Wezwanie na akcje jeśli jest, to wg średniego kursu za ostatnie 3 lub 6 miesięcy jeśli się nie mylę ? A średnia za ten okres jest słabiutka. Skąd zatem ma być grubo ?
Tu nawet nie wiadomo, kto i ile na tę chwilę posiada akcji, a że któryś oszołom palnął kiedyś na bankierze o wezwaniu to co chwilę podnoszą formułowi wizjonerzy ten wątek o wezwaniu. Paranoja!
Dokładnie, żeby wezwanie miało szanse powodzenia musi być odpowiednia struktura akcjonariatu temu sprzyjająca, czyli np. większa część akcji w rękach funduszy, z którymi można się dogadać, a tu? Oczywiście możliwe, ale mało prawdopodobne.
Wezwanie - jakie wezwanie i kto ma kogo do czego tu wzywac ??? Mowa tu jest o poteznych emisjach, ktorych na razie nie bedzie - bo co - bo za wysoka bylaby teraz ich cena ??? A co obecnie dzieje sie z kaska z dwoch poteznych emisji obligacji ??? Sam sie tutaj znowu dalem nabrac i dokupilem sobie pod to WZA a teraz znowu licze straty - a nie sluchalem bardziej obeznanych w temacie, ktorzy mowili, zebym dal sobie z tym spokoj bo to jest " Choinkowe Ubieranie Jelonka " - ludzie skoro ja kupilem i znowu wielu, wielu innych jak widze, skoro jest tak potezny obrot dzisiaj na takim spadku, skoro prawie wszyscy sprzedaja tutaj ze strata - to na co oni licza - wedlug mnie to chyba na to, ze odkupia sobie znacznie taniej wlasnie z tych nowych emisji - no bo jak to inaczej zrozumiec ???
o jakie argumenty ci chodzi, przecież widzisz jaka jest kondycja firmy i na jakich poziomach powinna być wnioski są bardzo proste i same się nasuwają a to że się spekulanci przykleili to nic na to nie poradzisz hejt na forum jest taki że aż razi w oczy naganianiem na spadki
Ja mam średnią 1,25 zł i sporo akcji. Ale obecny kurs jest chyba mocno zaniżony w stosunku do perspektyw spółki. Wczoraj mieliśmy silne spadki kursu na dużych obrotach więc może szykuje się coś niekorzystnego np. słaby raport albo emisja nowych akcji ?
Masz tutaj całkowitą racje kurs się nie podniesie poleci na mordę w dół bez znaczenie czy ty dokupisz czy jakiś Kowalski kupi po 30 groszy.ty będziesz miał usredniony kurs 90 groszy a kowalski cenę zakupu 30 groszy Jak kurs się podniesie do 40 groszy kpwalscy będę wywalać z zyskiem 30% a będziesz czekać 10 lat aby się. Podniosło do 50 groszy i wtedy sprzedasz ze strata 50 %.I takie będziesz miał dymanko.
Garrulo - zgadzam sie z Toba w 100% - o skupowaniu slysze juz od co najmniej 5 lat a moze i wiecej, tyle tylko, ze wczesniej obrot byl bardzo mizerny i wydawalo sie, ze prawie nikt juz nie ma tych akcji, teraz forum jest az geste od tych co to maja i czekaja na no wlasnie " Dziadka Mroza ", ktory wyciagnie kasiore z wora dosypie ostro do pieca i odda wszystkim, ktorzy tu siedza i byli kolejno ubierani na choinke ??? - no a te wielkie wolumeny obrotu teraz to swiadza tylko i wylacznie o bardzo wielkiej chojnosci tych co chca dac leszczom grubo zarobic ???