Dnia 2017-10-21 o godz. 07:02 ~Robinson napisał(a):
> Możesz vodzu wytłumaczyć , przecież w tych pokreconych komunikatach pisali ze do pewnej ilości nie muszą robić prospektu i dlatego na Polskim rynku mieli puścić cześć jak rozumiem te 40mil a reszta ma trafić do zagranicy. Czy ja nic nie zrozumiałem?
generalnie wiele stron jakoś tak częściowo to przedstawiła....
najlepiej chyba po prostu przeczytać ten link
http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,368705
W nawiązaniu do raportów bieżących nr 33/2017 z 26 września 2017 r., nr 38/2017 z 4 października 2017 r. oraz nr 50/2017 z 17 października 2017 r., Echo Investment S.A. _"Spółka" lub "Echo"_ niniejszym zawiadamia, że w dniu dzisiejszym Spółka została poinformowana przez swojego głównego akcjonariusza – Lisala sp. z o.o. _"Akcjonariusz Sprzedający"_ – o łącznej liczbie istniejących akcji Spółki, które Akcjonariusz Sprzedający zbędzie w ramach bądź w związku z niewymagającą sporządzenia dokumentu ofertowego ofertą akcji Spółki, o której Spółka poinformowała w raporcie bieżącym nr 50/2017 z 17 października 2017 r. _"Oferta"_.
Teraz jeżeli ja to prawidłowo rozumiem to sprzedaży uległo 40,8m akcji - nic więcej nie będzie sprzedawane...jeżeli tak to czemu ogłaszali że do ponad 136m są rozważania, i dlaczego ta liczba została zmniejszona? nie było chętnych? nie ma takiej potrzeby ? skoro robili to dla FF jak sie zarzekają... to nagle w ostatniej chwili im wyszło inaczej?... poza tym nie do końca rozumiem idei zwiększenia FF poprzez sprzedaż 10% akcji dla 13 podmiotów...przecież te podmioty nie wrzucą tego na rynek...