Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,78 zł , zmiana od tamtej pory: -91,54%

Re: ceny akcji

No, jak na Astro - 50 tys. sztuk na jednej sesji to są ogromne obroty, więc to robota dla rekina :-)
Oczywiście, nie jest to jakaś oszałamiająca suma, ale parę złotych to jest, jesli ma się włożyć w jedną spółkę i najwyraźniej nikogo chętnego nie ma.
A ja nie mam powodu sprzedawać - poprzednio, tylko ze stratami w raportach Astro nie spadało poniżej 40-50 gr, a przy niewiele znaczącym infie o Familiadzie rosło do paru złotych. Teraz mamy kanał e-sport z reklamami zapewnianymi przez TVN/Discovery. To tak jakby porównywać np. QubicGames z CD Projektem przed sukcesem pierwszego Wiedźmina...
Moim zdaniem, najdalej po wynikach za 4 kw przebijemy historyczny maks - tyle czasu to ja spokojnie poczekam. A sprzedawać niech sprzedają ci, którzy Astro z kapitalizacją np 250 - 300 mln nie mogą sobie wyobrazić. Ja mam dużą wyobraźnię i wiele razy mnie nie zawiodła ;-)
Zresztą myślę, że tu kilkaset procent wyżej może być za dwa tygodnie czy za miesiąc. Krajewski pewnie nas zaskoczy a PAH może odegrać w tym sporą rolę.
Ja na razie spokojnie czekam, spółce nic złego w najbliższym roku nie grozi, ba umowa na 3 lata z TVN jest gwarancją stałego wzrostu zysków. Chyba, że wszyscy eksperci widzący rozwój e-sportu się mylą, a mądrale giełdowe z NewConnect zakładające, że to pic na wodę fotomontaz mają rację :-)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ASTRO -22,58% 0,07 2026-02-04 11:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.