• dylematy Autor: ~sykstus [188.147.104.*]
    jeżeli spadłoby do 50 lub 60 gr. to może warto byłoby to kupić. Może odbiłoby jakieś 30 gr. i wtedy zapewne warto byłoby zrealizować zyski ale:
    - po pierwsze czy ten badziew upadnie tak nisko (w porównaniu z ceną sprzed wyników tj. 1,59 zł)
    - po drugie czy jakby spadł to czy później by odbił bo niby dlaczego miałby to zrobić - wyniki IIIQ będą pewnie słabe to pod to sprawozdanie nikt nie będzie kupował a w zapewnienia szemranej pani prezes że IVQ będzie lepszy też chyba mało kto wierzy
    - po trzecie przy dzisiejszym kursie sprzedawać pozostałe resztki tego co zostało nabyte przed wynikami to zbrodnia a kupować więcej to głupota
    Krótko pisząc - problem jest
  • Re: dylematy Autor: ~wykres [78.28.36.*]
    http://www.sii.org.pl/12503/edukacja-i-analizy/fundamentalny-portfel-sii/abc-data-mocno-zawiodla-niezle-wyniki-ailleronu.html
  • Re: dylematy Autor: mul_roboczy [77.255.100.*]
    Jedno mnie nie przestanie dziwić - jak ktoś inwestował długoterminowo i pod dywidendę to trzymał pewnie datę latami a teraz jedna wtopa i już chce się za wszelką cenę pozbyć .
    Dlaczego wyniki za 4 q mają być słabe jak zawsze były najlepsze ?
  • Re: dylematy Autor: ~fox [83.20.6.*]
    @mul

Nie mogę tego dokładnie napisać, ale wygląda na to, że tu jest jeden wielki wał.

Proszę skojarzyć: cena emisyjna 2,35 zł, obecna 0,96 zł, a jak spadnie w 2019r. do 0,35zł np., to wezwanie będzie można zrobić za
    jakieś 0,60 zł.

Wystarczy, że jest większa podaż niż popyt, a cena będzie spadać.

A przecież są jeszcze dziesiątki rzeczy, o których pisaliśmy na forum.

• Re: dylematy Autor: mul_roboczy [5.173.64.*]
    Fox 0,3 zł spółka by była warta mniej niż spółki które przejęła i tyle co ostatnio wypłacona dywidena o czym ty w ogóle mówisz ??
    A teraz, to jak to wygląda.
    125 milionów akcji sprzedanych po 2,35 zł, co daje 294 miliony wpłacone do kasy spółki, która przecież wcześniej też
    miała kapitał.
    I mamy obecnie kapitalizację 120 milionów.

Nie daje do myślenia?
  • Re: dylematy Autor: mul_roboczy [5.173.56.*]
    To już scenariusz w oparciu o teorie spiskowe, a to co się obecnie stało z kursem można normalnie wytłumaczyć.
    mule, mylisz się i nie tylko wciąż tkwisz w różnorodnej katatymi, ale nie doceniasz WIELOLETNIEJ wiedzy foxa

przeczytaj tu kłąmstwo nr 1, 3, 4 i 5...

fox zaś wie duzo i wie, co wolno napisać, a czego nie wolno, choć coś dostrzega, ale jest odpowiedzialny za słowo

no i nie lekceważ tego, z czym występuje SII wobec daty:

http://www.sii.org.pl/12514/ochrona-praw/biezace-interwencje/sii-zawiadamia-knf-w-sprawie-abc-data-sa.html
    jeśli cokolwiek z tego się potwierdzi lub zostanie uznane przez KNF za uzasadnione, to tu jazda dopiero może się zacząć,

ty zaś patrzysz tak, jak pisałeś: punkt widzenia zależy od kupienia, a ty kupiłes...

• Re: dylematy Autor: mul_roboczy [5.173.56.*]
    Wykres ja też bym chciał, żeby spółki rozdawali za darmo ale tak nie jest. Nawet te zadłużone i nie funkcjonujące są sprzedawane, więc o czym mówimy ?
  • Re: dylematy Autor: ~AAA [212.180.254.*]
    mułek nie słuchaj wykresa, on zawsze atakuje osoby które chodz trochę pozytwnie wypowiadają się o spółce i mówi, że myslą życzeniowo, a spadek do 30gr to nie jest życzeniowo? Zauważ , że jak ktoś napisze coś negatywnego , chodz najwieksza głupotę, to nigdy tego nie skomentuje.  ten kwartał też jest dobry 1mld przychodu, więc jakie 30gr, ludzie?
    Dnia 2018-10-09 o godz. 10:05 ~AAA napisał(a):
    > mułek nie słuchaj wykresa, on zawsze atakuje osoby które chodz trochę pozytwnie wypowiadają się o spółce i mówi, że myslą życzeniowo, a spadek do 30gr to nie jest życzeniowo? Zauważ , że jak ktoś napisze coś negatywnego , chodz najwieksza głupotę, to nigdy tego nie skomentuje.  ten kwartał też jest dobry 1mld przychodu, więc jakie 30gr, ludzie?

racja, mułek, nie słuchaj wykres - słuchaj takich AAA, którzy poprawiają swe zdołowane samopoczucie pisząć, jaka to data jest wspaniała i jak na niej zarabiają... :D
    a zastrzeżenia SII - to tylko straszenie niegrzecznych dzieci... :)

czy gdzieś napisałem o spadku na 30 gr? - co już ludźmi ta data wyprawia... :D

Dnia 2018-10-09 o godz. 09:53 mul_roboczy napisał(a):
    > Wykres ja też bym chciał, żeby spółki rozdawali za darmo ale tak nie jest. Nawet te zadłużone i nie funkcjonujące są sprzedawane, więc o czym mówimy ?

ironizujesz nie na temat - nikt tu nie chce rozdawania spółek za darmo

ja mam sporą wiedzę o dacie i transakcjach na akcjach, ale fox ma większą niż ty i ja razem wzięci, bo ma też wiedzę , nazwijmy ją fundamentalno-księgową od wielu lat
    ty już pokazałeś, ze masz powierzchowną wiedzę o spółce i jak łatwo widzisz różne optymistyczne formacje świecowe, których potem nie było, a zamiast nich - były spadki

o czym mówimy - odpowiem krótko: przeczytaj zastrzeżenia SII zawarte w linku w moim poscie powyżej - o tym mówimy i o tym, co ci napisał fox...

przeczytaj to wszystko uważnie i pomyśl, co byś pisał, gdybyś ponownie nie wdepnął w...datę

miało być : katatymii... (jedna literka i mi się nie wbiła) :)
  • Re: dylematy Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Dnia 2018-10-09 o godz. 09:16 ~fox napisał(a):
    > A teraz, to jak to wygląda.
    > 125 milionów akcji sprzedanych po 2,35 zł, co daje 294 miliony wpłacone do kasy spółki, która przecież wcześniej też
    > miała kapitał.
    > I mamy obecnie kapitalizację 120 milionów.
    >
    > Nie daje do myślenia?

Kto sprzedał te 125 mil akcji??? Chyba się pomyliłeś Waszmość i to bardzo?
  • Re: dylematy Autor: ~ares [82.214.136.*]
    za 4Q wyniki zawsze były mocne, też nie rozumiem dlaczego niby miały by być inne. info, ktore zdołowało kurs nie wpłynie na sprzedaz
    Dnia 2018-10-09 o godz. 11:24 ~ares napisał(a):
    > za 4Q wyniki zawsze były mocne, też nie rozumiem dlaczego niby miały by być inne. info, ktore zdołowało kurs nie wpłynie na sprzedaz

i co z tego, skoro po tych wynikach kurs spadał w ostatnich latach?...
    ty wciąż niewiele tu rozumiesz... :D
    Własnie to jest problem.
    Niezależnie od wyników, dobre czy złe, niezależnie od dywidendy, jej wypłacanie lub nie (2017r.),
    cena akcji ciągle spada.
    Później dopiero okazuje się, że jednak były jakieś podstawy do spadku, choć nie koniecznie aż takiego.

Jednak rynek nie myli się nigdy.
    To nie jest pusty slogan.
    A na dodatek dyskontuje wszystko w cenie, to jest podaży i popycie.

• Re: dylematy Autor: ~aaa [31.0.123.*]
    wszystko sie zgadza, rynek wycenia. sztuką jest wiedzieć czy juz wszystko złe wycenił i kiedy wejsć. jakie perspektywy dalej? o tym powinna byc dyskusja, a nie ciągly hejt wykresa, co ten hejt daje? Po wypowiedziach wykresa można wywnioskować, że to juz bankrut i nie opłaca sie kupować. A jezeli nie jest to bankrut, to gdzies musi byc dołek i zwrot. Panie wykres jest to bankrut? Już wszystko o spółce wiesz, to oświeć wszystkich? Jezeli nie jest to bankrut to jakie są fundamenty? ile spółka jest warta? Moim zdaniem nie jest tak żle i spółka jest w stanie wypracować około 30mln zysku, a to daje wartość ok 1,9zł za akcje.
  • Re: dylematy Autor: ~wiatrak [89.76.224.*]
    jaki to pan to dzwonnik z notre dame .nic nie powie wiedza zerowa tylko jedno będzie spadać .siedzi tu dla fanu ha ha
  • Re: dylematy Autor: ~wiatrak [89.76.224.*]
    ja też tu będę siedział dla fanu ha ha
    Dnia 2018-10-09 o godz. 15:59 ~wiatrak napisał(a):
    > ja też tu będę siedział dla fanu ha ha

https://demotywatory.pl/2054907/Kon-by-sie-usmial
    Dnia 2018-10-09 o godz. 15:09 ~aaa napisał(a):
    > wszystko sie zgadza, rynek wycenia. sztuką jest wiedzieć czy juz wszystko złe wycenił i kiedy wejsć. jakie perspektywy dalej? o tym powinna byc dyskusja, a nie ciągly hejt wykresa, co ten hejt daje? Po wypowiedziach wykresa można wywnioskować, że to juz bankrut i nie opłaca sie kupować. A jezeli nie jest to bankrut, to gdzies musi byc dołek i zwrot. Panie wykres jest to bankrut? Już wszystko o spółce wiesz, to oświeć wszystkich? Jezeli nie jest to bankrut to jakie są fundamenty? ile spółka jest warta? Moim zdaniem nie jest tak żle i spółka jest w stanie wypracować około 30mln zysku, a to daje wartość ok 1,9zł za akcje.

sfrustrowana dziecino - osoby ci sie mylą, pokaż mi choc jeden mój post, gdzie pisałem, iz data jest bankrutem lub ma byc bankrutem... :D
    jestes tak zaślepiony i zdołowany, ze każdą krytykę spółki uważasz za hejt...

Tu poniżej też niby jest hejt, pajacyku?
    http://www.sii.org.pl/12514/ochrona-praw/biezace-interwencje/sii-zawiadamia-knf-w-sprawie-abc-data-sa.html

dołek i zwrot? owszem, może kiedyś będzie, ale najpierw musi być oczyszczenie wizerunku, dziecino, oraz wreszcie jakieś KONKRETNE zyski.
    A to, co jest twoim zdaniem, to jest twoje i tyle twojego. Rynek wycenia to inaczej i masz groszówki.
  • Re: dylematy Autor: ~aaa [31.0.123.*]
    ale wykresik sie uniuisł, bo brak mu logicznego argumentu. a jaka szybka reakcja na odbicie? pierwszy coś tam wysmarował i pilnuje, żeby nikt nie pomyślał , że to może zwrot? Bo pan byłby nie zadowolony z wykresa, ha, ha.
    Dnia 2018-10-09 o godz. 17:27 ~aaa napisał(a):
    > ale wykresik sie uniuisł, bo brak mu logicznego argumentu. a jaka szybka reakcja na odbicie? pierwszy coś tam wysmarował i pilnuje, żeby nikt nie pomyślał , że to może zwrot? Bo pan byłby nie zadowolony z wykresa, ha, ha.

wykresik nie musi się unosić - chyba że ze śmiechu, gdy widzę, że znów kompromitujesz się ortografią...
    nawet poprawnie wyrazu "uniósł" nie umiesz napisać... :D
    ale beka :D

reakcja na odbicie? - żadna, bo tego odbicia zdechłego kota oczekiwałem od 5. sesji spadkowej, a pojawiło sie dziś, dopiero na 7. sesji, a wiec w normie...

lubię czytać, ze tak wysoko moje wpisy cenisz, iz sądzisz, ze ktoś dlatego mnie wynajął :D
    i chyba zazdrość przez ciebie przemawia, bo ciebie raczej nikt by nie wynajął, skoro ani z sensem, ani poprawnie ortograficznie pisać nie potrafisz... :D
  • Re: dylematy Autor: ~ZrobionyNaABC [188.146.227.*]
    Czy ABC Data to mafia watowska? Czy te miliony się nie liczą? Ciekawe, ile się tego łącznie nazbiera?
    na razie to jest chyba największym obciążeniem:

Brak niezwłocznej publikacji informacji o prowadzonych postępowaniach kontrolnych w spółkach z grupy kapitałowej ABC Data (w tym przede wszystkim informacji o wydaniu przez Naczelnika Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego decyzji z dnia 1 sierpnia 2018 r. określającej zobowiązanie podatkowe wobec iSource S.A. w łącznej wysokości 11.610.000 PLN),
  • Re: dylematy Autor: ~ZrobionyNaABC [188.146.234.*]
    Kiedy i czy w ogóle ktoś to posprząta i śmieci znikną z GPW?
    Mechanizm odtłuszczają drobnych akcjonariuszy to standard, przez lata okradane było też państwo polskie i to również próbowano standaryzować ... Najwyższa pora ten chlew posprzątać!
[x]
ABCDATA 0,00% 1,43 2019-07-22 13:14:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.