no chyba że tak my na tym gównie będziemy jeszcz z 10 lat pływać bo teraz to se można tylko ...nie powiem co...dziadoski papier...i ten dręg czy paluch jak mu tam żeby nie dożył ......to moje zyczenia od akcjonariusza tego papieru toaletowego i jego b.rady nadz. którą do wychodka najlepiej przyrównać
Ja trzymam have i czekac mogę i 10 lat sprzedam po 10 zł leszczu czy ty myślisz ze tu są idioci mylisz się.Jak tak jest zle to po co Nowa Giełda skupuje hawe.Ale wyjście będzie ogolone majówki odzyskają kasę za 50%
Dnia 2018-05-28 o godz. 19:43 ~123 napisał(a): > Sprzedaję komuś w rodzinie. Ta osoba ma rachunek maklerski i sprzedam je za 1 złotych. Akcje przejdą na konto tej osoby.
Nie bardzo rozumiem; chyba takie sprawy załatwia się u notariusza lub w sądzie i dopiero potem w biurze m. Sądzisz, że w bm przepiszą akcje z konta na konto tylko na Twoje oświadczenie??
a ktos wie na pewno czy jak mi te akcje zostaną na reszte zycia to nie bedzie strata rozliczona bo akurat mi na tym zależy czy w koncu w magiczny sposób znikną i pojdzie strata do biura maklerskiego?
Jak napisałem, tak dziś zrobiłem. Podpisałem umowę cywilno-prawną w obecności kupującego i pracownika biura maklerskiego. Akcje znikną z mojego konta i będą zaksięgowane u kupującego, oczywiście po symbolicznej cenie. Ja się już pogodziłem.
Dnia 2018-05-30 o godz. 20:31 ~123 napisał(a): > Jak napisałem, tak dziś zrobiłem. Podpisałem umowę cywilno-prawną w obecności kupującego i pracownika biura maklerskiego. > Akcje znikną z mojego konta i będą zaksięgowane u kupującego, oczywiście po symbolicznej cenie. Ja się już pogodziłem.
ja tez tak zrobilem akcje zniknęły z konta ale straty nie mam odnotowanej bo musi sie wyjasnic do konca sprawa z hawe czy ktos ma rozliczenie tej straty w prognozie podatkowej za rok 2018 /
Dnia 2018-05-29 o godz. 08:58 ~Biril napisał(a): > Skoro GPw wyklucza to automatycznie powinna być strata tak uważam a nie gdy się je sprzeda
GPW jest tylko platformą do handlu akcjami, tak jak np. Allegro. Jeśli nie sprzedasz na Allegro swojego laptopa bo Allegro postanowiło nie handlować już sprzętem elektronicznym, to przecież nie oznacza że poniosłeś stratę. Akcje nadal posiadasz, nadal możesz nimi handlować. Masz tylko trudniej (znacznie), bo zniknęła platforma ułatwiająca handel i kształtująca cenę rynkową.