• Kryptowaluty Autor: ~Dawidd [83.25.88.*]
    Witam wszystkich,
    na gieldzie jestem od konca pazdziernika, inwestowalem krotkoterminowo jak i z mysla o dlugoterminowych inwestycjach. Obracałem kwotą 18tys. czyli nieco ponad połową tego co posiadam, czyli prawie majątek dla mnie jako studenta. Od livechata,eurocasha,dino,playwaya po cdproject i qumaka oraz inne, przewedrowałem wiele spółek, aby znaleźć tą właściwą. Bilansem jest strata około 1,7/2tys. Oczywiście dywersyfikowałem lecz zawsze któraś była moją ulubioną, pare razy pozbywałem się tnąc straty a pare razy zarabiałem dziennie na wahaniach kursowych po trzy cztery stówy. Wtedy to było już odrabianie po spadkach cdproject. Na qumaku zarobiłem minimalnie po skoku na 1,60 lecz teraz kupilem za wysoko i sprzedałem po 1,91. W końcu stwierdziłem, że nie warto inwestować mi na GPW. Jako drobny i wciąż uczący się tego fachu postanowiłem zająć się innym rynkiem, kryptowalut. Większość słyszała, część ma swoją opinię na ten temat i każdy się zastanawia czy lub kiedy to runie? Ale czy i spółki nie mogą runać? Jaka jest różnica w ryzyku? Jaka jest w zyskach? Bitcoin jest wysoko możliwe, że będzie jeszcze wyżej, jak że również zastąpi go inna kryptowaluta, dlatego osobiście postanowiłem inwestować w tzw. altcoiny, alternatywne kryptowaluty. Przez ostatnie 4 dni i noce praktycznie nie śpię tylko analizuje takie czynniki tych walut jak: Market Cap(wielkośc obecnego rynku, max supply(ilość dopuszczalnego obiegu), tzw. rebranding,relaunch(nadanie projektowi nowych cech,mozliwości, rozszerzenie technologii,nazwy,loga) wartość sama w sobie(np.nexus- zamierza przechowywać cenne dane w satelitach wystrzelonych w kosmos,czy jest to przyszłościowe?). Każdy wysnuje własną opinię, lecz co jeśli to jest coś więcej niż chwilowy trend, co jeśli to coś więcej. Kapitalizacja całego rynku to ok.700mld dolarów i wciąż rośnie, a co jeśli zaangażowanych zostanie chociaż 5-10% pieniędzy świata? Zbytni optymizm moze nas zgubić, lecz można się zastanowić nad tym głębiej. Bardziej popularne zagraniczne serwisy to: Bittrex(mam problem z logowaniem u nich) Binance(chwilowo nie rejestrują nowych z powodu zbyt licznych rejestracji) Kucoin(było ok) yobit(było ok). Z kolei z polskich serwisów osobiście mam konto na dwóch: Abucoins oraz na najbardziej znanej polskiej gieldzie bitbay net. Z tego co ja bym zrobił to cześć zainwestował w bitcoina do zakupu innych walut na serwisach zagranicznych(pary, altcoiny/BTC) minimalnie w Ethereum, troche więcej w liska(polecam stronę coinmarketcap i zakładki na twittera,social,market itp.) trochę mniej w Game i szukałbym innych potecjalnych (może nexus,icon,komodo, jeszcze nie wiem na 100%) Tu podaje link do polskiego bitbaya: https://auth.bitbay.net/ref/dawid951013 Nie ukrywam,że jest to spersonalizowany link dla kazdego posiadacza dzięki to któremu można liczyć na ułamek procenta od prowizji, która jest pobierana przez serwis.To on z nami dzieli się swoją prowizją,a rejestrujący się z niego nic nie tracą.
    PS
    Lisk głównie dlatego, że łatwo go nabyć, tym co sobą reprezentuje oraz planowanym rebrandingu na 20 II 2018, po którym cena powinna wzrosnąć, analogicznie wcześniej rosła po takich wydarzeniach u innych altcoinów.

Pozdrawiam

• Re: Kryptowaluty Autor: ~mlody [94.254.178.*]
    A nie lepiej zagrać w totolotka?
  • Re: Kryptowaluty Autor: ~Dawidd [79.186.232.*]
    Totka trafiłem tylko raz w liceum całe 16zł :) Kryptowaluty zanotowały wielki wzrost w 2017 roku i bardzo możliwe, że rok 2018 będzie kontynuacją spowodowaną większym społecznym zainteresowaniem tym tematem. Najlepszym rozwiązaniem jest wybranie sobie 5 altcoinów kupieniu ich za te 300zł jeden i sprawdzeniu pod koniec roku jaki zysk osiągneliśmy. Zaryzykowanie 1500zł nie jest jakąś zaraz głupotą, a jest realna szansa, że nam się to zwróci kilkukrotnie. Poniżej zamieszczę ponownie link, przez którego byłbym wdzięczny gdyby ktoś postanowił założyć konto sobie na bitbayu. Pozdrawiam :)

https://auth.bitbay.net/ref/dawid951013

a tutaj ciekawy artykuł:
    https://bithub.pl/felietiony/2018-mozna-wciaz-zarobic-krocie-kryptowalutach/

Wysokich wzrostów!
  • Re: Kryptowaluty Autor: snoopy90 [89.64.62.*]
    Jak dla mnie to popełnić można spory błąd, robiąc grube i jednocześnie mylne uproszczenie, że krpytowaluty to bitcoin i tylko bitcoin. A dużo można zarobić (i stracić...) na innych kryptowalutach, na przykład ethereum czy litecoin i wielu innych. Musisz na to uważać i dobrze rozeznać temat.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.8.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Kryptowaluty Autor: ~Jaa [89.77.34.*]
    Co by tu duzo nie pisac... Lubie jak jest cisza na forum. Taki spokoj moglby tu zostac do konca maja. Spalbym wtedy spokojnie.
    No i dobrze, gdyby kurs spadl na 1zl, to bym jeszcze tanio dokupil. :-)
  • Re: Kryptowaluty Autor: ~shake6 [94.254.144.*]
    A słyszałeś może o nowym ciekawym projekcie firmy netleaders i kryptowalucie dascoin? Bitcoin wiąże się z duzym ryzykiem bo nigdy nie wiemy o ile i w którą stronę skoczy a cena jest juz duza, natomiast dascoin to póki co tania waluta bo dopiero weszła na giełdy małe ( niedługo na tych większych) ale uważam ze ma szanse nawet pobić bitcoina. Najszybszy transfer, ciekawy i obszerny blockchain, najbezpieczniejszy portfel i do tego od lipca możliwość płacenia wszędzie tam gdzie są terminale dostępne dla Visy i Mastercard. To na pewno spowoduje duzy wzrost wartości. Sprawdz! https://netleaders.com/ref/shake6
    Kontakt ze mną: 509895522
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.74.61.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.108.31.*]
  • Re: Kryptowaluty Autor: ~semperfi [93.180.190.*]
    Ale po jaką cholerę trzymać swoje kryptowaluty na giełdzie czy w kantorze? Przecież można je kupić i przechowywać „na papierze”, stosowny zapis o właścicielu jest w niepodrabialnym protokole danej waluty.
  • Re: Kryptowaluty Autor: ~kontex [185.128.27.*]
    Polecam rozwagę w korzystaniu z usług portalu kryptoprawo.pl , jest on powiązany adresami IP z Kancelarią Kufieta (tą, która reprezentowała future net, znaną piramidę finansową), która wysyłała groźby sądowe do ludzi, którzy mieli odmienne zdanie na temat MLM!!!!
  • Re: Kryptowaluty Autor: ~kevchambers [81.161.200.*]
    Handel kryptowalutami jest trudny i nawet bardzo doświadczeni gracze mają z tym problem. Wahania są bardzo duże. W necie pojawił się ostatnio projekt oparty o nową krytpowalutę link  może warto się tym zainteresować i zakupić kilka i czekać na rozwój.
  • Re: Kryptowaluty Autor: ~Kryptowaluty [83.9.63.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.67.34.*]
  • Re: Kryptowaluty Autor: ~kadal [37.30.55.*]
    Masz system XTB, tam demo, możesz testować wszystkie elementy systemu, są narzędzia, analityka – kwestia zaangażowania i podejmowania uzasadnionych decyzji. Bitcoin to nie wszystko. Masz też inne krypto waluty na których da się zarabiać fajną kasę – ogólnie mają tam 25 par związanych z krypto, na których docelowo da się nieźle zarabiać, tylko tutaj każdy element musi mieć uzasadnienie. Nie da się zarabiać, bazując na szczęściu, a przynajmniej nie długoterminowo. 
  • Re: Kryptowaluty Autor: ~Lechu [77.255.47.*]
    Xtb tylko cdf myślę, że lepiej nabywać na własność i kumulować a nie zdawać się na tendencje rynku i zamykanie pozycji no chyba że masz sporoo gotówki na depozyt
  • Re: Kryptowaluty Autor: ~Marcin_Pierzchol [31.0.88.*]
    Jak chcecie dokupić na aktualnych spadkach albo zrealizowac zyski z shortów i wyjść do gotówki to warto sprawdzić https://b-kantor.pl aktualnie mają 2% prowizji na wszystkie transakcje :P
[x]
QUMAK 0,00% 0,01 2019-08-21 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.