Ja kupuję, uśredniam sobie. Czekamy na raport spokojnie, niedawno prezio sprzedawał za 60 groszy poza rynkiem , żeby spłacić część długów, a ktoś kto kupił sprawdził pewnie jakie są perspektywy. Taniej nie będzie...
Przykra sprawa, ale firma padła. Nie wiem, czy w ogóle będzie jakiś raport, ale widziałem na własne oczy- zamknięte na cztery spusty. Neo nie kłamie-nikt już tam nie pracuje.
Czy któryś z kolegów mieszkający bliżej Gliwic mógłby podjechać i sprawdzić czy faktycznie firma już jest zamknięta i ostatni wysyp akcji oznacza opuszczanie statku i robienie straty podatkowej? Ja niestety z 2 krańca PL wiec dla mnie wyprawa calodniowa. Sytuacja zaczyna wyglądać na bardzo poważna: brak jakichkolwiek informacji, raport najprawdopodobniej całkowita porażka, info od ~kici że już wszystko zamknęli porażający. Prosze pisze na: henryki3d@gmail.com. Może czas się zorganizować....
Kolego ~Btmg: numer telefonu jak wiesz jest teraz odmiejscowiony więc dzwoniąc np do Gliwic możesz rozmawiać np. ze Suwałkami. Poza tym wejście z tzw. nienacka do siedziby spółki pokazuje jej obraz: czy widzisz pracowników, czy jest ruch, możesz przed budynkiem na tzw. papierosku złapać kogoś z i3d i w ramach pogaduszek palaczy czegoś sie dowiedzieć. Zadzwonić oczywiście możesz i np. odbierze przeszkolona sekretarka która w ramach opcji: 1 pokój i 100 firm przeczyta z kartki bajeczkę że jest pięknie, wspaniale, znowu się przesunęły płatności na kolejny kwartał, są standardowe opóźnienia w płatnościach itd itd. Zatem kolego ~Btmg mieszkasz tam blisko podjedź i napisz na forum i do mnie na henryki3d@gmail.com co się rzeczywiście dzieje.
Ktoś napisze, że firma się zwija, gdy jest na minimach historycznych bo może chce wywołać panikę, a inny napisze, że może zmieniają siedzibę razem z właścicielem. Trzeba czekać na konkrety ,a nie wierzyć w wymysły z forum.
Chciałem tylko powiedzieć, że mnie nie udało się skontaktować z biurem w ostatnich dniach. Ale postaram się być w okolicy w sobotę. Dam znać jak to wygląda.
Tylko się pośpiesz, bo niedługo tam też nie będzie się pokazywał, kolejne wyroki zapadają, sprawy się toczą a oni ignorują prawomocne wyroki sądu, to się zwykle źle kończy.
pytanie po co do RN wszedł p. Głuchowski i reszta? Jeśli faktycznie firma pada to niezbyt dobrze to o nich świadczy i raczej w CV jako atut tego nie zapiszą. Tym bardziej, że żadnego oficjalnego komunikatu nie ma. Zostały 3 tygodnie do raportu, jeśli nic nowego w nim nie podadzą to może faktycznie problemy przerosły wszystkich.
Sytuacja nie jest różowa, ale może tylko wydawać się czarna. Jest kilka wątpliwości, które nie pozwalają jednoznacznie przekreślić szans spółki. 1. Uchwała o pokryciu straty z lat ubiegłych poprzez agio. Pytanie, czy wykonana a jeśli tak, to dlaczego notowania nie są na ciągłych. 2. Struktura akcjonariatu - tu nie straci przede wszystkim tzw. "ulica". 3. Osoby w RN uprawdopodobniające emisję. 4. Spółka ma jednak jakieś dokonania i doświadczenie, robiła projekty dla poważnych odbiorców. 5. To, co wydaje się świadczyć o końcu, może świadczyć tylko o nowym początku (siedziba). 6. Kto kupił od prezesa 200.000 bezwartościowych akcji po 0,87?
Kolejne 500k po 80 groszy poszło.
Pracownicy i3d przechodzą do Farm51. Tu też szansa na alians i stworzenie jednego z większych graczy na rynku VR w Europie.
Sprzedaje akcje żeby mieć na komornika. Krzyż mu na grób. Taką fajną spółkę położyć. Ja straciłem ponad 50% (wczoraj sprzedałem), są pewnie tacy co więcej. Chyba w ogóle powinno iść jakieś info wg. zasad. Nie chce mi się tym zajmować, ale może się komuś przysłużyli bardziej. Moim zdaniem kompletne zaprxestanie działalności operacyjnej, brak pracowników itp, to jest coś o czym akcjonariuszy się niezwłocznie informuje. Nadaje się do KNF jak najbardziej...:(
Chyba część osób nie kuma. Ta spółka padła, nie ma komputerów, ludzi, ani nawet tabliczek, bo nie płacili czynszu więc ich wywalili. Może ktoś inny podjedzie do siedziby to zobaczy na własne oczy. Albo dzwońcie, może ktoś akurat odbierze podczas zbierania papierów...
no bardziej prostego naganiania juz dawno nie widzialem .... a na forum to pilujesz tego "bankruta" z nudów, tak bezinteresownie oczywiscie .... dobrze "poinformowany" jestes, he he
Czy Ty na prawde myslisz ze wszyscy czerpią wiedzę z tego forum ?
Kupuj więcej i szybciej, bo ci ktoś zabierze. Naganiać to może twoja mamcia na swoje usługi. Sam się dałem nabrać to mówię co widziałem na własne oczy, nie każdy innych nagania, żeby zrobić kółeczko lub wcisnąć śmiecia innym, którego się nie da pozbyć.
Każdy może się sam do firmy się przejechać lub zadzwonić - nie słuchajcie naganiaczy. Nie informowali o zmianie siedziby, mają ten sam adres i te same telefony. Problem jest taki, że biura są praktycznie opróżnione i firma po prostu nie działa. Jest asystentka porządkująca papiery i podobno prezesi wpadają raz na kilka dni na godzinę-dwie. Nie ma żadnych pracowników. Może ktoś ich kupi, może się reaktywują, ale w tym momencie wygląda to na upadłość i tyle.
Kici, daleki jestem od namawiania do zakupów, sam siedzę tu z dużą stratą i nie uśredniam w dół. Ale sytuacja wcale nie jest jednoznaczna, jest mała szansa na zwrot w sytuacji spółki. Powiedz mi, jak sobie tłumaczy ostatnie duże transakcje sprzedaży akcji? Kto by je kupował, wiedząc, że upadłość tuż tuż?
To było do "gracza". Szczerze, nie wiem, mogli kupić omamieni dłużnicy w zamian za cesję wierzytelności, nie znamy szczegółów transakcji, a mógł kupić znajomek, żeby poszło info - "ktoś kupił za 80 groni, kto się zna i wie jaka jest wartość spółki, więc kupujmy np. za 60, bo to okazja jakich mało" i teraz pakuje je w rynek, żeby nie musiało iść info, że prezes sprzedaje, za 39, czy 38 groni...a może ktoś faktycznie ktoś coś zrobi z tym co zostało ze spółki. Wszystko się okaże w raporcie, zobaczymy przychody i bilans. Coś muszą napisać. Ja straciłem 5 cyfrową kwotę na nich i stwierdziłem, po tym czego się dowiedziałem, że nie trzymam dalej. Ale masz rację, w tej chwili może warto potrzymać, bo kapitalizacja mała. Może mają jakąś wartość likwidacyjną, albo ktoś przejmie firmę. Dla mnie osobiście ryzyko za duże, bo zaraz może być 1 grosz.
No jasne, kupił pól banki po 2krotnie zawyżonej cenie żeby w konia zrobić drobnicę która czyta tylko bankiera, podłogę itp lektury ...
A nie za dużo tych teorii spiskowych?
Rzecz w tym, że nie po zawyżonej cenie, bo gdyby chciał ściągnąć z rynku to kurs by chyba skoczył do 5zł. Natomiast nie można niestety wykluczyć machlojek, nasza giełda nie takie numery widziała.