Umowa lock-up zawarta przy kursie M-trans 0.23 . Dzisiejszy kurs to 0.06 . Maja zamiar teraz sprzedawac? To gratuluje poczucia humoru. Tak sie zarzadza pieniedzmi akcjonariuszy ktorzy maja akcje o nominale 1.2 PLN ,a teraz marzy sie obnizenie kapitalu i kolejna emisja akcji.
Co mam zapamietac? do strachliwych nie naleze. Pisze to poniewaz chodzi mi o minimum przyzwoitosci ludzkiej,o ile wiesz o czym pisze? Przeciez te akcje( liczac scalenie), w 2011 sprzedawali za ponad 24PLN . Co im sie teraz marzy? obnizenie kapitalu do 2,6m, przy WK 60m . Jesli ktos to zaskarzy ,to mysle ze ma sprawe wygrana. Chyba ze plock ich predzej wyprostuje.
a kto ich zaskarzy ?
gruntu nie maja
jedyny majatek to marka/logo MINOX wyprowadzona po za spolke
troche towaru na magazynie gdzie wiekszosc wzieta w kredyt oraz jako sklad fabryczny
kupa zobowiazan
nie splacone obligacje
wnioski o upadlosc
i na koniec urzad skarbowy na karku pewnie na lata 2013 +
co i po co oni maja cos ratowac, trwa teraz walka by jak najlzej upasc na 4 lapy, zrobic sobie poduszeczke i zabezpieczyc swoj majatek
kto tego nie rozumie powinien zajac sie czyms innym a nie kupnem akcji !
Gdyby sie zajmowali tym co powinni to nie byloby zadnych problemow. Wiadomo,miesiace zimowe ,luty postraszyl mrozem, pierwszy kwartal w plecy. Natomiast teraz to istny szal ,materialy sa,,natomiast jest problem z ekipa. Remontuje chate to wiem,za rok bedzie jeszcze drozej. Kto moze ich zaskarzyc? kazdy akcjonariusz posiadajacy akcje,wierzyciele. Przeciez zwala nominalu :12 ,to jakis absurd, zaledwie rok temu bylo scalenie. lock-up jakby mieli nieograniczony majatek.do tego zarzad jesienia wydal komunikat ze nie wie dlaczego akcje spadaja.
uważam ze nalezy sie spodziewac wniosku o upadlosc pewnie sanacyjna jesli wierzyciele nie odpuszcza, dadza sobie czas wtedy na dzialania chroniace ich tyły!. znasz przypadki by ktos odpowiedzial karnie za takie walki jak tu zrobili ? ja nie znam po za gosciem z PCZ ale tam to byla inna skala i inni wierzyciele i dowody...
tu cóż manipulacja i klamstwa przedstawiajace inna rzeczywistosc niz jest realnie, lipne umowy itp. trzeba by im udowodnic ze dzialali z premedytacja a oni powiwdza ze przeciez pisalu ze to list i moze nie dojsc do jego podpisania hehe
co do procesy teraz na walne to zobaczymy co na to SII. Juz raz Maliszewski odwolal walne piszac ze to wina drobnych i moze dzialac na szkode dla spolki (hahaha) teraz tez moze powiedziec ze chcieli dobrze ale skoro sa hlosy przeciwne to...nic na siłę
Pozyjemy ,zobaczymy. Kazda opcja jest lepsza niz nominal 0.10 i i dodruk jak to wyrazil p.prezes w okolicach ceny rynkowej na kwote ponad 23m PLN. Do tego jest rozbieznosc pomiedzy zaproponowanymi uchwalami ,a wyjasnieniem p.prezesa . Jesli osiagna swoj cel to faktycznie to panstwo istnieje tylko teoretycznie.
kiedys juz pisalem ze to nie ma znaczenia czy ulica czy slupy. Do czasu az dawcy kapitalu tacy jak ja zrozumieja (do mnie juz to dotarlo gdy przrsledzilem historie Osinskiego, Olszewskiego ich dzialania na Presto czy Mtrans) ze dla nich kazda ilosc sprzedana po kazdej cenie (a przypominam ze i mnie ubrali przy poziomie ponad 1 zl) to dodatkowy bonus/dywidenda/premia przelana na ich prywatne rachunki.
Mielili miedzy soba po kilja mnl obrotu dziennie a wystarczy ze z 10% sie wykeszowali. Oczywiscie byli i tacy ktorzy jak ja wywalili ze strata ale sa tacy ktorzy przywiazali sie na dłużej. Jesli cos ma padnac to padnie a nawet ostatnio byly upadlosci spolek gdzie Zarzad i insaiderzy posiadalu lacznie ponad u0 czy 80% akcji i co, można ? Można.
Minox byl na tyle bezczelny ze dystrybucje wraz z nagonka prowadzil puszczaja klamliwe komunikaty w zmowie rowniez z Centurionem ktory mial przeprowadzac...skup wlasny akcji hahaha
gdzie sa teraz ci bezczelni nagamiacze ? umarli wraz z upadkiem kursu i obrotow.
Ok Mnx jeśli twierdzisz że na spółce prowadzone są machlojki , wałki i spekuła się tu zagnieździła na dobre i masz na to wszystko i na poparcie każdej swojej tezy dowody to czemu nie zgłosisz tego do prokuratury, knf-u, gpw czy innych cba? Mi się wydaje że nawet jeśli owdala się tu jakieś wałki to raczej pokryte są one jakimiś paragrafami, kruczkami itp że nawet jeśli ty przedstawisz im swoją rację to oni obalą ją jekimś przepisem, zapisem w umowie jakimś aneksem. Gdyby tak było wszysko na anty to już dawno zarząd i wszyscy grubasy gnieździli by się w ciasnych celach.
ostatnia informacje wysłałem poszla również do wiadomosci prokuratury w Warszawie. Czy cos sie z tym dalej dzieje to nie wiem. Oczywiscie, ze keszowanie jeleni na gieldzie jest podparte paragrafami, zagrozeniami wszelkiego rodzaju wpisanymi w prospekty emisyjne itp itd.
Tu klamstwa o listach intencyjnych z m.in. Budimex na...35 mln również bylo w komunikacie zapisane ze to nie jest zadna umowa tylko ze tu zadnego listu intencyjnego nie bylo pomiedzy osobami upowaznionymi do zawierania i prowadzenia takich rozmów. Oczywiscie, ze sa podstawy do pociagniecia tego pod paragraf z powodztwa cywilnego tylko czy ktos na to sie zdecyduje ? Z niesplaconymi obligacjami jest o wiele wiele latwiej, same akcje to inna droga. Nikomu w pojedynke sie nie chce tluc i niestety na tym bazuja kolejni tego typu oszuści!
już pisałem, że te kilkanaście k straty już dawno odrobiłem na sprzedaży w wezwaniu akcji ROBYG, trochę w ABC zgarniając dywidendę, a przede wszystkim Śląskich Kamienicach inkasując zysk prawie 100% zysku. Nestmedic ciałem straty przy 5 zł. Reszta mi została i rzeczywiście mała wtopka.
Dnia 2018-05-27 o godz. 20:22 ~Mnx napisał(a): > kiedys juz pisalem ze to nie ma znaczenia czy ulica czy slupy. Do czasu az dawcy kapitalu tacy jak ja zrozumieja (do mnie juz to dotarlo gdy przrsledzilem historie Osinskiego, Olszewskiego ich dzialania na Presto czy Mtrans) ze dla nich kazda ilosc sprzedana po kazdej cenie (a przypominam ze i mnie ubrali przy poziomie ponad 1 zl) to dodatkowy bonus/dywidenda/premia przelana na ich prywatne rachunki. > > Mielili miedzy soba po kilja mnl obrotu dziennie a wystarczy ze z 10% sie wykeszowali. Oczywiscie byli i tacy ktorzy jak ja wywalili ze strata ale sa tacy ktorzy przywiazali sie na dłużej. Jesli cos ma padnac to padnie a nawet ostatnio byly upadlosci spolek gdzie Zarzad i insaiderzy posiadalu lacznie ponad u0 czy 80% akcji i co, można ? Można. > > Minox byl na tyle bezczelny ze dystrybucje wraz z nagonka prowadzil puszczaja klamliwe komunikaty w zmowie rowniez z Centurionem ktory mial przeprowadzac...skup wlasny akcji hahaha > > gdzie sa teraz ci bezczelni nagamiacze ? umarli wraz z upadkiem kursu i obrotow.
"mNX" chłopie nie nadajesz się na giełdę , idź do pracy ,sprzedaj co masz ..."ubrali cię za ponad 1zł" ? sam kupiłeś-nikt nie zmuszał bo beztalencie i tyle ,buhaha
niedziela wieczór i pękłem jak przeczytałem buhehe ,powyżej 1zł !! to ile naprawdę 1,6zł -2zł ? pękam,nie mogę ! chłopie daj sobie spokój z giełdą-przy 50gr sprzedawałeś ? tak ?hahah :D
A oto prawda i tylko prawda ;) spieniężali akcje jesienią żeby pozyskać kapitał na skokowy wzrost działalności w okresie wiosna-lato , niedawno leasing zwrotny pozyskanie 6mln zł , szykowanie emisji dla inwestora-pozyskają kolejne środki , zalatuje spekulacją już od dawna - widocznie taki kurs jest potrzebny , spory ruch w firmie i zamówienia...warto zaczekać i zobaczyć co z tego wyniknie w nieodległej przyszłości
"mNX" na nestmedic też wtopa ,ubytki na zdrowiu już widać ,giełda to nie ty