• Dyrektor Autor: yorgus25 [91.195.57.*]
    Ciekawe, czy nadal pracuje i ile zarabia ten dyrektor, którego premia była uzależniona od jak najwyższego kursu spółki??
    Chłop cały rok bez premii :)
  • Re: Dyrektor Autor: ~Robinson [188.146.45.*]
    Dzisiaj dostał akcje jeśli się nie myle.
  • Re: Dyrektor Autor: ~xxx [95.49.89.*]
    kupił akcje
  • Re: Dyrektor Autor: yorgus25 [91.195.57.*]
    Który był miał dostać premię za utrzymywanie wysokiego kursu?? Drozd, czy Lindberg??
  • Re: Dyrektor Autor: ~kad [213.17.183.*]
    Dyrektor wiedzial duzo wczesniej co sie swieci. Dlatego on jak i kadra zarzadzajaca sprzedala akcje na podbitce.
  • Re: Dyrektor Autor: ~marioxx [91.246.66.*]
    Gdzie czytałeś taką informację , gdyby tak się stało byłby komunikat.
  • Re: Dyrektor Autor: ~voodz [89.64.60.*]
    Nicklas Lindberg - do wartości kursu doliczają wszystkie dywidendy i od tego jest uzależniona jego premia,
    kwestia natomiast nabycia przez nich akcji - przy ich zarobkach i premiach to raczej dla nich nie ma znaczenia - pewnie im za to większą premie przyznają i potraktują jako PR i uspokojenie akcjonariatu - bo przeciez prezes sam też ma pieniądze w akcjach... a tak tego nie można traktować, bo jego zarobki to tak jak kowalski by trzymał z 50 tys w akcjach echo...poza tym wydaje mi się, że to jeszcze mogą nie być minima...coś cicho o sprzedaży biurowców, i zaciągane kolejne kredyty i emisje obligacji.. wiec jeżeli będzie kolejna dywidenda to juz w ogóle się rozjedzie np C/WK i potem cokolwiek będzie powodować skoki raz w 1 raz w 2 stronę,
    zastanawiam się czy np nie chodzi o dalsze zadłużanie spółki i obniżanie jej wartości celem potem np wycofanie z giełdy po wezwaniu za niewielkie pieniądze... sam nie wiem,...trochę wszystko jest dziwne
    Tak sytuacja przypomina mocno gpre mocny zwał przeczolganie po minimach pól roku i wezwanie po cenie niższej niż debiut. Rozpierducha kreowana wiadomo przez kogo, wszystko potrafią stworzyć w zależności co potrzebują, jak bogowie bawiacy się w kości.
  • Re: Dyrektor Autor: ~Echoes [213.108.80.*]
    Voodzu, ja pisałem już dawno, że działanie spółki wskazuje na zamiar wyjścia z giełdy. Natomiast obecnie jest to jawne działanie na szkodę spółki. Zadłużanie i wypłacanie dywidend jednocześnie. Przecież za to prokurator grozi, co oni robią ? To przecież do niedawna był czołowy developer w Polsce. Nawet dzisiaj chwalą się, że są największym developerem,a tu za chwilę bankrut będzie.
    Dnia 2017-10-20 o godz. 18:37 ~Echoes napisał(a):
    > Voodzu, ja pisałem już dawno, że działanie spółki wskazuje na zamiar wyjścia z giełdy. Natomiast obecnie jest to jawne działanie na szkodę spółki. Zadłużanie i wypłacanie dywidend jednocześnie. Przecież za to prokurator grozi, co oni robią ? To przecież do niedawna był czołowy developer w Polsce. Nawet dzisiaj chwalą się, że są największym developerem,a tu za chwilę bankrut będzie.

jeżeli dalej będą podążać tą ścieżką to w przyszłym roku czeka nas pewnie emisja akcji......PR jest fajny, konferencje, sponsoring, w zeszłym roku było mówione o rekordach, w tym roku znowu mowa o rekordach...no przepraszam ale pamiętam wypowiedzi i z zeszłego i z tego roku ... i trochę jest to zabawne, szczególnie w połączeniu z faktycznymi cyframi,
    sprzedaż np biurowców czy mieszkań też trochę daje do życzenia w momencie gdy, cała ich wartość jest w bieżącej wycenie (zysk również), a w przypadku projektów w budowie, już też częściowo ujęte .... więc nie można oczekiwać, aż tak dużych zysków szczególnie, że na wszystko teraz są kredyty i dodatkowo współfinansowane w min 25%, czyli 25% zysków należy się komuś oraz odjąć należy koszty kredytu..
    więc jak dla mnie, to jeszcze nie jest dołek,
    z drugiej strony ciągle zatrudniają kolejne osoby....doszło kilkadziesiąt etatów... więc chyba po coś są potrzebni, jednakże pensje oraz koszty dodane też trochę zjedzą...
    jestem przekonany, że część projektów będzie miała przesunięte terminy sprzedaży...
    z kolei info z EPP o zakupie galerii, trochę też psuje obraz... emisja akcji itp... jeżeli nie będzie sprzedaży reszty pakietu akcji to jego wartość spadnie, a jeżeli będzie to kurs na chwile będzie miał podbitkę, a potem zanurkuje na nowa minima i na 4 po dywidendach już nie wrócimy, problem też może być później ze sprzedażą libero i itd...GPRE też nie ma środków na zakup biurowców,, a EPP miało ROFO na które nie będzie miało pieniędzy...
    generalnie jeżeli nie ma jakiegoś magika to może nie być za ciekawie...
    zagadka
    https://stooq.com/t/bt/?s=ech
    jak uważacie jak bardzo to może wpłynąć na FF? 13 transakcji więc teoretycznie mogło zakupić 13 podmiotów lub mniej jeżeli ktoś w 2 lub więcej transzach zebrał... więc jak to nam drastycznie zwiększy FF?
  • Re: Dyrektor Autor: ~axaa [87.207.157.*]
    Dnia 2017-10-20 o godz. 19:51 ~voodz napisał(a):
    > zagadka
    > https://stooq.com/t/bt/?s=ech
    > jak uważacie jak bardzo to może wpłynąć na FF? 13 transakcji więc teoretycznie mogło zakupić 13 podmiotów lub mniej jeżeli ktoś w 2 lub więcej transzach zebrał... więc jak to nam drastycznie zwiększy FF?

Jeśli Echo ma być wg Voodza w złej kondycji finansowej to nasuwa się pytanie:

KTO WYKŁADA GRUBE MILIONY NA ZAKUP SPÓŁKI W ZŁEJ KOND. FINANSOWEJ??
    I zakupił 40mln akcji/Wariat jakiś?Czy co?
    Dnia 2017-10-20 o godz. 20:19 ~axaa napisał(a):
    > Dnia 2017-10-20 o godz. 19:51 ~voodz napisał(a):
    > > zagadka
    > > https://stooq.com/t/bt/?s=ech
    > > jak uważacie jak bardzo to może wpłynąć na FF? 13 transakcji więc teoretycznie mogło zakupić 13 podmiotów lub mniej jeżeli ktoś w 2 lub więcej transzach zebrał... więc jak to nam drastycznie zwiększy FF?
    >
    > Jeśli Echo ma być wg Voodza w złej kondycji finansowej to nasuwa się pytanie:
    >
    > KTO WYKŁADA GRUBE MILIONY NA ZAKUP SPÓŁKI W ZŁEJ KOND. FINANSOWEJ??
    > I zakupił 40mln akcji/Wariat jakiś?Czy co?

np OFE lub TFI do których napływają miliony, dzięki symbolicznemu oprocentowaniu lokat

wczoraj za właściwy kurs uważono 5.x
    dziś jest to 4,6 sugerując się ceną transakcji
    jaki będzie wkrótce... czas ...
    Sugerujesz kreatywna ksiegowosc ze strony Echo?

nic nie można sugerować.... w przyszłym miesiącu wyniki za 3q, coś więcej będzie wiadomo,
    ale też podnoszenie siebie na duchu faktem, że ktoś kupił 40 mln akcji... każdy kij ma 2 końce... w ogłoszeniach było, że chcą sprzedać znacznie więcej, więc czyżby nie było chętnych, ? jeżeli tak szybko po ogłoszeniu ilości stwierdziliby, "w sumie sprzedajmy mniej niż połowę którą chcieliśmy" to po co to zamieszanie?

Możesz vodzu wytłumaczyć , przecież w tych pokreconych komunikatach pisali ze do pewnej ilości nie muszą robić prospektu i dlatego na Polskim rynku mieli puścić cześć jak rozumiem te 40mil a reszta ma trafić do zagranicy. Czy ja nic nie zrozumiałem?
    Dnia 2017-10-21 o godz. 07:02 ~Robinson napisał(a):
    > Możesz vodzu wytłumaczyć , przecież w tych pokreconych komunikatach pisali ze do pewnej ilości nie muszą robić prospektu i dlatego na Polskim rynku mieli puścić cześć jak rozumiem te 40mil a reszta ma trafić do zagranicy. Czy ja nic nie zrozumiałem?

generalnie wiele stron jakoś tak częściowo to przedstawiła....
    najlepiej chyba po prostu przeczytać ten link
    http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,368705
    W nawiązaniu do raportów bieżących nr 33/2017 z 26 września 2017 r., nr 38/2017 z 4 października 2017 r. oraz nr 50/2017 z 17 października 2017 r., Echo Investment S.A. _"Spółka" lub "Echo"_ niniejszym zawiadamia, że w dniu dzisiejszym Spółka została poinformowana przez swojego głównego akcjonariusza – Lisala sp. z o.o. _"Akcjonariusz Sprzedający"_ – o łącznej liczbie istniejących akcji Spółki, które Akcjonariusz Sprzedający zbędzie w ramach bądź w związku z niewymagającą sporządzenia dokumentu ofertowego ofertą akcji Spółki, o której Spółka poinformowała w raporcie bieżącym nr 50/2017 z 17 października 2017 r. _"Oferta"_.

Teraz jeżeli ja to prawidłowo rozumiem to sprzedaży uległo 40,8m akcji - nic więcej nie będzie sprzedawane...jeżeli tak to czemu ogłaszali że do ponad 136m są rozważania, i dlaczego ta liczba została zmniejszona? nie było chętnych? nie ma takiej potrzeby ? skoro robili to dla FF jak sie zarzekają... to nagle w ostatniej chwili im wyszło inaczej?... poza tym nie do końca rozumiem idei zwiększenia FF poprzez sprzedaż 10% akcji dla 13 podmiotów...przecież te podmioty nie wrzucą tego na rynek...
    Bo w Echo przerazili sie spadkiem akcji oraz negatywnym PRem?;)
    RE do Voodza/Proszę mi wierzyć.Na Echo zarobiłem takie pieniądze że bez żalu mogę sprzedać akcje po każdej cenie/To po pierwsze
    Po drugie/Sugerowanie że się pocieszam iż ktoś kupił 40mln akcji wykładając 184mln pln bo to są OFE lub TFI" które mają napływ pieniędzy dzięki niskim stopom procentowym" JEST PO PROSTU NIEPOWAŻNE sic!
    Ceniłem dotąd pana merytoryczne i fachowe wypowiedzi- do wczorajszego wpisu o OFE i TFI które jakoby wg. pana WRZUCAJĄ PIENIĄDZE KLIENTÓW W BŁOTO LUB NISZCZARKĘ PAPIERU SIC
    P.Pana /Czasem warto się zastanowić CO SIĘ PISZE nawet na forum
    Dalej/Sytuacja w spółce jest niejasna/T nie ulega kwestii ; ale jaka jest w rzeczywistości , to wie tylko kilka osób ze ścisłego kierownictwa
    Dalej/Sugerowanie że prezesi kupili akcje za kilka milionów bo" i tak im to spółka zrekompensuje premiami" ???
    No prosze pana! Trochę POWAGI!
    Fakt zakupu akcji spółki przez ścisłe kierownictwo ZAWSZE był dobrze odbierany przez tzw. akcjonariat szeroki
    Dalej/Deprecjonuje pan fakt że EPP zakupiło kilkanaście galerii handlowych za kilka miliardów pln/Zupełnie nie rozumiem pana!
    Na koniec słynne posługiwanie się C/WK; no chyba to nie jest najważniejszy wskażnik jeśli zbudowane wartości czyli nieruchomości są zbywane, tak?
    A tak na sam koniec/Wydaje mi się że odkąd pan zredukował zaangażowanie w Echo , zmienił sie też pana ton i opinia o Echo/
    Ja nie zmieniam zapatrywania na spólkę/Pozdrawiam

• Re: Dyrektor Autor: ~frodo [93.105.230.*]
    Popieram Pana axaa w pełni. Nie udzielam się często ale też zauważyłem że jeszcze na początku roku Pan voodz pisał inaczej... dopóki nie sprzedał przed dywidendą w czerwcu... widocznie jeszcze nie odkupił . Ale wracając do Echo to czemu wszyscy się spodziewali że puszczą pakiet 136 mln akcji?? przecież napisali że rozważają sprzedaż do 136 mln co nie znaczy że właśnie tyle puszczą.
  • Re: Dyrektor Autor: ~blee [213.17.183.*]
    Przez te 'rozwazania' mamy spadek wartosci akcji oraz chaos wizerunkowy spolki...
    Dnia 2017-10-21 o godz. 14:58 ~blee napisał(a):
    > Przez te 'rozwazania' mamy spadek wartosci akcji oraz chaos wizerunkowy spolki...

Tak, zgadzam się!

Dnia 2017-10-21 o godz. 14:42 ~frodo napisał(a):
    > Popieram Pana axaa w pełni. Nie udzielam się często ale też zauważyłem że jeszcze na początku roku Pan voodz pisał inaczej... dopóki nie sprzedał przed dywidendą w czerwcu... widocznie jeszcze nie odkupił . Ale wracając do Echo to czemu wszyscy się spodziewali że puszczą pakiet 136 mln akcji?? przecież napisali że rozważają sprzedaż do 136 mln co nie znaczy że właśnie tyle puszczą.

Na początku roku nie było dodatkowej dywidendy w postaci 50 gr- kasa która uciekła ze spółki, oraz zadłużenia, które wzrastało jak i pewnych dodatkowych informacji z EPP, GPRE
    rozumiem że lepiej się czyta tylko same dobre info, ale nie można też zakładać, że wszystko jest super gdy tak nie jest,
    kilkakrotnie pisałem o spadkach, które później nastąpiły i za każdym razem spotykam się z wrogością...ok nie muszę się udzielać na forum

• Re: Dyrektor Autor: pytek21 [78.10.162.*]
    Dnia 2017-10-21 o godz. 16:55 ~voodz napisał(a):
    > Na początku roku nie było dodatkowej dywidendy w postaci 50 gr- kasa która uciekła ze spółki, oraz zadłużenia, które wzrastało jak i pewnych dodatkowych informacji z EPP, GPRE
    > rozumiem że lepiej się czyta tylko same dobre info, ale nie można też zakładać, że wszystko jest super gdy tak nie jest,
    > kilkakrotnie pisałem o spadkach, które później nastąpiły i za każdym razem spotykam się z wrogością...ok nie muszę się udzielać na forum

Czekaj, czekaj. Mi się podoba to co piszesz, bo się sprawdza dosyć. Miałem trochę wątpliwości i tak czekałem że 7% z hakiem straciłem na tej spółce potem poszła informacja o poprawieniu FF, to już szybko przekonało do sprzedaży. Takiej bzdury to dawno nikt nie próbował wcisnąć akcjonariuszom.

A w jakich spółkach siedzisz obecnie voodzu? Widzę że dokładniej się interesujesz to można pogadać :-)

• Re: Dyrektor Autor: ~voodz [89.64.59.*]
    Dnia 2017-10-21 o godz. 23:21 pytek21 napisał(a):
    > Dnia 2017-10-21 o godz. 16:55 ~voodz napisał(a):
    > > Na początku roku nie było dodatkowej dywidendy w postaci 50 gr- kasa która uciekła ze spółki, oraz zadłużenia, które wzrastało jak i pewnych dodatkowych informacji z EPP, GPRE
    > > rozumiem że lepiej się czyta tylko same dobre info, ale nie można też zakładać, że wszystko jest super gdy tak nie jest,
    > > kilkakrotnie pisałem o spadkach, które później nastąpiły i za każdym razem spotykam się z wrogością...ok nie muszę się udzielać na forum
    >
    > Czekaj, czekaj. Mi się podoba to co piszesz, bo się sprawdza dosyć. Miałem trochę wątpliwości i tak czekałem że 7% z hakiem straciłem na tej spółce potem poszła informacja o poprawieniu FF, to już szybko przekonało do sprzedaży. Takiej bzdury to dawno nikt nie próbował wcisnąć akcjonariuszom.
    >
    > A w jakich spółkach siedzisz obecnie voodzu? Widzę że dokładniej się interesujesz to można pogadać :-)
    >

np lotos
    jeżeli naprawdę Ciebie to interesuje to zerknij na date i post z tego wątku
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=5565193&strona=1
    w innych przypadkach raczej unikam odchodzenia od tematu danej firmy - do której dane forum należy
[x]
ECHO -0,75% 5,28 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.