Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,78 zł , zmiana od tamtej pory: -91,54%

Re: ceny akcji

Dnia 2018-09-06 o godz. 14:26 ~tratata napisał(a):
> Ja mam momentami nawet bardziej bujną wyobraźnię ale mam ściśle określoną zasadę dotyczącą sprzedaży akcji i jej nie zdradzę. Co do PAHu to pod pachami potrafi śmierdzieć. Jak dla mnie Krajewski uśrednił sobie trochę cenę w dół bo jednak sporo włożył w te spółkę przez lata i niepowodzenie Next tv
A to bez wątpienia! :-) Ale nie zrobilibysmy tak samo mając w garści spółkę w zasadzie z gwarancją sukcesu i to dużego?
Przecież on z pewnością negocjował tę umowę z TVN od dawna. Robił przecież dla TVN wczesniej to i owo. Nie dam sobie ręki uciąć, czy nie ma cichej umowy, że to właśnie TVN/Discovery przejmie Astro za czas jakiś, jak to się rozwinie. Dziś takie powazne firmy jak TVN czy Discovery nie będą wchodzić w co prawda pierwszy, ale jeszcze bez zysków kanał e-sportowy. Ale za trzy lata? TVN/Discovery napcha do kanału Astro reklam, sama na tym zarobi kupę kasy, a potem - jako już dojrzałą e-sportowa telewizję - połknie Astro za grube miliony dolarów. No transakcji na parę złotych, które dziś jest warte Astro to Amerykanie chyba nie biorą pod uwagę.
A Krajewski i Udzielowie - moim zdaniem - wsadzili PAH do Astro, bo z nieruchomości da się wyciagnąc na szybko parę złotych potrzebnych teraz i nie trzeba wpuszczać do biznesu np. jakiegoś funduszu z jego złotówkami. Nie mówiąc o "pospólstwie", czyli jakiejś publicznej emisji. Po co się dzielić superzyskami za rok czy dwa lata?
Każdy na ich miejscu zrobiłby to samo. Oni po prostu wiedzą, że wreszcie mają biznes, który za rok, dwa lata będzie super i zarobią kupę kasy. TVN tez będzie zadowolony i Amerykanie też. No, Discovery na telewizji to się zna, a Amerykanów o lekceważenie trendów- w tym przypadku rosnącego zainteresowania e-sportem - nie można podejrzewać.
Zatem, czekamy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ASTRO -22,58% 0,07 2026-02-04 11:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.