A ja myślę, że to bardzo źle. Powrót do spadków murowany. To niepokojące, że spółka zrywa z wieloletnią tradycją wypłacania dywidendy. Najwidoczniej dzieje się tam coś bardzo złego. Poza tym jeszcze ten bełkot o jakiejś strategii, która ma być rozważana ale jeszcze nie wiadomo kiedy i czy w ogóle.... Czy to jest poważne? Moim zdaniem do wywalenia, a w najbliższym czasie 5 zl
Polityka dywydendowa jest mega wazna dla funkcjonowania spolki, tu wszystko bylo jasne, dbaja o spolke w dluzszym okresie i jej srednio/dlugoterminowych akcjonariuszy, a nie ciapkow-zonglerow, ktorzy kupuja tylko pod dywidende!!!!
Brzmisz jak oburzony dzieciak, bo nie dostal loda....zrzuc akcje i kup Skarbiec, tam dostaniesz kieszonkowe!
i oby to było 5 pln bo moje źródło w fimie mówi że Zarząd drży o stołki bo kontrakty mają tylko do końca roku.
Moim zdaniem może się wszystko wydarzyć.
Ja sprzedałem jakiś czas temu. Dla mnie spółka za bradzo zadłużona. NIe spodziewałem się dywidendy i uważam że dobrze zrobili. Bardzo się dziwię że spółka idzie w górę, ale uważam że ma wszelkie zadatki na upadłość. Jeden fakt może im sprzyjać. Z końcem sierpnia weszły nowe normy emisji spalin dla aut nowo rejestrowanych czy sprzedawanych. Wielu dealerów nasprzedawało auta dostosowanych do starych norm i na rynku nowych aut może być zastuj. Być może ci co nie zdążyli kupić pójdą w koncu do PCM po auta poleaingowe. Czy uważacie że rynek samochodów jest już nasycony i PCM padnie, czy może jest to dla nich jeszcze kawałek tortu co im tyłek uratuje ?