• Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~Djscr [89.64.7.*]
    Uważam że to firma z fundamentemi i przyszłością a nie jakieś Jujubee z tonacym kurskiem, który zatonął z moim sosem. Więcej nie spekuluje. Pozdrawiam zlomiarzy.
  • Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~Jakitaki [83.3.40.*]
    Na razie to nic nie skupił tylko przełożył z wora to wora.
  • Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~Mikołaj [188.147.33.*]
    Wcześniej skupił 600k na siebie jako osobę fizyczną , a jeszcze wcześniej 400k .
  • Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~bob [31.182.157.*]
    … a z tego skupu wyszło wielki g.....
    'ktosie' upchały kilka milionów akcjo po 1,6-1,8 później po 1,4 a my, mali akcjonariusze dostaliśmy prezent na święta - czyli kurs 1.13.
    Tyle z tego skupu zostało nam!!!
    Oczywiście pamiętać należy, że giełdy też spadły ale czy spółka mocno dochodowa, która osiąga prawie rekordowe zyski w swojej historii, wyceniana dziś na 0.3 wk przy skupie akcji przez prezesa faktycznie powinna być na takich poziomach????
    Mi przychodzi do głowy takie skojarzenie:
    Altus+prezes+ 'ktosie' - brak nadzoru(KNF) = giełdowy Kowalski w czarnej du...

• Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~Rexx [83.3.40.*]
    Ta i zydomasoneria tez winna. To jak dokupi teraz to znaczy ze 70gr? To napisz jescze kto tak odbierał po 1,70-1,80 te akcje od nich, moze tez oni ? Sami od siebie żeby prowizje oddać do banków. Szkoda gadać. Co za pokrętna logika. Trzeba się pogodzić ze jak rynek słaby a wyniki dobre ale mimo wszytko przeciętne to tak to wyglada. Terie spiskowe to lepiej u lekarza budować. Przynajmniej feedback będzie.
    Faktycznie po tym błyskotliwym wpisie i analizie psychoanalitycznej jestem już przekonany, że to czyste siły rynkowe ustaliły dzisiejszą cenę.
    Zamieszania ze stanem posiadanych akcji to wcale nie było (to tylko urojenia - ale to zapewne już lekarz dokładnie określi).
    Kurs uwalający się o 60% w rok przy rekordowych zyskach to faktycznie "przeciętnie" to wygląda, tu logika nie jest pokrętna.
    No cóż, tacy inwestorzy jak ja kilkudziesięcioprocentowy spadek kursu oceniają jako dramat tacy jak Ty oczywiście jako szansę, tu kupisz i jak wzrośnie to napiszesz ile zarobiłeś jak spadnie powiesz że dopiero czas kupić i znów na forum pokażesz swój intelekt!

Co do pytania, kto od nich kupił to zastanów się kto kupuje gdy spółka rośnie a prezes komunikuje że zwiększa zaangażowanie ?

Wczytaj się dokładnie (wolno) w mój post i może uda Ci się zrozumieć, że nie ma tam żadnej 'pokrętnej logiki' a tylko fakty.
    Przeczytaj komunikaty, kiedy i ile prezes kupował, otwórz notowania i zobacz jaki jest kurs.

Pozdrawiam

• Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: konfidel [37.248.138.*]
    Prezes brał pewnie baton po 1.8 od flunfla by zabić leszczyński. Moje zdanie
  • Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~Jo [5.184.209.*]
    Gdzie ty masz rekordowe zyski?????
  • Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~Jo [5.184.209.*]
    Jak chcesz sie trzymac faktow to sie trzymaj ale zyski w kontekscie ostatnich 5 lat sa przecietne a wrecz niskie a marza leci na leb na szyje
  • Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~ubrany [89.229.217.*]
    masz racje zyski to nedza i nie ma podstaw do uczciwego wzrostu kursu a prezes aby byl przy korycie musi kupowac zresztą zarabia w tej firmie ogromne pieniądze
  • Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~Mordaty [37.47.1.*]
    Ło boziu, choć szansa ze prezio czyta takie dyrdymały jest minimalna to lepiej niech nie czyta. To co by było jakby wywalił na otwartej 1 mln akcji, złodziej i oszust ? Hahaha. Co by nie zrobił to zle. Typowi wyborcy PiSu
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.134.51.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~Rexx [37.47.1.*]
    Jestem 30% w plecy, nawet 35% na istotnym dla mnie pakiecie. Ale to nie zwalnia mnie z wyłączenia myślenia. Przy niskiej płynności i takim sentymencie rynek jest jaki jest.a szycie teorii spiskowej jest śmieszne i po prostu słabo świadczy o inwestorze. Bo jakie Ty masz dowody na to co mówisz ? Nie spokojny sen ?
    Kolego Rexx,

1) Kurs.
    Od stycznia do maja kurs Elementala spada blisko 60% (nikt z dużych inwestorów nie informuje o sprzedaży, żadne dramatyczne wydarzenia nie miały miejsca) w tym czasie swig80 około -6%
    Od lipca do sierpnia rośnie o 90%
    Czy to są naturalne ruchy cenowe ?
    Według Ciebie tak, według mnie nie!

2) Zyski
    Faktycznie w poprzednim poście się zagalopowałem, dziękuję 'Jo' za zwrócenie uwagi. Oczywiście nie są rekordowe, c/z wynosi 8 co nie jest najgorszym wynikiem.

3) Skup akcji
    Wybacz ale jeśli ktoś skupuje akcje podciągając kurs o kilka procent jednym zleceniem i za godzinę o tym informuje to ja nie postrzegam tego jako chęć akumulacji a próbę podtrzymania kursu bądź rozbudzenie (w jakimś celu) popytu. Celem skupu jest przecież zebranie jak największej ilości po jak najniższej cenie a nie trąbienie wszem i wobec że skupuję !

4) Akcjonariat
    Po piątkowej decyzji o przeniesieniu akcji przynajmniej będziemy wiedzieć kto jest właścicielem. chociaż znów pozostanie pytanie co pozostałymi 2 milionami ( w altysie było 44,6).

5) Piszesz "Jestem 30% w plecy, nawet 35% na istotnym dla mnie pakiecie. Ale to nie zwalnia mnie z wyłączenia myślenia. Przy niskiej płynności i takim sentymencie rynek jest jaki jest.a szycie teorii spiskowej jest śmieszne i po prostu słabo świadczy o inwestorze. Bo jakie Ty masz dowody na to co mówisz ? Nie spokojny sen ?"

Każdy z nas ma prawo do wyrażania swoich opinii, w moim odczuciu bezkrytyczne przyjmowanie rzeczywistości zostawiło by nas dalej biegających z maczugą i wierzących że ziemia jest płaska. Piszesz że strata 30, 35% nie zwalnia Cię z myślenia, wybacz ale dopuszczenie do takiej straty nie świadczy zbyt dobrze o Twoim myśleniu.
    Oczywiście nie mam żadnych dowodów na poparcie swoich tez ( z wyjątkiem faktów, które w moim odczuciu przeczą zdrowemu rozsądkowi) oczywiście nigdy ich nie zdobędę, nie mam takich uprawnień. Jak najbardziej rozumiem również, że moje teorie Cię śmieszą, każdy z nas inaczej postrzega rzeczywistość, spójrz nawet na scenę polityczną jedni rządzących kochają inni nienawidzą - po prostu jesteśmy różni. W związku ze zbliżającymi się świętami, życzę wszystkim forumowiczom mnóstwa spokoju, radości z przebywania w gronie bliskich a w nadchodzącym roku samych trafnych inwestycji.  
  • Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~goldenboy [5.62.43.*]
    No właśnie po tej transakcji okaże się czy Altusowi zostanie na swojej książce te blisko 2 mln akcji, bo wydaje mi się , że
    gdyby to wywalili to musieliby o tym poinformować wcześniej ( to zejście o ok. 4%) zgodnie z prawem.
    Co by nie mówić struktura akcjonariatu na pewno będzie teraz bardziej transparentna.

• Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~Opinia [37.248.92.*]
    Jak ida infa o kupnie akcji to trzeba zwiewac a nie sie niezdrowo podniecac
  • Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~Rexx [83.3.40.*]
    Kolego Bob, tam było dużo sprzedających tylko faktycznie bez dostępu do danych ciężko to zauważyć. Największy zjazd z ok. 2,5zł na mniej niż 1zl to zafundowała Aviva TFI bo wrzuciła po pkc kilkanaście millionow akcji, to szło w raportach. Po tem były inne TFI jak np. PZU, BZWBK, BPH i sam Altus ale chyba głównie jako Norwedzy - każdy po kilka mln. Nie wiem jak np. Zachował się quercus który miał ponf 5 mln akcji może sprzedał na ostatniej podbitce jak sam kupowałem. W każdym razie popatrz na inne spółki swig tam gdzie jest jakikolwiek popyt TFI sypia bez opamiętania. Bez żadnej logiki i bez żadnych newsow ze spółki. Prezio z takim popytem na kilkaset akcji niknie jak kropla w rzece podaży . Dopóki on, o ile ma kasę albo inna instytycja nie zacznie kupować tez w milionach to nic z tego nie będzie. Jak zaczną sprzedawać Ofe to bedzie i 40-50gr ale dalej ma się to nijak to teorie spiskowych, tak to mi się przynajmniej wydaje. Również pozdrawiam świątecznie.
  • Re: Prezes skupuje, Ja także.... Autor: ~bricok [89.229.217.*]
    skoro prezes kupił akcje to uważam że tak jak poprzednio zejdziemy z kursem dużo niżej !!!
[x]
ELEMENTAL 0,00% 2,42 2020-12-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.