• Artykul bankier Autor: ~Mario [31.0.46.*]
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/Portfel-zamowien-Eko-Export-na-2018-r-wynosi-40-8-mln-zl-7558799.html
  • Re: Artykul bankier Autor: ~Mario [31.0.46.*]
    http://inwestycje.pl/firma/Nowe-kontrakty-oraz-rekordowy-portfel-zamowie-Eko-Export-na-2018-r.
  • Re: Artykul bankier Autor: ~ars [188.146.173.*]
    W art. tym, czytamy m.in.:

"Aktualny portfel zamówień na 2018 r. wynosi 40,8 mln zł, istotnie więcej niż wysokość przychodów Eko Export w latach 2014-2016 (wynosiły one odpowiednio 22,3; 20,4 i 20,4 mln zł) i tyle samo, co łączna wartość przychodów w latach 2015-2016 (40,8 mln zł). Firma oczekuje kolejnych istotnych zamówień w nadchodzących okresach.

Pod koniec października spółka poinformowała o otrzymaniu listu intencyjnego podpisanego przez japońskiego partnera – lidera japońskiego rynku dystrybucji mikrosfery obsługującego między innymi klientów z branży metalurgicznej, budowlanej oraz farb i powłok. Podpisanie listu poprzedzone było wizytą w siedzibie Eko Exportu, podczas której zaprezentowana została technologia Eko Export oraz miały miejsce rozmowy dotyczące współpracy handlowej, technicznej i marketingowej.
    - Już obecny stan zakontraktowania wskazuje na to, że kolejny rok będzie dla nas momentem przełomowym. Pracujemy nad tym, by jak największa część z tych zamówień dotyczyła produktów na indywidualne zamówienie, które generują nam zdecydowanie wyższe marże – dodaje Jacek Dziedzic.

W połowie października Eko Export podał szacunkowe przychody za III kw. 2017 r. Spółka spodziewa się obrotów na poziomie 7,56 mln zł, co oznacza wzrost wobec analogicznego okresu rok wcześniej o 52 proc. Jednocześnie wyraźnie wzrósł w przychodach udział wysokomarżowych produktów na miarę – podczas gdy w pierwszej połowie br. wynosił on 24 proc., w trzecim kwartale wzrósł do 35 proc""

- i SKĄD MAJĄ BYĆ STRATY W III KW.?
    A jeśli ktoś mówi z pogardą, że eksporcina, to co o nim myśleć?
    Taki osobnik, ma nam doradzać, co mamy robić. Litości ....dlatego tego człowieka, bez charakteru i wstydu
    dzięki Mario, że wychwytujesz takie perełki, pozdrawiam

Wow,jakie piękne wystartowały nowe wątki, hahah
    Myślą, że ktoś się na nie nabierze
    Niech sami jedzą te trociny /nomem omen z Lambryny/Latryny/
    Lambryna nie próżnuje /nawet w toalecie/, płodzi androny i płodzi, grupowo, najlepiej po 3 wątki, aby innych nie
    było widać /trick stosowany od 4 lat/.

Nie zanurzaj głowy, jak przysłowiowy struś, na Marszałkowskiej. Główka mała a podłoże twarde.

Real jest rzeczywistością, a 50 tys. ze 150 poszło jak w dym. Kurs nawet nie myślał o spadku.
    Nawet wzrósł. Puknąć się czas w basiunię, dlaczego
    Droga marzeń - 4 zł - jest UTOPIĄ

Róbta tak dalej
    Mafia już kończy dymanie w miechy, ale samą siebie

Hurrrra

• Re: Artykul bankier Autor: ~aaa [31.0.82.*]
    Spokojnie jutro będzie cofka to garbaty zacznie szczekać
    A wiesz, gdzie mam jego szczekanie?

Ułożyły mi się taka maksyma:

- Latryna jest chudą szkapą i nas nie wydyma
    i druga:

- Dzisiaj padła na naszych oczach Landrynka
    I już nie będzie więcej na giełdzie chrumkać L. świnka'

ok, nie lubię chamstwa

Super, idę na piwo

PS. wiedziałem, że dobrze robię pożyczając wczoraj w banku /na 17% rzeczywistej stopy zwrotu/
    Obligi na 18% - gwałt? To najmądrzejsze posunięcie EEX.
    Zyskam po roku 5-6 razy więcej. A na 5-letni czas kredytowania.....Huhuhu. Trzeba mieć główkę.
    I to jest prawdziwa psychologia inwestowania a nie jakieś dyrdymały i okradanie innych.
    Ja nie zabieram nikomu niczego. Etyka.
  • Re: Artykul bankier Autor: ~devi [37.47.50.*]
    DK juz zajal sie tym tworem nazywanym spoldzielnia wroclawsko warszawska , najprawdopodobniej najwieksza organizacja przestepcza ktora dzialala w historii Rzeczypospolitej kiedykolwiek , pranie pieniedzy , haracze , handel ludzmi , przekrety gieldowe , watowskie , skoki wszedzie sa Ci oprawcy i beda siedziec w latrynie ale trzeba poczekac jeszcze z rok mize niecaly jak zamkna kilkaset osob na raz .
    Widac juz ewidentnie ze uwala kurs dzisiaj bo ma 8,2 jakby sie zamknelo to wchodza technicy i straca sporo akcji a do tego nasza spoldzielnia nie dopusci aleysle ze wiele nie uwala moze 1 zl znowu i tyle kontrakty jednak schodza i powinno docelowo byc ok 70 mln

• Re: Artykul bankier Autor: ~yyy [78.88.180.*]
    Jaki według ciebie jest cel tej całej spółdzielni? Po co uwalają kurs? Chcą kupić tanio i zarobić na akcjach czy coś innego? Po co to robią?
  • Re: Artykul bankier Autor: ~mk_garbage [176.109.165.*]
    jaka marża?
    nie ujemna?
    to już byłby sukces!
    devi napisał:
    <<DK juz zajal sie tym tworem nazywanym spoldzielnia wroclawsko warszawska , najprawdopodobniej najwieksza organizacja przestepcza ktora dzialala w historii Rzeczypospolitej kiedykolwiek , pranie pieniedzy , haracze , handel ludzmi , przekrety gieldowe , watowskie , skoki wszedzie sa Ci oprawcy i beda siedziec w latrynie ale trzeba poczekac jeszcze z rok mize niecaly jak zamkna kilkaset osob na raz>>

- hoho

Ja myślałem, że to zwykła grupka bezrobotnych z Dworca Wschodniego, bezdomni, garbaci, niedomyci - kał w nosie..
    A oni tak zdemoralizowani, że się w to przebierają i przyjmują takie teatralne charakteryzacje.

Tylko czy nie są chorzy psychicznie.
    Na mój gust to oligofrenicy
    cd
    - no, kurde facet w Lambryni, z kasą na maksa..

W jednym z zakładów w Laskach/W-wy, był gosciu Królem Popielem. Wkładał szmaty i trochę wiórów na
    głowę /korona/ i dostojnie /tzn. człapał/ przechadzał się /prowadzono go na zabiegi/.....

Biedny - ale w jego umyśle - bogaty zmarł pod krzakiem. Personel nie dopilnował jego wyjścia

chudo, przecież w pierdlu na "dzień dobry" skazani najpierw ich zgwałcą, każą zmywać latrynę....

PS- już wiem skąd latryna, oni już psychicznie się przygotowywali, rozumiem,inteligentni
  • Re: Artykul bankier Autor: ~mk_garbage [176.109.165.*]
    u ciebie wszystko ok z głową ?
  • Re: Artykul bankier Autor: ~stojący_stolec [109.173.148.*]
    Dnia 2017-11-29 o godz. 12:57 ~mk_garbage napisał(a):
    > u ciebie wszystko ok z głową ?
    > wszystkie gwiazdy na niebie mowią ,że ktoś mu napierdział do mózgu,,z inwestorskim pozdrowieniem-niech krwisty klocek ma was w nieustającej opiece.

ooo to was tam dwóch.
    To w końcu gdzie jesteście, w Laskach czy Tworkach
    do stojącego kloca -

przyjmij sobie nowy nick, bardziej bojowy - np. stojący rozporek. Będziesz macho i oderwiesz się od cyca Reviego
    Garbatemu pokażesz kloca, hahaha
    Biedni chłopcy.

A kasy nie ma . Świstu, gwizdu i 50 K poszło w p....zdu
    Ars ty jestes zajisty twoje teksty to jak poezja , chlopie masz taka fantazje do pisania ze powinienes byc pisarzem , lekkosc , fantazja i dowcip . Jednym slowem szacun .
    Nie pisze o tym co napisales teraz tylko o caloksztalt
    Jak widac bandyci uwalaja kurs , dziedzic to pokretna gnida w przeciwiestwie do bokuna ktory mierzy sie z problemami i jakby wyniki byly dobre to by rano wyslal dlatego sprzedalem ale jutro znowu kontrakt i to jest wazniejsze ale spoldzielnia znowu uwali.
    cd.
    A po co dzisiaj jest opublikowany ten artykuł.
    /mają rzekomo przekupionych wszystkich - to nie prawda : fakty/. Jeden szaro/bury dzieciak znaczy "0".

To jest ta cenna informacja, łopatologia dla ludzi mądrych ale może nie interesujących się EEX dotychczas.

To drugi art. w ciągu tak krótkim czasie w popularnej prasie. Bokun panuje nad sytuacją.

Parkiet , analitycy kilku instytucji finansowych - doradzali zakupy akcji bodajże na wrzesień czy październik
    ........

- dziesiątki jest argumentów ze spółki i mediów

Trzeba mieć twardy, niereformowalny łeb /"skarbnicę" przechowywanych w nim głupot i fobii/ aby tego nie widzieć.
    devi, dzięki. Bez przesady

Teraz trochę lecę na granicy kiczu i podwórka ale z tymi ludźmi nie da się inaczej.

Poza tym, w moich wypowiedziach jest jakieś meritum, jest prawda. Gdybym nie był przekonany do wartości tej
    spółki, tak nie pisałbym. Też potrafię sprzedać, jak jest sens.

Nie mogę tego procederu wyobrazić, jak można ludzi straszyć, zwłaszcza mniej doświadczonych. Oni
    tracą prawdziwe, swoje pieniądze.

Sugerowanie o przejęciu EEX jest śmiechu warte. To fikcja, jakaś paranoja. Kto im takie głupoty doradził,
    chyba że za "ekspertyzę" taką, miłą dla ucha zleceniodawcy, wziął kilka milionów. Straszenie,że mogą
    skorumpować władze Elektrowni w Astanie wysyłając jakiegoś prostaka od kóz na stepie, jest chore.
    Wziął /?/ łapówę /?/ i nawet z woźnym nie mógł porozmawiać. Oszukał ich, jak oni jego / udział w s-ce/.
    Wysłanie Zawiadomienia - fikcja. Kolejna i kolejna bzdura,kłamstwo.

Banki, Fundusze a nawet S-ki z GPW widzą i śledzą, co się dzieje na EEX. Nie czytają wymiotnych
    wypowiedzi ale robią swoje. Aegon ze swoimi - dziś może 300 K - nie ma tu nic do powiedzenia.

Jestem przekonany, że 3/4 dzisiejszego wzrostu one zrobiły. Nasze sępy czekają na 2-3 zł zniżkę.
    To nie jest problem. Kupią o 5-10 zł wyżej

Tej rzeki nikt już nie zatrzyma.pozdrawiam

Kochani nie denerwujcie się, że straciliście 0,40 zł, gdybyście sprzedali akcje po 8,30.
    Spójrzcie z drugiej strony, że zyskacie w ciągu 12 m - 60-8,30= 51,70
    Jeśli ktoś w te wyliczenia nie wierzy. To już jego sprawa. Radzę poczytać, pomyśleć i podjąć własną decyzję,
    nawet nie moją. Mnie aż tak bardzo na tym nie zależy. Nie mam tutaj żadnych interesów

Ale jakoś nikt się nie boi batona >4 K. a sam baton dlaczego tutaj stoi, gdy cena jest po 7,83 a nie mogli
    sprzedać drożej, po 8,30?

O coś tu chodzi.
    Ciekawe o co
    szacun

przód do przodu - a tył?- też do przodu
    ooo, jakieś nowe, pitkne /ok/ wątki równocześnie wskoczyły.
    To w tych Tworkach - norma. Każą im chodzić,trzymając się za rękę, po dwóch, trzech, czasami czterech osób.
    Trzymajcie się chłopcy: jeden Popiel, drugi Król Waza, trzeci Napoleon, oooo Nelson się pokazał na chwilę ze
    swoją armadą - poszedł teraz szukać głębszej wody.
    Kto popierdzielił baton,
    Znam taką bajeczkę: "Kto ukradł ser"
    ale żeby podwalić 4K g baton?
    O święty Aeonie - rzuć i nam po batonie, prosimy cię druhu . Mam jeszcze asekuracyjną transzę.

" Jutro" - jutro będzie inne futro, nie wierzę. Też chcę się w akcje EEX ubrać
  • Re: Artykul bankier Autor: ~uzzo [91.228.95.*]
    Ja, troszkę skubnąłem, kilkaset sztuk.
    Jak bedzie kontrakt do branży ropy i gazu na powiedzmy 20 mln to nie wiem czy zdarzę sie załapać na promocjyjna cene akcji.
    Radzę trochę mieć w rezerwie /sorry - to moje zdanie/, jest to ryzyko, że jutro się nie dokupi, ale?
    Trudno powiedzieć na ile to są fanatycy i wariaci, na ile revi się ocknie.
    To drań ale nie idiota.
    Ja tak też robię. Wziąłem pożyczkę z banku - to ułamkowy procent z tego, co uzyskam już po roku.
    Rozdzieliłem na 3 transze - 2 zrealizowałem; 10% - pozostawiłem na spłatę półroczną pożyczki i wiem na 100%
    że to ma sens.
    Chcę mieć spokój i luz
  • Re: Artykul bankier Autor: ~O_O [80.48.158.*]
    Reszta na dobrego lekarza
    uzzo powiedział:

<<Jak bedzie kontrakt do branży ropy i gazu na powiedzmy 20 mln to nie wiem czy zdarzę sie załapać na promocjyjna cene akcji.>>

- A jak sądzisz wtedy akcje wzrosną o więcej niż 30 czy może 600 groszy?
    Jeżeli będziesz miał je dzisiaj - to wzrosną . A jeśli... , to nie wzrosną
    Ta s-ka w jeden dzień potrafiła skoczyć 30%, przed miesiącem ok 20%. Czy wtedy kolarze kupią? Nie,
    będą czkali aż spadnie. A jak nie spadnie, uchyli się o 2-5% i poszybuje

Sorry, to nie moja sprawa
    O-o - jesteś cienias napędzany na ropą naftową.
    Spójrz, co się dzieje.
    70 K waszego sponsora poszło jak pieczone bułeczki. Nic nie dały.

Gdzie do lery-cho wasze obiecane dzisiaj spadki do 20-30%.
    Nikt waszych głupot nie słucha, ośmieszacie się

PS - tylko nie sądź, że to przeze mnie. Ja pokazuję fakty. Zawdzięczacie faktom, Bokunowi, EEX
    większość kupujących banków ma swoje rozeznanie i nawet nie czyta forum.
    Byłeś kiedyś na giełdzie, miałeś akcje? Oj, chyba nie. Jesteś z ulicy? To rzuć tego starego dołe-pier
    Reviego, on z was zrobi dziadów, kup po cichu choć trochę akcji i jakoś dożyjesz do końca 17,
    Ale ja już mam pakiet. Dokupuje tylko, bo promocja.
    Od dawna negocjują z tą firmą od łupków. Nie wierze, że pakowaliby pieniądze i tracili czas na te wytrzymałe mikrosfery jak kontrakt były malutki. Oczywiście mogą go podpisać równie dobrze jutro, jak i za kilka miesięcy.
    do uzzo, rozumiem i nie wyobrażam abyś nie miał akcji. Mam również i nie planowałem zakupów ale
    temperament mi nie pozwalał patrzeć i widzieć co się dzieje /szok!/ na EEX i dobrałem kredyt w C.B -
    dają na oświadczenie o zarobkach. Po 5 minutach miałem w ręce. /już pisałem jak rozdysponowałem im/,
    salute
    Wybiło sie na bardzo dużych obrotach z klinu? Pytam bo nie mam mozliwosci sprawdzic.
    uzzo napisał:

<<Od dawna negocjują z tą firmą od łupków. Nie wierze, że pakowaliby pieniądze i tracili czas na te wytrzymałe mikrosfery jak kontrakt były malutki. Oczywiście mogą go podpisać równie dobrze jutro, jak i za kilka miesięcy>>.

..i tak jest. Bokun jest pewien swego. Wie, co mówi i wie jaki jest potencjał EEX.

Dlatego, nie bojąc się wrogiego przejęcia prze jakichś tam opryszków, pokazał im środkowy palec, pożyczają prywatną
    kasę 0,62 mln zł od Rodziny. Mogliby trzymać w rezerwie i podkupić "obiecane" przez co niektórych akcje po 4, zł.
    Miałby, ja już dwukrotnie wyliczałem - uwzględniając możliwe inne kapitały - ok. 22%, czyli w sumie 40+22= 62 %.

Ale nie musi tego robić, olewa chrząszczy "w trzcinie". Jedzie dalej
    Szalony?
    Nie, doświadczony, nie patrzy na dzieciaków, jeżdżących w Lamborghini z Lessingu

Uzzo, jest ok, dzięki za dodatkowe przemyślenia, cześć
    Uzzo, w/g mnie obecnie kształtuje się formacja "bazy" poprzedniej z przed miesiąca FORMACJI "V".
    Baza może być horyzontalna lub spadkowa. Ta zapewne jest spadkową. Zobaczymy? Ale jedna jak i druga
    jest wzrostowa i zyskowna. Po przebiciu linii spadkowej - b. dynamiczna /coś los nam szykuje, tzn Bokun -
    jakiś kontrakcik z Japonii, uruchomienie nowej linii na produkty etc, zobaczymy/

Jestem opty
    Dzięki, pozdrawiam :)
    Stąd prawdopodobny skok ceny o kilkanaście, kilkadziesiąt procent.

Nie jestem fatalistą i nie do końca należy wierzyć wykresom ale formacja "V" jest jedną z najbardziej
    wiarygodnych
    Formacja "V" z bazą jest dość widoczna i dlatego spece od AT - to widzą i z niej korzystają

- W dobrym miejscu jesteśmy, nie w "punkcie" - bo co to jest?, na giełdzie to fikcja - chyba post vaktum a w
    "miejscu" a to różnica znacząca.
[x]
EKOEXPORT 0,62% 1,63 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.