• Konwersja i emisja. Autor: ~MARK [94.254.184.*]
    Witam wszystkich inwestorów i inwestorki, na urlop czeka się cały rok, a potem kilka butelek whisky i..... znów czekać cały rok.
    Chciałbym się odnieść do kilku wątków poruszonych tu na forum.
    1. Jeżeli ktoś sprzedał akcję pod wpływem wpisów bolka, src , zniewolonego lub innych "pesymistycznie nastawionych", to powinien natychmiast opuścić NC i GPW, a już na pewno wyłączyć jakiekolwiek forum. Natomiast uważam, że zjazd do 28 czy 30 gr, aby kilka osób mogło taniej przenieść akcję, jest nie w porządku w stosunku do reszty akcjonariuszy. Właśnie przez takie manewry traci się cierpliwości i zaufanie do spółki.
    2. Spółka ma obowiązek poinformować o zawarci lub rozwiązaniu znaczącej umowy, niezwłocznie po zdarzeniu lub przyjęciu o nim wiadomości, nie póżniej jednak niż w terminie 24 godzin. Więc na dzień dzisiejszy, mamy jedną umowę z partnerem Mikrosystemfuel, i scenariusz jakoby po konwersji ruszyło wszystko z miejsca jest trochę naciągany, ale nie niemożliwy.
    3. Dalej uważam, że wizerunek firmy może poprawić emisja dla poważnego inwestora, bez względu czy 1 ml. po 1,5 zł
    czy 3 ml. po 50 gr. Najgorsze rozwiązanie to, dla siebie po 10 gr.(będę musiał przeprosić zniewolonego).
    4.Podoba mi się jak zbierane są akcje, grosz lub dwa przed widełkami, żeby nie zawieść kursu. Może bolek ma rację, podbitka i sruu, widziałem to na tej spółce nie raz, a może tym razem to coś poważniejszego. Moim zdaniem są dwa opory 80 gr,tu będą wywalać zawieszeni potrzebujący kasy i zarobieni po 20 i 30 gr, a drugi bardziej psychologiczny 1 zł.
    Pozdrawiam serdecznie.
    PS. Akcję mam, nie sprzedałem ,nie dokupiłem, różowe okulary opadł.
  • Re: Konwersja i emisja. Autor: ~Paweł [188.146.41.*]
    Marek masz rację zaufanie do spółki zostało podważane ale po co maksymalizować cenę emisji zeby się ubrać i walić taniej myślę że jak ktoś inwestuje to raczej nie żeby stracić sądzę że emisji raczej będzie po 90gr i że firma ma tego inwestora a to zamknie niedowiarkom oczy zobaczmy może być tak że cena będzie większa a to lepiej dla nas pozdrawiam
  • Re: Konwersja i emisja. Autor: ~MARK [94.254.183.*]
    Paweł, ostatni przykład to krezus, prezes kupuję akcję po 4.8 czym zdobywa zaufanie akcjonariuszy, a potem sruuu na 1.3. Ktoś w tym czasie sprzedał kilka milionów. Scenariusz może być i u nas, z tą różnicą że musi pojawić się spekuła, i kurs akcji o wiele wyżej.
  • Re: Konwersja i emisja. Autor: ~Paweł [188.146.41.*]
    Może tak być zobaczmy co przyniesie to wszytko liczę na to że mają jakiegoś poważnego inwestora
  • Re: Konwersja i emisja. Autor: ~zniewolony [89.241.190.*]
    Drogi Marku dobrze ze wypczoles i kosztowales szlachetnego trunku ,okolo 1 km od mojego domu jest cala fabryka whisky wiec ja nie musze czekac caly rok.A jesli chodzi o moje wpisy to nikogo nigdy nie namawialem do sprzedazy akcji, tylko nie wierze w ani jedno slowo prezesa ,tyle co tu bylo napisane...pesymisci musza byc zeby byli optymisci , zycze wszystkim wygranej .Jeszcze tylko 50 procent i bede na zero.... a tak sie gra..
  • Re: Kupiłem i trzymam do 0,99-1,00 Autor: ~byk [178.235.181.*]
    KUPIĆ !
    I Trzymać
    I czekać na zysk !
  • Re: Kupiłem i trzymam do 0,99-1,00 Autor: ~RA [94.254.131.*]
    Przecież chwaliłeś się ostatnio, ze sorzedales po ,35 :). Odkupiłes drożej po ,39
  • Re: Kupiłem i trzymam do 0,99-1,00 Autor: ~tom [92.41.110.*]
    Jak byś BYKA nie znał :) nieszkodliwy i nie wulgarny naganiacz raz w jedną raz w drugą stronę taki spoko:)
  • Re: Kupiłem i trzymam do 0,99-1,00 Autor: ~RA [94.254.131.*]
    :))..he he dobre :)
    Pozdro dla akcjonariatu :)
  • Re: Kupiłem i trzymam do 0,99-1,00 Autor: ~Gosc [94.254.129.*]
    CWA jest ma wybiciu.Tutaj krupier rozdaje żetony, ale pieniędzy nie wypłaci.Cena podobna.
  • Re: Kupiłem i trzymam do 0,99-1,00 Autor: ~max [37.7.184.*]
    no właśnie się doczekaliśmy wybicia, jazda na zyla, hehe
  • Re: Kupiłem i trzymam do 0,99-1,00 Autor: ~Ręce_opadają [91.207.200.*]
    Wzrosty oczywiście cieszą, jednak na razie wygląda to na sterowanie kursem w celu uzyskania dobrej bazy pod emisję akcji. Dużo bardziej by cieszyły wzrosty pod konkretne biznesowe umowy, które dadzą spółce realne zyski i możliwość rozwoju. W innym przypadku będzie podbitka, emisja akcji, a potem zwała, co da zarobić krótkoterminowo, ale nic nie wniesie jakościowego do spółki. Jednak ciągle wierzę, że spółka będzie zyskowna w dłuższym terminie, byle nie za długim.

Pozdrawiam
  • Re: Kupiłem i trzymam do 0,99-1,00 Autor: ~al [77.79.194.*]
    wszystko w swoim czasie, spółka ma potencjał i to baardzo duży, emisja jest pod konkretne inwestycje.
    co do kursu zmierzamy do 1,5.. min... czas pokaże..

• Re: Kupiłem i trzymam do 0,99-1,00 Autor: ~MILIONER [95.40.10.*]
    Na umowy trzeba jeszcze poczekać
  • Re: Konwersja i emisja. Autor: ~rozmiar [79.190.152.*]
    zaczyna się zasypywanie Niestety....
  • Re: Konwersja i emisja. Autor: ~Paweł [188.146.34.*]
    Czyli co emisja po 50gr??
  • Re: Konwersja i emisja. Autor: ~Ręce_opadają [91.207.200.*]
    Zakładając, że GNV posiada ponad 54% akcji T2p, chce uzyskać ok 1,5mln zł przy emisji akcji i nie stracić pakietu większościowego to cena emisyjna powinna wynosić ok 1zł.
    Aktualnie jest 20mln akcji, więc 54% to 10 800 000 akcji, mogą podbić liczbę akcji do 2 x 10 800 000 - 1 = 21 599 999 żeby mieć dalej pakiet większościowy emisja nie może przekroczyć 1 599 999 akcji. Z matematycznego punktu widzenia wynika, że cena emisyjna powinna być nie mniejsza niż 0,9375zł, po zaokrągleniu 0,94zł. Jeśli się uda może być oczywiście większa, tym mniej akcji będzie trzeba dodrukować aby osiągnąć zakładany 1,5mln zł.

Pozdrawiam
    Po co ci te wyliczenia napisz ze po 10 zl puszcza, a na nastepnym walnym na prezesa.
  • Re: Konwersja i emisja. Autor: ~mcsielu [83.5.31.*]
    Już zaczyna się straszenie. Popyt zatrzymał się na 0,50. Teraz już zlecenia 0,36. Pewnie znowu pociągną za sobą panikarzy wieszcząc, że zaraz będzie zrzut, że ubrali, że katastrofa. Ktoś to zbierze niżej i znowu kółeczko zaliczone....
    Dopoki bedzie golas tak tu bedzie.....
  • Re: Konwersja i emisja. Autor: ~al [77.79.194.*]
    a po co ktoś ma kupcowa powyżej 0,50 jak może rzucić 5550 K :)!!! (czyli całe 1998,00 zł) i zdołować kurs o 14 % :)) ..chyba jakiś grubas :)))) żenada..

• Re: Konwersja i emisja. Autor: ~mcsielu [83.5.31.*]
    Może kupił na ostatniej podbitce i wystarczy mu 150 zł zysku. Ziarnko do ziarnka i będą dwa ziarnka...
  • Re: kierunek 0,99 zł Autor: ~byk [178.235.181.*]
    A ja obstawiam poziom 1,00 zł
    i ustawiam na sprzedaż mój pakiet
  • Re: kierunek 0,99 zł Autor: ~al [77.79.194.*]
    litosci.. do dwóch powyższych postów :).. ehh widzę, ze tu same dzieciaki siedzą poza małymi wyjątkami, ..
  • Re: kierunek 0,99 zł Autor: ~mcsielu [83.5.31.*]
    A deprymujące jest to, że o 11.00 poszło 94138 tys akcji za 47069 tys zł i wzrosło 19%, a teraz ktoś wystawia 5550 akcji za niecałe 2000 zł i zwala kurs o 35%.
  • Re: kierunek 0,99 zł Autor: ~zzz [94.254.141.*]
    cierpliwości.. do 15:00 jeszcze dużo czasu..
  • Re: kierunek 0,99 zł Autor: ~Rychu [37.60.26.*]
    To jest tylko TKO a wy już panikujecie
[x]
COREY 0,00% 0,21 2026-04-30 15:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.