Czarowal przez rok..interpretacje sprawdzil po roku...takze zaczal nie od tej strony co trzeba przy okazji wkrecil w to wspolnikow...ktorzy potopili tu kase...ambicjami sie uniósł...nie wiadomo..wiadomo natomiast ze wolny chcial za duzo oferujac tak malo..i fundy to mialy finansowac wiec wysadzily z siodla pana z euvicka..powiedzialy dość
1 euvic ma czym sypać
2 wątpliwe że qmk ma kolejnego chętnego
3 bez zastrzyku gotówki qmk straci płynność
4 kto ma to kupić z długami i za ile
5 ponad rok nie umieli zamknąć transakcji ,teraz w 7 dni zrobią
Byli blokowani przez euvicka i wizje wolnego..ktory przyblokowal fundy..pazernosc go zgubila..a czy sa chetni przekonamy sie niebawem..euvick wedlug mnie doatal od fundow ultimatum dlatego sprzedaja..
Troche wyluzuj. Czy jest 0,8 czy 0,7 to juz niewielka roznica. Wyprzedadza sie i bedzie ok. Tu nikt nie ralizuje zysku jedynie wychodzi za strata, druga strona kupuje liczac na zysk.
Michu poczekajmy na komunikaty..wedlug mnie ustawka..jeden latal dzisiaj z takim zleceniem..ze 100 tys. Ale go dusili na dół ..w koncu sprzedal pkc..tak odebrali papier...a ci z euvicka no coz..zostali postawieni prez fundusze pod sciana..juz dawno powinni to zrobic bo zlotosutny pan wolny naobiecywal cuda
Przy okazji troche drobnych odda..pozniej starymi akcjami podbija kurs..i wprowadza stara emisje..ktora rozprowadza..a jaki to bedzie pulap ..przejonamy sie niebawem...fajnie poczytac niektorych placzkow...jak lamentujace baby pod kosciolem
Jeszcze niedawno wszyscy się ekscytowali ze WW to wybawca i master biznesu który poznał się na diamencie jakim jest Q. Dziś WW to w zasadzie ściemniacz i oszust ...
Zgadza sie..tak wyszlo..dla mnie malo wiarygodny..wodzil za nos nas od roku swoimi wizjami..a ze nie sprawdzil interpretacji podatkowej na poczatku prze laczeniem t9 smiech na sali...czyli co mozna powiedziec o nim....zostawie bez komentarza..fundy juz pokazaly mu droge do wyjscia
Idą w sanację moim zdaniem. Tu już zarząd nie ma krycia w postaci zapowiedzi fuzji.
Przed funduszami stoi fundamentalne pytanie. Czy zachowywać się jak przegrywający gracz w kasynie liczący ze za chwile się odegra czy powiedzieć dość i wstać od stołu.
Nie moga odejsc od stolu bo potopilili by pieniadze..musza wprowadzic stara emisje..i dokapitalizowac Qumaka jak chca odzyskac czesc pieniedzy..takze wyjscia nie maja..za duze maja ty zaangazowanie..wolny blokowal stara emisje..bo szukal darmowego sponsora w postaci fundow
Odejdą od stołu ratując co zdołają. To najsensowniejsze co mogą zrobić. Rynek jest bezlitosny, a a ponad roczne wyczekiwanie w martwym punkcie dla firmy IT ciężko będzie odrobić. Gdzie realnie widzicie perspektywy ? Firm leasingujących pracowników jest cała masa, mają problem w znalezieniu specjalistów. Pojawienie się inwestora, ale co takiego można w tej firmie chcieć kupić, aby na tym zarobić ? Jedyne co mi przychodzi na myśl to marka, ale ta jest już mocno nadszarpnięta.
A co uratujesz z 70 groszy..pomysl troche ..jedna nasta..puscisz 2 banki i masz 20 groszy..co sie oplaca bardziej? Podciagnac kurs na 3 zlote i ozenic 15 baniek w ulice czy ratowac sie z tego pulapu...myslcie troche ...co teraz uratujesz? ..siebie czy kolege? Czy te myslenie ?
Wolf Ty patrzys na to jak hazardzista który już tyle przegral i przegrywa z każdym kolejnym rozdaniem jednocześnie licząc ze wygra. Chęć odegrania przesłania mu sens. Fundusze tak na to nie patrzą. W te spółkę trzeba włożyć górne kilkadziesiąt mln jak nie więcej.
Fundusze nie będą się certolić. Wstaną od stołu. :/
Skoro tak twierdzisz..pchnij akcje i zapomnij..ja tak to widze..realnie..fundy wpakowaly tu prawie 30 baniek gotowki ze starej emisji..chyba nie jestes az tak naiwny ze z kursu 0.80 sprzedadza w ulice...a jak myslisz dlaczego tak szybko chca ja wprowadzic..to juz odpowiedz sobie na to sam..przekonamy sie niebawem ktory tok rozumowania okazal sie trafniejszy..czy tych wszystkich , ktorzy twierdza ze z tego nic nie bedzie czy mój..ja twierdze ze przed wprowadzeniem starej emisji..kurs bedzie miedzy 2 a 3 zlote chodzil...Ty ze jestem hazardzista? Ano sie niedlugo przekonamy panie kolego...
Ja patrzę na to bez emocji. Oceniam sytuacje. Zgadzam się z Tobą ze wpakowali 30 mln. Tylko czy to oznacza wywalenie do niszczarki kolejnych kilkudziesięciu??? To już teraz są takie środki ze spółka nawet w najlepszych czasach miałaby problem z ich odrobieniem a co dopiero teraz. To w zasadzie wsadzenie pieniędzy do niszczarki. Ale kto bogatemu zabroni?
Odłóżmy narazie dokapitalizowanie na bok..i skupmy sie na wprowadzeniu starej emisji do obiegu..wedlug mojej oceny rozsadniej jest dla funduszy poswiecic milion zlotych czy 2 zeby podciagnac kurs..i ozenic akcje w ulice i odzyskac z tego powiedzmy 15 baniek albo wiekszosc..placili zlotowke za akcje...tak to widzę..pewno teraz sytuacja bedzie dynamiczna..bedzie duzo inf..wsadza z fundow do rady nadzorczej swoich ludzi co juz czyni pko..beda zmuszeni usiasc razem do stolu..wyznacza sobie pulap docelowy i tam pojda..nie wiem kiedy..tyle akcji jest w obrocie ze moga zrobic tu cuda..kolego te milion 300 akcji nie odbierala spanikowana ulica..byl przesyp..te akcje wyzbierane ponizej zlotowki posluza fundusza do podbicia kursu i przygotowaniem go do wprowadzenia nowej emisji..bedzie 5 lub 7 sesji na to..i przyjmimy zalozenie ze to ostatni ruch to wiesz gdzie ten kurs musi skoczyc..tak to widze..dzieki za merytoryke..
po pierwsze nie wpakowali 30 mln tylko maksymalnie 20 https://stooq.pl/q/h/?s=qmk
po drugie juz wiele razy pisałem spojrzcie na MSZ czy GEtin tam OFE NN nic nie podbijał na zyczenie leszcza tylko walił do 20 groszy mimo ze emisje były po zecie .Wywalili te mikroskopijne udziały nic nie znaczące w ich portfelu i tyle.
Ano sie zbliża..przesyp sie skonczyl..wyciszenie..i prostowanie kursu..jeszcze chwila niepewnosci w tym tygodniu a po czwartku..przyspieszamy ..ja twierdze ze spokojnie przebijemy niedlugo 2 zlote..bez wiekszych problemów..no ale zawsze mozna napisac ze idziemy na 0.20...prawda..
Dnia 2018-10-08 o godz. 21:10 ~Wolf napisał(a): > Ano sie zbliża..przesyp sie skonczyl..wyciszenie..i prostowanie kursu..jeszcze chwila niepewnosci w tym tygodniu a po czwartku..przyspieszamy ..ja twierdze ze spokojnie przebijemy niedlugo 2 zlote..bez wiekszych problemów..no ale zawsze mozna napisac ze idziemy na 0.20...prawda..
nie napisałem ze idziecie 20 groszy, ale ze fund(y) bedzie sypał dopoki sie nie wyprzeda a czy to bedzie 20 groszy 50 czy 10 to zobaczymy kiedy akcje dopuszczą.
Ty od ponad 2 złotych piszesz ze idziecie w góry..... a jestescie na 80 groszach.