Dobra wiadomość jest taka, że najgorsze już za nami :) I małe sprostowanie - ugoda będzie, ale nie ta ze stycznia, co zrozumiałe, bo już nie da się wykonać projektu do lutego 2019 roku. Będzie zwrot kasy do UE.
Przytoczę fragment komunikatu: "W ocenie Zarządu Spółki stanowisko Zamawiającego wyrażone w piśmie wskazuje na intencję ugodowego zakończenia sporu" Jeżeli faktycznie Wodom Polskim zależy na ugodzie i Qumakowi zależy na ugodzie (to akurat wiemy na pewno) to chyba dobrze.
Pobawię się w analityka rynkowego - moim zdaniem jutro biała świeca na wykresie dziennym.
I ciekawy jestem opinii forumowicza WodyPolskie - czy obecne poziomy skłaniają go do myślenia o zakupie?
WodyPolskie jest wśród tych nielicznych leszczy którym będzie przysługiwać prawo pierwszeństwa objęcia akcji Serii M po 1 zł
-Czy Wy wiecie o czym piszę .Przecież Wy wszyscy spełnialiście warunek aby uczestniczyć w objęciu akcji serii M po 1 zł -dlaczego nie chcieliście ich kupić po 1 zł a tak ochoczo kupowaliście po 2 zł a może i kupowalibyście drożej
.Ja w przeciwieństwie do Was niczym nie ryzykuję bo nawet z prawa objęcia akcji po 1 zł mogę zrezygnować .Jeśli fuzji nie będzie to emisję odwołają a gdybym nawet zapłacił za objęcie tych akcji to też mi kasę oddadzą jeśli fuzji nie będzie.Dlatego ja niczym nie ryzykuje i mam w miarę komfortową sytuację. Jeśli jednak je obejmę te akcje to jak będzie można to będę sypał w rynek i mam nadzieje na zarobek
Wody Twoja logika jest dla mnie niepojęta muszę przyznać. Pisałeś, że walne będzie przesunięte, fuzji nie będzie, bo przecież nie będzie ugody, która ja warunkuje. I zapisujesz się na akcje po 1zl, których po emisji będzie tyle, że będą warte 0,5zl i jeszcze wszyscy łącznie z Tobą będą je sypać w rynek. A kto je kupi?
Panowie to prezes wod teraz ma problem bo musi Qumakowi oddac niezla kase..sam vat za ta fakture..podejrzewam ze roszczenia opiewaja z odstekami juz na ponad 30 baniek..i on to modlil sie nad tym rok..czy ten gość wogle żyje?w realnym świecie? Polskie wody to bagno..bajzel ..ich powinni zreformować..moze prezes sam dokonczy isok..z swoimi kompanami z polskich wód...teraz jestem ciekawy kiedy i jak i ile ..jakie kwoty padna dla Qumaka czekamy na oficjalne komunikaty..po walnym juz wnioskowalem ze prezes Qumaka ten isok ma gleboko...przynajmniej wynikalo to z jego reaocji na zadane mu pytanie..czyli liczyli sie z tym juz wczesniej..niezla ukladanka
To spojrzenie dość życzeniowe. Trzeba sobie powiedzieć wprost. Qumak zawalił sprawę na całej linii. Nie dość ze zmarnotrawili ponad 2 lata kiedy mogli zrobić produkt zgodny z OPZ to kombinowali jak dostarczyć coś innego zamiast. I było od początku wiadomo ze to nie jest możliwe na gruncie prawa. To nie pierwszy projekt którego nie udało się zmienić bo OPZ nie mógł być zmieniony. We wtorek na wza prezes wyglądał na zrezygnowanego. Obejrzałem sobie to dobrze.
Wiecie co jest najgorsze? To ze w dużej części ta RN przyklepywala działania każdego kolejnego zarządu i nie reagowała właściwie. Jeśli ktoś powinien ponieść odp to właśnie RN.
Jak spojrzeć historycznie to problemy się zaczęły gdy podziękowano Jagusiowi i zaczął się ostry zjazd w dół. Kazdy kolejny zarząd był gorszy i bez pomysłu. :/.
Masz racje..wtedy sie zaczely problemy..ale wracajac do walnego widac tak jak napisales zrezygnowanie u prezesa Qumaka jezeli chodzi o pytanie dotyczace zmiany parametrow emisji w przypadku isoka..i on i p.Wolny zdawali sobie wczesniej z tego sprawe..po to sa takie parametry ustalone..na wypadek w..mnie interesuje czy ugodowo zalatwia sprawe miedzy soba czy sad? Pamietaj kolego jedno ..wszyscy tu sa zapakowani po uszy lacznie z p.Wolnym w akcje..ktory ma pokupowane z rynku i nie po zlotowce..wiec nie na przychodach spolki zrobia najwieksza kase..tylko na tych emisjach..kazdemu zostaly przydzielone akcje..nie male ilosci..to jest najlepszy biznes...emisje..one co prawda rozwadniaja kapital ale tez najwieksza kase sie na nich robi..wedlug mnie wszyscy sa w klinczu i to nie chodzi o isok..o przydzial akcji ktore mozna uplynnic razy 4 czy 5 ale na to potrzeba czasu..dziwie sie obserwatorowi ze teraz pisze ze objal akcje po 1 zloty i pisze ze bedzie sypal..jak wejdzie nowa emisja..mialem go za ogarnietego goscia a komu on sypnie przy tym arkuszu? Sobie samem ? Ten kurs trzeba wynies po 5.6 zloty minimum zeby udzoslowcy chociaz czesc swoich akcji uplynnili..mnie tylko irytuje jedno ze odbylo sie tyle spotkan by wydac taki komunikat..czyli te 25 spotkan czy tam ile bylo zupelnie niepotrzebnych..pozdrawiam i dzieki za merytoryke