• Ponad 10 lat Arcusa na GPW Autor: ~abc [94.254.146.*]
    Brak ofert kupna od inwestorów w arkuszu zleceń na GPW nikogo nie może dziwić. Jest przecież tyle lepszych spółek.

Od IPO po 17 zł. i debiucie na GPW 10 września 2007r. z kursem otwarcia - 19 % Arcus znajduje się w trendzie spadkowym. Obecny szef Rady Nadzorczej Marek Czeredys a wtedy prezes spółki, wobec wycofania się inwestorów z zapisów na akcje (oprócz jednego) instytucjonalnych przesunął akcje z transzy instytucjonalnej do indywidualnej i zamiast wielkiej redukcji zapisów a przecież tak wtedy standardowo było, drobni inwestorzy otrzymali wszystkie "zamówione akcje". Piszę o tym bo mój znajomy który inwestował na GPW musiał wtedy pokryć kredyt , długo nie sprzedawał, a w końcu umarł z wielką stratą. Ja jestem w "szczęśliwszej" sytuacji bowiem "niestety" miałem kasę na pokrycie kredytu, jestem młodszy i cierpliwy, nawet jeździłem na WZA. Czeredys próbując ratować sytuację wymyślił warranty zamienne na akcje jako niewielką rekompensatę dla inwestorów. Niestety nawet zachęta tanich akcji nie zmobilizowała uczestników IPO, bowiem tylko część z nich uczestniczyła w subskrypcji warrantów!

Arcus jest trwale nierentowny, długoterminowo systematycznie "przejada" pieniądze z IPO i ma spór sądowy z Energą operator. Kupowanie tego gniota nie ma sensu. Nawet jeśli by wgrali proces to i tak powróci do trendu spadkowego! Wielokrotnie próbowałem rozmawiać z Czeredysami o zmianach ... bez efektu. Jutro zaoferuję im moje ponad 100.000 akcji w promocyjnej cenie 17 zł. czyli bez odsetek za 10 lat !

P. S. Myślę, że zdejmą Arcusa z GPW (chyba, że nie mają kasy!) bowiem nie ma sensu go tam trzymać i robić sobie obciachu!
  • Re: Ponad 10 lat Arcusa na GPW Autor: ~Romciu [83.26.253.*]
    gdyby popatrzeć na wykres to rzeczywiście jest to katastrofa. kłopot w tym, że ci co kupowali po 17 zł przepłacili. Także kolego przepłaciłeś.
    pytanie czy obecna cena (1/10 z tego) jest właściwa czy nie.
    wg mnie spółka jest tania jak śmieć. gdyby to zlikwidować to mielibyśmy więcej.
    co do rentowności - nie wiem czy jest trwale nierentowna, czy przejściowo. A jeśli jest trwale nierentowna to pytanie dlaczego. Czy kasa wychodzi bokiem? Czy też model biznesowy jest chybiony?
    No i pewnie spór z Energą robi swoje.
  • Re: Ponad 10 lat Arcusa na GPW Autor: ~Enigma [87.205.33.*]
    Kurs tak spadł jakby miała być upadłość. Szkoda, po kontrakcie z mBankiem wydawało się, że idzie ku dobremu.
  • Re: Ponad 10 lat Arcusa na GPW Autor: ~xyz [83.6.197.*]
    Enigma.
    Tak jak napisał abc to gdyby nie IPO to Ci oszuści już dawno by nie istnieli...
    A tak żyją sobie 11 lat za kradzione, od drobnych inwestorów...
    Instytucjonalni olali IPO, bo znali stan faktyczny, wiedzieli że negatywne dane zostały zatajone w Prospekcie.
    Drobni prawdę poznali tuż przed debiutem...
    Taki "twór", z beznadziejnymi, choć negatywnie cwanymi "pseudo biznesmenami" u sterów...
    Z GPW już dawno powinni wylecieć z wielkim hukiem...
    Przecież te "dziady" od IPO nie mieli nigdy zysku...
    Każdego roku straty...
    Wartość tego czegoś jest zerowa...

Mnie okradli na ponad 80 tysięcy...
  • Re: Ponad 10 lat Arcusa na GPW Autor: ~Arek [188.146.41.*]
    Na rynku mają pojawić się elektryczne auta z Chin. Dystrybutorem została z New Connect spółka Govena Lighting.
    Spółka otrzymała dotację.
  • Re: Ponad 10 lat Arcusa na GPW Autor: ~Kafir [83.26.231.*]
    z drugiej strony waartość majątkowa na akcje wciąż jest znacząca.
    nie ma chętnych do sprzedaży, zatem dlatego kurs nie spada.
  • Re: Ponad 10 lat Arcusa na GPW Autor: ~xyz [83.24.136.*]
    Mistrzowie biznesu...
    Arcus odnotował 2,64 mln zł skonsolidowanej straty netto przypisanej akcjonariuszom jednostki dominującej w I poł. 2018 r. wobec 1,23 mln zł straty rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
    Dziadostwo totalne...
[x]
ARCUS 30,43% 1,20 2020-04-09 17:00:24
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.