Bądźmy poważni, czy sama nazwa kosmetyków wpłynie na zwiększenie sprzedaży - bardzo wątpię. Gdyby tak było to w Azji mielibyśmy pełno towarów z nazwą Chopin.
dokładnie , przechodzimy do innej ligi wujek leć do sklepu i kupuj pkc Chopina bo od nowej partii towaru to nie będzie cie niestety już na niego stać :))
stety nie ja :(, kiepski dzień obrali, akurat mam dziś "ambitne" spotkania...a daleko nie miałem, eh, zapodaj później co jadłas i czym tam Zarząd olśnił całe GPW ?!?
Jest niebiesko, na sali pracownicy - widać po zmęczeniu na twarzach, artyści , pewnie z Code, widać po detalach w ubraniu i kilku gości z pieniędzmi, to też widać po twarzach, nie są zmęczone tylko wypatrujace okazji...
Prezes dziękuje akcjonariuszom za kasę z emisji i opowiada bajkę o kopciuszku.
dzięki za "shorta" z Książęcej... mhmm....z Yoko to już szaleć mieli za Nowakowskiej, dla mnie przespali trochę "momentów", Code to sobie może brać za siebie i na siebie, bo co jak "dalej" nic nie wyjdzie ? może warto tu wrócić sensownie za 6 lat jak będą świętować 100 Mirki ? a jak zamierzają sprzedawać jak ich nigdzie nie widać ? no nic baw się dobrze, jestem ciekawy Twoich odniesień co się nasłuchałas/naczytałaś i..."wypachniłas" :) pazurki tez zrobione ?
Wartość wszystkich znaków składających się na markę „Paloma” według wyceny biegłego wynosi 5.210.200 zł (słownie: pięć milionów dwieście dziesięć tysięcy dwieście złotych)
Pandoro - dzięki za relację, ja też nie mogłem dzisiaj podjechać do Wa-wy. Kiedyś byłem mistrzem prezentacji i slajdów, w myśl zasady "papier wszystko przyjmie". Życzę spółce zysków ale martwi mnie to 10 mln zł bo może oznaczać nową emisję. Jeśli możesz to zapytaj co CODE zamierza zrobić ze swoimi akcjami?
po długim dniu wróciłam z butelką dobrego wina do domu i zastanawiam się jakie są moje wrażenia ...
to była dobra prezentacja, na prawdę dobra, nie tylko Ty Enigma jesteś mistrzem prezentacji :)))), widać ze Code to zawodowcy, ale czuć też, że się do tego przyłożyli i trochę pracy od podstaw ich to kosztowało
nie znam się na rynku kosmetycznym, więc ciężko mi to ocenić czy merytorycznie jest dobre czy złe, ale wszystko wydaje się uporządkowane i określone w celach jakie poszczególne marki mają osiągnąć
przy sprawnym zarządzaniu firma jest w stanie wyjść na rentowność handlując kosmetykami na stale rosnącym rynku, ot miła kosmetyczna firemka wysyłająca co jakiś czas kontener kremów Pani Walewskiej do Moskwy ....
prawdziwym "Blue Boxem" może być projekt Chopin, tylko to jest w stanie wyciągnąć firmę na innym poziom i zmienić kurs akcji w dwucyfrówkę
to wydaje się tak proste, że wręcz niemożliwe .....
na stronie MIRki jest prezentacja z Chopinem gdzie można obejrzeć projekty butelek i zapoznać się z projektem, każdy musi ocenić sam, czy mu się to podoba czy nie
decyzje inwestycyjne są indywidualne, ale akcje MIR warto mieć w portfelu w IV kwartale 2018, bo jeżeli im to wyjdzie to będzie absolutny hit, czy warto je mieć jutro? sama nie wiem, niby dzisiejsza prasa była dobra, ale czy to wystarczy? :)))
Nikt nie kupi marek, które zabijają od roku i wyprzedają po kosztach lub rozdają za darmo. Żeby coś sprzedać najpierw trzeba podrasować i rozkręcić, aby pokazać potencjał wzrostu. Zabiją marki i zrobią odpis na kilka mio w wynikach... pies z kulawą nogą już nie jest zainteresowany na rynku. Może za 0,5 mln w pakiecie receptury kupi. I tyle go widzieli. Chcą Miraculum konkurować z Sylveco i Biolaven. Życzymy powodzenia. Rynek kosmetyków naturalnych jest już mocno zapchany. Każdy ma już w ofercie. Prawdziwe naturalne za 20 zł kremy? No to będzie odkrycie roku, bo w takiej cenie surowcow i opakowania to raczej z dobrą marżą nie da się wyprodukować. Widać, że strategie pisali marzyciele nie znający realiów branży. Niemniej życzymy sukcesów!!!
no i fajnie, zabawilas, bylas gościem, wiesz więcej...ale do rzeczy, slajdy przejrzałem z atencją profilu butli Chopina...ładne to, jestem szczerze zaintrygowany jak "opakowali" Chopina i to pozycjonowanie...napisałem dziś zanim slajdy wrzucili, że "chcą" się bić o lvl Diora, hehe, znawca ze mnie jak nic...tyle, że teraz butla to całe 40zeta, i co opakowanie zmieni, że wywali "oczekiwaną" wartość 300-400% ? qcze, to ja chyba wykupię teraz całe magazyny póki taniocha ! a poważnie rozumiem, że ruszą w Swiat z kodem "590" i budową świadomosci, że nie tylko u nas zrobione, ale i wyprodukowane od "A-Z". Azja jak najbadziej, tam Chopin muzyczny to Bóg, więc szanse olbrzymie, rynek przeogromni i kasa i za "jakość" zapłacą. Skoro Austria za swoje słodkie Mozarty szarpie jak za "zboże" to czemu Mirce ma się nie udać...dawać Lewandowskiego za pół roku do reklamy :) i Wszystkie rynki są nasze..cena nie gra roli !...i tyle w temacie. Bo innej "twarzy" sukcesu i "życiowej" zaradności i wiarygodnosci nie widzę na dziś w PL, co Wy na to ?!?
nie wezmą Lewandowskiego, bo to nie ta koncepcja, nie pasuje
po się zastanawiasz jak będą to robić, mają profesjonalną firmę od dizajnu i ambitny zarząd, niech się trochę pomęczą, w ostateczności poustawiają te eleganckie pudełka w cepeli lub sklepie "pamiątki z Polski" obok ciupagi i kolczyków z bursztynu i też zarobią
jeśli Code mówi, że bierze odpowiedzialność za wdrożenie, to ja się nie obawiam wdrożenia, po Code widać, że są zdeterminowani, kręci ich możliwość wpływu na rzeczywistość i chęć zarobienia kasy, idealna mieszanka, mają już sukces z Amiki i chcą go powtórzyć, podobnie zresztą jak Kamola i Tuorowie, bardzo silna motywacja do powtórzenia sukcesu, nie odpuszczą póki tego nie zrobią, tak jakby jakiś wewnętrzny głos kazał im to robić, "przymus powtarzania" :)))
mnie martwią zupełnie inne rzeczy, i nie są to z pozoru "racjonalne" głosy ludzi z branży niechętnych firmie, żeby osiągnąć sukces w biznesie nie trzeba być racjonalnym, tylko realizować obrany cel, najlepiej bezrefleksyjnie, zbyt dużo refleksji uniemożliwia działanie
sprzedałeś wszystkie swoje akcje? ja się zastanawiam .....
Pandorko, ja już poza Mirką...pocieszenie, że za 3im razem mając akcyjki udało mi się cos zarobić konkretniejszego, a wróce po raz 4y za kilka m-cy, obserwować będę oczywiście bo jakiś "taki sentyment" pozostał, mogłem wyjść >3, ale się zagapiłem :) powodzonka, życze i może jeszcze zawitamy na innych cudach bananowej. ps trzeba przyznać, że widłowy na miejscu klika dziś mega szybko, gdzies się spieszą, żeby powybierać jak najwięcej ? a mają czas...dużo czasu przed nimi do 3-4q '18