Według niej nastąpiło już wyprzedanie wczoraj ale tu ktoś myśli na pewno nie nią. Dobrze jedziemy dalej na dół. Według analizy technicznej wyprzedanie nastąpiło wczoraj. Tyle ona warta co fundamentalna. Pamiętam jak na otwarciu niedawno był tu skok cenowy wbrew wszelkiej logice od razu o kilka pięter. Tu wygląda to teraz na świadomą grę na zmęczenie i wyciskanie. Tylko grę. Ja dzisiaj miałem ciekawe doświadczenie też na innej akcji.Jej cena zależała wyłącznie od tego co zrobię. Papier mało płynny. Ktoś po drugiej stronie bawił się kursem zależnie od tego jaki będzie mój ruch. Ja miałem kupić na plus by być ubrany po wysokiej cenie a on na minus bo chciał kupić jak najtaniej, ale akcje wpychał mi drożej niż chciałem do gardła na fixingach.Udało mi się uciec ale on sobie kupił tanio. Sam dla siebie. Ustalanie cen kursów jest oderwane od rzeczywistości.To tylko gra,a ten decyduje o kursie kto ma więcej papierów w ręku. Jak można sprawdzić czy ktoś jest dobrym graczem skoro ta walka jest nierówna. Nieważne ,że masz talent. Dajcie mi milion akcji tego papieru a pokażę wam jak się winduje kurs a jak się zbija. To żadna sztuka.
dajce sie wysypac fundom w dolku. nawet po 10gr na razie ryzyko duze ale jak zalatwia restrukturyzacje homebrokera i: Marek Żuberek, wiceprezes spółki poinformował, że spółka jest obecnie w trakcie procesu refinansowania obecnego zadłużenia spółki wynikającego z wyemitowanych obligacji. "Jesteśmy w trakcie refinansowania, być może to nie będą już obligacje, tylko inne formy. Wariant bazowy to spółka zarabia i reguluje zobowiązania, a sprzedaż aktywów to wariant rezerwowy, awaryjny” - powiedział Żuberek. to powinny byc zniwa, ale najpierw jak najnizej by ofe oddaly przed fixami
Każdego dnia od x czasu masz info o skupie akcji czy zadałeś sobie trud i przejrzałeś te informacje? kurs akcji ? opisany wyżej scenariusz nie dotyczy tylko OF takie scenariusze to porządek dzienny na GPW rozgrywania kursów spółek i OF nie jest tu żadnym wyjątkiem i nie ma się czym podniecać wiesz jakie jest C/WK ? nie wiesz to poszukaj lepiej cicho siedzieć i realizować swój scenariusz niż pisać głupoty na forum. wklejam gotowe infa kwartalnie 1Q , 2Q, 3Q ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1Q Przychody ze sprzedaży: wzrost o//// 7.07% r/r Zysk ze sprzedaży: wzrost o /////109.08% r/r Zysk operacyjny (EBIT): wzrost o /////106.32% r/r Zysk przed opodatkowaniem: wzrost o////// 8.39% r/r Zysk netto: wzrost o/////// 8.49% r/r ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2Q Przychody ze sprzedaży: wzrost o////// 6.61% r/r Zysk ze sprzedaży: wzrost o//////// 172.85% r/r Zysk operacyjny (EBIT): wzrost o//////// 308.87% r/r Zysk netto: wzrost o////////// 226.12% r/r ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3Q Przychody ze sprzedaży: wzrost o 7.90% r/r Zysk ze sprzedaży: wzrost o 169.55% r/r Zysk operacyjny (EBIT): wzrost o 145.86% r/r Zysk netto: wzrost o 294.54% r/r ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
trąbie wam o tygodnia że nie ma co kupiwac jak kurs nie osiągnie 20gr po co skupujecie niech sobie zbija cene ustawcie się po 20gr i tam czekajcie na swoje akcje.
ten wykres przypomina mi za bardzo wykres LC Corp z 2009 obserwuję i boję się ,że większości z nas odjedzie i to bardzo szybko czekam na 3 pozycjach jak jutro nie uda mi się kupić na tej wcześniejszej to wezmę by to przynajmniej mieć tak //za dyszkę// cena jak dla mnie ok była nawet dziś tylko za długo się zastanawiałem i podkupili.
Kolejny raz przedłużają termin zapłaty za akcje TFI a to generuje dodatkowe koszty. Home Broker notuje straty a rynek nieruchomości najlepsze ma już za sobą. Z obligacjami też coś jest na rzeczy, bo w notatce PAPu przebąkują o "innej formie finansowania"
ale na zaniżaniu wartości nic nie zyskają.Karkosik to potrafił -tworzyć wartość z niczego-Skotan pamiętam z 1,67 na ponad 500 zł.To nieważne ile ma teraz.Ważne co wtedy było,a firma i tak istnieje i ma 0,36 to więcej niż Open Finance. Mnie żadne analizy nie podniecają bo nawet akcja śmieciowa potrafi urosnąć 500%..
Warszawa, 04.12.2018 (ISBnews) - Open Finance pracuje nad refinansowaniem swoich zobowiązań wynikających z obligacji, poinformował zarząd spółki. „Mamy otwarte linie w Getin Noble Bank i Idea Banku. Scenariusz bazowy to taki, że spółka zarabia i spłaca te zobowiązania. Jest uzgodniony harmonogram z GNB, a z Idea Bankiem jest blisko ukończenia" - powiedziała prezes Joanna Tomicka-Zawora podczas konferencji prasowej. Wiceprezes Marek Żuberek dodał, że spółka jest w trakcie procesu refinansowania obligacji i „być może nie będą to już obligacje, ale inne formy". Wskazał, że potencjalnie Open Finance dysponuje takimi aktywami jak działki, czy akcje spółek, które może spieniężyć na wsparcie obniżenia poziomu zobowiązań. „Dziś nie musimy po nie sięgać, ale ewentualnie możemy się tym posiłkować" - wskazał Żuberek. Open Finance jest największą firmą doradztwa finansowego na polskim rynku. Spółka zadebiutowała na GPW w 2011 r.
Nikt tu nikogo na nic nie nagania.Jest analiza zachowania kursu który przecież nie zachowuje się tak sam. Trzeba być przygotowanym na jedno i drugie-wariant negatywny-dalsze spadki,wariant pozytywny-twarde dno i odbicie. Kurs i tak jest relatywnie niski wobec całego holdingu.Było odbicie z lokalnego dna?