• JEST RAPORT Autor: ~Tomi [79.186.55.*]
    Widać rękę nowego prezesa, stajnia Augiasza "posprzątana" przychody są, zysk jest ....odpisy psują obraz ale teraz może być już tylko lepiej najbliższy raport kwartalny 29.11.17
  • Re: JEST RAPORT Autor: ~rwd [37.248.96.*]
    Gdzie Ty widzisz w 2 kwartale przychody? W pierwszym kwartale było prawie 5 mln przychodu a w drugim niecały milion. Tej firmy już nie ma.
  • Re: JEST RAPORT Autor: ~Zorientowany [85.89.176.*]
    Wytłumacz mu że jak jest w nawiasie to strata :)
  • Re: JEST RAPORT Autor: ~Tomi [91.223.241.*]
    Dowcipnisie z was, wiem, że w nawiasie to strata ale wiem również, że minusa na wk jeszcze nie ma, a przy takiej kapitalizacji 1 mln przychodu to sporo, wszystko w cenie zobaczymy notowania :)
    Fajnie że to potraktowałeś z humorem , ale jak już o tym milionie miesięcznie przychodu mowa, to widzisz ten milion jest bardzo mało. Jak na takie przedsiębiorstwo , bardzo mało. A jeszcze gorszy jest spadek tego przychodu , bo tendencja spadkowa przychodu trwa od kilku lat. Analogiczny okres 2016 roku do czerwca przyniósł 28 milionów przychodu, a okres sześciomiesięczny 2017 tylko 6 milionów. Na tej podstawie są powody zakładać w oparciu o tendencję spadkową, że za chwilę przychód spadnie do zera. Po pierwsze dlatego że malejący przychód to mniejszy zysk , a spadający gwałtowanie to strata. Strata powoduje że nie masz kasy na inwestycję i na opłaty związane z prowadzeniem działalności. W takiej sytuacji przestajesz być atrakcyjnym partnerem zarówno dla dostawców jak i odbiorców, więc w zamkniętym kole w takiej pułapce masz świadomość że mógłbyś zarobić kaskę gdybyś miał kaskę. To jest taki paradoks , bo gdyby ktoś Ci ją pożyczył to i tak część pójdzie na wierzytelności , no i co ważne nikt Ci jej nie pożyczy. Cudów nie ma , to jest takie prawo biznesu, ten kto ma kasę ten zarabia.
  • Re: JEST RAPORT Autor: ~xxx [89.228.236.*]
    Nie porównujcie II kwartału do I kwartału bo te dane są nieporównywalne ze względu na to że w raporcie skonsolidowanym za półrocze nie wzięto pod uwagę wyników kilku firm. Tak naprawdę nie znamy wyników II kwartału które można by porównać z wynikami z I kwartału. Spójrzcie chociażby na koszt własny sprzedaży: za półrocze jest niższy niż za I kwartał, co oznacza że przy konsolidacji brano pod uwagę wyniki części firm, a część odrzucono. wyników II kwartału na pewno nie uzyskamy odejmując wyniki I kwartału od wyników półrocza.
  • Re: JEST RAPORT Autor: ~Tomi [79.186.53.*]
    Fajnie że to potraktowałeś z humorem , ale jak już o tym milionie miesięcznie przychodu mowa, to widzisz ten milion jest bardzo mało.

Odniosę się tylko do tego jednego zdania Twojej wypowiedzi bo wg mnie tu jest gwóźdź programu, a mianowicie zwróć uwagę na to, że to jest spółka (użyję nomenklatury rządowej) która "wstaje z kolan" to co było kiedyś jeszcze może pokazywane na podstawie kreatywnej księgowości - jak co niektórzy tu piszą - jaką ma dzisiaj wartość ? kurs dostał po "d... pie" i trzeba na nowo i rzetelnie działać ... na początku "nowej drogi" cudów bym się nie spodziewał, niech tylko będą na plusach to już będzie sukces, ponadto napawa mnie optymizmem, że rynek także pokłada nadzieje w nowej strategii i prezesie co pokazała dzisiejsza sesja, oby tak dalej

• Re: JEST RAPORT Autor: ~rwd [95.40.196.*]
    No faktycznie dzisiejsza sesja jest przełomem.
    1. Obroty kilkaset złotych i zero zainteresowania.
    2. Spółka przez kwartał zarobiła milion czyli 5 razy mniej niż w pierwszym kwartale i 20 razy mniej niż rok temu
    3. W spółce nie ma już praktycznie nikogo poza "władzami" bo nie ma czym i nie ma z kim handlować
    4. Spółka nie wstaje z kolan lecz pada na ryj i szoruje po dnie
    5. Za kilka miesięcy skończy się ochrona sanacyjna i wszystko pójdzie do likwidacji
    Niestety jestem jednym z tych co uwierzyli w tą spółkę i są posiadaczami akcji.
  • Re: JEST RAPORT Autor: ~zawiedziony [178.159.171.*]
    raport tragedia, jutro chyba dół :(
    Nie wiem o czym Ty do mnie mówisz ( piszesz). Wstawanie z kolan jakieś dziwne porównania , metafory rządowe. Ta spółka ma przewartościowane i to bardzo mocno nieruchomości. Spadające przychody rok w rok , od lat. Gdyby nie to że Nowacki z Jankowskim uparli się udowodnić światu że da się to podnieść. Już dawno było by po sprawie. A może się nie uparli tylko wiedzą że z chwilą upadku tej spółki będą skończeni. Ja powtarzam , nie widzę szans na to żeby to się podniosło. Nie ma luki dla produktów Celmy o ile to jeszcze działa i nie ma możliwości rozwinąć się z łożyskami. Zbyt duża konkurencja i zbyt mało znaczący gracz taki jak Redwood. Nie bez znaczenia pozostaje że Complex i Redwoood wyprodukował sobie konkurencje. Wielu pracowników założyło swoje firmy. No w ogóle nie ma o czym gadać. Walące się w ruinie ( też metafora rządowa) nieruchomości. Na co liczą , na toto lotka ? Jest jakiś pomysł ? No chyba nie skoro przez pięć lat się nic nie zadziało.
  • Re: JEST RAPORT Autor: ~Tomi [91.223.241.*]
    No masakra na tej giełdzie wszystko upada, PBG, Vistal, na Bumech tu jeden namawiał a tam też masakra bo zarobili tyle co RWD, może by jego namówić na RWD podniósł by obroty, no to ja już nie wiem co upada Bumech czy RWD ? itp itd wszędzie kasandryczne wieści tylko cieszą się na CCC, LPP, CDR ale to masakrycznie drogie papiery co robić co robić jak żyć może zapytać panią premier ???
  • Re: JEST RAPORT Autor: ~Zorientowany [31.183.53.*]
    Mozesz zapytac Pania premier , ale ja tez moge ci podpowiediec. Interesuj sie nowymi spolkami. Te stare byly zarzadzane przez przecietnych ludzi , na cwacaniackich patentach , na ukladzikach i ukladach. No i teraz od kilku lat padaja bo to na czym sie znaja czyli kretactwa powoli sie konczy. Jest tez tak ze stare zarzady sie wypalaja , albo poumierali ludzie doswiadczeni i dzis ich dzieci rozwalaja ich dorobek. Przyczyn jest wiele , wiec szukaj wsrod mlodych kreatywnych ludzi. Bedzie ich duzo.
[x]
REDWOOD -15,25% 0,05 2019-04-30 11:15:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.