przeprawy z irracjonalnymi wobec nich ze strony MN....
  • Re: A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: ~Zorientowany [188.147.35.*]
    Musimy o tym pogadać Katti. Chcesz ?
  • Re: A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: ~Zorientowany [188.146.55.*]
    Zwariować to on nie zwariował , możliwe że wyssali już co mieli wyssać. Zaczęli od tej spółki na Ukrainie. Pamiętam że ona przynosiła sporo i nagle ją przepisali na jakiś ludzi z Łodzi. Na milion procent słupy , przeglądałem ich dane ( te dostępne online) no i nie mam wątpliwości co do tego. Wcale mnie nie zdziwi , że tam wszystko idzie bokiem. Przywykli do wygodnego życia , ciężko się z nim rozstać. Nowacki zniknął , towarzysko się nie pojawia , przynajmniej nic nie wiem żeby się pojawiał. Damy radę :)

P.S
    Dzięki za info , podsyłajcie co macie.
  • Re: A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: ~hgtui [89.73.137.*]
    Wyjechał do Szaflarni.
  • Re: A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: ~as [178.42.245.*]
    dlaczego zaniechał pisania listów , to była jego ulubiona forma dziłalności
  • Re: A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: ~hf79 [89.73.137.*]
    Pióro mu się wypisało.
  • Re: A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: ~Taki_Jeden [77.237.19.*]
    Hehe, jak się pokazał PODOBNO, to po ryju dostał. PODOBNO... :)
    Czy on płacił nic nie wartymi akcjami?
    Po co Bąkowski wtopił w 132886sztuk?... Dług za Stryków?
    Jeśli tak, to zrobił to z premedytacją.
    Nie wierzę, a znam El Prezesso, że ktokolwiek wyprowadził coś bez porozumienia z nim. Chyba, że cwane płotki kręciły lody na boku. Ale Ci to już mają swoje firmy z dala od Nowackiego vel Zarzyckiego.
    A teraz świruje oświecenie...
    Nie wierzę też reszcie " zarządu", która się wybiela, odkąd nie może już czerpać pełnymi garściami...

Poza tym przyjżałbym się słynnemu pożarowi. Szybko coś zorganizowali (np wyniesienie serwerów) nim straż przyjechała...

• Re: A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: ~Neo [188.147.40.*]
    Dwa lata siedzą i zużywają kasę. Wynagrodzenia 700.000 rocznie biorą a sanacja nic nie wniosła. Ciekawe, co sie dzieje ze wszystkimi srodkami , ktore wplywaja do RWD ? Wszystko idzie na pensje tych darmozjadów...
  • Re: A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: ~Katti [89.24.48.*]
    Akta sprawy Arturro oraz El Prezesso z dnia na dzien pieknie pecznieja. Zarzuty i zatrzymania przed pazdziernikiem tego roku z uwagi na potrzebe spektakularnych sukcesow przed jesiennymi wyborami.
  • Re: A co się dzieje z Jankowskim ... Autor: ~Taki_Jeden [77.237.19.*]
    Coś mi się nie wydaje, skoro tak swobodnie i publicznie o tym rozpowiadasz....
    :D
[x]
REDWOOD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.