Nie wiem czy dobrze myślę...skoro dematerializacja akcji nastąpiła po wniosku spółki to zgodnie z prawem wezwanie musi się odbyć...tylko czy spółka od tak mogła sobie taki wniosek sporządzić skoro PAH jest jednym z największych akcjonariuszy a w zadnym zebraniu nie uczestniczył...druga sprawa mogą załadować nas i wezwanie zrobić na średnią z ostatniego pół roku...i będzie to śmieszna kwota...jak źle myślę to mnie poprawcie..
Wezwanie ogłasza ten kto chce przejąć władzę w spółce , fundusz spółka telekom... ktoś komu światłowody są potrzebne Skarb państwa
w tym chaosie Info boją się typować , jeżeli nie ma bankructwa to szok że nas tak robią bez Walnego
Znalazlem cos takiego, tylko nie bylo walnego w tej sprawie I wezwanie powinno byc przed zniesieniem. Wykluczenie z obrotu na wniosek spółki Pierwszą z nich jest działanie na wniosek samej spółki, której walne zgromadzenie kwalifikowaną większością głosów zadecydowało o zniesieniu dematerializacji akcji, co jest równoznaczne z wycofaniem akcji z obrotu regulowanego. Dla przeprowadzenia tego procesu niezbędne jest przeprowadzenie wezwania zgodnie z art. 77-79 Ustawy o ofercie oraz uzyskanie zezwolenia udzielanego przez KNF. Całość procedury reguluję art. 91 ust 1-8 oraz ust 10-12 Ustawy o Ofercie.