• KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: ostry- [31.11.128.*]
    Witam
    Wykresy
    Miesięczny
    link
    Tygodniowy

link
    Dzienny

link
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: ostry- [31.11.128.*]
    Witam
    Wydarzeniem tygodnia konferencja w Jackson Hole - zarówno ze strony FED jak i EBC brak deklaracji co do dalszego kierunku polityki monetarnej - efektem Edek powyżej 1,19 i lekkie spadki na giełdach amerykańskich i Daxie - indeksy chętnie spadłyby niżej bo ani wyceny w USA ani drogi eur\usd nie zachęcają do kupowania akcji ale nie ma alternatywy dla kapitału - polityka banków centralnych sprawiła że lokowanie w bezpieczniejsze aktywa jest obecnie zupełnie nieopłacalne.
    Dlatego wielki kapitał wciąż siedzi w akcjach a przebłyski hossy można dostrzec nawet na GPW.
    Pytanie jak długo jeszcze .

Na koniec dziękuję wszystkim za słowa wsparcia , pozdrawiam i życzę sukcesów nie tylko giełdowych w nadchodzącym tygodniu.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: ostry- [31.11.128.*]
    A za miesiąc niecały wybory w Niemczech - sondaże wskazują na zwycięstwo chadeków i ponowny wybór Angeli Merkel na stanowisko kanclerza ( po raz czwarty)
    Ale by było jakby jej Niemcy zrobili kuku.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: kurdefw20 [89.64.56.*]
    Dzień dobry Wszystkim.

Heh, lubię jak ktoś pisze, że te ruchy są fałszywe.
    Może w Waszych niektórych nie do końca normalnych móżdżkach giełdowych te ruchy są fałszywe.
    Jednak te ruchy są prawdziwe, tak samo jak pieniądze, które ktoś zarobił i ktoś stracił na tych ruchach.
    Tego nie wyprzecie ze swojego umysłu, bo to są fakty.

A główny fakt jest taki, że hossa na GPW trwa i kto trzymał akcje albo kontrakty WIG20 na L,
    ten mógł w piątek realizować piękny zysk.
    I ten kierunek będzie obowiązywał dopóki nie zobaczę jakiegoś wybicia w dół.
    Możecie skamleć, ale nic to nie da, bo nic na rynku nie znaczymy.
    Zaklinanie rynku nie zwróci Wam pieniędzy, a tym bardziej ich Wam nie da.

Zgodnie z wykresem jaki wkleiłem w poprzednim wątku, USDPLN prognozowałem zjazd do dołków,
    po czym ta para walutowa "nagięła się" pod moją prognozą i o dziwo spadła:

link

Zasada podstawowa na giełdzie:
    jeśli stwierdzasz trend, to szukaj miejsca, by się do niego podłączyć. Nie szukaj odwrócenia trendu.

Powodzenia,
    kurdefw20.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: ostry- [83.30.40.*]
    No proszę , proszę jak nam ten kurde studencik obrósł w piórka.

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: zosia3005 [165.225.64.*]
    Obrona Częstochowy może dzisiaj być trudna.
    Edek ciągle rośnie ( euro się umacnia ) DAX-owi na złość
    a kto obroni naszego Byka jak Londek City ma wolne ... ?!
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: gim [83.31.144.*]
    Odnoszę być może mylne wrażenie,ale byk nie bardzo potrzebuje obrońców.Korekta do 62 mile widziana.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: zosia3005 [165.225.64.*]
    Tego się dowiesz , jak DAX znów spadnie pod 12000
    tym razem może już na dłużej ... kto to wie ... ?

Bardzo mocna złotówka jest dobra jak się jedzie na wakacje do krajów dolarowych
    lub np. kupuje kawę w sklepie .. i generalnie jest dobra dla importu
    natomiast ..... nie jest na rękę naszym eksporterom
    podobnie jak dolarowym rezerwom NBP
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: balon_pusty [83.25.232.*]
    Bardzo mocna złotówka byłaby przy 3/usd. A dni taniego dolara wg mnie są policzone - jedno jąkniecie mistrza spekuły z ecb i euro zacznie korektę. Poza tym przy takich wycenach mają w stanach idealną sytuację na kolejną podwyżkę stóp. Co to dalszych wzrostów to widzę duży potencjał w KGH - przy wzroście miedzi naście procent, praktycznie stoi w miejscu. I nie można to tłumaczyć umacnianiem złotówki.
    Nie tak dawno , bo w 2008 roku dolar kosztował w granicach 2 - 2,5 zł
    a KGHM .. momentami ok. 25 zł ...  
    i w tym samym roku ( 2008 ) KGHM wypłacił 9 zł dywidendy za rok 2007
    a w roku 2009 KGHM kosztował ok. 90-100 zł a wypłacił 11,68 zł za rok 2008

Owszem , nie było wtedy podatku od kopalin ..
    .. więc ... teraz wycena KGHM jest tym bardziej wysoka

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: balon_pusty [83.25.232.*]
    W 08.2008 miedź kosztowała 1.25 usd ... stąd wycena KGH ...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: 3940 [89.67.12.*]
    Od początku 2017 r. KGHM ok. +34%, miedź ok. +22% a USDPLN ok. - 15%. Licząc od poczatku lipca KGHM +14%, miedź +12% USDPLN -3,5%. Trudno powiedxieć, że KGHM stoi w miejscu, przynajmniej w br.
    2501 .. wiedziałam , że to zrobią
    czyli wyleciałabym na własnym konkursowym SL
    .. to był kiepski pomysł .. i muszę na przyszłość wziąć to pod uwagę
    bo w konkursie obrona pozycją przeciwną nie jest możliwa 
    i generalnie jest jednak znacznie mniej możliwości niż na rzeczywistym rachunku

FALSTART .. :-((((

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: doc_brown [62.233.209.*]
    -68 pkt? Proszę tak nie grać prawdziwymi pieniędzmi!
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Każdy ma swoje wizje. Jakoś nie mogę załapać w którym miejscu Zosia zarabia ale skoro tak jest to chwała jej.

Ostry odnośnie spółek o których pisaliśmy. Jak będzie tak szło to 10 tyś na LPP robi się całkiem realne. Minęło już miejsce w którym miałem sprzedawać 1 część LPP ale nie zrobiłem tego. CCC też w miarę trzyma mu kroku. Z CCC jestem konsekwentny po 250 poszła część i kolejne zlecenia stoją od 270. Jak dojdzie do 300 to już mi niedużo zostanie. 
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: domuk [188.146.165.*]
    Raczej nie wiedziałś
    Oczywiście , że na początku nie wiedziałam ,
    ale jak dzisiaj szarpnęli ok. 13.00 to już się domyśliłam .

Grając prawdziwymi pieniędzmi nie stosuję wcale SL
    natomiast dość szybko otwieram pozycję przeciwną w drugim portfelu
    i to jest dość efektywne .
    Niestety w Konkursie nie możemy grac na 2 portfele , 
    nie możemy wielokrotnie anulować zleceń ani ich wielokrotnie modyfikować
    bo trudno byłoby to rozliczyć .
    Moim zdaniem ograniczenia Konkursu sprawiają , że ..
    .. będzie tam znacznie trudniej grać niż w rzeczywistości.
    Zobaczymy .

Niezależnie od tego wszystkiego ..
    .. przyznaję , że skoro ten wyciąg nastąpił zaraz po tym 
    jak oznajmiono definitywną decyzję o likwidacji OFE
    nie mogę się oprzeć wrażeniu ... że to jakaś " akcja ostatniej szansy".
    bo ... zbliżamy się do górnego ograniczenia wieloletniej konsoli
    z której wylecieliśmy dołem po wyborze Prezydenta Dudy
    co widać wyraźnie na wykresie miesięcznym Ostrego powyżej .

Obecnie jesteśmy blisko górnej bandy konsoli , pod rządami PIS
    skłóceni z Unią , z nadchodzącą kumulacją emerytur 
    oraz perspektywą całkowitej likwidacji OFE ..
    a rynki bazowe są jeszcze wyżej niż wiosną 2015 r.
    .... więc .... co nas czeka w tej konsoli .. wybicie górą ... ?
    Cały czas zastanawia mnie
    jak OFE będą chciały upłynnić nadmiar akcji
    i jak będzie liczone te 25 % .. jeśli wraz z wyprzedażą ceny będą gwałtownie spadały
    bo wtedy raczej będą spadały - nie rosły .. chyba , że jakiś państwowy fundusz
    będzie miał nakaz skupu .. tylko co dalej .. ?

Podobnie dzieje się w Chinach , gdzie państwo poleciło
    aby nie dopuścić do gwałtownych spadków na giełdzie

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: balon_pusty [83.21.138.*]
    Pisząc "stoi w miejscu" miałem na myśli ostatnie dni. A jak widać, zaczynają nam 2,5k zazdrościć Stany.
  • @ravcio Autor: zosia3005 [165.225.64.*]
    @ravcio
    Gratuluję Ci udanego debiutu i szczerze
    życzę Ci jak najlepiej...
    ale .... grasz na FW20 .... 3 dni.... jak pograsz 3-5 lat
    sytuacja wyda Ci się troszkę bardziej skomplikowana niż uważasz obecnie
    Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów :-)
  • Re: @ravcio Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Dzięki. Na kontraktach miałem na razie farta trafić w dobry moment i tyle żadna w tym moja zasługa.
    Ale na GPW jestem od 2007 więc trochę widziałem. Taki ruch nam się należał i dawno o tym pisałem. Może to ostatnie szarpnięcie przed bessą. Tego nie wiem. Ale pamiętam też 2007 kiedy WIG20 zbliżał się do 4000 i jednak go nie osiągnął.
    Zosia doszukujesz się na siłę powodów spadków w OFE a ja dalej twierdzę że to co zaproponowali może być na plus i może te wzrosty są tego efektem. Jak będą liczyć 75% ? Ustalą pewnie jak przy przekazaniu obligacji dzień referencyjny i tyle. Fakt że wzrosty na GPW powodują że proporcie zaangażowania w akcje się zmieniają. Może też być tak że rząd wymusi że w pierwszej kolejności trzeba wyprzedać zagraniczne akcje a potem nasze. 75% nie wzięło się z kosmosu dobrze wiedzą że jakby chcieli zabrać więcej to by załamali giełdę. Jestem pewien że gdyby nie to to by zabrali więcej niż 25%. 

• wiecie wszyscy że minimalny zakres obecnego wzrostu to Autor: 7777777777777 [188.146.101.*]
    2600
  • Re: wiecie wszyscy że minimalny zakres obecnego wzrostu to Autor: blokowy [37.8.230.*]
    I co na to Gosia Grad?
  • w piórka? Autor: kurdefw20 [89.64.55.*]
    kurde obrósł w piórka?
    Po prostu większość z Was tu przegrywa, stąd te minusy, kiedy piszę o stratach.
    Nie potraficie tego do siebie przyjąć.
    Krążycie w kółko jak ślepcy i się dziwicie, że nie ma efektów.

Przy każdym impulsie wzrostowym Pani zosia zaczyna pisać o OFE, o bańce w Stanach i Bóg wie o czym.
    Ja bym jednak wolał, żeby napisała o swoich pozycjach które ma.
    Bo to, że mają być jakieś decyzje w sprawie OFE to rynku to póki co nie interesuje.

Fakt jest taki, że pokonaliśmy 2500.
    Oczywiście Pani zosia "wiedziała że to zrobią". Oh oh.
    No szkoda, że longa nie otworzyła, miałaby +50 pkt, a tak ma -50pkt.
    Oh oh, znalazła się wróżbitka.

Ludzie, to jest farsa.

A nieeee, co ja piszę.
    Przecież jeszcze się nie obudziłem i 2500 mi się śni.

Napiszę za 3 godziny jak wstanę,
    bez odbioru.
  • Re: w piórka? Autor: mielonka [37.47.131.*]
    Zamknelo mi dzis L po 2520 (otwarcie było 2374 - wpisywalem tutaj 1 minute po otwarciu
  • @mielonka Autor: zosia3005 [77.253.183.*]
    GRATULUJĘ !!

• KOMENTARZ FUTURES I AKCYJNY SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: ostry- [83.30.40.*]
    a skąd Ci kurde przyszło do głowy że tu każdy gra krótkie ?
    ja akurat miałem L na PKN których drugą połowę dziś na koniec zamknąłem .

• Re: KOMENTARZ FUTURES I AKCYJNY SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: zosia3005 [77.253.183.*]
    Ostry .. powiem Ci tylko tyle , że  Kurde napisał tak :
    " Przy każdym impulsie wzrostowym Pani zosia zaczyna pisać o OFE, o bańce w Stanach i Bóg wie o czym.
    Ja bym jednak wolał, żeby napisała o swoich pozycjach które ma."

No pewnie ....
    .. i to jest ciekawostka , bo chciałby wiedzieć jakie mam pozycje
    ale .... nieustannie pisze , że przegrywam i jestem bankrutem ..
    jasnowidz , czy co ?

PS
    Gdzie się podział idol Kurdego .. Saki ? 
  • zo Autor: bialy_kruk [82.132.229.*]
    Bo od tych twoich wypocin ludzie którzy mają coś sensownego do powiedzenia usunęli się na bok.
  • post byl do zochy Autor: bialy_kruk [82.132.229.*]
    Ale coś wycielo
  • nie martw się Kaka Autor: zosia3005 [77.253.183.*]
    W piątek startuje Konkurs i na nim się skupię .
    To będzie inny wątek .. głównie liczby , krótko i na temat
    a tutaj ... już nie będę przeszkadzać
    i będziesz mógł swobodnie rozwinąć swoje skrzydła kruka :-)
  • napisz jeszcze cos filozoficznego nt PKN ORLEN Autor: bialy_kruk [82.132.229.*]
    Tak na koniec.Podejrzewam że wielu podejmując decyzję bazuje na tym co tutaj wylewasz.
  • Jak to działa? Autor: dellboy [37.47.170.*]
    WIG 20 na szczytach w stylu jakbyśmy byli drugą Koreą u progu rewolucji technologicznej. Natomiast pozostałe indeksy w stagnacji lub nawet ruchu południowym. Dlaczego?. Wiadomo zagraniczny kapitał pakuje pieniądze w spółki płynne to prawda i to pewnie on jest odpowiedzialny za ostania euforie (w końcu te akcje dziś kupowane i tak zostaną sprzedane TFI i OFE pod koniec roku). Ale oprócz przesunięcia z WS kapitałów w kierunku rynków wschodzących (dziś właściwie to tylko GPW) i surowców, myślę że również inne rzecz ma wpływ na selektywny wzrost WIG20. Jak ktoś już wspomniał reforma OFE powinna osłabić GPW, tym bardziej jak sądzę, iż duża część osób będzie chciała natychmiast wypłacić pieniądze z nowych "prywatnych" kont emerytalnych (Morawiecki mówił o takiej możliwości). Ale wydaje mi się że ewentualna podaż akcji starych OFE dotyczyć będzie wyłącznie spółek innych niż "narodowe czempiony" z WIG20. Może nawet w tej materii zostały poczynione już jakieś ustalenia w London City, w końcu nasi dostojnicy nie jeżdżą tam na darmo. WIG 20 L do 3300, S na MWIG powinno dać zarobić
  • ok ok Autor: kurdefw20 [89.64.55.*]
    mielonka - gratulacje! To się nazywa trend following ;D
    ostry - gratulacje! Bardzo ładnie ;D
    zosia - tak, chciałbym wiedzieć jakie masz pozycje na prawdę, a nie pisane po fakcie,
    że wzięta pozycja przeciwna i grasz na przeczekanie, albo eski wzięte z nieba i w zysku zamknięte.
    A że nie chcesz pokazać nam swoich wyników to spekuluję, że są one po prostu słabe i wstyd Ci je pokazać.

dellboy - ja mam taką teorię, która jest w 100% teorią, gdyż wcale a wcale do niej nie przykładam wagi,
    ponieważ gram tylko na podstawie AT.
    Uważam, że rynek od kiedy sWIG i mWIG są słabsze, dyskontuje ten "rozbiór OFE". Otóż, gdybyśmy policzyli procentowy udział OFE w spółkach małych i średnich oraz oddzielnie dla WIG20, to z pewnością ten udział jest dużo większy dla spółek małych i średnich.
    I rynek boi się, że PiS nakaże OFE sprzedaż wszystkich akcji z OFE. Jak wiadomo płynność na małych i średnich jest dużo mniejsza.
    WIG20 mógłby te akcje OFE wchłonąć w tydzień(?), a na spółkach małych i średnich ten nawis podażowy by się utrzymywał bardzo długo i systematycznie zbijał ceny akcji.
    Czy pamiętacie tę sytuację na Wielton? Cena akcji zaczęła spadać chyba z 7 zł do 4 zł. Później się okazało, że to OFE waliły PKC.
    W okolicach 4 zł pojawił się duży obrót na kilku sesjach. Oczywiście akcje zostały odebrane "emerytom" na samym dołku.
    Od tamtego czasu Wielton jest w trendzie wzrostowym i kosztuje obecnie 15 zł.
  • @dellboy Autor: zosia3005 [77.255.80.*]
    Jestem już zmęczona i nie chcę się wdawać w polemiki
    ale raczej postawiłabym na to , że piekło zamarznie
    niż na to , że będzie można wypłacać pieniądze z OFE
    z wielu powodów ..
    m.in. dlatego że osobom , które wybrały nie OFE a ZUS
    bo przecież był wybór ..
    należałoby umożliwić proporcjonalne wypłacenie takich samych kwot z ZUS
    w przeciwnym razie byłoby to nierówne traktowanie .

Każdy ubezpieczony płaci składki emerytalne na takich samych zasadach
    ale nie ma prawa nimi dowolnie dysponować .. obojętne czy są w OFE czy w ZUS
    Ubezpieczony musi składki płacić ale dysponować do czasu emerytury 
    może nimi wyłącznie państwo na zasadach jakie państwo określi ( przepisy )

Przy tej okazji polecam :
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Jakie-sa-emerytury-w-Polsce-Wykres-dnia-7533253.html

• Re: @dellboy Autor: gim [83.31.144.*]

https://www.bankier.pl/static/images/forum/zarejestrowani.png Autor: bialy_kruk [82.132.229.*] 2017-08-28 17:49
    Opublikowano przy kursie:  2 536,00 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%
    Tak na koniec.Podejrzewam że wielu podejmując decyzję bazuje na tym co tutaj wylewasz.
    Kruku odrobinę powagi poproszę.
    Kurde nie to żebym sie czepiał, ale chętnie bym się zapoznał z Twoimi inwestycjami w momencie zawarcia transakcji.Zapewne nie tylko ja
  • gim-nastyka Autor: kurdefw20 [89.64.57.*]
    gim, obecnie nie gram na GPW tylko na forex.
    Mógłbym pisać jakie mam teraz pozycje na walutach,
    ale chyba nikt poza mną, nie byłby w stanie tego śledzić,
    więc wartość tego byłaby żadna.

Generalnie to gram pary XXXJPY na wzrost, po tym co stało się w nocy.
    Fajne sygnały się zrobiły.
    Gram też GBPXXX na krótko.
    I coś tam jeszcze.
  • eurobolec Autor: balon_pusty [83.21.16.*]
    No i 1.20 poleciało. Cel to cel.
  • Re: eurobolec Autor: ostry- [83.30.209.*]
    Nie podoba się to Niemcom - DAX słabiutki - może spaść do 11500-11700 jeśli Edek nadal będzie podążał na północ.
  • Re: eurobolec Autor: balon_pusty [83.21.16.*]
    Podąża wg wielu irracjonalnie od dawna. I co? I dax też wzrósł na 12.9k a dopiero od czerwca się koryguje. Jak dla mnie sytuacja z kwotowaniami euro jest dziwna, bo dla mnie Stany to potęga, a nie jakaś tam UE .... A eurobolec łamie wszystkie opory z marszu, więc tu musi być większy Gruby zamieszany. A jak jest aż taki gruby, to co mu szkodzi zrobić w tym tygodniu 1.,25 albo 1.3? Tani dolar to miód dla Amerykanów, przy okazji dają pstryczka dla Angeli. Same plusy.
  • Re: eurobolec Autor: ostry- [83.30.209.*]
    To wszystko jest nieco bardziej skomplikowane - trudno to ująć w dwóch zdaniach ale generalnie Ameryka mimo że potęga to zadłużona jest o wiele bardziej niż kraje północnej Europy - porównaj rentowności 10-latek USA i krajów europejskich - Amerykanie płacą w tej chwili za swój dług w zasadzie tyle co Włosi.

• Re: eurobolec Autor: gim [83.31.144.*]
    Godzina 10:30 i 190mln obrotu na w20. Sesja niezależnie od zakończenia będzie miala potwierdzenie.
    Pewnie że jest to zagmatwane, zwłaszcza że od 10 lat mamy ekonomię abstrakcyjną. W każdym razie może właśnie za oceanem rozpocznie się jakaś normalna korekta ...
    A tak przy okazji długu stanowego to będą powiększać we wrześniu dopuszczlny limit deficytu - tak to jest mieć ciasteczko (rekordy hossy) i je jeść (rekordy długu) ... Ale tani dolar, więc mało za to płacą.
  • eurostolec? Autor: kurdefw20 [89.64.57.*]
    Halo halo, prosiłbym osoby które mnie minusują,
    by jakoś ustosunkowały się do moich wypowiedzi,
    bo nie wiem z czym się nie zgadzacie.

Nie podoba Wam się to, że gram na forex?
    A może to że GBP gram na krótko?
    JPY na długo?
    A może to że nie gram na GPW?

Z tym ostatnim się pomyliłem, bo przecież mam akcje PBG po 0.28 zł.
    To moja inwestycja emerytalna, takie moje kurdOFe.

pusty balon to co napisałeś o tym, że z fundamentalnego i czysto racjonalnego punktu widzenia już dawno powinna być bessa a eurusd poniżej 1.00.
    I to jest to, o czym staram się pisać cały czas. Może choć jedna osoba to zrozumie w końcu.
    Grubego nie interesuje to, że eurusd powinien być poniżej 1.00 a DAX już dawno poniżej 10 000.
    To nie ma żadnego znaczenia.
    Żyjemy w świecie pełnym oszustw finansowych.
    Wchodząc w ten świat poprzez giełdę,
    nie możemy mieć pretensji do rozgrywających, że tak sobie rynkiem kierują.

Mamy dwa wyjścia - albo ten układ akceptujemy i gramy w kierunku grubego,
    albo stosujemy zaprzeczenie wszystkiego, czyli krzyczymy jak małe dzieci:
    "...bo to oszuści! zamknąć ich! oni są niesprawiedliwi! kręcą rynkiem jak chcą!"
    i regularnie tracimy pieniądze, szortując eurusd, sp500, wig20.
  • Re: eurostolec? Autor: balon_pusty [83.21.16.*]
    Wszystko prawda. Ale fundamenty się odzywają, zawsze. Dzisiejsza akcja na euro też jest konsekwencją działań, o których niebawem się dowiemy. A giełda to gra, zabierze jednemu, drugiemu da ... Grasz na forexach, to widzisz jak przegrzane są wskaźniki na wielu "aktywach" - no i czy ktoś (znaczy automat) sobie coś z tego robi? Nie. Przynajmniej teraz - ale mnie doświadczenie życiowe nauczyło, że jednak mają one znaczenie i kiedyś sobie o nich przypomną. Ja w każdym razie ani nie minusuję, ani nie plusuję.
  • Re: eurostolec? Autor: 3940 [89.67.12.*]
    "Nie podoba Wam się to, że gram na forex?
    A może to że GBP gram na krótko?
    JPY na długo?
    A może to że nie gram na GPW?"

Może nie podoba się innym sposób w jaki jaki piszesz, butny, protekcjonalny?
  • Re: eurostolec? Autor: balon_pusty [83.21.16.*]
    Osobniki o takich cechach przewijają się na szczęście na wątku foreksowym. Czas leczy z pychy, która kroczy zawsze przed upadkiem.
  • Re: eurostolec? Autor: marmag77 [109.206.198.*]
    Też mi się nie podoba sposób w jaki piszę kurde coś tam.......

Na koniec roku zrób skan podsumowujący Twoje osiągnięcia i zobaczymy ile faktycznie tych piórek dostałeś:)

Siedzę na długiej getback i chciałbym jak najdłużej:)

• Re: eurostolec? Autor: ostry- [83.30.209.*]
    Mnie najbardziej zdumiewa przemiana jaka zaszła w osobniku kurde w ciągu kilku zaledwie miesięcy.
    Który kurde jest prawdziwy - ten co łasił się jak pies do każdego czy ten dzisiejszy arogancki mądrala ?
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.