Zmiana z 7.09 na 12.09.
Dopinają ostatnie szczegóły z Qumakiem inaczej te 5 dni nie stanowiłyby różnicy.
Druga sprawa to czy firma wyłoniona w przetargu w ciągu Ok 100 dni roboczych wykona robotę warta 28 mln?
Wydłużenie terminu składania ofert o 3 dni wobec tego, że można je składać już ze 2 lata, jest groteskowe i rodzi podejrzenie, że de facto nie chodzi wcale o wydłużenie terminu składania ofert tylko o co innego. O co? A niby skąd mam wiedzieć... pozostają domysły. Inna sprawa jest taka, czy instytucja zaufania publicznego powinna tak się bawić terminem i jak to o niej świadczy...
Inna sie ważna rzecz wydarzyła. Zamawiający opublikował odp na pytania zadane przez potencjalnych oferentów. Stad to krótkie przesunięcie. Tym samym może faktycznie przyjmować oferty.
Teraz panie kolego mozna gdybac..w srode sie wyjasni kto robi isok i mam nadzieje ze na tym zaminiemy ta niekończąca sie opowiesc...prezes wod zrobil z siebie posmiewisko prez ta historie..w mojej ocenie jest osoba niekompetentna na zajmowanym stanowisku..przez rok nie umial podjac decyzji..my w pracy musimy podejmowac decyzje w piec minut inaczej sad lub prokurator jak czlowiek zle zrobi..i tym sie roznimy od nich..gdyby prezes mial oddawac kase ze swojej kieszeni dawno by juz byl podpisany ten isok...
Znowu będziemy dzielić włos na czworo a wiemy niewiele.Teoretycznie czas (właściwie jego brak) działa na korzyść Qumaka. Niestety -przynajmniej ja-nie mam za grosz zaufania do instytucji mojego kochanego kraju. Nie takie projekty potrafiono uwalać np. historia ze śmigłowcami dla wojska...Airbus naprawdę dość mocno się zaangażował(wiem z własnego podwórka) i został poniekąd z przysłowiową ręką w nocniku.