• @wykres Autor: mul_roboczy [77.255.100.*]
    Część panie wykresie :)
    Postanowiłem z rana pobawić się jeszcze w naszą zabawę a jako, że ostatni wątek nam się rozrósł to zakładam nowy, żeby łatwiej nam było ogarniać posty :)
  • Re: @wykres Autor: mul_roboczy [77.255.100.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Fajna zabawa prawda :) Możemy kreślić sobie postać głównego bohatera naszego forum nie mijając się jakoś z prawdą i nie wchodząc w rodo :) Najlepsze jest to, że dzięki pańskiej jakże barwnej postaci może i ja napiszę książkę w stylu np "potęga manipulacji" lub "emerytura to dopiero początek życia" :) a wówczas nieświadomie pomoże mi pan odrobić bolesną stratę :)
    Cały czas , staramy się oczywiście dojść w naszej niewinnej zabawie do informacji nurtującej wszystkich użytkowników tego forum - kim jest pan wykres i kto jest jego zleceniodawcą ?
    Niestety wymaga to dalszego grzebania w potoku informacji na pana temat.
    Tak w niedzielny poranek nie będziemy się bardzo rozwijać i podam tylko na szybko informacje zbliżające nas w jakimś stopniu do rozwiązania zagadki.
    Wielu myśli, że pracuje pan dla jakiegoś domu maklerskiego a jedyny jaki znalazłem w pana okolicy to dm PEKAO.
    Niestety nie mamy go w akcjonariacie naszej perełki i przypuszczam, że dm PEKAO nie wykupuje też pakietu internet + TV w pomorskiej firmie Petrus.pl :)
    Mówi pan, że nie pisze już za pieniądze jednak od tego pan niewąrpliwie zaczął swoją przygodę z GPW :) Poprawna polszczyzna, duża ilość przeczytanych książek o wielorakiej tematyce oraz zadziwiająco bezproblemowe (jak na pana wiek :) ) brylowanie w internecie to idealne zalety trolla.
    Pojawiła się zapewne ciekawa propozycja , którą w ramach oczyszczenia swojego sumienia nazwał pan "doświadczeniem"

CDN
    Miłej niedzieli :)
  • Re: @wykres Autor: ~wykres [78.28.35.*]
    Dnia 2018-10-21 o godz. 10:28 mul_roboczy napisał(a):
    > Mówi pan, że nie pisze już za pieniądze jednak od tego pan niewąrpliwie zaczął swoją przygodę z GPW

Nigdzie i nigdy nie mówiłem ani nie pisałem, że "nie pisze już za pieniądze", więc zobaczymy, czy będziesz potrafił ten zniesławiający zarzut udowodnić

jak i to:
    "od tego pan niewąrpliwie zaczął swoją przygodę z GPW"

być może to "niewątpliwie" nie będzie już takie oczywiste
    niezależnie ile w tym prawdy, pokazałeś, co jak chronione są dane osobowe przez różne podmioty (poczynając od moderacji na forum bankiera), które z twego powodu dostana trochę pracy, a teraz ty coś przeczytaj i pomyśl, co zrobię względem ciebie i zespołu bankiera:

art. 4 pkt 12 RODO oraz art. 212  par. 1 KK

chyba dla ciebie właśnie skończyła się zabawa,,,
    aha, dodaj jeszcze swe wcześniejsze wpisy dot.
    Artykuł 190 kodeksu karnego. § 1.

dotąd była twoja zabawa, teraz zacznie się moja i nie na forum
    Widzisz wykresik bankier nie ma tu nic do rzeczy choć wybrałeś sobie akurat jego na miejsce swoich manipulacji :)
    Zostawiasz straszny syf za sobą w necie a wydawałoby się, że jesteś uporządkowanym człowiekiem :)
    No i czemu już się nie naśmiewasz z muła ? Wczoraj jeszcze zabawa ci się podobała
    przekroczyłeś granice zabawy i juz chyba wiesz o tym, ale pisz dalej, przyda się więcej także do tego:
    https://www.arslege.pl/stalking/k1/a39333/

rozumiem, że przyjąłeś korzystne dla mnie założenie, iż ja nic o tobie nie wiem, skoro nie piszę o tobie...
    a chyba wiesz, że też umiem i lubię szukać, czytać i pisać

ale zakładam, iż moje reguły zabawy spodobają ci się

• Re: @wykres Autor: ~abc [188.146.35.*]
    nabijanie się z innych przez Ciebie było zabawne, wtedy granice zostały zachowane - tak?
    Dnia 2018-10-21 o godz. 12:03 ~abc napisał(a):
    > nabijanie się z innych przez Ciebie było zabawne, wtedy granice zostały zachowane - tak?

nabijanie się było obustronne i taki jest urok forum, sam to zresztą robiłeś i nie obrażałem się o to ani nikomu nigdy nie zabraniałem

granice zaś wytyczał regulamin forum i prawo

ale czym innym jest nabijanie się, a czym innym jednoznaczne naruszenie RODO oraz artykułów KK (zniesławianie, stalking, groźby karalne)

i nie chodzi teraz o konfabulacje mułka, ale o zasady przestrzegania prawa i naruszania RODO

wyobraź sobie, że tak wszyscy o wszystkich będą pisać na forum - chciałbyś?
    i jak myslisz - czemu nie odwzajemniam się mułkowi w identyczny sposób? myślisz, że nie potrafiłbym?
  • Re: @wykres Autor: mul_roboczy [5.173.40.*]
    Widzisz wykres ja nie tworzę spółdzielni i jestem "czysty" . Nie boję się twoich gróźb bo wszystkie informacje które podałem nie podchodzą pod RoDo i są ogólnodostępne, ba sam je w internecie zamiesZczasz. Wczoraj prowokowałeś mnie do zabawy intelektualnej a dzisiaj już mnie straszysz ? A może tak jak abc pisze przydałoby się trochę samokrytyki ?
    I nie gadaj głupot o stalkingu bo nigdy cie w żaden sposób nie "nachodziłem" a jedynie odpowiedziałem na twoje zaczepki
    Ale widzę, że jednak chcesz się bawić dalej . Nie ukrywam, że się nawet cieszę bo szybciej dojdziemy do tego kto uczestniczy w spółdzielni i jak to sobie ładnie rozplanowaliście z kolegami :)
    Dnia 2018-10-21 o godz. 12:49 mul_roboczy napisał(a):
    > Ale widzę, że jednak chcesz się bawić dalej . Nie ukrywam, że się nawet cieszę bo szybciej dojdziemy do tego kto uczestniczy w spółdzielni i jak to sobie ładnie rozplanowaliście z kolegami :)

przedstaw choć jeden miarodajny dowód na istnienie tej mitycznej "spółdzielni"

nie licz już na zabawę - procedury ruszyły
    Ps. Chyba nie myślałeś, że manipulując na tak dużą skalę przy cudzych pieniądzach nikt się tobą wykresie nie zainteresuje :) Wiem traktujesz w życiu ludzi jak głupków nie dorównujących tobie intelektem jednak do niczego dobrego to cię nie zaprowadziło (zapewne z tego tytułu jesteś samotny)
    Dnia 2018-10-21 o godz. 13:07 mul_roboczy napisał(a):
    > Ps. Chyba nie myślałeś, że manipulując na tak dużą skalę przy cudzych pieniądzach nikt się tobą wykresie nie zainteresuje :) Wiem traktujesz w życiu ludzi jak głupków nie dorównujących tobie intelektem jednak do niczego dobrego to cię nie zaprowadziło (zapewne z tego tytułu jesteś samotny)

twoja opinia o mnie jest teraz nieistotna, ale istotne jest co innego:
    kolejny raz zniesławiasz przypisując mi manipulację, do tego niby w zorganizowanej grupie przestępczej, czego udowodnić nie potrafisz

Buuuuuhahahaha....
    „Proszę Pana, bo ja piszę na forum bankiera pod loginem wykres i jest taki drugi login jak mul_roboczy i On mi ciagle coś wmawia, zniesławia mnie, mnie osobę publiczną przecież bo na tym forum bankiera to ma mam sławę, jestem celebrytą! A ten mul_roboczy tak o mnie wypisuje, proszę poczytać jak o mnie pisze, mam wszystko tutaj wydrukowane, czasem zmienia IP ale ja i tak wiem, że to On Panie policjancie”

Haaaaaahahaha
    Dnia 2018-10-21 o godz. 13:24 ~abc napisał(a):
    > Buuuuuhahahaha....

wszystko w swoim czasie...

kiedyś śmiałeś się, ze nie będzie data na groszówkach...
    juz się z tego nie smiejesz
  • Re: @wykres Autor: ~abc2 [188.146.35.*]
    pod loginem ABC pisało wieeeeele osób, nawet IP jest nietrwałe (oprócz Twojego) jak to mul sprawdził hehe
    Myślisz że to jest nie do udowodnienia ? A o grupie przestępczej to ty powiedziałeś nie ja. Ja widzę jak na razie, że manipulujesz na ogromną skalę i sporo ludzi w twoje sidła wpadło ( jest coś takiego jak historia i fakt pisania przez ciebie pod różnymi nickami pewnych rzeczy nie zatuszuje).
    Dnia 2018-10-21 o godz. 13:42 mul_roboczy napisał(a):
    > Myślisz że to jest nie do udowodnienia ? A o grupie przestępczej to ty powiedziałeś nie ja. Ja widzę jak na razie, że manipulujesz na ogromną skalę i sporo ludzi w twoje sidła wpadło ( jest coś takiego jak historia i fakt pisania przez ciebie pod różnymi nickami pewnych rzeczy nie zatuszuje).

nie tylko myślę, ale jestem pewny na 100%

o rzekomej grupie przestępczej zwanej spółdzielnią tworzoną rzekomo przeze mnie cały czas piszesz

rzekomej manipulacji udowodnić nie potrafisz, bo jej nie było, jest tylko twoja interpretacja moich wpisów

piszę pod swoim nickiem i swoim IP

nikt przeze mnie w zadne sidła nie wpadł, bo nikomu tego nie potrafi dowieść, a predzej wiecej osób, jak dotąd, uratowało kasę
    sprzedając wyżej niz jest obecny kurs

ściemniasz, kontynuujesz stalking i nadal zniesławiasz, choć zostałeś o tym uprzedzony
    Dziwne bo znalazłem zupełnie przypadkowo kilka wątków ludzi, którzy czuli się oszukani przez ciebie. O manipulacjach dotyczących ciebie wątków jest znacznie więcej
    A co do stalkingu to pomyśl co fundowałeś @elemelkowi ścigając go po różnych wątkach, ośmieszając i oczerniając ?
    Dnia 2018-10-21 o godz. 14:01 mul_roboczy napisał(a):
    > A co do stalkingu to pomyśl co fundowałeś @elemelkowi ścigając go po różnych wątkach, ośmieszając i oczerniając ?

nie fundowałem mu nic ponad to, co on zainicjował i potem robił

i w końcu przeczytaj ze zrozumieniem prawną definicje stalkingu, bo sie teraz już ośmieszasz
    No widzisz, znów jesteś najmądrzejszy :)

Pozdrawiam
    Dnia 2018-10-21 o godz. 14:21 mul_roboczy napisał(a):
    > No widzisz, znów jesteś najmądrzejszy :)

tak, w obecnej sytuacji jestem mądrzejszy od ciebie i dlatego daję ci szansę wybrnięcia z tego, w co zabrnąłeś

powtórzę, byś miał świadomość konsekwencji sytuacji, którą stworzyłeś:

zarzucasz mi manipulację i, choc dobrze wiesz, iż moje, twoje, czy czyjekolwiek wpisy na forum bankiera ani w całości ani w części nie stanowią rekomendacji w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715), ale stanowią subiektywną opinię na temat danej spółki, a wszelkie decyzje podejmowane na podstawie tych wpisów są indywidualną i dobrowolną decyzją danej osoby.

od dłuższego czasu stosujesz stalking uporczywie i bezpodstawnie zniesławiając, iż - w sposób, którego udowodnić nie potrafisz - rzekomo celowo wprowadzam kogoś w błąd, a do tego równie uporczywie i bezpodstawnie przypisujesz mi tworzenie jakiejś spółdzielni mającej za cel nieokreśloną manipulację

Dnia 2018-10-21 o godz. 13:57 mul_roboczy napisał(a):
    > Dziwne bo znalazłem zupełnie przypadkowo kilka wątków ludzi, którzy czuli się oszukani przez ciebie. O manipulacjach dotyczących ciebie wątków jest znacznie więcej

to pokaż tych czujących się zmanipulowanymi i w jaki sposób niby byli przeze mnie zmanipulowani

równie dobrze można znaleźć na tej samej zasadzie takich, którzy przez twoje naganianie kupili drogo i nie moga odrobic strat
    Na zwykły zdrowy rozsądek każdy się domyśli, że osoba chcąca za wszelką cenę pozostać anonimowa i pisząca pod różnymi nickami tak jak robisz to ty ma swoje za uszami :)
    Nie wiem czy zauważyłeś, ale ja się nie ukrywam, nie zmieniam nicków ba w dodatku piszę z zarejestrowanego :)
    Muszę kończyć wykresie . Cieszę się, że w końcu zaczynasz na swój sposób szanować innych :)
    Dnia 2018-10-21 o godz. 13:48 mul_roboczy napisał(a):
    > Na zwykły zdrowy rozsądek każdy się domyśli, że osoba chcąca za wszelką cenę pozostać anonimowa i pisząca pod różnymi nickami tak jak robisz to ty ma swoje za uszami :)
    > > Nie wiem czy zauważyłeś, ale ja się nie ukrywam, nie zmieniam nicków ba w dodatku piszę z zarejestrowanego :)
    > > Muszę kończyć wykresie . Cieszę się, że w końcu zaczynasz na swój sposób szanować innych :)

twój zdrowy rozsądek szwankuje mysleniem życzeniowym widzeniem rzeczy, których nie ma

jestem tak samo anonimowy jak wszyscy uzytkownicy forum

pisanie pod różnymi nickami to twój wymysł oparty na przekonaniu, ze uzytkownicy piszacy podobnie krytycznie o dacie to moje inne wcielenia

ja tez piszę pod swoim IP i sie nie ukrywam
    a fakt, iz piszesz z zarejestrowane jest korzystny dla mnie, bo nie będziesz mógł się wypierać, iz ktos podszywa sie pod twój nick i to nie twoje wpisy

nie masz mego szacunku, bo pokazałeś, ze na niego nie zasługujesz, a do tego złamałeś wielokrotnie prawo

czas pokaże, co i kiedy będziesz musiał kończyć

ale daję ci szansę na wyjscie z twarzą:

załóż nowy wątek, odwołaj swe bzdury ze szczególowym ich wymienieniemm i przeproś za wszystkie insynuacje pod moim adresem

to może zakończyć sprawę w sposób ugodowy

mam jednak małą nadzieję, że to zrobisz, więc robię to pod przyszłe procedury urzędowe, by było wiadomo, iż miałeś szansę
    Dnia 2018-10-21 o godz. 12:35 mul_roboczy napisał(a):
    > Widzisz wykres ja nie tworzę spółdzielni i jestem "czysty" . Nie boję się twoich gróźb bo wszystkie informacje które podałem nie podchodzą pod RoDo i są ogólnodostępne, ba sam je w internecie zamiesZczasz. Wczoraj prowokowałeś mnie do zabawy intelektualnej a dzisiaj już mnie straszysz ? A może tak jak abc pisze przydałoby się trochę samokrytyki ?
    > > I nie gadaj głupot o stalkingu bo nigdy cie w żaden sposób nie "nachodziłem" a jedynie odpowiedziałem na twoje zaczepki

nie jesteś czysty, bo nawet w powyższym poście kolejny raz dopuszczasz się stalkingu i zniesławiania przypisując mi tworzenie jakiejś rzekomej spółdzielni, na co nie masz żadnego dowodu poza swymi fantazjami

ją w żaden sposób ci nie grożę, lecz uświadomiłem ci konsekwencje przekroczenia granic twojej rzekomej zabawy i wielokrotnego naruszenia prawa w różnych wymiarach

to, ze ja czy ktokolwiek coś zamieszcza w necie, nie upoważnia cię do tego, byś to zbierał i upubliczniał, co zrobiłeś

odwróć sytuację i pomyśl, co zrobiłbyś, gdybym ja tylko identyczne info o tobie zamieścił

nie ja cię sprowokowałem do zabawy, ale to ty w sposób nieuprawniony publikując różne rzeczy o mnie postanowiłeś się zabawić moim kosztem na forum...

a teraz pomyśl, co byłoby, gdybym dla odmiany ja upublicznił to, co podobnie wiem o to bie, a do tego to, co - oczywiście w sposób ogólnie dostępny - uzyskałem od osób, które cię znają i niekoniecznie lubią

mułek, piszesz o samokrytyce, więc zacznij od siebie, poczytaj podane przepisy, pomyśl o instytucjach, które wkręciłeś w swe wpisy i sprawdź definicję stalkimgu, a potem przeczytaj wszystko, co dzis napisałeś, bo cały ten wątek czyż nie kwalifikuje się pod stalking?

co byś zrobił, gdybym to ja tak od rana pisał wszystko, co wiem i co mógłbym konfabulować o tobie?

powtórzę - moja oferta wobec ciebie w obecnej sytuacji jest następująca:

- przemyśl zasadność swych zarzutów pod moim adresem formułowanych we wpisach niniejszego wątku oraz wcześniejszych
    - jeśli uważasz, że jesteś je w stanie udowodnić i we wszystkim masz rację - podtrzymaj je i dalej pisz, co chcesz o mnie ze świadomością odpowiedzialności za takie postępowanie
    - jeśli uważasz, iż jednak nie masz racji i nie jesteś w stanie udowodnić swych zniesławiających mnie wpisów - jednoznacznie odwołaj je i przeproś za nie
    - przeproś za wcześniejsze groźby karalne
    - zadeklaruj, iż bez jednoznacznych i niepodważalnych dowodów nie będziesz kierował podejrzeń i zarzutów pod moim adresem ani w jakikolwiek sposób naruszał wobec mnie przepisy prawa obowiązujące wszystkich użytkowników forum

jeśli to zrobisz - uznam sprawę za po męsku załatwioną i nie będę już do niej wracał, a ciebie będę traktował tak jak innych użytkowników forum
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.163.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    "Większość z nas styka się z manipulacją każdego dnia. Różne jej metody stosują twórcy reklam, nasi przełożeni, a bywa, że także nasi życiowi partnerzy. Jeśli są używane subtelnie, czasem trudno odróżnić je od perswazji. Są jednak pewne różnice

Manipulacja różni się od perswazji tym, że perswazja to przekonywanie kogoś do swojej racji czy poglądu bez złych zamiarów i oczekiwania korzyści. Natomiast manipulacja, choć wykorzystuje podobne metody, służy zazwyczaj osiągnięciu jakiejś zamierzonej korzyści i jest uznawana za nieetyczną technikę wywierania wpływu.

W praktyce czasem bardzo trudno rozpoznać, czy ktoś próbuje nami manipulować, czy jedynie próbuje nam coś wyperswadować. Są cztery znaki, które pozwalają zorientować się, z którą z tych technik mamy do czynienia:
    1. Wyolbrzymianie
    Jeśli wydaje ci się, że sprawa, do której ktoś próbuje cię przekonać, jest wyolbrzymiona, najpewniej padasz ofiarą manipulacji. Wyolbrzymianie to częsta technika stosowana w manipulacji - sama w sobie jest już mocno nieetyczna.

2. Straszenie
    Wielu manipulatorów sięga po strach jako narzędzie służące do nakłonienia ludzi do robienia tego, co sobie zaplanowali. Mogą nas straszyć utratą pieniędzy czy zdrowia, jeśli nie zrobimy/kupimy tego, co nam oferują. Mogą też grozić własną zemstą.

3. Brak równowagi sił
    To mało subtelna taktyka, ale o dziwo bardzo często wykorzystywana. Manipulator w rozmowie wyraźnie stawia się na wyższej pozycji, okazuje swoją siłą i podkreśla słabość drugiej strony. Nieustannie przypomina o własnej ważności i sile. Bardzo łatwo zmusić w ten sposób kogoś do zrobienia dokładnie tego, czego się chce.

4. Dominowanie rozmowy
    Ktoś, kto opiera swój wywód na kłamstwach lub brakuje mu logicznych argumentów, często stara się po prostu mówić jak najwięcej. Nie dopuszcza do głosu drugiej strony, wygłasza długie monologi. Próbuje w ten sposób grać eksperta, kryjąc wyraźne luki w toku rozumowania i argumentacji

Coś się nie zgadza panie wykresie ? Może przynajmniej na jeden punkt może pan zaprzeczyć ?

Źródło:
    https://www.google.pl/amp/s/businessinsider.com.pl/rozwoj-osobisty/jak-poznac-ze-jest-sie-manipulowanym/n74y22s.amp
  • Re: @wykres Autor: ~Anakin [37.47.163.*]
    wykres, moge ci pokazdac moje perskie oko jak chcesz :)
    Hehe... dobre, dobre!
    Dnia 2018-10-21 o godz. 17:38 mul_roboczy napisał(a):
    > "Większość z nas styka się z manipulacją każdego dnia. Różne jej metody stosują twórcy reklam, nasi przełożeni, a bywa, że także nasi życiowi partnerzy. Jeśli są używane subtelnie, czasem trudno odróżnić je od perswazji. Są jednak pewne różnice
    > >
    > > Manipulacja różni się od perswazji tym, że perswazja to przekonywanie kogoś do swojej racji czy poglądu bez złych zamiarów i oczekiwania korzyści. Natomiast manipulacja, choć wykorzystuje podobne metody, służy zazwyczaj osiągnięciu jakiejś zamierzonej korzyści i jest uznawana za nieetyczną technikę wywierania wpływu.
    > >
    > > W praktyce czasem bardzo trudno rozpoznać, czy ktoś próbuje nami manipulować, czy jedynie próbuje nam coś wyperswadować. Są cztery znaki, które pozwalają zorientować się, z którą z tych technik mamy do czynienia:
    > > 1. Wyolbrzymianie
    > > Jeśli wydaje ci się, że sprawa, do której ktoś próbuje cię przekonać, jest wyolbrzymiona, najpewniej padasz ofiarą manipulacji. Wyolbrzymianie to częsta technika stosowana w manipulacji - sama w sobie jest już mocno nieetyczna.
    > >
    > > 2. Straszenie
    > > Wielu manipulatorów sięga po strach jako narzędzie służące do nakłonienia ludzi do robienia tego, co sobie zaplanowali. Mogą nas straszyć utratą pieniędzy czy zdrowia, jeśli nie zrobimy/kupimy tego, co nam oferują. Mogą też grozić własną zemstą.
    > >
    > > 3. Brak równowagi sił
    > > To mało subtelna taktyka, ale o dziwo bardzo często wykorzystywana. Manipulator w rozmowie wyraźnie stawia się na wyższej pozycji, okazuje swoją siłą i podkreśla słabość drugiej strony. Nieustannie przypomina o własnej ważności i sile. Bardzo łatwo zmusić w ten sposób kogoś do zrobienia dokładnie tego, czego się chce.
    > >
    > > 4. Dominowanie rozmowy
    > > Ktoś, kto opiera swój wywód na kłamstwach lub brakuje mu logicznych argumentów, często stara się po prostu mówić jak najwięcej. Nie dopuszcza do głosu drugiej strony, wygłasza długie monologi. Próbuje w ten sposób grać eksperta, kryjąc wyraźne luki w toku rozumowania i argumentacji
    > >
    > > Coś się nie zgadza panie wykresie ? Może przynajmniej na jeden punkt może pan zaprzeczyć ?
    > >
    > > Źródło:
    > > https://www.google.pl/amp/s/businessinsider.com.pl/rozwoj-osobisty/jak-poznac-ze-jest-sie-manipulowanym/n74y22s.amp

nic się nie zgadza, chyba że odnosisz to do takze do swoich wpisów i innych użytkowników forum - dobierasz teraz teorię do swych teoryjek o manipulacji, o tworzeniu zniesławiajacych zarzutów o tworzeniu przeze mnie rzekomej spółdzielni, o moim pisaniu za pieniadze, co jest udokumentowane w twych wpisach i nic tu nie potwierdza twych podejrzeń ani nie uzasadnia gróźb karalnych (to jest dopiero manipulacja)
    Wykres mądry człowiek jesteś a próbujesz wmówić że białe nie jest białe a czarne nie jest czarne. Każdy punkt, każdy jeden dokładnie opisuje twoje działania.

Najlepsze, że ty czujesz się na tyle bezkarny czy też bez winy, że nawet wprost podałeś mi sposób swojego działania.
    Dnia 2018-10-21 o godz. 18:23 mul_roboczy napisał(a):
    > Wykres mądry człowiek jesteś a próbujesz wmówić że białe nie jest białe a czarne nie jest czarne. Każdy punkt, każdy jeden dokładnie opisuje twoje działania.
    > >
    > > Najlepsze, że ty czujesz się na tyle bezkarny czy też bez winy, że nawet wprost podałeś mi sposób swojego działania.

niczego nie próbuję ani nie muszę ci wmawiać - dobrze wiesz, co robisz i jakie są tego konsekwencje i wiesz, że tę sprawę traktuję co najmniej tak poważnie, jak ty byś potraktował, gdybym ja pisał tak o tobie

każdy punkt mogę odnieść do twego działa i twych intencji, których dziś nie kryjesz
    jestem bez winy, bo wszystkie twe zarzuty są bezpodstawne, co z łatwoscią udowodnię, a ty poza swoimi odczuciami nie masz nic, by udowodnić, iż manipuluję czy stworzyłem jakąś spółdzielnię, a do tego naruszenie RODO (co uznaję za zastraszanie) i wcześniejsze bezpodstawne groźby karalne.

każdy z podanych punktów udokumentuję twoimi wieloma wpisami

znowu konfabulujesz - nie podałem ci zadnego sposobu mojego działania - wskazałem ci jedynie metody stosowane w eksperymentach badawczych, co nie jest jednoznaczne z jakimkolwiek moim działaniem

wszystko, co zarzucasz mi i czym mnie zniesławiasz jest oparte jedynie na twoich odczuciach i wyobrażeniach, bez jakichkolwiek podstaw prawnych i faktycznych, co bez problemu udowodnię
    Dnia 2018-10-21 o godz. 17:38 mul_roboczy napisał(a):
    > "Większość z nas styka się z manipulacją każdego dnia. Różne jej metody stosują twórcy reklam, nasi przełożeni, a bywa, że także nasi życiowi partnerzy. Jeśli są używane subtelnie, czasem trudno odróżnić je od perswazji. Są jednak pewne różnice
    > >
    > > Manipulacja różni się od perswazji tym, że perswazja to przekonywanie kogoś do swojej racji czy poglądu bez złych zamiarów i oczekiwania korzyści. Natomiast manipulacja, choć wykorzystuje podobne metody, służy zazwyczaj osiągnięciu jakiejś zamierzonej korzyści i jest uznawana za nieetyczną technikę wywierania wpływu.
    > >
    > > W praktyce czasem bardzo trudno rozpoznać, czy ktoś próbuje nami manipulować, czy jedynie próbuje nam coś wyperswadować. Są cztery znaki, które pozwalają zorientować się, z którą z tych technik mamy do czynienia:
    > > 1. Wyolbrzymianie
    > > Jeśli wydaje ci się, że sprawa, do której ktoś próbuje cię przekonać, jest wyolbrzymiona, najpewniej padasz ofiarą manipulacji. Wyolbrzymianie to częsta technika stosowana w manipulacji - sama w sobie jest już mocno nieetyczna.
    > >
    > > 2. Straszenie
    > > Wielu manipulatorów sięga po strach jako narzędzie służące do nakłonienia ludzi do robienia tego, co sobie zaplanowali. Mogą nas straszyć utratą pieniędzy czy zdrowia, jeśli nie zrobimy/kupimy tego, co nam oferują. Mogą też grozić własną zemstą.
    > >
    > > 3. Brak równowagi sił
    > > To mało subtelna taktyka, ale o dziwo bardzo często wykorzystywana. Manipulator w rozmowie wyraźnie stawia się na wyższej pozycji, okazuje swoją siłą i podkreśla słabość drugiej strony. Nieustannie przypomina o własnej ważności i sile. Bardzo łatwo zmusić w ten sposób kogoś do zrobienia dokładnie tego, czego się chce.
    > >
    > > 4. Dominowanie rozmowy
    > > Ktoś, kto opiera swój wywód na kłamstwach lub brakuje mu logicznych argumentów, często stara się po prostu mówić jak najwięcej. Nie dopuszcza do głosu drugiej strony, wygłasza długie monologi. Próbuje w ten sposób grać eksperta, kryjąc wyraźne luki w toku rozumowania i argumentacji
    > >
    > > Coś się nie zgadza panie wykresie ? Może przynajmniej na jeden punkt może pan zaprzeczyć ?
    > >
    > > Źródło:
    > > https://www.google.pl/amp/s/businessinsider.com.pl/rozwoj-osobisty/jak-poznac-ze-jest-sie-manipulowanym/n74y22s.amp

dobrze, że to wkleiłeś - zapewne znajdę niejedno do tego w twoich wpisach

a punkt 2. spełniłeś już wcześniej, co chyba dobrze pamiętasz

punkt 4. usiłowałeś realizować wczoraj i dziś od rana

a punkt 3. gdy opierasz swój wywód na zniesławianiu o moim pisaniu za kasę i tworzeniu rzekomej spółdzielni - też się nie zgadza w odniesieniu do ciebie? wypełniasz luki w rozumowamowaniu katatymią i konfabulacjami, co bez problemu udowodnię

coś się nie zgadza?
  • Re: @wykres Autor: ~abc [185.238.122.*]
    tak czy owak wykres jutro 6 rano i bez spoznien prosze
    Dnia 2018-10-21 o godz. 18:01 ~abc napisał(a):
    > tak czy owak wykres jutro 6 rano i bez spoznien prosze

jutro możesz pisać sobie do woli - w najblizszym czasie będę zajęty jedną osobą w kilku urzędach
  • Re: @wykres Autor: ~abc65457864 [188.146.35.*]
    pogrążasz się
    Nie przeszkadzajmy mu. Niech wykres dalej próbuje straszyć i manipulować :)
    Kiedyś , ktoś musiał mu uświadomić, że to co robi przede wszystkim jest nieetyczne.
    Dnia 2018-10-21 o godz. 18:40 mul_roboczy napisał(a):
    > Nie przeszkadzajmy mu. Niech wykres dalej próbuje straszyć i manipulować :)
    > > Kiedyś , ktoś musiał mu uświadomić, że to co robi przede wszystkim jest nieetyczne.

nie muszę ciebie ani kogolwiek straszyć czy manipulować, to teraz ty robisz, usiłując pokazać, żeś dobrym rycerzem walczącym ze złym smokiem

uważasz, ze etyczne jest to co robisz?
    ano zobaczymy...
    fakty są takie:
    - bezpodstawnie zniesławiasz od dawna (pisanie za kasę, komercyjne manipulowanie w celu uzyskania zysku, tworzenie rzekomej spółdzielni)
    - naruszasz RODO bezprawnie gromadząc i upubliczniając określone dane, do czego nie jesteś uprawniony
    - stosujesz groźby karalne

to już nie jest zabawa i chyba wiesz, że nie traktuję tego jako zabawę

• Re: @wykres Autor: ~abc875578 [188.146.35.*]
    jeeeezu... jaka hipokryzja, Ty zniesławiałeś, obrażałeś i opluwałeś ludzi na tym forum latami i dobrze o tym wiesz!!!!!!!!

przeczytaj raz jeszcze post „merytoryczne wpisy wykresa”
    Dnia 2018-10-21 o godz. 18:46 ~abc875578 napisał(a):
    > jeeeezu... jaka hipokryzja, Ty zniesławiałeś, obrażałeś i opluwałeś ludzi na tym forum latami i dobrze o tym wiesz!!!!!!!!

czujesz się zniesławiony? - więc podaj mnie do sądu ze wskazaniem tych moich wpisów, które cię zniesławiały, a wcześniej przeczytaj definicję zniesławienia w kodeksie karnym
  • Re: @wykres Autor: ~abc538496 [188.146.35.*]
    ja, nieeee... wystarczy mail do abc relacje inwestorskie niech sobie przejrzą forum bankiera jak Pan z Bytowa pisze
    raz juz się obesraleś jak ktoś z abc postraszym na forum prawnikami, prawda? hehe
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.