Niestety QMK-Titanic tonie, jeszcze "przeglądają opcje strategiczne", jeszcze na okręcie gra orkiestra, ale okręt tonie i nie da się go uratować bez wpompowania kolejnych nastu - dziesięciu milionów. Jeżeli chętny z milionami się nie znajdzie, jeszcze w tym miesiącu będziemy mieli piękną katastrofę. Rzekłem. Choć chciałbym się mylić, bardzo chciałbym się mylić.
Wystarczy ze fundy ktore juz tu sa dokapitalizuja Qumaka ..to wszystko..narazie blokowal je wolny..chec dokapitalizowania jest takze nie widze tu toniecia..bez 200 baniek dla wolnego..wtedy moglby zatonac po rozwodnieniu..bo ciezko by to bylo podniesc..
PKO BP robi walne bo szuka rozwiązania, chce wsadzić kolejną osobę do RN a dla tych co się nie orientują już jedna osoba z ramienia PKO BP jest w RN Q i to taka dosyć wpływowa, która jest w kilku radach nadzorczych spółek państwowych. Podkreślałem to i powtórzę raz jeszcze-tu za Duże Misie i w sporej liczbie włożyły kasę w L żeby nie walczyć o spółkę i jej nie pomagać, sam kupiłem akcje w piątek, wykorzystując panikę i jeszcze dokupię bo ta cena to żart. Pozdrawiam!
Wylazlo dzisiaj pare kretow..widzac 60 groszy..wypsztykali sie i przesyp sie skonczyl wylapany przez fundy...teraz kilka dni boczniak...i decyzje a po nich kurs wraca na północ..czekamy na date wprowadzenia starej emisji do obrotu..tu bedzie jeszcze ciekawi..ci co spisali Qumaka na straty zmienia niedlugo zdanie..ale to jeszcze chwila...
Dnia 2018-10-08 o godz. 21:06 ~Wolf napisał(a): > Wylazlo dzisiaj pare kretow..widzac 60 groszy..wypsztykali sie i przesyp sie skonczyl wylapany przez fundy...teraz kilka dni boczniak...i decyzje a po nich kurs wraca na północ..czekamy na date wprowadzenia starej emisji do obrotu..tu bedzie jeszcze ciekawi..ci co spisali Qumaka na straty zmienia niedlugo zdanie..ale to jeszcze chwila...
Jestem na Qumaku od końca zeszłego roku.Mniej więcej od tego czasu czytam też forum,chociaż ujawniłem się stosunkowo niedawno,Czytałem też wiele Pańskich wpisów i o ile dotychczas zgadzałem się z nimi o tyle teraz nie podzielam tego optymizmu. Myślę że,wiele wody w Wiśle upłynie za nim tu się poprawi tak, aby było zyskownie.Cały czas graliśmy pod fuzję z Euvic.Wydawali się być dogadani i zdeterminowani...Euvic chciał wejść na giełdę w wyniku odwróconego przejęcia i zaistnieć.Qumak odpuścił(chyba) poszukiwanie kontrahentów,nowych umów itp.Skupił się bardziej na "utrzymaniu ruch"-bieżących zobowiązań.Teraz kiedy połączenie nie doszło do skutku zaczynamy od początku a to może potrwać i nie wiadomo jak się zakończy.Konkurencja nie śpi i działa. Nie oznacza to że, jeśli chodzi o zakończenie tematu jestem pesymistą. I jeszcze wydaje mi się że, fundusze bardziej interesuje portfel niż konkretna spółka.Obracają nie swoimi pieniędzmi i nie raz umoczyły,szczególnie przy tzw.inwestowaniu agresywnym,na które klient wyraził zgodę.
Dziękuję za merytoryke..skupiam sie teraz bardziej na wprowadzeniu starej emisji i wiem ze nie bedzie wprowadzana z tego pulapu..ma pan rację..wiele niewiadomych przed nami..ale biorac pod uwage wejscie zawieszonej starej emisji upatruje tu zmiany kursu..niedlugo sie dowiemy co postanowil Qumak w obliczu rezygnacji euvicka..jest jeden plus z tego...brak rozwodnienia..200 milionow to duzo akcji..narazie jest niewiele akcji w obrocie plus nuedlugo akcje ze starej emisji wejda do obrotu...mysle ze kurs znaczaco wzrosnie..
Jedziemy na Północ! Zebrałem w piątek i wczoraj też, nawet jak będzie trochę niżej to jeszcze dokupię ale powinen być tylko jeden kierunek Północ! Ta cena jest śmieszna, a akcji w obiegu niewiele.
Pisałem, że PKO BP zabiera się ostro za sprawę, odsyłam do mojego wczorajszego wpisu : ) Jutro jazda!
Pozdrawiam tych którzy kupowali w promocji mimo troli i krzykaczy :)
PKO powiedziało damy kasę ale jak się znajdzie inwestor strategiczny /czyli będzie miał min 20-30 % akcji i spróbuje wyprowadzić na prostą Qumaka ,Więc ewentualny nowy inwestor musiałby wyłożyć około min 20 mln -Pytanie czy się taki znajdzie ,bo może poszukiwania takiego inwestora mają się słabo skoro dali taki komunikat aby zachęcić inwestora bo czas nagli do 11 października Nigdzie nie pada słowo ani ze strony zarządu ani tego komunikatu że tacy inwestorzy są i są choć wstępnie zainteresowani i robią badanie spółki. Pytanie co zrobi zarząd i fundusze jak taki inwestor się nie znajdzie . Aby spółkę postawić wstępnie na nogi to potrzeba min 60-70 mln - fundusze same tyle nie dadzą - co zrobią jak nie pojawi się nowy inwestor.
Dnia 2018-10-09 o godz. 20:48 ~PKO napisał(a): > PKO powiedziało damy kasę ale jak się znajdzie inwestor strategiczny /czyli będzie miał min 20-30 % akcji i spróbuje wyprowadzić na prostą Qumaka ,Więc ewentualny nowy inwestor musiałby wyłożyć około min 20 mln -Pytanie czy się taki znajdzie ,bo może poszukiwania takiego inwestora mają się słabo skoro dali taki komunikat aby zachęcić inwestora bo czas nagli do 11 października Nigdzie nie pada słowo ani ze strony zarządu ani tego komunikatu że tacy inwestorzy są i są choć wstępnie zainteresowani i robią badanie spółki. Pytanie co zrobi zarząd i fundusze jak taki inwestor się nie znajdzie . Aby spółkę postawić wstępnie na nogi to potrzeba min 60-70 mln - fundusze same tyle nie dadzą - co zrobią jak nie pojawi się nowy inwestor.
No właśnie.Kto zainwestuje w Qumaka ? Czy chętny już jest czy go nie ma ? Czy trwają negocjacje czy rozpaczliwe rozglądanie się wokoło ? Myślę że, negocjują (prawdopodobnie konfidencjonalnie) ponieważ : - po upadku układu z Euvic szybko pojawiła się informacja o kolejnych ruchach, - PKO szybko i oficjalnie wyszło z propozycją pomocy - pojawiła się bliska data 11 października( dlaczego akurat taka a nie np.12 czy 15) .
Jeśli dobrze czytam między wierszami wiele spraw jest już dogadanych, przy czy tu wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie i oby mój wcześniejszy wpis był nieaktualny od wczoraj w pozytywnym dla kursu sensie.
Dnia 2018-10-09 o godz. 21:25 ~Wwwww napisał(a): > Jest dużo inwestorów np MCI Capital i temu podobne, to są fundusze nowych technologii, dla nich wyłożyć 20_30 mln topestka
Chodzi o inwestora,który wyszedł z propozycją choćby szkicu umowy.