Ja bym się tu doszukiwał naturalnej postaci rzeczy ... tzn inwestor przed formalnym ogłoszeniem o przejęciu chce jak najtaniej podkupić akcje a spółka w związku z tym przeciąga ogłoszenie tak długo jak tylko może...ale teraz sytuacja zacznie się zmieniać bo czasu na informacje jest z dnia na dzień coraz mniej .
Piszesz o jakimś inwestorze.Skad masz jakąkolwiek pewność że jest ktoś taki.Jak sie wejdzie na strone foty to widać same wyprzedaże po śmiesznych cenach a to oznacza że syndyk wyprzedaje wszystko poniżej cen zakupu a to nie wygląda zbyt dobrze.Gdyby był ktoś kto chce to przejąć to czy pozwoliłby wyprzedawać za bezcen coś co za chwile będzie jego własnością?
Dnia 2017-10-28 o godz. 16:44 ~Rysiek napisał(a): > Piszesz o jakimś inwestorze.Skad masz jakąkolwiek pewność że jest ktoś taki.Jak sie wejdzie na strone foty to widać same wyprzedaże po śmiesznych cenach a to oznacza że syndyk wyprzedaje wszystko poniżej cen zakupu a to nie wygląda zbyt dobrze.Gdyby był ktoś kto chce to przejąć to czy pozwoliłby wyprzedawać za bezcen coś co za chwile będzie jego własnością?
NO TO można nazwać odbieranie nadziei ..i tak do PRZEJĘCIA
Jeśli wchodzi inwestor i reorganizuje spółkę wstawia swój asortymentu lub własne marki to po co mu te foty? Jak ma na celu sprzedaż własnych produktów wysoko marżowych to nie będzie trzymał na półkach foty czy innych więc wyprzedaje po cenie zakupu więc jeśli ktoś pisze że sprzedaje po niżej zakupu to nie wiem skąd o t tym wie może pracuje tam i ma wgląd do partii towaru i cen zakupu. Lecz to tylko gadanie a tak naprawdę może wcale niema inwestora czy obcego kapitału który chce wchłonąć Fote wrzuta okaże się po nowym roku.
Rysiek umoczyles nie wiem ile... Podejrzewam siedzisz na tym forum już dłuższy czas i szukasz merytorycznej rozmowy... Jeśli chcesz się wyżalić to źle trafiłeś...lub chcesz usłyszeć że akcje będą za.dwa tyg. Po 2 zł. Zmień forum.
Dnia 2017-10-29 o godz. 12:04 ~Plajta napisał(a): > Rysiek umoczyles nie wiem ile... Podejrzewam siedzisz na tym forum już dłuższy czas i szukasz merytorycznej rozmowy... Jeśli chcesz się wyżalić to źle trafiłeś...lub chcesz usłyszeć że akcje będą za.dwa tyg. Po 2 zł. Zmień forum.
Ilośc akcji jaka mam jest raczej symboliczna więc umoczenie niewielkie.Ty zapewne posiadasz dużo więcej skoro tyle piszesz i to pod wieloma nickami.Byłem po prostu zainteresowany dyskusja na temat spółki a dokładnie jakie sa argumenty i możliwości na przetrwanie tej spółki bo było tu kilka osób które pisały o ewentualnym inwestorze ale jakoś nie wyglada to tak jakby miał być bo z bankami nie idzie sie dogadać(wyglada że to one celowo doprowadziły do upadłości i chca zlikwidować spółkę)a mozliwości spłacenia długu też nie widać choć osobiście uwazam że mogliby sprzedać kilka nieruchomości i oddać dług bankom zamiast kręcić sie w kółko.Pytanie kto stoi za bankami które celowo dążą do wyeliminowania spółki z rynku.
Rysiek...Bardzo się Cieszę ....że tak piszesz ...mam podobne zdanie i jestem w podobnej sytuacji jak Ty mam trochę akcji - i w razie "w" już dawno pogodziłem się z ewentualną stratą - chodź myślę że tak nie będzie - wejdź na stronę www.fota.pl i sprawdź na mapce rozlokowanie 8-śmiu oddziałów , które zostały porozrzucane po Polsce "tak po środku"- aby można było tak do około 150-200 km dojechać przez "sprzedawców".....więc ktoś w focie pomyślał, restrukturyzacja dobiegła już końca , koszty ograniczone do tych najlepiej funkcjonujących oddziałów, te nierentowne pozamykane(a co za tym idzie i trochę grosza odłożone na spłatę długów...), kadra ograniczona do najbardziej wartościowych pracowników...myślę , że na upartego to i z bankami fota także może się dogadać ....wcześniej płacił raty bankom - o czym głosiły wcześniej komunikaty ...kasa ze sprzedanych nieruchomości + "zaskórniaki/oszczędności z pozamykanych nierentownych oddziałów" i reszta z ewentualnych przychodów w układzie z bankami w moim odczucia także prawdopodobna - choć jeżeli bym miał dywagować - to raczej przejęcie przez inwestora , który w obecnej sytuacji przejmie "oczyszczoną i odrobaczoną " Fotę i będzie miał wszelakie podwaliny na przyszłość/reaktywacje/na odbudowywanie dawnej kondycji firmy,,,,
Być może jest jakiś inwestor ale jeśli jest to raczej stoi za bankami które przyczyniły sie do upadłości.Nie chce zgadywać ale wygląda to na wrogie przejęcie.Wystarczy spojrzeć wstecz by przekona sie że banki wypowiedziały umowe bez przyczyny bo przecież spółka funkcjonowała i spłacała raty na bieżąco.Spółka była zmuszona złożyć wniosek o upadłość a potem gdy była ogłoszona up.układowa banki wielokrotnie składały wnioski o likwidacje co oznacza że dążą do położenia spółki na kolana.Spółka wiele razy próbowała zawrzeć przedsądową ogode z bankami ale te nie chciały na nia przystać.Nawet bz inwestor FINANCO ktory rowniez zreyzygnował z powodu niemozliwosci porozumienia sie z bankami.Co ciekawe zaraz po ogłoszeniu upadłosci cały zarzad podał sie do dymisji czy to nie dziwne.Pozostaje rowniez kwestia hipotek bo banki maja przeciez zabezpieczenia na hipotekach zatem dlaczego nie zabiora nieruchomosci i zostawia społke w spokoju.Kolejne pytanie to po co Fota zrobił emisje warrantow i po co przeniosł aport na społke? no i co najciekawsze....kto kupił wszystkie akcje ktore Foty sprzedali zaraz po ogłoszeniu likwidacji?
...aż miło tu teraz zajrzeć Rysiek...reasumując wszystkie "te" nie wiadome w moim odczuciu opowiadają się "za" pozytywnym scenariuszem...podejrzewam, że zaraz po wynikach 10-11-2017r. wszyscy się oficjalnie o "tym" dowiemy...
informacja do "Rysiek" -mój nick jest od zarania dziejów taki sam nigdy nikogo nie wprowadzam w błąd i broń Boże nie wprowadzam dezinformacji . Po prostu podniosłeś dziś ważny temat wiarygodności "co niektórych" i merytorycznych wypowiedzi.
Kupowali po ok. 0,40zł i nie chcą na nich zarobić ??? zamiast dać jakieś info - nadzieję, podbić na 1 zł i wyżej i sruuuuu w ulicę. To ONI na niskich obrotach zjechali na 0,16 zł... i po co ??? Kupowali w LIKWIDACJI akcję zamiast np. PRZEDSIĘBIORSTWO Fota
Następne pytanie kto sprzedał NOWEMU akcję Foty w Likwidacji upełnomocnionej??? Komunikat podaję ze Pan Fota.
To co mnie denerwuje to zero informacji na temat kto odkupił akcje.Myśle że giełda powinna wprowadzić obowiązek informowania komu sprzedało sie duży pakiet.
Dnia 2017-10-28 o godz. 15:50 ~Spoko napisał(a): > Ja bym się tu doszukiwał naturalnej postaci rzeczy ... tzn inwestor przed formalnym ogłoszeniem o przejęciu chce jak najtaniej podkupić akcje a spółka w związku z tym przeciąga ogłoszenie tak długo jak tylko może...ale teraz sytuacja zacznie się zmieniać bo czasu na informacje jest z dnia na dzień coraz mniej .