• materializacja akcji Autor: ~qwertus [46.229.144.*]
    czy ktoś ma może informacje na jakim etapie jest proces materializacji akcji i ich zdeponowania w CDM Pekao?
  • Re: materializacja akcji Autor: ~dex [92.186.28.*]
    Troche to jeszcze potrwa, w szczególności ze niema żadnego pospiechu z punktu widzenia spółki.

Wg mnie nie warto odpowiadać w skupie akcji, WK obecnie powinna być już powyżej 20 PLN na akcje, natomiast skup będzie przeprowadzony poniżej 19stu. W 2018 roku spólka wygeneruje ponad 2 PLN zysku na akcje, do tego odpadną koszty bycia spółka publiczna notowana na giełdzie.
  • Re: materializacja akcji Autor: ~B-52 [185.25.123.*]
    http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,22929656,sad-mjn-nie-znieslawilo-dewelopera-zbigniewa-jakubasa-happaningiem.html?disableRedirects=true
    niech ryczy z bólu ranny miś
    cokolwiek spółka wygeneruje niema obowiązku tego ogłaszaszać

• Re: materializacja akcji Autor: ~dex [89.79.29.*]
    Materializacja zostala zapewne juz zakonczona, do inwestorow wyslany zostal list zwykly z POLNA datowany na 31 stycznia z informacja gdzie zostały złożone do depozytu akcje oraz dodatkowymi informacjami jak uzyskac kontakt z biurem maklerskim.
    Proszę o informację jakiej treści jest pismo przesłane przez POLNĄ
  • Re: materializacja akcji Autor: ~baner [178.235.43.*]
    Byłem dziś w DmPKO SA i bez problemu wydali "Imienne Świadectwo Depozytowe "
    na wszystkie akcje jakie miałem

• Re: materializacja akcji Autor: ~qwertus [37.248.160.*]
    pko czy pekao?
  • Re: materializacja akcji Autor: ~baner [178.235.43.*]
    Centralny Dom Maklerski Pekao S.A. i w ich punktach
    zgodnie z komunikatem wcześniejszym -
    będzie można dokonywać po zakończeniu procedury materializacji akcji i złożeniu akcji do depozytu w Centralnym Domu Maklerskim Pekao S.A., we wszystkich Punktach Obsługi Klientów CDM Pekao S.A. Lista tych punktów jest dostępna w zakładce „Sieć POK” na stronie www.cdmpekao.com.pl.
    Informacje na temat obsługi można uzyskać pod numerami telefonów CDM Pekao S.A. w godzinach 8:00 - 20:00 
    Pismo wygląda mniej więcej tak (trochę wyciąłem nieistotnych szczegółów) adresowane per akcjonariusz.

"Szanowni Państwo
    Zarząd .. Polna S.A. informuje ze w dni 26.01.2018 zakończyła się procedura materializacji akcji spółki (......). Akcje zostały złożone do depozytu w Centralnym Domu Maklerskim Pekao S.A. Tym samym wszystkie czynności związane z akcjami, m.in:
    1) odbiór Imiennych Zaświadczeń Depozytowych oraz ich duplikatów
    2) blokada akcji i odebranie zaświadczeń, o których mowa w art 406 KH, uprawniających do uczestnictwa w WZA
    3) zgłaszanie zmian związanych z aktualizacją danych
    4) zgłaszanie zmian związanych z zawarciem umów cywilnoprawnych, dziedziczenia,
    5) ustanawianie zabezpieczę na akcjach
    będzie można dokonowyać w dowolnym POK Centralnego DOmu Maklerskiego Pekao S.A. ....
    Informacje na temat obsługi można uzyskać pod numerami telefonów CMD Pekas S.A. (tu standardowe numery)

Proszę mi przypomnieć jak POLNA ogłasza od teraz o walnym zgromadzeniu akcjonariuszy i w jakim terminie ,gdzie ogłasza ?
  • Re: materializacja akcji Autor: ~piko [178.235.43.*]
    Nie wiemy
    jest spółka niepubliczną
    W monitorze gospodarczym bo musi, choć mogłaby tez na stronie www (korona by jej z głowy nie spadła).
  • Re: materializacja akcji Autor: ~Klara [79.184.255.*]
    Gdzie można sprzedać zmaterializowane już akcje Polna? Chciałabym się ich pozbyć. Dziękuję.
  • Re: materializacja akcji Autor: ~JS [95.160.154.*]
    Pani Klaro,
    Nasze nieformalne zgromadzenie drobnych chce zgłosić projekt na walnym, żeby firma sama skupiła od nas akcje po odpowiadającej nam cenie. Proszę potwierdzić czy zapisała się Pani do naszego stowarzyszenia?
    Dziękuję za szybką odpowiedź. Niestety nic nie wiem. Czy mógłby mi Pan/Pani podać jakieś dane stowarzyszenia oraz gdzie i jak można się z Państwem skontaktować.
    Znalazłam adres e-mail rmps@onet.pl. Czy pod tym adresem się kontaktować ze stowarzyszeniem? Czy przed Walnym należy uzyskać z biura maklerskiego imienne świadectwo depozytowe? Dziękuję.
  • Re: materializacja akcji Autor: ~JS [94.254.133.*]
    Tak, to dobry email i może Pani tam napisać. Krótko, imię i nazwisko, telefon, ile mam akcji... Nasza grupa to grupa plus minus 30 osób, kontaktujemy się że sobą mejlowo i telefonicznie, mamy już ponad 8% akcji. Oprócz tego odsyłam Panią na forum stockwatch polna, tam też pisywalem.
  • Re: materializacja akcji Autor: ~ja1 [77.65.88.*]
    Sanowni Państwo
    Też chciałbym się przyłączyć do Państwa.
    Dostałem właśnie doknumenty z biura maklerskiego.
    Jak możemy się kontaktować.
  • Re: materializacja akcji Autor: ~piko [95.160.153.*]
    adres e-mail
    rmps@onet.pl. 
  • Re: materializacja akcji Autor: ~b-52 [185.25.123.*]
    Walne 22.02 2018 Przemyśl godzina 11 00
    Oferuję wszelaką pomoc dla wszystkich akcjonariuszy którzy przyjadą
  • Re: materializacja akcji Autor: ~akcjonariusz [31.179.170.*]
    Hej, czy osoby które ogłosiły akcję zrzeszania się drobnych akcjonariuszy, mogłyby wysłać maila z informacją, co się dzieje? Potencjalnie moglibyśmy mieć wpływ na bieg rzeczy, a tymczasem przegapiliśmy walne... Szkoda.
  • Re: materializacja akcji Autor: ~polonista [94.254.144.*]
    Nie przegapiliśmy walnego. Proszę czytać na sąsiednim wątku !
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.