Oczywiście tylko nieliczni wiedzą o czym piszę ,jaki przetarg ,gdzie to sprawdzać ,jaki to ma związek z Qumakiem... itp Komunikatu o przedłużeniu składania ofert nadal brak .Ci co sprawdzali w poprzednich miesiącach to pamiętają , raz zaspali i wtedy na czerwono dodali tekst uwaga będzie zmiana terminu Teraz nic takiego nie ma .Jak to interpretować.TO DOBRZE ,a może ŹLE
jeszcze jest kilka dni... przypuszczam, że jak co miesiąc przedłużą termin... jeśli nie to - albo zdecydują się iść na wojnę z obecnym wykonawcą i wybrać nowego wykonawcę, "bliższego" obecnej władzy (w końcu w jakimś celu robili te ceregiele z ugodą z Qumakiem), albo jednak będzie nowa ugoda z obecnym wykonawcą i wtedy mamy 3 zł za akcję w 2 dni.
To, że wydłużyli termin o tydzień może coś oznaczać, a może równie dobrze nic nie oznaczać :) Jeżeli jednak coś jest na rzeczy, to do fuzji na walnym 4 września raczej nie dojdzie. Należałoby się w tej sytuacji spodziewać ogłoszenia przerwy w walnym.
A moze lepiej zeby qumak to przegral bo dostanie kare 5 mln na koniec za swoja robote i taki bedzie final jak zwykle u nich, takze nie od tego zalezy polaczenie
Kolego a dlaczego mieli by oglaszac przerwe..isok to tylko jeden z warunkow..to ze moze nie byc nie wplynie na polaczenie..powinni raczej podac przed walnym info o porozumieniu z t- mobile..skoro z powodu jego przelozyli walne..a isok..na dwoje babka wróżyla...ja osobiscie na to nie licze..natomiast licze ze dojdzie do fuzji i isok tu nie bedziel mial znaczenia .
Zgadzam sie Wolf. Mysle zreszta, ze ugoda moze byc gdyby definitywnie skonczyli rozmowy z Qumakiem to otworzyliby w koncu te koperty. Chyba, ze nie maja chetnych na dawanie kapitalu. Sesja widac przyspieszaja zbieranie. Zabawne, ze pozornie mamy wyprzedaz przy 1,86 ale jakos brak vhetnych do wystawienia zlecenia na sprzedaz nawet przy 1,89. No i wolumenik raczej nie imponuje.
to, że nadal nie ma info w sprawie t-mobile tym bardziej zwiększa ryzyko, że 4 września nie podejmą żadnej decyzji. Ale nawet jak przełożą znowu o kilka tygodni to... co się odwlecze, to nie uciecze...
Panowie nie ma sie co nakrecac..kazdy wie pod co i tak dalej..patrzymy na rozwój sytuacji..miesiac jak przeloza dla mnie nie stanowi roznicy..zeby zarobic konkretnie..bo ostatnia zagrywka ponizej pasa..i godzina przelozenia walnego..obudzili sie z t- mobile..przeciez p.Wolny doskonale wiedzial o tym jak sie chce polaczyc..bylo badanie..takze to tylko pretekst..pytanie na co? 31 sierpien isok..wtedy rozwiewaja sie wszelkie watpliowosci dla niego? Fundy w klinczu..tu p.Wolny dyktuje warunki i cos mi sie zdaje ze za duzo chce z tego tortu..ale to on rozdaje tu karty..wedlug mnie to jest glowny powod..nie moga sie pozrozumiec co do przydzialu akcji..ile i dla kogo..o to chodzi..nie o isok..wszystko to tylko presteksty..ktos by powiedzial - przeciagaja czasowo zeby zenic..ale ja zenienia nie widzialem..zagrywka jak..i jeszcze na pokladzie spekula..tu jest tez mylne..fundy stoja z boku i czekaja na rozwoj sytuacji..jak uchwala emisje wtedy depna. A my wzniesiemy sie na nowe pulapy..a teraz impas..
Albo nie ma albo o niej nie wiemy.
Moze w interesie zbierajacych akcje nie jest rajd przed walnym. Wiekszosc liczy sie z przesunieciem, wiec tak jak piszesz poczekamy. Jesli jednak 04 sie polacza to do pociagu juz nie nie da sie wskoczyc na tych poziomach.
Wolf, moim zdaniem roszczenie t-mobile też było tylko pretekstem do przełożenia głosowania. Wydaje mi się, że roszczenie t-mobile to za mała sprawa, żeby odwoływać strategiczne decyzje o charakterze długoterminowym. A dlaczego tak naprawdę przełożyli, nie wiem. Może chodziło o isok (wątpię), a może jeszcze o coś innego. Niemniej jednak, jakieś info w sprawie t-mobile powinno się pojawić, choćby po to, żeby zachować twarz.
Zgadza sie..laczysz sie ze spółka ...przeswietlasz ja na wylot tyle czasu..nagle nie wiesz o tym roszczeniu..tez w to nie wierzę..badasz wszystko..wedlug mnie ktos chce za duzo ...i stawiam na p.Wolnego..który wie ze Qumak bez tego polaczenia upadnie..
Myślę, że to oznacza po pierwsze, że wie jeszcze nie dogadali. Natomiast Tmob. Zmniejszył swoje zadania do wysokości żądań Qumaka i Te raz pewnie porozumienia się gdzieś po środku.
Żadnej ugody nie będzie. Kwota nie objęta potrącenie to tylko 200k z górką. Szykuje się raczej spór sądowy... pytanie czy to się będzie QMK opłacało, bo to może oznaczać, że stracą klienta
Taki kliejent..widzisz jakitam bajzel w polskich wodach..chcialbys z kims takim pracowac? 20 spotkan i malo..moze przy lopacie szybciej by umial podjac decyzje..a tak z politycznego rozdania i sie modla nad isokiem..
Nie sądzę. Takie praktyki w korpo to standard. Do tego Tmob. Występuje z pozycji siły. Myślę że raczej na zasadzie ile ugra tyle jego, licząc właśnie na to że Qumak nie będzie chciał stracić klienta.
Z jednej strony należało się spodziewać takiego obrotu sprawy. Firmy / korpo tak to załatwiają.
Najważniejsza informacja jest dla mnie na końcu. Q nie zawiąże rezerwy na tę sprawę. Nie będzie tu zatem wpływu na wynik finansowy a tylko na cashflow. Dodatkowo w przypadku istnienia ryzyka firma ma konieczność zawiązania stosownej rezerwy która właśnie wpływa na wynik finansowy. Tu tego nie ma wiec musza mieć twarde dowody na to.
Ostatnie przełożenie walnego było spowodowane roszczenia T-Mobile. Negatywne konsekwencje fiaska w sprawie ISOK będą nieporównywalnie większe. Boję się, że znowu zrobią z nas idiotów.
przypomnę iż warunkiem fuzji jest ugoda ISOK ,aby do niej doszło przetarg musi być unieważniony ,aktualny stan prawny przesunięto termin otwarcia ofert tylko o tydzień ,jeśli otworzą oferty to nie będzie ugody bo wybiorą innego wykonawcę do dokończenia