Będą musieli zapłacić ponad 3.6 miliona złotych , których nie mają. A ponieważ nakaz został wydany po rozpoczęciu restrukturyzacji to sanacyjna ich nie chroni. Będą licytowani - wszystko na to wskazuje.
Myślę, że panowie "zorientowany" i "egzorcysta" nie pojawili się na tym forum bez przyczyny w ostatnim czasie ...ewidentnie chcą wywołać panikę swoimi wpisami i pospekulować trochę, zwracam się do tych panów skoro wróżyliście upadek spółki już kilka lat temu na co są dowody na tym forum to po jakie licho ponownie interesujecie się tą "padliną", każdy ma swój rozum więc liczę, że do końca wasz plan się nie powiedzie, dzisiaj się wam trochę udało wywołać małą panikę
Nie wiem jak egzorcysta , ale ja już wielokrotnie pisałem że moje działania mają na celu przestrzec potencjalnych inwestorów przezd tymi oszustami. Ponad to, docelowo zamierzam doprowadzić do skazania Jankowskiego za działalność przestępczą jakiej dopuścił się działając w Complex , a następnie Redwood. Nie sieję paniki Przyjacielu drogi , ostrzegam ludzi przez tym dziadostwem. Informacje jakie tu zamieszczam są w pełni wiarygodne , można je sprawdzić. Nigdy nie wprowadzałem "fake news". Wszystko jest u mnie lege artis , w przeciwieństwie do tych tumanów znaczy Jankowskiego i Nowackiego jestem ponad miarę uczciwy. Mogą mnie pozwać , tylko na to czekam - lecz zapewniam że się nie odważą. Zapewniam Cię też że obydwa te tumany ( za takich ich uważam) dobrze wiedzą kim jestem i z jakich pobudek tu jestem. Nie ekscytuj się Przyjacielu , chronię i Ciebie mimo że może tego nie rozumiesz. Pozdrawiam
Może masz jakieś urazy do panów Jankowskiego i Nowackiego ale ja widzę, że teraz powozi pan Pawlak Witold, a spółka ma sądownie klepnięty plan restrukturyzacji, więc to już chyba nie te czasy a sądami to jak znam życie wielu ludzi się straszy i na tym się kończy, skoro masz jakieś mocne podstawy to na co czekasz ?! nie gadaj tylko rób swoje ....bo jak nie robisz tylko wypisujesz na forum to można mieć podejrzenia, że robisz to w celu zbicia kursu ...wiele spółek na GPW ma słabszą kondycję a wyceny o wiele lepsze od RWD
Ewidentnie mnie nie zrozumiałeś, powtarzam moim celem jest uchronić potencjalnych inwestorów przed oszustami Nowackim i Jankowskim. Obecny Prezes jest osobą do restrukturyzacji , co oznacza że będzie robił dwie rzeczy. Będzie zaspakajał roszczenia wierzycieli i starał się znaleźć w tym wszystkim pieniądze na prąd czyli bieżące utrzymanie działalności. I po to właśnie tu jestem żeby nikt nie smarował ludziom oczu bzdurami o wielkich zyskach których tu nigdy nie było i nie będzie. Sądami nikt nie straszy była propozycja pozwania pozwem zbiorowym Nowackiego i tyle. Reszta to postępowanie prokuratorskie przeciwko Jankowskiemu do którego zbieramy pokrzywdzonych , zbierany jest też materiał dowodowy, Być może dowiesz się o tym z gazet lub TV., I nie emocjonuj się tak gdyż ponieważ pomyślę żeś nie inwestor tylko naganiasz Redwoodowy. Inwestorzy zwykle cieszą się z wiarygodnych informacji. End of transmission :)
Emocjami to raczej TY się kierujesz nie ja, nie jestem żadnym naganiaczem, ja w przeciwieństwie do Ciebie rozgraniczam to co było od tego co jest,, Twoje próby chronienia inwestorów przed osobami które już nie są decyzyjne nie przystają do dzisiejszego czasu, inwestorzy mają spółkę która ma obowiązek publikować wszystkie istotne informacje i to robi i to jest aktualna podstawa do decyzji
No widzisz i tu już mądrzej napisałeś , gdyż jak widzisz nic temu nie zaszkodzi bardziej niż komunikat o nakazie zapłaty na milion dolarów + odsetki. Tak więc ja tu zaszkodzić nie mogę , ale mogę ludzi uchronić. Co do tego natomiast mój drogi "co było , a nie jest" , po pierwsze z tego co było trzeba rozliczyć przestępców i po to mamy kodeks karny. To co jest nie ma znaczenia o tyle że spółki te przestają istnieć , to co zaś będzie jest ważne. A będzie porządek bo nie będzie w biznesie Nowackiego , a Jankowski skończy z wyrokiem . Pozdrawiam cię Tomi
Zatem Twoje wpisy sprzed 2,5 r są wykorzystywane przez co niektórych do bieżących celów jak sądzę niecnych. Przepraszam za wyciągnięcie zbyt daleko idących wniosków w tej sytuacji.
Ja powiem jedno. Plan restrukturyzacyjny, który przedstawił nowy "wódz" niestety przypomina intelektualny bełkot Nowackiego, który słyszałem wielokrotnie, również na zebraniach dyrektorów, w których uczestniczyłem... Tak a'propos że dawny El Prezesso nie ma już wpływu.... :D
To już historia,nic się wstydzę,wiesz że zostawiłem
tu wiele zdrowia i sporo kasy.
Może jakiś postów bym
teraz nie napisał, tam gdzie
przesadziłem obrażając
za dużo innych !!!
W takim razie jest dobrze , cieszę się że jesteś bo się martwiłem o Ciebie w sensie zniknąłeś nagle. Nawet Jola czy jak jej tam pytała o Ciebie , ale jej też ostatnio nie widać. Albo może widać tylko pod innym nickiem , tego nie wiem. Dobrze Egzo że jesteś w każdym razie.
Nie ma takiej szansy , po pierwsze nie ma na to środków finansowych , a po drugie nowym prezesem jest człowiek który nie specjalizuje się w biznesie tylko restrukturyzacji. To są dwie różne sprawy. Żeby było ciekawiej dyrektorem operacyjnym jest były wiceprezes holdingu Artur Jankowski. Tam się nic nie zmieniło , prócz tego że Nowacki i Jankowski nadal decydują ale nie ponoszą odpowiedzialności za brak wyników finansowych mając taki sam wpływ na funkcjonowanie spółek. Jedyna zmiana to taka że nie będą mogli wyprowadzać kasy podwyższając sobie pensje , czy wypłacając dywidendy. Pod warunkiem oczywiście że ten nowy prezes nie dmie w tą samą trąbę co oni.
Odnośnie możliwości wyjścia na prostą, proponuję sprawdzić, gdzie obecny prezes pracował w latach 2011-2015. Dziwnym zbiegiem okoliczności pracował w kilku spółkach wchodzących w skład grupy redwood :-)
Widzę ze siedzą tu chłopaki starej gwardii. Tak z ciekawością tu zajrzałem czy już ten parostatek jest na dnie?Sporo lat przeszło kiedy można tu było jeszcze zarobić. Zostawcie tego grata i idźcie tam gdzie są szanse na lepsze czasy np. Bumech z podstawowego czy Aztec z NC -w perspektywie kilkumiesięcznej powinno być tam całkiem fajnie. Najgorzej jak inwestor przykuwa się do czegoś i nie reaguje na zmieniające się okoliczności błyskawicznie! tu chyba paru nieszcześników stało się ofiarami takiej lojalności.
Tym szlamem co gracie bawiłem się kilka lat wstecz gdzie wtedy jeszcze można było coś ugrać na plus. Obecnie z tego już nic nie będzie -nie liczcie na cuda.
Bumech mogliscie brać a nawet teraz otworzy się droga do kolejnych wzrostów.Przypominam Aztek na którym będzie niebawem wyjście z klina i potem będzie trzeba łapać ale po cenach wyższych niż 2 złote-teraz lezy jeszcze za taniochę na tacy.
Tańszego papieru niż RWD na parkiecie nie ma >patrz wskaźniki + biznesradar >potencjał wzrostu - jak pokażą, że poprawiają wyniki będzie rakieta, do tego niewielka ilość akcji w obrocie
Re: Jest info Autor: ~PrawdaWasUzdrowi [185.53.153.*]
Ludziska kochani douczcie się trochę w kwestii aktualnego prawa restrukturyzacyjnego, bo nie da się tego dłużej czytać... Proponowałbym również moderatorowi usunięcie z tego forum wszystkich PIS'dzielców bo oprócz plucia jadem niczego nie wnoszą do dyskusji dla prawdziwych inwestorów (bez prawdziwego inwestora nic z tej Grupy nie będzie, to pewne), ale pisanie bzdetów przez jakiś zorientowanych, takich jednych i innych podobnych kretynów niczego nie wnosi do sprawy...Widać od razu, że nie potrafią wyjść ze swoich zakompleksionych pieczar, w których utknęli wiele lat temu...
PrawdaCie Nie Wyzwoli, a co ma do tego prawo restrukturyzacyjne??
To firma oparta na handlu. A tam dzięki zarządzaniu nie ma już kim , czym i przede wszystkim Z KIM handlować. Majątek raczej też wygląda marnie.. Kto niby ma w to zainwestować? Chyba jakieś konsorcjum taksówkarskie, bo sporą flotę mieli.... :D
Skutki otwarcia postępowania sanacyjnego co do osoby dłużnika Art. 291. 1. Po otwarciu postępowania sanacyjnego dłużnik, któremu nie udzielono zezwolenia, o którym mowa w art. 288 ust. 3, wskazuje i wydaje zarządcy cały swój majątek oraz wydaje dokumenty dotyczące jego działalności, majątku oraz rozliczeń, w szczególności księgi rachunkowe, inne ewidencje prowadzone dla celów podatkowych i korespondencję. Wykonanie tych obowiązków dłużnik potwierdza w formie oświadczenia na piśmie, które składa sędziemu-komisarzowi.
2. Dłużnik udziela sędziemu-komisarzowi i zarządcy wszelkich potrzebnych wyjaśnień dotyczących swojego majątku i działalności.
Art. 293. Otwarcie postępowania sanacyjnego powoduje wygaśnięcie prokury oraz innych pełnomocnictw udzielonych przez dłużnika. Zarządca może w toku postępowania sanacyjnego udzielać pełnomocnictw, w tym prokury. Oddział 2
Skutki otwarcia postępowania sanacyjnego co do majątku dłużnika
Art. 294. Z dniem otwarcia postępowania sanacyjnego mienie służące prowadzeniu przedsiębiorstwa oraz mienie należące do dłużnika stają się masą sanacyjną.
Art. 295. W postępowaniu sanacyjnym przepisy art. 242−246 stosuje się odpowiednio.
Art. 296. 1. Skład masy sanacyjnej ustala zarządca.
2. Do ustalenia składu masy sanacyjnej przepisy art. 274 ust. 1 i art. 275 stosuje się odpowiednio.
Oddział 3
Skutki otwarcia postępowania sanacyjnego co do zobowiązań dłużnika
Art. 297. W postępowaniu sanacyjnym przepisy art. 247–256 stosuje się odpowiednio.
Art. 298. 1. Zarządca może odstąpić od umowy wzajemnej, która nie została wykonana w całości lub części przed dniem otwarcia postępowania sanacyjnego, za zgodą sędziego-komisarza, jeżeli świadczenie drugiej strony wynikające z tej umowy jest świadczeniem niepodzielnym.
2. Jeżeli świadczenie drugiej strony wynikające z umowy, o której mowa w ust. 1, jest świadczeniem podzielnym, przepis ust. 1 stosuje się odpowiednio w zakresie, w jakim świadczenie drugiej strony miało zostać wykonane po dniu otwarcia postępowania sanacyjnego.
4. Na postanowienie sędziego-komisarza zażalenie przysługuje dłużnikowi oraz drugiej stronie umowy.
5. Na żądanie drugiej strony złożone w formie pisemnej z datą pewną, zarządca w terminie dwóch tygodni od dnia doręczenia żądania składa do sędziego--komisarza wniosek o zgodę na odstąpienie od umowy, o czym informuje drugą stronę, albo informuje drugą stronę, że nie zamierza takiego wniosku złożyć. Brak informacji ze strony zarządcy albo informacja, że nie zamierza on złożyć wniosku, skutkuje utratą prawa do złożenia wniosku o zgodę sędziego-komisarza na odstąpienie od umowy.
6. Jeżeli zarządca poinformował drugą stronę o złożeniu wniosku do sędziego-komisarza, druga strona może wstrzymać się ze spełnieniem świadczenia do dnia uprawomocnienia się postanowienia sędziego-komisarza oddalającego wniosek zarządcy albo do chwili złożenia przez zarządcę oświadczenia o odstąpieniu od umowy.
7. Jeżeli zarządca odstąpił od umowy, druga strona może żądać zwrotu świadczenia spełnionego po otwarciu postępowania sanacyjnego, a przed dojściem do niej oświadczenia o odstąpieniu od umowy, jeżeli świadczenie to znajduje się w majątku dłużnika. W przypadku gdy jest to niemożliwe, druga strona może dochodzić jedynie wierzytelności z tytułu wykonania zobowiązania i poniesionych strat. Wierzytelności te nie są objęte układem. Art. 299. 1. Uprawnienie zarządcy do odstąpienia, o którym mowa w art. 298, nie dotyczy umowy ramowej, o której mowa w art. 250 ust. 1.
2. Każda ze stron może wypowiedzieć umowę ramową, o której mowa w art. 250 ust. 1, z zachowaniem ustalonego w tej umowie sposobu rozliczenia stron na wypadek rozwiązania umowy.