Spokojne, patrząc na czas jaki sobie dali na wezwanie, to pewnie cena jaką położyli pozwoli im na wejście do spółki, żeby mogli przeprowadzić jej badanie. Przy tej cenie nic nie ryzykują, po badaniu będą mogli podwyższyć o ile nie znajdą trupów w szafie. No ale taki proces trwa około 1-1,5 miesiąca wiec zanim ruszy i jeśli ruszy to będą święta. No ale jeśli wszystko będzie dobrze w książkach to jest szansa, ze cena wezwania może jeszcze mocno wzrosnąć. Marzenie to 20 PLN za akcję, ale realnie to myślę że gdzie w przedziale 15-17 PLN za akcję. wydaje się, ze dadzą lekką premię za przejęcie kontroli do wycen spółek finansowych notowanych na GPW. Czyli około 13-15 C/Z , co implikuje wartość spółki na poziomie około 180 - 200 mln PLN. Teraz przy 12,9 PLN spółka jest warta tylko 154 mln PLN.No i oczywiście duży znak zapytania ile tego zysku netto będzie w 2019 r.? Fakt jest, że przy tej cenie żaden fundusz im nie sprzeda, chyba że będzie jakiś totalny krach na świecie i widzę że wszyscy duzi to rozumieją i cierpliwie czekają, bo patrząc po obrotach kto teraz wychodzi z akcji to jacyś niecierpliwi drobni, którzy potrzebują kasy żeby kupić prezenty dzieciakom na mikołajki. To tylko moja opinia troszkę życzeniowa, bo już długo tu jestem i mam nadzieję odrobić trochę strat.
Moim zdaniem nie powinno się zbytnio przykładać wagi do c/z, a raczej do tego jakie jest dyskonto do WK. Sama zmiana źródła finansowania da oszczędności rzędu 40 mln zł, co już daje 1/4 obecnej ceny.