• Przeszłość Autor: ~Oszust [79.191.149.*]
    Panie i Panowie coście tak ucichli?
    Czyżby złodziejstwo, krętactwo, kombinatorstwo, służby, polityka, oszustwo, wyłudzenia, naciąganie, państwo miało wspólny mianownik?

Co dziś robi PAH i jakie faktycznie pełniło zadanie na przestrzeni ostatnich lat ?
    Gdzie są dziś osoby, które tak mocno udzielały się na forum i podrzucały różne tropy?

Co się stało z tzw. pierwszym porozumieniem akcjonariuszy ?
    co się stało z drugim porozumieniem akcjonariuszy?

Pytań jest wiele i zapewne pozostaną bez odpowiedzi

Państwo polskie jak zwykle pokazuje, że nie daje sobie rady z manipulantami i złodziejami.
    Instytucje okradzione na setki milionów
    Drobni inwestorzy okradzeni na dziesiątki bądź setki tysięcy padli łupem zwykłych kanciarzy i to w majestacie prawa

CBA, ABW, Prokuratura i Sądy, czy faktycznie wszyscy, dosłownie wszyscy się tam już zaprzedali ?

• Re: Przeszłość Autor: porozumieniehawe_pl [37.47.0.*]
    PAH jest w niezmienionym składzie ,wszytko i wszędzie już napisał.Co to dało ,na razie widzimy że nic nie dalo jeśli idzie o wymierne korzysci.Tylko członkowie i sympatycy PAH mogą spojrzeć z podniesionym czolem w lustro że cokolwiek zrobili.
  • Re: Przeszłość Autor: ~Ja [46.186.5.*]
    Do "porozumieniehawe" - "cokolwiek" to nie znaczy, że wszystko! zrobiloście a przynajmniej wypunktujcie gdzie poszły sprzeciwy, skargi, protesty na bezprawną działalność na akcjach hawe. Może przynajmniej na tyle jak rządzącym ktoś Wam uwierzy.
  • Re: Przeszłość Autor: ~drobny_15 [83.17.137.*]
    Pisali o tym wiele razy. Mają powtarzać dla każdego, któremu się nie chce pogrzebać w historii?
  • Re: Przeszłość Autor: ~Patologia [37.47.57.*]
    Gdzie pisali, czy dostali odpowiedź
    Nic konkretnego nie ma
    Może o to właśnie w tym wszystkim chodziło
  • Re: Przeszłość Autor: ~wk [91.231.122.*]
    to jest kraj zlodziei lacznie z rzadzacymi,rozgrabili spolke a teraz nam ukradli akcje i nikt im nic nie robi. Arp tez w tym lapki macza i na drobnych ptaszka kladzie.Wszystkie sluzby gieldowe sa w to zamieszane lacznie z sadownictwem nic nie robia . Kraj zlodziejstwa i kretaczy a nie prawa smiechu warte.
  • Re: Przeszłość Autor: ~gucio [83.26.223.*]
    masz 100% racji, podpisuję się, gdzie jest PAH?

ten kraj to jedna wielka lipa
  • Re: Przeszłość Autor: ~Pretensje [37.47.11.*]
    Jak się samemu nic nie zrobiło to łatwo o pretensje do innych .Zacznij jeden z drugim od siebie a później rozliczaj innych.
  • Re: Przeszłość Autor: ~biniek [216.227.135.*]
    ile tutaj jeszcze czasu musi minąć żeby coś się wyjaśniło rok, dwa lata , 5 ? powiem szczerze, że czuję jakby ktoś doprowadził mnie do niekorzystnego rozporządzenia moim mieniem bo od dłuższego czasu nie mogę decydować co zrobić z moimi pieniędzmi zainwestowanymi w akcje a przecież ktoś jest za to odpowiedzialny. Jakbym wiedział, że takie cuda są możliwe to dałbym pieniądze na lokatę do banku i by sobie pracowały, Mały zysk ale zawsze coś jak to mówią ziarnko do ziarnka a zbierze się miarka.
  • Re: Przeszłość Autor: ~pa [89.70.213.*]
    Czy ktokolwiek może mi poradzić gdzie należy wysłać pismo ws potwierdzenia posiadania akcji?
    Wyobrażam sobie, że jeśli nie odeślą to wtedy można gdziekolwiek się poskarżyć.

Jeśli się nie robi nic to nic nie wiadomo.
    Chciałbym mieć informację, czy mam się pożegnać ze swoimi 50 tys. czy też nie.
    I ew. odpisać sobie gdy będę potrzebował takiego odpisu na PIT.
  • Re: Przeszłość Autor: ~lolo [83.142.182.*]
    Wyślij do PO oni szukają afer
  • Re: Przeszłość Autor: ~Emka [46.186.5.*]
    Dla "pa". Zgodnie z inf. prawnymi "Skarbca" nasze akcje "zawisły" w rejestrach KDPW i imienne świadectwo depozytowe powinniśmy otrzymać ze swojego Domu Maklerskiego (GPW). Hawe nadal jest spółką publiczną i tylko od jej zachcianek zależy czy stanie się prywatną. Takie mamy prawo w kraju. Natomiast wg unijnych przepisów prawnych powinniśmy już mieć pieniądze na rachunkach. Stąd biorą się różne wyprowadzania! i najgorsze, że to trwa nadal...
  • Re: Przeszłość Autor: ~top [85.222.108.*]
    O jakich pieniądzach na rachunkach piszesz ?
    https://www.skarbiec.biz/inwestycje/10_04_12_.htm - czytaj "Jeszcze publiczne, ale już nie giełdowe"
    Jest nadzieja
    http://www.sii.org.pl/12642/ochrona-praw/biezace-interwencje/spolki-wykluczone-z-gpw-beda-musialy-odkupic-akcje.html
    - tak napisał "tampon" pod hasłem "odkupienie przez spółkę akcji wycofanych z obrotu na gpw" - z ustawy wynika, że w UE od 2017roku obowiązują przepisy - możemy dochodzić w UE przecież jak mówiła P. Szydło jesteśmy i czujemy się Europejczykami....
    http://niezalezna.pl/241919-nowe-swiatlowody-na-granicy-polsko-ukrainskiej - artykuł z ostatniego dnia naszych akcji na giełdzie
  • Re: Przeszłość Autor: ~pa [89.70.213.*]
    Biuro maklerskie dało mi (za pieniądze) zaświadczenie, że na ostatni dzień przed dematerializacją miałem te akcje.
    Jeśli bym chciał odkupić od kogoś 20.000 akcji to gdzie mam zgłosić, że odkupuję.
    Aby w przyszłości było jasne, że akcje zmieniły właściciela.

Trzeba pisać w tej sprawie do KDPW?

• Re: Przeszłość Autor: ~yyyyy [88.156.134.*]
    Jak dobrze pamiętam, to ktoś wklejał już odpowiedź od KNF, że akcje i ich rejestr jest w spółce i tam trzeba się zgłosić, ale też było pisane że prezesik olewa obowiązek wydania dokumentu akcji na żądanie akcjonariusza, nie wiem czy dalej, bo nikt się nie pochwalił że dostał. W praktyce stawia nas to w sytuacji takiej że presesik ma 90% akcji Hawe, odliczając PAH, bo większość drobnych już się poddała, a Paluchowski dobrze wie że papier wszystko przyjmie i można sobie poprzepisywać akcje na kogo chce
  • Re: Przeszłość Autor: ~yyyyy [88.156.134.*]
    Hmmmm a może PAH na swojej stronie by się odniósł do sytuacji, ma w końcu kontakt z SII , gdzie są akcje i co zrobić....
  • Re: Przeszłość Autor: ~Gownoprawda [37.47.21.*]
    PAH już zakończył działalność.
    Pomógł komu miał pomóc, a akcjonariusze, sorry taki mamy klimat.
  • Re: Przeszłość Autor: ~richie [85.221.158.*]
    Dnia 2018-12-20 o godz. 11:08 ~Gownoprawda napisał(a):
    > PAH już zakończył działalność.
    > > Pomógł komu miał pomóc, a akcjonariusze, sorry taki mamy klimat.

PAH to nie są ONI, tylko właśnie akcjonariusze. Dzięki zaangażowaniu kilku osób doszło do powstania PAH i każdy kto miał jakąkolwiek aktywność we własnej sprawie też mógł przystąpić. PAH nikomu na razie w niczym nie pomógł, bo realia są jakie są, ale informował w ubiegłym miesiącu o stanie rzeczy - oczywiście zainteresowanych członków.
    Ta podejrzliwość i przypisywanie złych intencji (bez realnych podstaw) to jest zaraza, niestety bardzo rozpowszechniona. Sorry, taki mamy klimat.
  • Re: Przeszłość Autor: ~Gownoprawda [37.47.21.*]
    Ciekawe rzeczy opowiadasz.
    Szkoda, że nie zgodne z prawdą
  • Re: Przeszłość Autor: ~NoweHawe [37.47.27.*]
    Możesz przytoczyć realne, konkretne działanie PAH wymierzone w oszustów ?

W mojej ocenie PAH układał się od początku.

Przecież z tych rozkradzionych setek milionów złotych było czym przekonywać oponentów do swoich racji.

Ciekawe tylko co na to MS,CBA, Prokuratura, czy urzędnicy też było w potrzebie ?
  • Re: Przeszłość Autor: ~dobre [37.47.2.*]
    złożyli doniesienia o popełnionych przestępstwach
    teraz z niecierpliwością przeczytam co Ty zrobiłeś
  • Re: Przeszłość Autor: ~NOWEHAWE [37.47.27.*]
    Złożyli Gdzie ?
    Kiedy ?
    Do kogo ?
    Jakie są ustalenia tych służb ?
    Czy sprawy się zakończyły ?

Przestępstwa, jakie przestepstwa ?

Przecież nikt nie okradł ARP ma setki milionów złotych

Nikt nie wystawił lewej faktury i nie zainkasował kolejnej setki milionów złotych.

Nikt nie przewalił akcjonariuszy na zainwestowane setki milionów złotych.

Nikt nie przewalił banku na dziesiątki milionów złotych.

Bo gdyby było inaczej, a PAH złożył doniesienie to faktycznie temat byłby już wyjaśniony.

I można byłoby się PAHwalić co udało się do tej pory wyjaśnić.

Jaka była faktyczna rola w spółce prezesów, członków zarządu takich jak Misiak, Witoń, Falenta, Oliwa, itd.., aż do miłościwie nam panującego zarządu pod skrzydłami Paluchowskiwgo.

Fakty są takie

PAH na swojej stronie jak tuba propagandowa informuje o nowych ogólnodostępnych newsach ze spółki i wypocinach Prezesa.

Nic natomiast nie potrafią napisać o podjętych działaniach i ich efektach
    Tak, wiem, rozumiem. Dobro śledztwa bądź nie informowanie drugiej strony o podjętych działaniach to z tego powodu tego nie czynią.

Może PAH poinformuje chociaż jakież to poczyniono ustalenia za zamkmietymi drzwiami z udziałem Prezesa Paluchowskiego na tzw. odwołanym Walnym Zgromadzeniu w dniu 30.06.2017

Może zachował sie stenogram ze spotkania bądź zapis audio przecież jesteście uczciwi i nie macie nic do ukrycia przed akcjonariuszami ?
  • Re: Przeszłość Autor: ~Ch1 [91.192.145.*]
    Zgadzam się w 100%. PAH to jedna wielka propaganda i uciszanie naiwnych akcjonariuszy. Jakby tak nie było, nic nie stałoby na przeszkodzie by konkrety były upublicznione. Ale jakie konkrety jak ich nie ma...
    Ciekawe ile PAH dostał w łapę za sianie tej propagandy....
  • Re: Przeszłość Autor: ~ktoś [37.47.46.*]
    Cześć, byłem obecny na tym spotkaniu.
  • Re: Przeszłość Autor: ~NOWEHAWE [37.47.23.*]
    Tak, a jakieś szczegóły ?
    Ilu członków uczestniczyło, czy ktoś jeszcze itd.. ??
    Proszę nie zasypywać tematu tylko odpowiedzieć na poniższe.

Złożyli Gdzie ?
    Kiedy ?
    Do kogo ?
    Jakie są ustalenia tych służb ?
    Czy sprawy się zakończyły ?

Przestępstwa, jakie przestepstwa ?

Przecież nikt nie okradł ARP ma setki milionów złotych

Nikt nie wystawił lewej faktury i nie zainkasował kolejnej setki milionów złotych.

Nikt nie przewalił akcjonariuszy na zainwestowane setki milionów złotych.

Nikt nie przewalił banku na dziesiątki milionów złotych.

Bo gdyby było inaczej, a PAH złożył doniesienie to faktycznie temat byłby już wyjaśniony.

I można byłoby się PAHwalić co udało się do tej pory wyjaśnić.

Jaka była faktyczna rola w spółce prezesów, członków zarządu takich jak Misiak, Witoń, Falenta, Oliwa, itd.., aż do miłościwie nam panującego zarządu pod skrzydłami Paluchowskiwgo.

Fakty są takie

PAH na swojej stronie jak tuba propagandowa informuje o nowych ogólnodostępnych newsach ze spółki i wypocinach Prezesa.

Nic natomiast nie potrafią napisać o podjętych działaniach i ich efektach
    Tak, wiem, rozumiem. Dobro śledztwa bądź nie informowanie drugiej strony o podjętych działaniach to z tego powodu tego nie czynią.

Może PAH poinformuje chociaż jakież to poczyniono ustalenia za zamkmietymi drzwiami z udziałem Prezesa Paluchowskiego na tzw. odwołanym Walnym Zgromadzeniu w dniu 30.06.2017

Może zachował sie stenogram ze spotkania bądź zapis audio przecież jesteście uczciwi i nie macie nic do ukrycia przed akcjonariuszami ?
  • Re: Przeszłość Autor: ~Pah [37.47.14.*]
    Nic nie było ciekawego na tym spotkaniu o którym piszesz ,nic wartego uwagi , niestety.
    Poza tym powieliles czynności PAH i chwała Ci za to jeśli to prawda. Zakładając że tak zrobiłeś napisz lub opublikuj odpowiedzi.
    To ciekawe, a możesz mi powiedzieć kto uczestniczył w tym spotkaniu z Prezesem w dniu odwołanego walnego ?
    Przecież sam napisałeś że osoby z PAH
  • Re: Przeszłość Autor: ~KOłek [79.191.193.*]
    czyli ilu uczestników ?

Jakie ma to znaczenie czy 3 czy 5 czy 10 ?
    Pytanie na pytanie.
  • Re: Przeszłość Autor: ~Ddd [188.146.227.*]
    Można tu pisać różne rzeczy..czy PAH działa...czy służby działają.
    Mnie tylko zatrwaza stanowisko sądu skoro poszło pismo dlaczego tak długo nie ma odzewu. Przecież jakiś wyrok musi być czy to pozytywny dla nas czy nie.
    Więc dalej pytanie do PAH czy było jakieś kolejne pismo które by sąd postawilo w sytuacji gdzie musieli by napisac uzasadnienie dlaczego tak się dzieje.
    I nie przyjmuje tutaj tlumaczenia PAH ze już napisali wszystko na tym forum i teraz się nie odzywają. Sąd jest kluczowy w sprawie
    Niw licz, że coś napiszą

Jak już ktoś napisał to są uzurpatorzy

Lepiej niech PAH poinformuje chociaż jakież to poczyniono ustalenia za zamkmietymi drzwiami z udziałem Prezesa Paluchowskiego na tzw. odwołanym Walnym Zgromadzeniu w dniu 30.06.2017

• Re: Przeszłość Autor: ~Ddd [188.146.192.*]
    Widzę że tyle jest w temacie....
  • Re: Przeszłość Autor: ~NOWEHAWE [37.47.29.*]
    Zero zero zero merytorycznych podpowiedzi tym co zostali na lodzie.

Moz e chociaż napiszcie na stronie co mają zrobić zwykli akcjonariusze
    Do kogo wystąpić o wpisanie swoich akcji do księgi itp. Itd ...

Tacy z Was Pomocnicy Grabarza
  • Re: Przeszłość Autor: ~xxx [37.47.44.*]
    Napiszę, żebyś już się tak nie niecierpliwił.
    1. Złożyłem doniesienie w prokuraturze.
    2. Poinformowałem listem poleconym wszystkich członków odpowiedniej komisji sejmowej.
    3. Wysłałem list do kancelarii Premiera.
    4. Wysłałem list do kancelarii Prezydenta.
    5. Spotkałem się z kilkoma posłami ze swojego regionu lub pracownikami ich biur poselskich.
    6. Zawiadomiłem kilka redakcji telewizyjnych.
    7. Zawiadomiłem kilka redakcji prasowych.
    8. Wysłałem kilka pism na adres Hawe S.A.
    9. Wysłałem pisma do ARP.
    10. Wysłałem pisma do Alior Banku
    Nie mogę pisać o szczegółach, bo może to przeczytać druga strona. Dodam tylko, że wszystkie działania zostały podjęte wspólnie z kilkoma innymi akcjonariuszami. Nikt z nas nie należy do PAH.
    Ok, poprosimy wobec tego skany tych pism z pieczątką potwierdzającą wysłanie (poczta) lub otrzymanie przez powyższe organy. Jeżeli to takie tajne, możesz zamazac treść powyższych pism...
  • Re: Przeszłość Autor: ~ktoś [37.47.46.*]
    Wysłałem osobiście kilka pism. Dzisiaj przygotowuje kolejne
  • Re: Przeszłość Autor: ~Jogi [5.173.48.*]
    Pismo do kogo ? DO MISIA GOGO
[x]
HAWE 3,45% 0,30 2017-05-04 15:25:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.