• ceny akcji Autor: ~akc21 [216.66.83.*]
    66 groszy przy kursie 82 grosze ?????? Czy może mi ktoś powiedzieć o co chodzi ?????
  • Re: ceny akcji Autor: ~Bos [37.47.121.*]
    Czemu takie spadki ?
  • Re: ceny akcji Autor: ~dr_wezol [94.229.218.*]
    Bo wszyscy, którzy widzą potencjał spółki juz akcje kupili. Najwyraźniej nie ma nas zbyt wielu. Pewnie bez następnego infa do góry nie pójdziemy. Chyba, że się mylę i jakiś rekin namysli się i połknie powiedzmy 50 kilo.
  • Re: ceny akcji Autor: ~tratata [89.73.195.*]
    50 kilo *0,7 nazywasz rekinem? Tutaj żaden rekin nie jest potrzebny. Trwa normalna korekta, ludzie którzy chcą kupić czekają na spadochroniarzy i tyle. Z czasem to się skończy i zaczną brać z prawej strony jeśli wierzą w przyszłość Astro. Samemu regularnie coś dobieram, stoi moje zlecenie na 66gr, jak się boisz to mi sprzedaj
    No, jak na Astro - 50 tys. sztuk na jednej sesji to są ogromne obroty, więc to robota dla rekina :-)
    Oczywiście, nie jest to jakaś oszałamiająca suma, ale parę złotych to jest, jesli ma się włożyć w jedną spółkę i najwyraźniej nikogo chętnego nie ma.
    A ja nie mam powodu sprzedawać - poprzednio, tylko ze stratami w raportach Astro nie spadało poniżej 40-50 gr, a przy niewiele znaczącym infie o Familiadzie rosło do paru złotych. Teraz mamy kanał e-sport z reklamami zapewnianymi przez TVN/Discovery. To tak jakby porównywać np. QubicGames z CD Projektem przed sukcesem pierwszego Wiedźmina...
    Moim zdaniem, najdalej po wynikach za 4 kw przebijemy historyczny maks - tyle czasu to ja spokojnie poczekam. A sprzedawać niech sprzedają ci, którzy Astro z kapitalizacją np 250 - 300 mln nie mogą sobie wyobrazić. Ja mam dużą wyobraźnię i wiele razy mnie nie zawiodła ;-)
    Zresztą myślę, że tu kilkaset procent wyżej może być za dwa tygodnie czy za miesiąc. Krajewski pewnie nas zaskoczy a PAH może odegrać w tym sporą rolę.
    Ja na razie spokojnie czekam, spółce nic złego w najbliższym roku nie grozi, ba umowa na 3 lata z TVN jest gwarancją stałego wzrostu zysków. Chyba, że wszyscy eksperci widzący rozwój e-sportu się mylą, a mądrale giełdowe z NewConnect zakładające, że to pic na wodę fotomontaz mają rację :-)
    Ja mam momentami nawet bardziej bujną wyobraźnię ale mam ściśle określoną zasadę dotyczącą sprzedaży akcji i jej nie zdradzę. Co do PAHu to pod pachami potrafi śmierdzieć. Jak dla mnie Krajewski uśrednił sobie trochę cenę w dół bo jednak sporo włożył w te spółkę przez lata i niepowodzenie Next tv
    Dnia 2018-09-06 o godz. 14:26 ~tratata napisał(a):
    > Ja mam momentami nawet bardziej bujną wyobraźnię ale mam ściśle określoną zasadę dotyczącą sprzedaży akcji i jej nie zdradzę. Co do PAHu to pod pachami potrafi śmierdzieć. Jak dla mnie Krajewski uśrednił sobie trochę cenę w dół bo jednak sporo włożył w te spółkę przez lata i niepowodzenie Next tv
    A to bez wątpienia! :-) Ale nie zrobilibysmy tak samo mając w garści spółkę w zasadzie z gwarancją sukcesu i to dużego?
    Przecież on z pewnością negocjował tę umowę z TVN od dawna. Robił przecież dla TVN wczesniej to i owo. Nie dam sobie ręki uciąć, czy nie ma cichej umowy, że to właśnie TVN/Discovery przejmie Astro za czas jakiś, jak to się rozwinie. Dziś takie powazne firmy jak TVN czy Discovery nie będą wchodzić w co prawda pierwszy, ale jeszcze bez zysków kanał e-sportowy. Ale za trzy lata? TVN/Discovery napcha do kanału Astro reklam, sama na tym zarobi kupę kasy, a potem - jako już dojrzałą e-sportowa telewizję - połknie Astro za grube miliony dolarów. No transakcji na parę złotych, które dziś jest warte Astro to Amerykanie chyba nie biorą pod uwagę.
    A Krajewski i Udzielowie - moim zdaniem - wsadzili PAH do Astro, bo z nieruchomości da się wyciagnąc na szybko parę złotych potrzebnych teraz i nie trzeba wpuszczać do biznesu np. jakiegoś funduszu z jego złotówkami. Nie mówiąc o "pospólstwie", czyli jakiejś publicznej emisji. Po co się dzielić superzyskami za rok czy dwa lata?
    Każdy na ich miejscu zrobiłby to samo. Oni po prostu wiedzą, że wreszcie mają biznes, który za rok, dwa lata będzie super i zarobią kupę kasy. TVN tez będzie zadowolony i Amerykanie też. No, Discovery na telewizji to się zna, a Amerykanów o lekceważenie trendów- w tym przypadku rosnącego zainteresowania e-sportem - nie można podejrzewać.
    Zatem, czekamy.

Stary raport PAH, który widziałem to finansowanie co najwyżej na sprzątanie studia. Nie wiem, może rozkręcili ten PAH lub wnieśli jakieś nieruchomości do niego. Tłumaczenie, że nie ma innych chętnych na akcje powyżej 10 gr przed samą umową z TVN to też absurd. Jak dla mnie jest oczywiste to, że Krajewski odebrał sobie to co od początku wkładał do spółki za darmo. Włącznie z emisją akcji po ok 2zł gdy wiadomo było, że Next tv to niewypał. Wziął swoje i tyle, nie ma co tego roztrząsać. Przyszłość przed nami wygląda optymistycznie
    No pewnie, że jakby chcieli sprzedawać akcje w nowej emisji komus innemu i powiedzieli, że mają gotową do podpisania umowę z TVN to by się chętni na ten e-sport znaleźli. A jakimś "dziwnym trafem" podpisanie umowy nastąpiło dzień przed walnym przyklepującym emisję....No i kto się przyczepi? Wczesniej była "trudna sytuacja spółki" więc stąd uzasadnienie dla taniej emisji dla siebie, a że "nagle" spadła manna z nieba....
    A czy PAH ma tylko na sprzątanie studia? No może tak, ale z nieruchomościami to różnie bywa i czasem branża nieruchomości potrafi zaskoczyć :-)

https://antyweb.pl/setanta-s-a-inwestycja-pride-esport/
    Chyba jestem jedyną osobą która sobie systematycznie dokupuje akcji. Zero zainteresowania z obu stron.
    W sumie to poczekam na niższe ceny. Dzisiaj na kupnie zrobiłem 90% obrotu. Nie ma sensu płacić 80 gr skoro można poczekać parę tygodni i brać taniej. Mam już spory pakiecik więc jak kurs odjedzie to nie będę płakał że przegapiłem okazję a jak spadnie to też będę bardzo zadowolony dokupując taniej.
  • Re: ceny akcji Autor: ~abc [213.77.66.*]
    To jaki masz pakiecik juz akcji , ciekawy jestem ile jeszcze akcji trzeba kupic oprocz tych wystawionych na sprzedaz w karnecie gdzies 80.000 tys.
    Jak prezes pisal kiedys 450tys jest.
  • Re: ceny akcji Autor: ~dr_wezol [37.47.158.*]
    Dnia 2018-09-11 o godz. 11:43 ~tratata napisał(a):
    > W sumie to poczekam na niższe ceny. Dzisiaj na kupnie zrobiłem 90% obrotu. Nie ma sensu płacić 80 gr skoro można poczekać parę tygodni i brać taniej. Mam już spory pakiecik więc jak kurs odjedzie to nie będę płakał że przegapiłem okazję a jak spadnie to też będę bardzo zadowolony dokupując taniej.

Słusznie. Przed kolejnym newsem szansa na wzrost jest znikoma. Chyba, że ktoś dopiero teraz poczyta o Astro i ma trochę kasy, ale wątpię. Wszyscy, którzy uwierzyli, już kupili. I niewykluczone przecież, że znajdą się jacyś lekko zniecierpliwieni.
    I lepiej nie pisz już, że kupujesz, bo nam przybędzie takich, co się będą bać, że za chwilę będziesz sprzedawał. :-)
    Pakieciku nie zdradzę. Możesz sprawdzić na forum stockwatch kiedy zacząłem kupować. Mam tam swoją kronikę.
    Ostatnio sprzedawałem nawet trochę Atlas estates żeby dobrać astro bo miałem bardzo duże dysproporcje w rozkładzie portfela polskiego.
    Ogólnie to mi pasuje, że ludzie będą się bali, dla mnie lepiej. Liczy się tylko cena kupna i cena sprzedaży a to jaki kurs będzie pomiędzy nie ma znaczenia. Ja zdaję sobie sprawę z tego, że rozwój kanału E sport może potrwać bez problemu ze 2 lata zanim zbudują fajny kontent oraz wypromują kanał i jak trzeba jestem cierpliwą osobą. Zresztą nawet gdybym chciał sprzedać swój pakiet to bym musiał zbić kurs poniżej 50 gr więc jest to dla mnie całkowicie nieopłacalne. Dla mnie nie ma odwrotu od Astro
  • Re: ceny akcji Autor: ~dr_wezol [37.47.148.*]
    Dnia 2018-09-11 o godz. 14:39 ~tratata napisał(a):
    > Pakieciku nie zdradzę. Możesz sprawdzić na forum stockwatch kiedy zacząłem kupować. Mam tam swoją kronikę.
    > Ostatnio sprzedawałem nawet trochę Atlas estates żeby dobrać astro bo miałem bardzo duże dysproporcje w rozkładzie portfela polskiego.
    > Ogólnie to mi pasuje, że ludzie będą się bali, dla mnie lepiej. Liczy się tylko cena kupna i cena sprzedaży a to jaki kurs będzie pomiędzy nie ma znaczenia. Ja zdaję sobie sprawę z tego, że rozwój kanału E sport może potrwać bez problemu ze 2 lata zanim zbudują fajny kontent oraz wypromują kanał i jak trzeba jestem cierpliwą osobą. Zresztą nawet gdybym chciał sprzedać swój pakiet to bym musiał zbić kurs poniżej 50 gr więc jest to dla mnie całkowicie nieopłacalne. Dla mnie nie ma odwrotu od Astro

Dla nikogo, kto choć chwilę przemyśli sytuację, nie ma powodu, by od Astro się odwracać. Rynek wyraźnie nie docenił infa o badaniach Nielsena i umowie z TVN. To jest trzyletnia umowa na wyłączność. W zasadzie w takim samym stopniu kanał Astro jest teraz biznesem Astro jak TVN. Zyski muszą być, można spekulować co do skali. Zrozumienie pewnie przyjdzie wcześniej niż kwartalne wyniki.
    A akcje, które dziś stoją do poziomu powiedzmy 95 gr są moim zdaniem kupione na ostatnim wzroście przez osoby, które liczyły na dalszy wzrost. Jak ja. Tylko ja jeszcze pewnie długo nie sprzedam, bo im dłużej współpraca Astro/ TVN/ Discovery będzie trwać, tym zyski Astro będą rosły szybciej. A jak zaczną kupować ludzie z ciut większą kasą - przy tej liczbie akcji w ff będzie wesoło.
  • Re: ceny akcji Autor: ~dr_wezol [37.47.148.*]
    http://www.krrit.gov.pl/Data/Files/_public/Portals/0/analizy/analiza-na-rynku-brokerow-reklamy-w-radiofonii-i-i-telewizji.pdf

Sądzę, że nawet część posiadaczy akcji Astro nie wie z kim spółka zawarła umowę. I jakie znaczenie ma fakt, że E-Sport TV to pierwszy polski kanał e-sportowy.
[x]
ASTRO -32,67% 0,05 2026-05-20 11:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.