• Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Podlasiak [95.40.202.*]
    Wszystkie fakty, począwszy od pierwszego wniosku o upadłość KB DOM Sp. z o.o. w lutym b.r. wskazują na kontrolowaną upadłość, której beneficjentem mają z założenia być członkowie obecnego tzw. 'Zarządu' oraz tzw. 'Rady Nadzorczej'.
    Zamiast narzekać, załóżmy Porozumienie Akcjonariuszy z łączną liczbą głosów > 10% i zabierzmy się do realnych działań, chroniących nasze realne interesy: przywrócenie akcji do obrotu, zmiany w składzie RN, doniesienie do KNF i prokuratury na pozorną i szkodliwą działalność tzw. władz Spółki.
    Wystarczy, jeżeli pod poniższym postem zbierze się choćby 30-40 osób z pakietami po 20-30 tys. akcji.
    Inicjatorzy dysponują 1,3% akcji na WZA.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~NBA [213.195.158.*]
    Wiara w WYMIAR SPRAWIEDLIWOŚCI IIIRP doprowadziła już wielu do bankructwa a sprawa toczy się na podwórku " małej Sycylii "

• Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Krzych [188.146.167.*]
    Jestem zainteresowany. Proszę podać jak można się z Wami skontaktować.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~michal [195.191.162.*]
    popieram.
    prosze o namiary jak moge dolaczyc sie z pakietem 20tys akcji.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Podlasiak [95.40.124.*]
    Dziękuję za zainteresowanie. Na potrzeby Porozumienia jutro utworzony zostanie adres:
    porozumienie.kbd@ebpsystems.pl.
    Poproszę o zgłoszenie wraz z danymi kontaktowymi, które będą dalej przetwarzane zgodnie
    z Dyrektywą UE o RODO.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Podlasiak [95.40.124.*]
    Poproszę Was także o poinformowanie tych akcjonariuszy KBD, którzy nie bywają na tym forum,
    a z którymi macie kontakt, o pomyśle Porozumienia.
    W tych ekstremalnych okolicznościach, każda akcja waży.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Krzych [83.14.255.*]
    Trzeba było od razu mówić, że były prezes zbiera ludzi do walki z pozostałymi akcjonariuszami .....
    http://www.krs-online.com.pl/ebp-systems-marcin-raszka-wieslaw-fiszer-krs-294093.html
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Podlasiak [46.215.143.*]
    Skoro odpowiada Ci stan obecny, z którego korzystają Ci, którzy faktycznie szkodzili i szkodzą Spółce,
    pozostań tam, gdzie jesteś. Spisz tylko wartość swojej inwestycji do 0.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~George [31.0.39.*]
    Podlasiak a jak oceniasz szansę powodzenia jeśli zbierzesz już grupę z Milionem akcji ? Czy wtedy spółka zostanie uratowana ?
    Nie angażowałbym nikogo, nie mając przekonania co do możliwości przeprowadzenia sanacji Spółki.
    Działalnością Spółki, jako inwestorzy, lub zakupem jej aktywów, od kilku miesięcy interesują się firmy z branży.
    Przy obecnej działalności tzw. 'władz Spółki', nie odpowiadających na oferty, nic z tego nie będzie.
    Korzyści z kontrolowanej upadłości będzie miał tylko jeden, największy akcjonariusz,
    który kupi majątek za ułamek jego wartości za max. kilkanaście miesięcy.
    Temu służą nieudolne wnioski do Sądów i brak podpisu tzw. 'Zarządu' pod kolejnymi sprawozdaniami
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Krzysiek [83.14.255.*]
    Dnia 2018-07-27 o godz. 12:17 ~Podlasiak napisał(a):
    > Skoro odpowiada Ci stan obecny, z którego korzystają Ci, którzy faktycznie szkodzili i szkodzą Spółce,
    > pozostań tam, gdzie jesteś. Spisz tylko wartość swojej inwestycji do 0.

Z tego co wiem to za stan obecny w znakomitej większości odpowiada Marcin Raszka i jemu mogę zawdzięczać spisanie inwestycji do 0, co już dawno zrobiłem.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Krzych [188.146.167.*]
    Dnia 2018-07-27 o godz. 11:26 ~Krzych napisał(a):
    > Trzeba było od razu mówić, że były prezes zbiera ludzi do walki z pozostałymi akcjonariuszami .....
    > http://www.krs-online.com.pl/ebp-systems-marcin-raszka-wieslaw-fiszer-krs-294093.html

Czy mógłbyś zmienić swój nick, a nie podszywać się pod moją wypowiedź z dnia 24.07 sugerując, że to ta sama osoba? O co Ci chodzi i jaki masz w tym interes?
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Krzysiek [83.14.255.*]
    Przepraszam, nie zauważyłem, że mam imiennika w tym wątku. Nie pisuję co do zasady na forach i tylko śledzę w ramach badania nastrojów, ale jak zobaczyłem kto tutaj próbuje teraz działać po tym co sam zrobił z firmą, to nie wytrzymałem.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Jery [37.47.72.*]
    Posiadam 1800 szt.Jestem skłonny dołączyć do porozumienia.
    Poproszę o kontakt na tymczasową stronę Porozumienia:
    porozumienie.kbd@ebpsystems.pl.
    Bezpieczeństwo danych osobowych zgodnie z RODO gwarantowane.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Marcinus [95.49.167.*]
    Witam, też chciałbym dołączyć. Uważam, że to dobry pomysł. Musimy się zebrać i powalczyć o przywrócenie akcji do obrotu.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~TW_BOLEK [217.171.51.*]
    I jak idzie zbieranie poRaszce jeleni?
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Podlasiak [46.215.125.*]
    TW BOLKU,
    Jak sobie radzisz po odwołaniu najlepszego Prezesa POLNORDU w historii?

• Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~TW_Bolek [31.1.200.*]
    Ale jaja ale jaja!!!
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Antek [83.144.112.*]
    Niesamowite, że człowiek, który w niecały rok rozwalił całą firmę ma tak rozdmuchane ego, żeby uważać się za najlepszego prezesa... taki świetny prezes, że w żadnej firmie nawet 2 lat nie wytrzymał, więc wychodzi na to, że cały świat nie jest w stanie poznać się na geniuszu poraszki
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Marcinus [5.184.61.*]
    Raszka jaki był taki był, ale to za jego czasów akcje były po 4,9 zł, sprawozdania były na czas, akcje były w obrocie. Prezes obecny nie potrafi sprawozdania za 2017 podpisać, akcje zawieszone... zawsze się „zwala” na poprzedników...
    Przystępuję do porozumienia bo mam dość obecnej degrengolady
    Sprawozdania wcześniej też były na czas, ale spółka jako tako szła do przodu. Po roku Raszki za to nie było co z niej zbierać. Wtopy na kontraktach, najlepsi ludzie poszli do konkurencji, a wydatki jeszcze bardziej rozdmuchane i nowi musieli się z tym użerać. Na pewno oni za uszami mają swoje i porozumienie takie byłoby faktycznie potrzebne, ale nie pod przewodnictwem człowieka, który doprowadził do takiej sytuacji, a co za tym idzie ewidentnie ma w tym swój interes żeby chronić własne 4 litery.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~StaryKaszub [46.169.4.*]
    Idż i trolluj dalej.
    Prezes Tysiąclecia, Dariusz Wielki, na pewno Cię potrzebuje w nowym miejscu, gdzie wypłynie.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Marcinus [95.49.72.*]
    "Nowi" w KBDOM od listopada ubiegłego roku nie zrobili NIC. Nawet sprawozdania finansowego za 2017 nie potrafią podpisać, co skutkowało zawieszeniem akcji przez KNF. Skrajna nieudolność i niekompetencja.
    Tak jak pisałem - za czasów raszki akcje sięgnęły 4,9 zł a spółka była płynna, raporty na czas.

Nic dziwnego, że kurs był wysoki skoro poRaszka ogłaszał wszem i wobec jakie to wspaniałe kontrakty KB Dom podpisał, ale dopiero po czasie się okazało, że sa one g warte i spółka na nich popłynęła czego efekty widzimy do dzisiaj...nowych nie bronię, bo to tacy sami najemnicy nie wiadomo skąd, ale można zakładać, że dostali zgniłe jajo i teraz nie wiedzą jak sobie ze smrodem poradzić
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Zibi [87.205.236.*]
    Z tego co wiem większość kontraktów była zawarta z Polnordem. Wynika więc z tego, że większościowy akcjonariusz działał na szkodę spółki KBDom. Jeśli jest inaczej to proszę o wyjaśnienie osób którzy mają wiedzę bo zarzuty i osobiste wycieczki niczego nie wyjaśniają. Nowy zarząd powinien jednak przygotować raport roczny i przedstawić akcjonariuszom plan działania, a nie zasłaniać się błędami poprzedników i ogłaszać, że raportu nie podpisze.
    Kontrakty podpisuje zarząd. Skoro były na takich warunkach, że doprowadziło to spółkę do upadłości to zarząd miał obowiązek nie podpisywać takich umów, a skoro oznaczało by to konflikt z akcjonariuszem to można było się od razu podać do dymisji, a nie kiedy wszystko już się sypało.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~TW_Bolek [217.171.51.*]
    Nie powinno być odpowiedzi na pytania porozumienia?
[x]
KBDOM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.