Kolego Rexx,
1) Kurs.
Od stycznia do maja kurs Elementala spada blisko 60% (nikt z dużych inwestorów nie informuje o sprzedaży, żadne dramatyczne wydarzenia nie miały miejsca) w tym czasie swig80 około -6%
Od lipca do sierpnia rośnie o 90%
Czy to są naturalne ruchy cenowe ?
Według Ciebie tak, według mnie nie!
2) Zyski
Faktycznie w poprzednim poście się zagalopowałem, dziękuję 'Jo' za zwrócenie uwagi. Oczywiście nie są rekordowe, c/z wynosi 8 co nie jest najgorszym wynikiem.
3) Skup akcji
Wybacz ale jeśli ktoś skupuje akcje podciągając kurs o kilka procent jednym zleceniem i za godzinę o tym informuje to ja nie postrzegam tego jako chęć akumulacji a próbę podtrzymania kursu bądź rozbudzenie (w jakimś celu) popytu. Celem skupu jest przecież zebranie jak największej ilości po jak najniższej cenie a nie trąbienie wszem i wobec że skupuję !
4) Akcjonariat
Po piątkowej decyzji o przeniesieniu akcji przynajmniej będziemy wiedzieć kto jest właścicielem. chociaż znów pozostanie pytanie co pozostałymi 2 milionami ( w altysie było 44,6).
5) Piszesz "Jestem 30% w plecy, nawet 35% na istotnym dla mnie pakiecie. Ale to nie zwalnia mnie z wyłączenia myślenia. Przy niskiej płynności i takim sentymencie rynek jest jaki jest.a szycie teorii spiskowej jest śmieszne i po prostu słabo świadczy o inwestorze. Bo jakie Ty masz dowody na to co mówisz ? Nie spokojny sen ?"
Każdy z nas ma prawo do wyrażania swoich opinii, w moim odczuciu bezkrytyczne przyjmowanie rzeczywistości zostawiło by nas dalej biegających z maczugą i wierzących że ziemia jest płaska. Piszesz że strata 30, 35% nie zwalnia Cię z myślenia, wybacz ale dopuszczenie do takiej straty nie świadczy zbyt dobrze o Twoim myśleniu.
Oczywiście nie mam żadnych dowodów na poparcie swoich tez ( z wyjątkiem faktów, które w moim odczuciu przeczą zdrowemu rozsądkowi) oczywiście nigdy ich nie zdobędę, nie mam takich uprawnień. Jak najbardziej rozumiem również, że moje teorie Cię śmieszą, każdy z nas inaczej postrzega rzeczywistość, spójrz nawet na scenę polityczną jedni rządzących kochają inni nienawidzą - po prostu jesteśmy różni. W związku ze zbliżającymi się świętami, życzę wszystkim forumowiczom mnóstwa spokoju, radości z przebywania w gronie bliskich a w nadchodzącym roku samych trafnych inwestycji.