Widzę ciągłe pytania o co chodzi, a odpowiedź jest prosta. Gramy przeciwko zarządowi. W raporcie za maj mamy informacje, że przesunięcie jest zdarzeniem incydentalnym. Nie mija wiele czasu i następny raport okresowy znowu nie w terminie? Wywiązywali się w czasie, a nawet przed terminem i nagle 2 opóźnienia w ciągu miesiąca żeby na fixy się wpakować? Znali ryzyko, od 2012 są na giełdzie. 2 dni przed oficjalnym upomnieniem od GPW nagle zwiększony obrót i wywoływanie wodospadu? Kto ma takie informacje? Może to teoria spiskowa, a może ktoś tu rozgrywa swoje gierki. Spójrzcie na dane historyczne als od roku 2012 https://stooq.pl/ https://stooq.pl/q/d/?s=als&i=d&l=33 Może nie pamiętacie, może nie wiecie, ale wały z kursem tu są nie pierwszy raz. Tu nie max kurs to nie 1.57. Też zarabiają na tym. Raport za sierpień i lipiec. Wzrost detalu o 25% w tym okresie. Nieźle przy marży 60% nie? Rezygnują z hurtu, bo ukraincy sami poszli do producentów i większych hurtowników, a ci powiedzieli. Nie ma sprawy, co tam że jesteście krajem 3 świata, obarczonym ryzykiem. Trzymajcie kredyt kupiecki. Kłamcy. Czekam aż za miesiąc będzie normalny przychód z hurtu, a z tej całej rezygnacji pozostaną słowa, że jednak opłaca się utrzymywać stosunki ze wschodem. Jedyna sytuacja w której faktycznie uwierzę w rezygnacje to gdy w raporcie detal da zarobić ponad 2miliony. My mamy obawy. A co z tymi dwoma co przekroczyli 5%? Cypry muszą być ustawione albo naprawdę dobrze manipulowane, włożyli tyle kasy i co? Gramy przeciwko zarządowi. Kurs zamówiony ciekawe na jaki pułap. Dla śmiechu brakuje jeszcze oświadczenia, że ni ponimaju spadków. Aa i najwazniejsze z giełdy nie wyjdą siła. Mamy ponad 10proc z przyjaciółmi.
A żeby było mało. Przypomnijcie sobie jak było z emisja. Z artykułami na zamówienie. Były 2. Niby tak źle emisja 10milionow akcji po 40gr a jak to się skończyło? Po 1.2 dla członka rady nadzorczej i chórów. Na następnym walnym, a musi być zatwierdzenie zysku rocznego proponuje się stawić jak największą grupą
Co do tej emisji jeszcze, podawali powód że potrzebują kasy na magazyny. W raportach po emisji nie przypominam sobie żeby było coś o postawieniu tych magazynów. A przecież takie małe rzeczy jak pozycjonowanie organiczne strony czy inne rzeczy tam ujmują. Te magazyny jako powód emisji to pewnie ściema chyba że ktoś coś więcej wie..
Magazyny to była ściema. Od początku to było wiadome, że model biznesowy opiera się na dropshippingu. Albo mieli naprawdę takie plany jednak po przeanalizowaniu kosztów wyszło, że jest to nieopłacalne. Jak ktoś nie byl nigdy w siedzibie to podpowiem, że to budynki pod detal w tym 1 tez mieszkalny więc operowanie zamówieniami hurtowym z takim zapleczem nie było realne. Tylko dropshipping.
tak czy inaczej działania zarządu powodują że spółka jest niewiarygodna i można co najwyżej grać krótkoterminowo chociaż też ryzyko bo obroty zwykle małe a gra pod raporty może się nie udać bo nie opublikują raportu
Bill i właśnie w tym rzecz ! Chcą zniechęcić jak robili to już nie raz od 2012 roku. Potem postanowienie poprawy, zielony kolor na kursie i inwestorzy znowu przyjdą. Teraz jednak muszą się spieszyć, bo nie mogą odpuścić na rok. Takie spółki powinny być usuwane z giełdy powinniśmy inwestować, a nie szukać okazji w wałach.
Zastanawia mnie faktyczny ff. Dane w zaokrągleniu, liczylem osobiście, bo nie ma w raporcie tabelki bez błędów. Akcji w obrocie jest 6.6miliona. 4.5miliona jest w rękach większych i małego członka rady. FF w teorii jest 2.1miliona. Pewne wiem, że jest 10proc czyli ff to max 1.5miliona. Co przy kursie 0.5zl daje kwotę 750tysięcy. W spółce jest parę milionów. Opcja ściągnięcia spółki z giełdy dla kasy na koncie jest kusząca. Jednak nie taka łatwa, a dwa więcej można zarobić na akcjach.
A dla zarządu przesłanie. Wygraliśmy na polcoloricie wygramy i tutaj. Tam tez się czuli bezkarni. Spółka należy do wszystkich akcjonariuszy nie tylko do ciebie viktor. Uchwały można zaskarżyć za działanie na szkodę spółki odpowiesz ty nie my. Zjedź niżej pozwolisz mi na przekroczenie progu. To nie Ukraina tu nie jest bezprawie.
A mnie zastanawia że skoro wiesz i udowadniasz nam jakie to wały to pchałeś się w to a na dodatek nadal brnąłbyś w te badziewie,jeśli piszesz prawdę całkiem sporą kasą....bo pytań bez odpowiedzi to tu jest o wiele więcej.
Pchałem się w to jak spółka zaczęła być rzetelna. Dla zysku jak każdy. Chyba, że Twoim zdaniem dropshipping to wał to nie ma o czym gadać. Sytuacja spółki praktycznie zmieniła się od daty publikacji raportu za 2 kwartał. Praktycznie w ciągu 2-3 miesięcy wszystko się zmieniło i wyłania się klarowna sytuacja. Powodów do spadków nie było aż do fixów. Co też jest dziwne, bo nawet na fixach rok temu kurs był w okolicach 60 70gr. Polcolorit też chciał okraść ludzi i stamtąd też nie uciekłem.
Dnia 2018-09-19 o godz. 11:58 ~Antoni napisał(a): > Pchałem się w to jak spółka zaczęła być rzetelna. Dla zysku jak każdy. Chyba, że Twoim zdaniem dropshipping to wał to nie ma o czym gadać. Sytuacja spółki praktycznie zmieniła się od daty publikacji raportu za 2 kwartał. Praktycznie w ciągu 2-3 miesięcy wszystko się zmieniło i wyłania się klarowna sytuacja. Powodów do spadków nie było aż do fixów. Co też jest dziwne, bo nawet na fixach rok temu kurs był w okolicach 60 70gr. Polcolorit też chciał okraść ludzi i stamtąd też nie uciekłem.
jak już przez takie coś przechodziłeś to powinieneś coś i Ty z tym zrobić, chyba wiesz jak?
Teraz nic się nie da zrobić tylko stracić czas. Trzeba czekać na następny krok, następny raport bądź walne. Nie wiem jakie mają intencje, ale chciwość ludzka nie zna granic.
W ciągu ostatniego miesiąca obrót 880 000sztuk akcji. W ciagu tylko ostatniego tygodnia 713 000sztuk akcji czyli prawie połowa ff. Mamy w Polsce tylu łapaczy noży na spółce której grożą fixy i i obrót w ostatnich tygodniach nie licząc tego obrót wyniósł 173 000sztuk? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć.
Obecnie nie ma podstaw, ale funkcjonuje art. 585. § 1. Kto, biorąc udział w tworzeniu spółki handlowej lub będąc /////członkiem jej zarządu, rady nadzorczej///// lub komisji rewizyjnej albo likwidatorem, działa na jej szkodę - podlega karze pozbawienia wolności do lat 5 i grzywnie.
Jednak gdy szkoda jest większa mówimy o 10latach prawda viktor? Pewnie wiesz i do tego nie dopuścisz, bo słyszałem że jesteś niezły cwaniak. Z łaski swojej jak już sie nachapiesz akcji złóż odwołanie od 2 upomnienia, bo z 1 nic nie zrobisz.
Ja bym teraz nie kupował i stał z boku czekając na dalsze ruchy. Nie znam ich intencji, ale to chyba jeszcze nie koniec. Mają prawdopodobnie jeszcze 2 asy w rękawie. Jako grupa będziemy się ustawiać poniżej 40gr żeby zebrać 1/5 akcji uzyskać dostęp do spółki i mieć czym walczyć.
Czyli tak po trochu jasno dałeś do zrozumienia do jakiego poziomu prawdopodobnie nie zejdą.....a co do rzetelności do lekko przesadziłeś....też mam malusi pakiet bo z większości wyszedłem powyżej 1zł,ale nigdy bym nie powiedział że ta spółka jest wiarygodna i przestrzegałbym przed nią bo tu brzydko pachnie na odległość a kto lubi ryzyko to kupi bo są do zgarnięcia czasem ponadprzeciętne zyski.Pozostaje pytanie jakim kapitałem jesteście w stanie wejść aby wiktorowi zagrozić heheh....On na pewno już główkuje jaką kolejną spółkę lub portal utworzyć aby po raz kolejny (prawdopodobnie)wyprowadzić ze spółki trochę kasy i tak w kółeczko.
Czemu dałem do zrozumienia? To czy zejdą to nikt nie wie. Do niedawna myślałem, że dołek mamy na 63groszach. Z tych istotnych raporty były w terminie, opóźnienia z min portalami na UE były to fakt, jednak zawsze były informacje o stanie prac. Zmieniło się to jak pisałem w 2 3 miesiące. Przy obecnym kursie i stosunku zarządu do akcjonariuszy zysk owszem może być i duży, ale ryzyko jest tego nie warte. Bierz pod uwagę niejasną sprawę pożyczki, która też będzie narzędziem do zjazdu kursu. Na co liczę, będzie to początek działania na szkodę spółki. Poza tym zawsze mogą postraszyć emisją. Co będzie wiązało się ze zmniejszeniem nominału. Co zostanie zaskarżone. Viktor to cwaniak jest zbyt pewny siebie, bo udało mu się nie raz takie numery zrobić. Potrzebne jest 20% żeby mieć reprezentanta w radzie co za tym idzie dostęp do danych spółki.
Ano w ten sposób dałeś że jeśli prawdę powiadasz i dodatkowo masz co nieco (z grupą) w kieszeni to nie będą chcieli Wam oddać za dużo akcji a poniżej 40gr można by było zebrać sporo za stosunkowo niewiele....takich pożyczek może być kilka bo trzeba jakoś wyprowadzać zyski....
Są zbyt pewni siebie. Każdy zna kogoś kto zna kogoś, ale nie wierzysz mi to spójrz na opinie ludzi robiących zakupy w alei. Tylko oszukać klienta i akcjonariusza to różnica. Ograli mnie przy odwołaniu emisji i odcięciu pp. Wtedy uznałem to za działanie na rzecz akcjonariuszy teraz mam wątpliwości co do tej sytuacji. Teraz to też nie jest normalny spadek. Przesadzili. Biegły mówi o pożyczce i umowie w liczbie poj. Z resztą nawet jakby rozbili to na 10 małych nie zmienia to kwoty 1.8miliona. Umowa bez zabezpieczenia o której zarząd nie poinformował akcjonariuszy mimo wielkości. Ze względu też na wielkość nie mówimy o zwykłej szkodzie, a o szkodzie wielkich rozmiarów. Różnica w latach viktor nie? Teraz rozważ każdy krok, bo majątku aleja ma wystarczająco do podziału. Dobrze się jeździ autami rzekomo z arta?
Panie Antoni ja też byłem na Polcolorit. To był świetny strzał :))) Tam Porozumienie bardzo prężnie zadziałało więc mamy dobry wzór jakby co i myślę, że całkiem spory udział mógłby się zebrać i tutaj ;)
Masz racje :) ...wydaje ci sie. Dyskutujecie na temat i szukacie tylko optymistycznych rozwiazan co was zgubi. Kupujcie ile wlezie, bo tak ma byc. Na miejscu Iktora to bym nawet po 10 gr popychal bo o to glownie w tym chodzi. Postawic spolke wywalic kurs na 5 zeta i opychac leszczom z dobrymi infami. Kurs wywalic na 100 zl to pikus, problem ze znalezieniem naiwniakow by im to opchnac w tej cenie. Raporty na naszej gieldzie to kpina i narzedzie do spekulacji, buhalteria moze zdzialac cuda. Kupicie 100% jak mgames i przejmijcie lejce.Lakiluk wam pisal to pluliscie jadem, teraz macie. Glupoty nigdy nie mozna zalowac.
Margo sytuacja jest inna. Jednak to bardzo dobry przykład żeby ludzie zaczęli walczyć o swoje. Podobna sytuacja kreuje się właśnie na Komputroniku. Nie biorę tam udziału, ale może kogoś to zainteresuje.
Dnia 2018-09-20 o godz. 07:39 ~Antoni napisał(a): > Margo sytuacja jest inna. Jednak to bardzo dobry przykład żeby ludzie zaczęli walczyć o swoje. Podobna sytuacja kreuje się właśnie na Komputroniku. Nie biorę tam udziału, ale może kogoś to zainteresuje. mówisz o tym podobieństwie ??? https://www.crn.pl/aktualnosci/komputronik-chce-wyjsc-z-gieldy
Patrząc na to jak spadki nabierają tempa obawiam się że viktor ma jeszcze jakieś asy w rękawie i nie obawia się Waszych planów Tym niemniej życzę powodzenia, ja miałem to szczęście że wywaliłem dziada już dawno i że nie wszedłem w dziada ponownie w lipcu/sierpniu
Bill patrząc na tempo spadków to viktor tego asa w rękawie nie potrzebuje. Jeśli skojarzył już fakty to wie, że ostatecznie może wiele stracić. Więcej niż ja. Jeśli będę pod ścianą jeśli stracę to też nie sam. Marne pocieszenie, ale zawsze jakieś. Komputronik też chce oszukać ludzi swoją żałosną wyceną.
Ca zrobiłby KNF,gdyby inwestorzy alejki zasypali ich następnymi pismami z opisem tego co się tu dzieje np.kilkanascie, kilkadziesiąt następnych donosów,czy to nie musiałoby ich w końcu zmusić do działania.Moze to uświadomiloby im, że chyba jednak coś złego musi się tu dziac
Za każde przekręty powinni dobitnie karać.Sprzedając cały majątek spółki wraz z majątkiem zarządzających.Wtedy by się wreszcie może niektórzy dwa razy zastanowili nad tym co robią.
Dnia 2018-09-20 o godz. 13:54 ~Alek napisał(a): > Być może taka lawina próbują zmusić do ucieczki drobnych i osiągnięcia 90 procent aby przejąć firmę za darmo.
Xxx ktoś sprzedaje ktoś kupuje. Nie masz dowodów to tracisz czas. Zbiorą akcje od tych co kupili poniżej 30groszy i zmienią kierunek. Podadzą parę dobrych raportów i ludzie zapomną. Prawie wszyscy.
Dnia 2018-09-20 o godz. 14:06 ~Antoni napisał(a): > Xxx ktoś sprzedaje ktoś kupuje. Nie masz dowodów to tracisz czas. Zbiorą akcje od tych co kupili poniżej 30groszy i zmienią kierunek. Podadzą parę dobrych raportów i ludzie zapomną. Prawie wszyscy.
mówisz prawie wszyscy- masz rację ale są tacy i ja wśród nich co im takiego numeru nie darują
Dokładnie! Też myślę że taki będzie scenariusz, zjadą na poziomy 20-30 gr po czym posypią głowy popiołem zaczną publikować pełno pozytywnych info potem raport kwartalny w listopadzie i za 2-3 miesiące zaczną zbierać kasę od nowych leszczy Jak tu inwestowałem ponad rok temu zastanawiały mnie wpisy typu "spółka kiedyś miała problemy ale teraz dbają o relację z inwestorami" no i jak widać jest powtórka scenariusza. Polska
I jeszcze jedno: dla każdego inwestora odwołanie emisji z pp powinno włączyć alarm, i viktor dobrze o tym wiedział stąd wymyślił cypry po cenie 1.2 "po co sprzedawać niżej niż 1.2 skoro cypry kupiły po tyle i na pewno chcą zarobić"
Dnia 2018-09-20 o godz. 14:46 ~bill napisał(a): > I jeszcze jedno: dla każdego inwestora odwołanie emisji z pp powinno włączyć alarm, i viktor dobrze o tym wiedział stąd wymyślił cypry po cenie 1.2 > "po co sprzedawać niżej niż 1.2 skoro cypry kupiły po tyle i na pewno chcą zarobić"
i taki mają zamiar o ile im na to pozwolimy, będziemy tak dalej skamleć dalej,czy ktoś kto ma czas podejmie się zadania walki z tą banda>kontakt mail, info o posiadanych akcjach, zawiązanie stowarzyszenia inwestorów Aleji i bardzo dobrze byłoby gdyby ktoś należał do SII, o to parę dni temu pytałem ale nie było odzewu- ze SII byłoby nam dużo łatwiej, czekam może ktoś kumaty się odezwie
zapisać się nie problem, ale lepiej wyglądałoby to gdyby ktoś z pokrzywdzonych akcjonariuszy był już członkiem SII, a tak będzie to wyglądać,że ktoś się zapisał w konkretnym celu- uważam,że tak byłoby łatwiej