• Koń zacznie ciagnąć Autor: ~Cudofix [31.0.87.*]
    I tyle w temacie

W temacie wiecie co a jak nie to zostaje grzebania w śmietnikach

Lejce w dłoń!

• Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~edek_z_krainy_kredek [5.226.103.*]
    Spokojnie, korekty nie było. Bedzie dobrze...
    -naganiacz-
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~zxc [87.206.111.*]
    już ciągnie
    ... jest korekta, na to czekaliśmy
    sprawdzimy moje umiejętności i zaraz zobaczymy kto się mylił ... kolego
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~wisielec [89.64.16.*]
    Tak jest korekta tego poteznego wzrostu - tylko jakos nie widac chetnych do kupowania po taniosci ???
    Wedlug mnie wzrosloby i to bardzo i kupilbym to za wszystkie pieniadze - ale pod warunkiem, ze odszedlby
    z tej spolki prezes.
    To kup tyle, żeby go wykopać mój drogi kolego. Masz moje głosy. Podobnież 5% decyduje na walnym ;-)
    Szanowny kolega raczy sobie kpic ??? - a co z wiszacymi jak miecz DAMOKLESA poteznymi emisjami
    akcji bez prawa poboru ??? Czy kolega jest w stanie wytlumaczyc mi dlaczego REVICO S.A. sprzedalo
    akcje i to jak szacuje nie z zyskiem lecz ze strata ??? - no sprzedali wyzej ale przeciez niewiele wyzej niz jest teraz ???
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~też_ubrany [31.1.81.*]
    Dnia 2017-10-19 o godz. 17:26 ~wisielec napisał(a):
    > Szanowny kolega raczy sobie kpic ??? - a co z wiszacymi jak miecz DAMOKLESA poteznymi emisjami
    > akcji bez prawa poboru ??? Czy kolega jest w stanie wytlumaczyc mi dlaczego REVICO S.A. sprzedalo
    > akcje i to jak szacuje nie z zyskiem lecz ze strata ??? - no sprzedali wyzej ale przeciez niewiele wyzej niz jest teraz ???

Jaka emisja i dla kogo?Skąd takie newsy?
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~ez [188.146.128.*]
    Straszą ci sami naganiacze od lat... Spokojnie, powinno być dobrze w krótkim terminie, 3 miesiące z AT, a czy będzie , to zobaczymy bo to spółka dziwna, choć i tak bardziej przewidywalna niż kilka lat temu ;)
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~też_ubrany [31.1.209.*]
    Dnia 2017-10-19 o godz. 22:35 ~ez napisał(a):
    > Straszą ci sami naganiacze od lat... Spokojnie, powinno być dobrze w krótkim terminie, 3 miesiące z AT, a czy będzie , to zobaczymy bo to spółka dziwna, choć i tak bardziej przewidywalna niż kilka lat temu ;)

Dokładnie,jedno dobre strategicznie info i startujemy na 5 zeta.Warto poczekać.
    No przeciez emisje sa juz uchwalone - tylko trzeba chciec sobie to przeczytac.
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~Edek_z_krainy_kredek [37.47.14.*]
    No kolego masz rację, na tym właśnie polega giełda. Co najgorsze po inwestycjach zazwyczaj się grzebie w koszach. Choć tu każdy ma swoje doświadczenia.
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~ez [188.146.128.*]
    Niezłe ma kolega doświadczenia z inwestowaniem. Gratuluje.
    PS. Widać , że ktoś tym kursem steruje i tylko kwestia czasu kiedy to zacznie lecieć w górę, myśle , że nie długo, a choćby i długo to co to zmienia jeśli śpią na kasie i chcą kupować PZT. Ktoś się tym zainteresuje w końcu na poważnie, także spokojnie. Przecież strat nie przynoszą na razie, plus ciągle i zyski w raportach.
    Chlopie - wroc sie o kilka lat wczesniej i zobacz o czym wtedy pisalo, ze mieli kupowac - a na czym w koncu sie zakonczylo.
    tu odkad jestem to cos jest kupowane w zamian za nowe emisje lub inaczej - tylko wytlumacz mi dlaczego zyski byly wieksze
    gdy zajmowali sie dzialalnoscia podstawowa ??? Kursem ktos steruje - no odkrywcze to nie jest tu kursem zawsze opiekowali sie
    jacys patroni i czlonkowie walac w rynek ile wlezie.
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~ez [188.146.163.*]
    O jakich emisjach mówisz , bo z tego co widze to jest te 20mln akcji i tyle, kupują i sprzedają drożej, z tego co widze.
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~ez [188.146.163.*]
    Aaaaa i nie mam zwyczaju wracać do tego co było wcześniej, interesuje mnie przyszłość i dzień dzisiejszy...
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~Mutant [188.146.67.*]
    a ja nie potrafię zrozumieć z jakiego powodu spółka generująca zysk, posiadająca spory majątek i wyspecjalizowany kapitał ludzki jest wyceniana niżej od start upów .....

wg mnie tu idzie gra o coś co my leszcze ( w tym także i ja) nie mamy pojęcia.

Na pewno nie chodzi tutaj o wysokość kursu - zwróćcie proszę uwagę iż od września jest płasko i bez obrotu ,a od połowy lipca gdzie był tzw skok na 1.8 jest coraz niżej.

Dodatkowo spółka nie reaguje na pozytywne informacje, a tych już trochę opublikowanych było w ostatnich trzech miesiącach.

To jest dla mnie niezrozumiałe
    Dnia 2017-10-20 o godz. 09:29 ~Mutant napisał(a):
    > a ja nie potrafię zrozumieć z jakiego powodu spółka generująca zysk, posiadająca spory majątek i wyspecjalizowany kapitał ludzki jest wyceniana niżej od start upów .....
    >
    > wg mnie tu idzie gra o coś co my leszcze ( w tym także i ja) nie mamy pojęcia.
    >
    > Na pewno nie chodzi tutaj o wysokość kursu - zwróćcie proszę uwagę iż od września jest płasko i bez obrotu ,a od połowy lipca gdzie był tzw skok na 1.8 jest coraz niżej.
    >
    > Dodatkowo spółka nie reaguje na pozytywne informacje, a tych już trochę opublikowanych było w ostatnich trzech miesiącach.
    >
    > To jest dla mnie niezrozumiałe

Przyjdzie dzień kiedy ta zagadka sie wyjaśni ale wtedy cena będzie zdecydowanie milsza dla naszego portfela
    To, że spółka notowana jest coraz niżej w trendzie bocznym nie jest niczym dziwnym a analogicznym do wielu spółek. Analogiczny jest również brak reakcji zarządu na niską wycenę spółki. Nielogiczne jest tylko to dlaczego zarząd na to pozwala ;-) kiedy powinien dbać o akcjonariat i to aby spółka była ceniona na rynku?
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~Mutant [188.146.67.*]
    może ktoś gra na spadkach... kilka groszy w górę i w dół
    A czy moze byc celowo notowana w tym trendzie, zeby ustalic okreslona cene nowych emisji ???
    A to co napisales nizej - no nie rozsmieszaj mnie chlopie - bo mam zajady.
    Zycze milego dnia - edek z krainy kredek i wszystkim innym.

Dnia 2017-10-20 o godz. 11:38 ~wisielec napisał(a):
    > A czy moze byc celowo notowana w tym trendzie, zeby ustalic okreslona cene nowych emisji ???
    > A to co napisales nizej - no nie rozsmieszaj mnie chlopie - bo mam zajady.
    > Zycze milego dnia - edek z krainy kredek i wszystkim innym.
    >

Jaki ty ograniczony jesteś wisielec.Emisja ,a emisja.Jeśli bedzie emisja hipotetycznie pod nowego dużego inwestora branżowego to strzał w 10-tke i mamy 5 zeta w dwa tygodnie,inaczej rzecz się ma jeśli zrobią emisję z pp bo to ubieranie ulicy ale tutaj jest za mały ff żeby mogli sobie na to pozwolić.Maja kasę i trzeba czekać na jakieś ruchy.
    Cena jest dobra,a że trzymają za mordę kurs(273) to chyba każdy już zauważył.Myślę,że delikatnie ktos zbiera akcjie niż dystrybuuje
    Dobry czlowieku - nie ublizaj mi bo ja Ci nie ublizam.
    Pokaz mi gdzie jest napisane, ze te emisje beda tylko hipotetycznie.
    Pokaz mi gdzie jest to napisane, ze beda dla duzego inwestora branzowego.
    Emisja z pp - no faktycznie tez jest uchwalona ale malutka.
    "Maja kase" - jak bys tak byl uprzejmy uscislic kto ma ta kase i kiedy zrobi tu a nie gdzie indziej jakies ruchy.
    Cena jest dobra - pytanie tylko jaka cena i kiedy bedzie dobra i dla kogo ???
    A jak widzisz tu taka drogocenna perle to dlaczego nie sprzedajesz wszystkiego co masz i nie kupujesz jej ???
    Dnia 2017-10-20 o godz. 12:06 ~wisielec napisał(a):
    > Dobry czlowieku - nie ublizaj mi bo ja Ci nie ublizam.
    > Pokaz mi gdzie jest napisane, ze te emisje beda tylko hipotetycznie.
    > Pokaz mi gdzie jest to napisane, ze beda dla duzego inwestora branzowego.
    > Emisja z pp - no faktycznie tez jest uchwalona ale malutka.
    > "Maja kase" - jak bys tak byl uprzejmy uscislic kto ma ta kase i kiedy zrobi tu a nie gdzie indziej jakies ruchy.
    > Cena jest dobra - pytanie tylko jaka cena i kiedy bedzie dobra i dla kogo ???
    > A jak widzisz tu taka drogocenna perle to dlaczego nie sprzedajesz wszystkiego co masz i nie kupujesz jej ???

Napisałem hipotetycznie dla inwestora branżowego,hipotetycznie bo nie wiem,może dla finansowego ,a może wcale.
    Cena jest w okolicach minimum rocznych,a nic złego się nie stało i nie widać żadnych zagrożeń.
    Dlaczego nie kupię za wszystko?Bo to jest tylko giełda i pamiętam dobrze 2008/09.W każdym razie moim sktomnym zdaniem warto część portfela tutaj zaiwestować po obecnych cenach.Szacuję ,ze prawdopodobieństwo zysku do straty to 10/1
    No ok a co zrobisz jak hipotetycznie nastapilo by przejecie niezwykle wspanialej spolki - " Choinkowe Ubieranie Jelonka Sp. z o.o.
    o wartosci ksiegowej 5 000 000 zl w zamian za emisje nowych 50 000 000szt. akcji ??? - ja juz wiem co bym zrobil
    zrobil bym to co wczesniej jak byly tu milionowe emisje nowych akcji - czyli nic.
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~też_ubrany [37.248.23.*]
    Po pierwsze musieliby sie wszyscy większosciowi na to zgodzić,a to w tej chwili raczej nie przejdzie.
    Oczywiście tak zakładam dlatego sie ubrałem w paltko po 1,58 i grzecznie czekam.Pewnie spytasz dlaczego nie usredniam jak jest tak "tanio",ano dlatego,ze nie zwykłem uśredniać w dół,a tylko pycha spowodowała,ze nie ustawiłem stopów.
    A jacy tu sa wiekszosciowi - Walton, ktory ma ponad 5 % ???
    Ja osobiscie licze na ten najblizszy tydzien - bo jesli nie to trzeba bedzie rozwazac nawet i takie scenariusze.
    Choinka wisi - czesc sie z niej odwiesila ze strata i nie wchodzila ponownie, czesc jak ja weszla ponownie - tu nikt
    dokladnie nie wie kto ma teraz akcje i czy nie beda chcieli ubierac jej dalej - tez mam nadzieje, ze nie.
    Dnia 2017-10-21 o godz. 13:34 ~wisielec napisał(a):
    > A jacy tu sa wiekszosciowi - Walton, ktory ma ponad 5 % ???
    > Ja osobiscie licze na ten najblizszy tydzien - bo jesli nie to trzeba bedzie rozwazac nawet i takie scenariusze.
    > Choinka wisi - czesc sie z niej odwiesila ze strata i nie wchodzila ponownie, czesc jak ja weszla ponownie - tu nikt
    > dokladnie nie wie kto ma teraz akcje i czy nie beda chcieli ubierac jej dalej - tez mam nadzieje, ze nie.

https://stooq.pl/q/h/?s=chs tu jest najbardziej aktualny.
    Mamy oficjalnie 21% ff,jeśli policzysz ostatnie pakiety to zostaje tyle co kot napłakał.Praktycznie cały ff poparkowany na słupy.Takie ruchy w akcjonariacie wyprzedzają jakieś zdarzenia.Zakładam,że będą to zdarzenia,które dmuchną kursem na 5 zeta,a czy to będzie przyszły tydzień czy miesiac,nie wiem.Poczekam
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: replica [78.88.209.*]
    > https://stooq.pl/q/h/?s=chs tu jest najbardziej aktualny.
    > Mamy oficjalnie 21% ff,jeśli policzysz ostatnie pakiety to zostaje tyle co kot napłakał.Praktycznie cały ff poparkowany na słupy.Takie ruchy w akcjonariacie wyprzedzają jakieś zdarzenia.Zakładam,że będą to zdarzenia,które dmuchną kursem na 5 zeta,a czy to będzie przyszły tydzień czy miesiac,nie wiem.Poczekam

Stary bzdury wklejasz odnośnie struktury akcjonariatu tego śmiecia. Aktualny http://chemoservis.pl/struktura-akcjonariatu
    Poza tym nie ma już takiej spółki jak Petroeltech S.A. https://www.elektroinzynieria.pl/wiadomosci-i-komunikaty/zmiana-nazwy-firmy-petroeltech-60529-10, tylko było Revico którego już nie ma w akcjonariacie.
    Czekaj dalej...
    Raunds jest w 100%zalezny od Revico,które wcześniej nazywało się PETROELTECH.To,ze zmieniło nazwę to nie znaczy że nie istnieje.Co do reszty to chyba masz racje ale poczekam.Giełda to piekielne miejsce,a Waltn to czyste zło,zobaczymy.
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~Prezes [37.248.160.*]
    Witam

Dziwne są tutaj ruchy. Nie wiadomo o co chodzi. Nie wiadomo czy upłynnili akcje czy w rynek czy ktoś wziął.
    Nie wiadomo skąd te obroty.

Tutaj nic nie wiadomo.

Cały czas wymiana akcji.

Po co ktoś się bawi z 273?

Dostałem sporo. Trzeba czekać spokojnie.

Pozdr
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~don [188.33.153.*]
    chodzi o kasę

będzie tu grubo

może nie 5 10 zł ale 200-300% od teraz

do zobaczenia przy 3 pod koniec roku

pozdr
  • Re: Koń zacznie ciagnąć Autor: ~Mutant [188.146.47.*]
    chyba po splicie
[x]
CHEMOS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »