Witam.
Jestem akcjonariuszem spółki HAWE. W obecnej sytuacji proponuje wszystkim akcjonariuszom zebrać się w końcu do kupy i w każdym z większych miast chociażby co najmniej powiatowych masowo zebrać się w większe grupy i zgłaszać się na policję, do prokuratury, organów scigania.Tylko w ten sposób możemy coś wskurac i nagłośnić cała sprawę.Nie wspomnę już o lokalnych gazetach które czekają na takie pożywki.Obowiazkiem spółki w tym momencie jest wydanie akcjonariuszom papierowej wersji akcji spółki.
Wydać zgodnie z ustawą i na WNIOSEK akcjonariusza. Skoro do tej pory nie przedstawiono akcjonariuszom wzoru WNIOSKU to myślę, że można skorzystać z druku np. spółki FAM i nie ma co czekać w nieskończoność.
Jeśli mamy zrobić jakoś akcje to upieczmy dwie pieczenie na jednym ogniu a mianowicie wszyscy którzy są zainteresowani losami swoich akcji napiszmy pisma do zarządu o wydanie zaświadczenia i wskażemy wszyscy te same terminy odbioru i wszyscy zjedzieiemy sie w jednym czasu . Nie ukrywam ze trochę mam daleko do Warszawy aby jechac po zaświadczenie i pocałować klamkę , jak będzie nas wiekszasc to jyz inaczej beda znami rozmawiać
To proponuję 2 maja...
A tak poważnie, kto normalny w obecnej sytuacji proponuje termin za kilka miesięcy? Czy to ma być wycieczka krajoznawcza i spacer po starówce, czy próba załatwienia jakiejś sprawy?
Czas gra na naszą niekorzyść. Proponuję 22 stycznia 2019 roku o godz. 12:00
Dwa tygodnie, to wystarczający termin, żeby każdy chętny złożył wniosek. Spółka ma tydzień na rozpatrzenie, więc wniosek wg mnie powinien być złożony conajmniej tydzień przed tym terminem, żeby się nie tłumaczyli, że jeszcze nie jest rozpatrzony. Tak przypadkiem, to rocznica wybuchu Powstania Styczniowego :)
W Polsce mamy 314 powiatów i 66 miast na prawach powiatu. Proponuje ustawkę jednego dnia o tej samej porze zglaszac się do organów ścigania.Dlaczego już tak od razu ktosby się zapytal?Porozmawiajmy.Wyslijmy wnioski,listy,prośby,itd. Ludzie zrozumcie, że takie rozwiązania się nie sprawdzaja i być może nie sprawdza.Oni grają na czasie.Po drugie to spółka ma obowiązek do każdego z nas wysłać dok. akcji.Nie musimy się o to prosić.Powtarzam HAWE S.A ma obowiązek to uczynic.KDPW wysłała do spółki listę wszystkich akcjonariuszy którzy mieli akcje w formie zdematerializowanej na rachunkach maklerskich.Tu trzeba zrobić dywanowy nalot.