Dnia 2018-09-11 o godz. 14:39 ~tratata napisał(a):
> Pakieciku nie zdradzę. Możesz sprawdzić na forum stockwatch kiedy zacząłem kupować. Mam tam swoją kronikę.
> Ostatnio sprzedawałem nawet trochę Atlas estates żeby dobrać astro bo miałem bardzo duże dysproporcje w rozkładzie portfela polskiego.
> Ogólnie to mi pasuje, że ludzie będą się bali, dla mnie lepiej. Liczy się tylko cena kupna i cena sprzedaży a to jaki kurs będzie pomiędzy nie ma znaczenia. Ja zdaję sobie sprawę z tego, że rozwój kanału E sport może potrwać bez problemu ze 2 lata zanim zbudują fajny kontent oraz wypromują kanał i jak trzeba jestem cierpliwą osobą. Zresztą nawet gdybym chciał sprzedać swój pakiet to bym musiał zbić kurs poniżej 50 gr więc jest to dla mnie całkowicie nieopłacalne. Dla mnie nie ma odwrotu od Astro
Dla nikogo, kto choć chwilę przemyśli sytuację, nie ma powodu, by od Astro się odwracać. Rynek wyraźnie nie docenił infa o badaniach Nielsena i umowie z TVN. To jest trzyletnia umowa na wyłączność. W zasadzie w takim samym stopniu kanał Astro jest teraz biznesem Astro jak TVN. Zyski muszą być, można spekulować co do skali. Zrozumienie pewnie przyjdzie wcześniej niż kwartalne wyniki.
A akcje, które dziś stoją do poziomu powiedzmy 95 gr są moim zdaniem kupione na ostatnim wzroście przez osoby, które liczyły na dalszy wzrost. Jak ja. Tylko ja jeszcze pewnie długo nie sprzedam, bo im dłużej współpraca Astro/ TVN/ Discovery będzie trwać, tym zyski Astro będą rosły szybciej. A jak zaczną kupować ludzie z ciut większą kasą - przy tej liczbie akcji w ff będzie wesoło.